6 tips til en bedre morgen

Soverom

Om vinteren er det mange (meg selv inkludert) som sliter med å stå opp om morgenen, fordi det er kaldt, mørkt og egentlig litt guffent. Kanskje det kan hjelpe å gjøre morgenen til en fin tid hver dag, og ikke stresse av sted til jobb med det samme man står opp? Her er seks enkle triks til hvordan starten på dagen kan bli bitte litt bedre.

Soverom

1. Vask huden. Vask huden med ordentlig rens og smør deg inn med en deilig fuktighetskrem for å få en fresh start på dagen, og for å gjøre huden din en stor tjeneste ved å rense den hver dag.

2. Trakt kaffe. Lag deg en stoor kanne med kaffe på morgenen, slik at du kan få tid til å trekke pusten dypt og få i deg all koffeinen du trenger før du treffer kollegaene dine. Det vet jeg hvertfall mine er takknemlig for, hehe.

3. God og næringsrik frokost. Jeg syns det er så viktig å ta seg tid til en ordentlig frokost for å starte dagen med masse energi. Her er noen eksempler på gode frokoster som er kjappe og enkle å lage om morningen, og som både metter og smaker godt!

4. Frisk luft. Åpne et vindu eller verandadøren for å trekke noen dype drag med frisk og deilig luft med en gang du står opp. Nå om vinteren vil det kanskje være litt ekstra forfriskende!

5. Ha litt morgenaktivitet. Få i gang kroppen med litt enkel morgentrim, som noen pushups, jumpingjacks, mountainclimbers eller situps. Det føles godt å få opp pulsen litt med en gang man står opp.

6. Drikk et stort glass med vann. Vi skal helst drikke to liter vann om dagen, så en god måte å starte dagen på er å drikke et stort glass med vann for å være på pluss-siden. Du har tross alt ikke drukket noen ting siden før du la deg, så det kan jo hende du er litt dehydrert.

SoveromBengalSoveromSoveromSoveromBengal

Ha mange deilige morgener fremover!

Norway bucket list

Jondal

Har du begynt å planlegge ferien din i sommer? Da skal du få 25 forslag til ting du kan gjøre, og du kan fortsatt holde deg i landet. Norge har utrolig mye nydelig natur å by på, og byene har flotte aktiviteter og severdigheter. Derfor har jeg laget en bucket list for å utforske landet vi bor i. Kopier gjerne, og legg til nye steder. Dette er i hvert fall min liste, og jeg gleeder meg til et år med nye ferier og eventyr!

Norway bucket list

☐ Lofoten, Nordland

☐ Trolltunga, Hordaland

☐ Bergen brygge, Hordaland

☐ Besseggen, Oppland

☐ Jostedalsbreen, Sogn og Fjordane

☐ Folgefonna, Hardanger  (i påsken)

☐ Geiranger, Møre og Romsdal

☐ Svalbard

☐ Senja, Troms

☐ Trollstigveien, Møre og Romsdal

☐ Hvaler, Østfold

☐ Preikestolen, Rogaland

☐ Loen, Sogn og Fjordane

☐ Atlanterhavsveien, Møre og Romsdal

☐ Operaen i Oslo

☐ Steigen, Nordland

☐ Saltstraumen i Bodø, Nordland

☐ Fredriksten festning, Østfold

☐ Jomfruland, Telemark

☐ Lillehammer, Innlandet (på vinterstid)

☐ Hundekjøring i Tromsø, Troms

☐ Vikingtur i Stavanger, Rogaland

☐ Kanalbåten i Telemarkskanalen, Telemark

☐ Nidarosdomen i Trondheim, Trøndelag

☐ Dyreparken i Kristiansand, Agder

VestlandetVestlandetVestlandet

Vidunderdrikken sitronvann

Sitronvann

Hvordan få i gang dagen på best mulig måte? Et stooort glass med lunket sitronvann!

