To do-list: Uke 18

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Da var mandagen her igjen, men denne uka skal bli så kort. Vi har jo fri allerede i morgen! Etter en fantastisk bra helg, ser jeg veldig fram til nesten en hel uke arbeid før vi skal på ROADTRIP til helga igjen. 

Målet for denne uka er å få inn tre treningsøkter før fredag. Da skal vi nemlig ta den lange reisen helt til Dale i Sunnfjord! Det er en ni timer lang kjøretur, så før det er det viktig å laste ned podcaster, leie lydhørespill fra biblioteket og laste ned spillelister. Og viktigst av alt: Lade kameraet! Vi skal jo kjøre en utrolig nydelig strekning, så vi må huske å stoppe innimellom og ta litt fine bilder. Grunnen til at vi skal så langt er fordi vi skal i konfirmasjon. Det blir fint å finne fram bunaden igjen. Nå har den jo ikke blitt brukt på et år!

Før den tid er det dette vi må rekke å gjøre: 

✓ Ukeshandel

✓ Vask bad

✓ Støvsug

✓ Bytt håndklær

✓ Vask klær

✓ Vann blomster

✓ Sjekke at bunaden er ren

✓ Pakke til Dale-tur

 

Det er ingen av de månedlige tingene som skal gjøres denne uka, for nesten alt skal gjøres rett før 17. mai. Jeg skal nemlig ha champagnefrokost, så da må leiligheten shines opp før det. Det passet veldig bra, siden det er nok annet jeg må få gjort denne uka! 

Hva er din plan for uka?

Uka som gikk – Uke 17

Akkurat nå

Nå har vi akkurat kommet hjem fra kino. Denne helga har vært så bra, med besøk fra både Bodø og Lørenskog. Silje tok turen hit på fredag, og Christoffer kom i går. Det har vært veldig gøy med besøk, og vi har gjort så mye. 

 

Ukas høydepunkt

I går hadde jeg samlet noen gode venner fra både hjemstedet mitt og Skien, og vi hadde en utrolig morsom kveld! Jeg har savnet vorsene våre veldig, og å dra ut på et utested der vi faktisk danser hele kvelden. Det er lenge siden sist! Vi hadde det så utrolig morsomt hele kvelden. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ukas kos

I går dro vi bort på Langstranda i Skien og grillet og koste oss. Været her har vært så bra i det siste, så det var bra vi endelig fikk utnyttet det. Vi kjøpte oss en engangsgrill og dro bort en liten gjeng. Våren er til for å nytes! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ukas jobbmoment

Jeg prøvde for første gang å lage noe som heter “cronjobb”. Jeg klarte det på første forsøk! Det er så utrolig gøy å få ting fortere og fortere ting, og kjenner at jeg utvikler meg for hver eneste dag! Det beste meg jobben min er at jeg aldri er utlært. Jeg har alltid noe mer å strekke meg etter!

 

Ukas mest leste innlegg

Det innlegget som ble lest mest denne uka var oversikten over mine sparemål. Les dem her

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Ukas film

I dag var vi på kino og så Avengers: Infinity War. Den var veldig bra! Alle som har fulgt med i Marvel-universet burde få den med seg. Jeg syns Marvel har tatt seg opp de siste filmene, og denne var en perfekt actionfilm. Det er veldig sjelden jeg faktisk syns en film med så mye sloss-scener er så bra! Den var spennende fra start til slutt! 

 

Ukas drink

Det er gøy å lage litt ordentlige drinker noen ganger, og har man venninnebesøk må man jo slå litt på stortromma. En favoritt hos meg er Gin & Tonic med bringebær. Skrik ut om oppskriften er ønsket!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

God søndag videre!

Oppskrift: Grov pizza

Jeg prøvde å poste dette innlegget med blogg.no’s nye “story”-funksjon for noen uker siden, men oppdaget at den ikke fungerte som den skulle, så da tok jeg innlegget ned igjen. 

Nå prøver jeg på nytt!

dav

En slager hos oss er grov pizza som helgemat, for det er jo så godt og ikke så usunt heller! Når man baker bunnen grov, er det jo bare ost som er “usunt”, og bruker man ekte ost syns jeg ikke det er så farlig med den heller. Man skal jo ha i seg noe fett og! Jeg er ingen ernæringsekspert, men man får da i seg mange gode næringsstoffer av dette måltidet. (Hehe, hør på meg argumentere for at pizza er dritsunt ❤)

dav

Ingredienser:

3 dl grovt, sammalt hvete

3 dl havremel

2 ss olivenolje

2,5 dl vann (lunkent)

En halv pakke gjær

Litt salt

dav

Fremgangsmåte:

1. Rør havremel, sammalt hvete og gjær godt sammen.

2. Tilsett vann og olivenolje. Det er greit å tilsette halvparten av vannet om gangen, og røre mellom. 

3. Kna inn en klype salt.

4. La deigen heve på et lunt sted i ca. 30 minutter.

dav

5. Kjevle ut deigen, slik at den jevnt over er mellom 0,5-1 cm tykk.

6. Legg på alt du ønsker av ingredienser. Jeg har hjemmelaget pizzasaus, løk, ost, chorizo, mozarellaost, kjøttdeig og ananas. 