Som et januarmål begynte jeg med dette for flere uker siden, og jeg kan ikke dokumentere noe som helst, men jeg føler meg hvertfall veldig pigg og fresh etter et glass vann med sitron er konsumert. Grunnen til at jeg begynte med dette var både fordi en app jeg hadde sa det var lurt å begynne dagen med å drikke vann etter en lang og tørstefull natt, men også fordi det visstnok har mange helsefordeler.

I andres blogginnlegg og i artikler på nett, deriblant artikler fra helsekostsider, kan man lese om denne magiske vidunderdrikken. Den skal være slankende, rense leveren, gi bedre fordøyelse og skal balansere PH-verdiene i kroppen. Og når man drikker dette hver dag føler man seg dermed veldig sunn og frisk. Sitronen er til og med så magisk at den kan skylle ut alle giftige stoffer som jeg går rundt og bærer på. Hver dag begynner med en detox! Ikke at jeg visste jeg hadde noen giftige stoffer, jeg er tross alt ikke syk, så veldig mye gift kan det vel ikke være? Joda, ifølge disse artiklene har vi massevis av giftstoffer som må ut. Heldigvis finnes det sitron som kan hjelpe oss med dette, siden kroppen helt klart ikke er laget for å klare dette selv.

Til min store skuffelse leste jeg at sitronvann ikke har noen dokumentert effekt på noen av disse områdene. Det er hverken slankende, det renser ikke leveren, det gir ikke bedre fordøyelse og balanserer heller ikke PH-verdiene i kroppen. Takk for den, kliniske ernæringsfysiologer. Nå må jeg gå hjem og fortelle samboeren min at han hadde rett. Igjen.

Men noe sitronvannet faktisk bidrar til er å gjøre vann til en viktig del av morgenrutinen, for vann er veldig sunt. Og man skal ha i seg mye av det. Og om en sitronskive eller ti hjelper til med å motivere en til å drikke mer vann, så er det veldig bra. Så et stort glass med vann skal jeg fortsette å drikke hver morgen, noen ganger med sitron, noen ganger uten. Fordi det er digg. Så får kroppen min ta seg av å bli kvitt ting som ikke skal være der, det har den tross alt fått fint til i snart 25 år.

SitronvannSitronvannSitronvann

When life gives you lemons make sitronvann

SitronvannSitronvannSitronvann

Jobbfest og restitusjonshelg

Soverom

Goood søndag, alle sammen.

Denne helga kickstartet rett etter jobb på fredag, med en ordentlig jobbfest. Jeg hadde egentlig planlagt at vi kunne dra litt tidlig hjem, men det var så gøy at vi ble med ut på byen og ble til over midnatt. Jeg elsker kollegaene mine!

Det gjorde igjen at resten av helga har vært veeldig rolig, og store deler har gått med til å bare slappe av hjemme i sofaen. I dag har jeg foreløpig fått ryddet og vasket i huset, og senere står budsjettering, trening, ukesplanlegging og litt hår- og ansiktsmaske på programmet. Jeg tror kanskje at søndagen er den mest motiverende dagen i uka for meg. Jeg vet ikke hvorfor, men jeg føler alltid at jeg har ekstra energi og jeg føler ikke noe press på å gjøre noe som helst annet enn å kose meg hjemme. Vi tar oss alltid tid til en lang og god frokost, noe gøy går på TV hele dagen og man får gjort så mye man ellers ikke tar seg tid til.

Håper alle får en fin ukesstart i morgen!

FrokostFrokost

Giraffe in my livingroom

Giraff

Da jeg arrangerte nyttårsaften for snart en måned siden fikk jeg en dødskul vertinnegave av Silje og samboeren hennes Niklas. Nemlig denne giraff-statuen! Den er så fin og passer helt perfekt inn hos meg. Jeg elsker å ha forskjellig unik pynt som jeg kan flytte rundt på for å variere litt, og sammen med Frank, den rosa flamingoen, vil denne giraffen flyte inn.

Den litt rustikke, gule fargen er også en veldig kul kontrast til mye av det litt søte jeg har hjemme, så jeg er veldig glad for at jeg har fått noe som kan bryte det litt opp, samtidig som det fortsatt har en rød tråd (eller oransje tråd?).

Giraff

“I don’t do drugs, because I’m naturally high

Giraff

Giraff

Ikke alle er like fan. God helg!

 

De mest leste innleggene i 2019

Bengalkatt

Fjoråret var veldig svingete når det kom til bloggen, men det tok seg veldig opp de siste månedene. Det ga veldig utslag på lesertallene, og derfor er de aller fleste innleggene på denne lista fra disse månedene. Likevel var det gøy å se at to innlegg fra 2018 klarte å karre seg opp på lista, forbi alle andre andre innlegg som faktisk ble postet dette året.

Dette gir også en indikasjon på at folk er glad i lister, så da får jeg fortsette i det sporet med tiden og!

En penn med "Aplia" og en PC

1. 13 tips til bedre arbeidsmiljø

Julegaver og julepynt

2. 6 julegavepakketips

To ansatte som arbeider med webutvikling

3. Myter å avlive om webutvikleryrket

Hjemmelaget såpe - DIY

4. Julegavetips: Hjemmelaget såpe

5. 10 tips for eksamenslesingen

Antrekk

6. Mest googlede spørsmål om mitt yrke

Bilde av kattekostyme og batmankostyme

7. 10 ideer til parkostymer for halloween

Ferga i Jondal

8. Hvordan bli vakker uten piller

Bengalkatt

Hold motet oppe, i morgen er det fredag ♡

Garderobe detox

Nå som vi er godt i gang med det nye året, er det også klart for en garderobe detox. Jeg tar imot veldig mye klær, og jeg bruker lang tid på å kvitte meg med det jeg egentlig ikke bruker så mye. Nå skal jeg være litt streng med meg selv og gi videre eller selge det jeg faktisk ikke kommer til å bruke. Det er mye bedre at noen andre kan få bruk for plaggene enn at de bare ligger der hos meg og tar opp plass.

Klær i en haugKlær i en haug

En av fordelene med å gjennomføre en detox i garderoben er at du oppdager alle plaggene som har ligget bakerst i skuffen i altfor lang tid. Kanskje er det grunnen til at det har blitt så lite brukt? Noen ganger trenger man også en pause fra et plagg man har blitt lei av, før det kan dras frem på nytt og gi glød.

Klær i en haugKlær i en haug

Hovedregelen når du skal omorganisere klesskapet er å finne ut om plagget for det første har blitt brukt det siste året, og så om det er et plagg man viirkelig vil beholde og gir glede.

Nå har jeg en eske med klær og ting stående, og jeg er fortsatt litt usikker på om ting skal selge dem eller gi det bort. Kanskje jeg skal arrangere en byttekveld, slik at vi kan gi bort klær til hverandre? Vi får se!

Klær

30 sparetips

Fører budsjett og sparemål

1. Budsjett, budsjett, budsjett. Det første du må gjøre for å få kontroll over økonomien og hvor mye du ønsker å spare og å bruke, det er å sette opp et budsjett. Første måneden setter du opp hva du tror du kommer til å bruke på de ulike postene. Sett av en dag i uka som du går gjennom alt du har brukt penger på og fører inn i en kopi av budsjettet, slik at du kan sammenligne hva du ønsket å bruke pengene på, og så hva du faktisk bruker pengene på. Her er noen eksempler på budsjetter du kan benytte deg av.

2. Sette klare sparemål. Når du har sparemålene for deg er det enklere å motivere seg til å strekke seg etter dem. Sett opp både store og små sparemål!

3. Sett ferieturen til noen du kjenner. Norge er stort, og det finnes alltids et sted du ikke har utforsket enda. Slå det sammen med et vennebesøk eller spør om å leie en venns hytte for en rimelig pris.