7. Stek pizzaen i 10-15 minutter på 225 grader. Følg med på når den begynner å få en fin og gyllen farge.

Lag gjerne litt hjemmelaget dressing til med lettrømme, lettmajones, et fedd hvitløk, gressløk og litt sitronsaft.

dav

Nyt!

Fredagshumor #10

Hurra for helg!
 

Jeg har forelsket meg heelt i disse vitsene. Jeg elsker sånne ordspillvitser. Men så er jeg veldig lett å glede og da. 

Nå får jeg snart besøk, og jeg gleder meg så veldig! Min beste venninne Silje skal være her hele helgen og vi skal finne på masse gøy. Både kino, grilling og vinkveld står på agendaen, så dette lover til å bli en bra helg.

Hva skal du i helga?

OOTD – Flowerpower

God dagen-før-fredag!

Torsdag er en så god dag, for det er fortsatt hverdag og man er i full gang med jobb, men det er likevel snart helg og man kan glede seg til siste innspurt. 

Nå er det vår, og da er det deilig med friske og fargeglade antrekk. Det holder motivasjonen oppe gjennom arbeidsdagen. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg kjøpte denne skjorta for fire år siden for sikkert under 100 kr, og den er fortsatt en skjorte jeg er veldig glad i. Det har vært veldig av og på med hvor mye den har blitt brukt, men nå i det siste har jeg brukt den masse! Det er så greit med sånne plagg du kan ha liggende bakerst i garderoben i noen sesonger, og plutselig er de inne i varmen igjen. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nå skal jeg på mingling med IKT-miljøet i Grenland. Det blir gøy å nettverke litt på tvers av bedrifter. I morgen får jeg besøk langveisfra og det blir kjempebra! 

Ha en super torsdag videre!

Lær å lage hjemmeside – Leksjon 9

Foreløpig har vi laget header og nav-bar på siden vi bygger opp, men før vi skal fortsette til neste punkt vil jeg gå gjennom noe som heter “flex”. Vi har gått gjennom display-attributtene inline, inline-block og block, men flex er noe relativt nytt som har kommet de siste årene. 

Dersom du fortsatt bruker Internet Explorer 10 vil ikke flex fungere hos deg. 

 

Flexbox

Man bruker flexbox for at elementer skal ligge i forhold til hverandre på en side. Man kan velge at de skal være like høye eller like lange, og mye annet. Jeg skal gå gjennom noen av de enkle funksjonene.

Her ser du en blå firkant med grå firkanter i seg. 

Denne blå firkanten en en container. De grå firkantene er elementer (items). 

Denne html-koden ser ca. slik ut: 

<div class=”container”>
  <div>1</div>
  <div>2</div>
  <div>3</div>  
</div>

På containeren setter man dette i css’en:

.container {
    display: flex;
}

Dette vil automatisk få elementene til å legge seg på rad etter hverandre. Det som da vil skje er at uansett hvor mye innhold en av divene har i seg, så vil alle elementene fortsatt ha lik høyde. Bredden vil variere ut i fra hva som er fastsatt, med mindre noe annet er avklart, men høyden vil alltid være det samme. 

På bildet over har alle elementene padding, som gjør at det blir luft fra bokstaven og ut til kanten. I tillegg har dem margin, og dette gjør at det blir avstand mellom elementene. 

Men dersom man ønsker at elementene skal ta ut full bredde til sammen kan man sette på dette: 

.flex-container > div {
    background-color: #f1f1f1;
    text-align: center;
    margin: 10px;
    font-size: 30px;
    padding: 20px;
    width: 100%;
}

Det blir det seende ut slik: 

Hvis vi legger litt klasser på de forskjellige elementene kan vi style hver av dem for seg. Vi legger på det her: 

<div class=”flex-container”>
  <div class=”en”>1</div>
  <div class=”to”>2</div>
  <div class=”tre”>3</div> 
</div>

Deretter legger vi på dette i css’en: 

.en {
    flex: 1;
}

.to {
    flex: 2;
}

.tre {
    flex: 3;
}

Resultatet av dette blir slik: 

Her må man begynne å gjøre litt matte. Dette er brøkregning. Setter man “flex: 1” vil størrelsen bli én del av det totale antallet sum med flex. Hvis alle tre elementene hadde hatt “flex: 1”, ville summen vært 3. Altså ville alle elementene tatt 1/3, og de ville vært like store. 