4. Shoppestopp. Tving deg selv til å si “nei takk” til alt som ikke er nødvendig for en periode, hvert fall av ting og klær som man uansett har masse av fra før av.

5. Automatisk trekk. Sett opp automatisk trekk fra kontoen din og over på andre kontoer. Det kan være hver gang du drar kortet, et daglig beløp eller bare én gang i måneden.

6. Vær på utkikk etter tilbud. Se etter tilbud på varer du gjerne kjøper mye av fra før av, eller som du har planlagt lenge å kjøpe. Da kan du spare en del.

7. Bli medlem i butikker og organisasjoner. Da får du ofte litt rimeligere priser og ulike rabatter. I tillegg vår du beskjed hver gang noe er på tilbud.

8. Ta med kaffe istedenfor å kjøpe. Ikke bruk masse penger på å kjøpe dyr kaffe i kantina eller på en kafé. Trakt heller hjemme og ta med i en termos.

9. Forbered lunsj. Istedenfor å kjøpe dyr mat i kantina er det lurt å forberede lunsjen hjemme og ta med seg. Det trenger ikke være den gode, gammeldagse matpakka (selv om den også selvsagt duger). Det finnes mange fristende og gode lunsj-oppskrifter på nett du kan sjekke ut!

10. Ha alltid “basic”-varer hjemme. Ha alltid ingredienser som mel, hermetiske tomater, smør, krydder, hermetiske grønnsaker og annet som ikke går så fort ut på dato. Da er det lett å smelle sammen en enkel middag en dag du egentlig vil spare penger. I tillegg blir du utfordret til å spise opp restene du har i kjøleskapet kombinert med basisvarene.

Fører budsjett og sparemål

11. Hold handleturen til én gang i uka. Planlegg på søndag hva du skal spise for neste uke og gjør en storhandel. Prøv så godt du kan å ikke dra innom butikken igjen i løpet av uka. Slik kan du spare masse penger, for du glemmer å kjøpe alt det unødvendige du ellers ville kjøpt på en liten handletur.

12. Bruk handleliste. Planlegg alltid handleturen, både for å unngå å måtte på butikken igjen, men også for å ikke kjøpe masse unødvendig.

13. Se etter kilopris. Når du er på butikken må du se etter kiloprisen for å finne de billigste varene. Kanskje lønner det seg å kjøpe en større pakning, og så heller fryse ned halvparten?

14. Finn billige alternativer av varene du kjøper. Hvis du viiirkelig skal gå inn for å spare kan du finne billigere alternativer til alle varene du skal kjøpe, for eksempel bønner istedenfor kjøttdeig, fryste bær istedenfor ferske eller first price istedenfor dyre merker.

15. Bytt og lån av venninner. Istedenfor å kjøpe deg nye klær hver gang du trenger noe kan du høre om du og venninnene kan ha en byttekveld eller om du kan låne et plagg som ville vært passende. På kort tid kan du få en helt ny garderobe! Også trenger man ikke å eie alt, du kan låne praktiske ting som håndmiksere, driller og spader av de rundt deg.

16. Selg alt du ikke trenger hjemme. Jeg hadde en gang en popcornmaskin jeg virkelig aldri brukte. Den fikk jeg solgt for en 100-lapp, og jeg har aldri angret. Finn tingene hos deg som kun tar opp plass og som ikke gir deg noe glede, og selg dem unna på Tise eller Finn.

17. Planlegg store kjøp. Istedenfor å kaste deg over store innkjøp som de kommer burde du planlegge å kjøpe når ting for eksempel kommer på tilbud, eller avvente og se om du fortsatt har behov for den gjeldende tingen. Vil du ha en ny lampe i oktober kan det være lurt å vente på Black Friday-salget i november. For ekstra store innkjøp kan du sette opp en egen sparekonto kun til det, og se pengene sakte fylles opp. Man blir mye mer glad for ting man har ventet lenge på!

18. Ta en gjennomgang av abonnementer. Når et abonnement på Netflix “bare” koster 100kr er det lett at det hoper seg opp med mange slike abonnementer til slutt. Ta en ordentlig gjennomgang av alt du abonnerer på, og se om det er noe du kan være foruten.

19. Spar strøm hjemme. Se om du kan få ned strømregningen din noe ved å alltid skru av lysene fra rom du går ut av, lukke dører for å holde varmen inne, dusje litt kortere eller bytte til sparepærer og spare-dusjhoder. Det er snilt mot deg og miljøet!

20. Ta vare på tingene dine, og reparer dem om de blir ødelagt. Sy buksa med hull i, send telefonen inn til reparasjon (husk å sjekke garantien og reklamasjonsretten) og lim den knuste potta. Vi bli flinkere til å ta vare på tingene våres, det er altfor mye bruk og kast i samfunnet vårt. Så bli med på å skape en fikse-kultur!

Fører budsjett og sparemål

21. Bruk opp maten du kjøper før den blir dårlig. Den dyreste maten er den du kaster, så pass på å alltid bruke opp maten. Vi har innført fast restesøndag som tvinger oss til å bruke alle små ting som er igjen etter en uke med middager. Noen ganger har vi heller flere små måltider enn ett stort.

22. Spar i fond. Diverse banker har gjort det kjempeenkelt å spare i fond, og ofte kan du tjene mye mer i avkasting der enn i renter på sparekontoer. Jeg har begynt å spare månedlig i et fond som heter “DNB Aktiv 100 A”, og har allerede tjent over 400kr i avkastinger.

23. Finn den billigste reisemåten til jobb. Om det er bil, tog, elsykkel, buss eller bein, så sjekk ut hvordan du aller billigst kan komme deg til jobb. Finner det muligheter for å samkjøre med andre kollegaer?

24. Kjøp brukt. Når du trenger eller har lyst på noe nytt kan først sjekke Tise, Finn, Markedsplass på Facebook og nærmeste bruktbutikk for du drar kortet. Dette er ikke bare bra for miljøet, men igjen også for lommeboka!

25. Betal alle faste utgifter først. Det er enklere å ha oversikt over hvor mye penger du kan bruke på andre ting når alle de faste utgiftene er betalt. Da er du nødt til å justere mat, underholdning, restaurantbesøk og lignende deretter.

26. Sjekk prisen på forsikringer og lån. Selv om det er viktig å bruke et forsikringsselskap og bank du stoler på, er det også viktig å ikke betale altfor mye til lån og forsikring. Prøv å sjekk andre priser og heller få prutet ned der du er før du eventuelt bytter.

27. Betal alle regninger før fristen. Det sier seg kanskje selv, men den mest idiotiske pengebruken er purregebyrer.

28. Sjekk ut tannlegepriser. Før du drar til tannlegen burde du sjekke ut hvakostertannlegen.no for å se hvor mye du betaler sammenlignet med andre tannleger i området. Det er nemlig stooor forskjell, og statlig tannlege er noen ganger av de dyreste.

29. Fyll drivstoff når det er billigst. Du kan spare mye på å fylle opp tanken på riktig tidspunkt. Hold litt øye med prisene og ikke fyll full tank når prisen er på det høyeste.

30. Bruk kredittkort som gir rabatter (dersom renta er lav nok). Her er det viktig å påpeke at man må betale ned kredittkortgjelden før det blir renter, og klarer du ikke det er dette ikke et punkt for deg. Men Mastercard kan noen ganger gi ganske gode rabatter, så sjekk det ut.

Fører budsjett og sparemål

 

 

DIY – Ansiktsmaske for tørr vinterhud

Ansiktsmaske for tørr hud

Honning har overlevd som skjønnhetsmiddel siden egypternes tid, spesielt på grunn av dens evne til å gi fukt til både hud og hår. Da jeg kom over denne ansiktsmasken måtte jeg derfor bare prøve den ut. Jeg fant flere forskjellige masker som innehold honning, og dette var den som virket aller best, siden den var anbefalt av en hudterapaut. I denne masken er honningen fuktgiveren og melken bidrar til å fjerne døde hudceller og roe ned tørr og irritert hud. Altså perfekt for det tørre, kalde været, ikke sant?

Jeg var redd jeg kom til å ende opp med masse kviser etter å ha brukt denne masken, men det motsatte skjedde. De kvisene jeg har fordi jeg har så tørr hud ble faktisk minket veldig! Så for meg funket denne masken veldig bra. Hvorfor bruke penger på noe som er laget på fabrikk, testet på dyr, fraktet over hele kloden, puttet i engangsemballasje og så solgt for en høy pris i butikkene her, når man bare kan lage noe så enkelt av det man har i skapet hjemme? Det er i hvertfall verdt å teste ut!

Ansiktsmaske for tørr hudAnsiktsmaske for tørr hudAnsiktsmaske for tørr hud

✧ Ingredienser ✧

❅ Honning

❅ En liten skvett melk (helst helmelk)

 

Ansiktsmaske for tørr hud

✧ Fremgangsmåte ✧

  1. Bland sammen melk og honning til du får en jevn blanding som er enkel å påføre i ansiktet. Mengden melk skal tilsvare at masken ikke blir for tykk eller for tynn.
  2. Påfør masken i nyvasket ansikt.
  3. La masken virke i 10 minutter.
  4. Skyll av med varmt vann.

Ansiktsmaske for tørr hud

 

Ting å gjøre på en søndag for å få mest ut av neste uke

Fører budsjett og sparemål

På fredag fikk jeg spørsmålet “Hva skal du i helga?” av en kollega, og jeg kunne med engasjement si “Ingen ting!”, og jeg gledet meg veeeldig til en stille og rolig helg. Men så stille endte den ikke opp med å bli likevel, for på fredag ble vi invitert ned på vin hos de som bor under oss, og på lørdag dro jeg på konserten til en venn, og ble med videre ut etterpå. I tillegg lagde vi pinnekjøtt på lørdag (det ble veldig digg og vellykket!) og vi fikk besøk av et vennepar som kom innom med invitasjon til bryllupet deres (iih).

Men i dag har jeg fått ha en deilig og avslappende dag, og jeg har hatt masse overskudd og energi til å få unna alt det viktige som må gjøres hjemme. I tillegg har jeg satt av litt ekstra tid til å gjøre neste uke enda bitte litt bedre, ved at gjøremål, middager og treningsøkter er ferdig planlagt. Da er det litt ekstra sannsynlig at alt blir gjennomført også! I kveld skal jeg også pleie meg selv litt, så jeg føler meg fresh og fin på mandag.

Scroll ned for å se hvilke ni ting du kan gjøre i dag for at neste uke skal bli så bra som mulig.

Planlegge uka

Planlegging

✧ Gå gjennom alle kjøp og før inn i budsjett

✧ Sammenlign hva du har brukt penger på med oppsatt budsjett og finn ut hvilke poster som må justeres på

✧ Sett opp To Do-liste for å få gjort alt som må gjøres i løpet av uka

✧ Sett opp ukesmeny og handleliste

✧ Planlegg når du skal få tid til trening

Fører budsjett og sparemål

Selvpleie

✧ Gi deg selv en hårkur og ansiktsmaske for å fylle opp energien og for at du skal føle deg fabulous på mandag

✧ Vask sminkekostene dine

✧ Jogg en tur eller dra på trening for å sove bedre og våkne opp med mer energi på mandag

✧ Minn deg selv på alt du er takknemlig over denne uka

rom123

God søndag ♥︎

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top