Nå som en har størrelse 1, to har størrelse 2 og tre har størrelse 3 blir summen 6. Altså vil den første elementene ta 1/6 av den totale bredden. To vil ta 2/6 og tre vil ta 3/6.

 

Et til eksempel er der man bare har to elementer og der css-koden er:

.en {
    flex: 1;
}

.to {
    flex: 2;
}

Da vil den totale bredden bli 3, og element nr. 1 vil derfor ta 1/3 og element nr. 2 vil ta 2/3, slik som her: 

Som standard blir alle elementene lagt i en rad der de alltid vil være like høye. Dette skjer automatisk, men man kan også sette det manuelt med:

.flex-container {
  display: flex;
  flex-direction: row;
}

Det er også mulig å gjøre at elementene ligger oppå hverandre og forholder seg til hverandres bredde. Da vil de alltid være like brede, men høyden kan justeres, og da ligger de i en kolonne. Man setter det slik: 

.flex-container {
  display: flex;
  flex-direction: column;
}

Og resultatet blir slik: 

 

Håper dette var passe forståelig! For de som er veldig interessert er det mulig å lese mer om flexbox her

 

Nå er vi i alle fall klare for å begynne på hoveddelen av siden vår neste uke! Håper mange fortsetter å følge med. 

 

Alle leksjoner: 

Mine sparemål

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg prøver stadig å være bevisst på hvor pengene går, og hvor mye som går til ting jeg ikke ha. Jeg trodde faktisk ikke at det kom til å være så stor forskjell i pengebruk etter jeg ble ferdig som student, men det er utrolig for fort pengene forsvinner fra kontoen. Det har jo litt med at jeg har kjøpt bil å gjøre, selvsagt, men jeg bruker også litt mer penger på meg selv. For eksempel tar jeg meg plutselig råd til å dra på kafé litt mer enn før, og kjøpe bedre mat. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Boka er Eirin Kristiansens “Miss Independent”

Et annet sted pengene fort fort forsvinner er heldigvis til de forskjellige sparekontoene mine. De har virkelig fått en boozt etter jeg kom i jobb! Det siste halvåret som student levde jeg kun på studielånet og oppsparte penger, så det ble lite ekstra. Jeg vet at det morsomste med å kjøpe seg nye ting er at man har ønsket seg det en stund, og det er ikke gøy med nye ting om det går utover andre sparemål. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mitt nye kamera var et resultat av sparing. Som man kan se i boka trengte jeg bare halvparten av hva jeg hadde sett for meg! Det var veldig gøy!

Jeg bruker morsom sparing fra DnB der litt penger blir overført til forskjellige kontoer hver gang jeg trekker kortet, i tillegg til et månedlig beløp som blir trukket hver måned på lønningsdag. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mine sparemål: 

​$ Egenkapital leilighet
$ Julegaver 
$ Sommerferie
$ Turutstyr

 

Julen skal ikke komme som noen overraskelse for meg i år, og jeg har et stort ønske om at det å dra kortet for julegaver ikke skal være til noe bry. Derfor har jeg allerede begynt å spare til julegavehandelen! Kommer jeg over noe jeg vil gi til jul i løpet av året, kan jeg bare hente penger tilbake til meg selv derfra. På den måten merkes det ikke at det brukes penger på det.

I fjor jobbet jeg bare halve året, så derfor får jeg bare halvparten så mye som resten av jobben får i feriepenger i juni. Da er det viktig å være forberedt, hvertfall om jeg ønsker å kunne kose meg ordentlig! I boka har jeg allerede fylt opp det jeg hadde planlagt å sette av til ferie (5000 kr), men jeg tror det vil være lurt å sette av enda mer om jeg skal få maks ut av sommerferien i år!

Til slutt vil jeg med god samvittighet kunne bruke litt penger på turutstyr, uten at det skal gå utover de andre sparekontoene. Derfor har jeg en egen sparekonto til dette, og når den er fylt opp kan jeg få lov til å kjøpe det mest nødvendige for å kunne kose seg på tur! Det er viktig med gode opplevelser mens en kan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Har du noen sparemål?

To do: Uke 17

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Denne uka har mye spennende å by på. I dag skal jeg til Larvik og besøke farmoren min, på torsdag er det ølkveld med IKT-miljøet i Grenland og på fredag får jeg besøk av min beste venninne som bor i Bodø. Krysser fingrene for at det blir fint vær i helga, så vi kan grille og nyte våren. Håper også jeg klarer å få lurt inn tre treningsøkter, siden det er dette som er målet mitt. Det er jo ikke krise å ikke få det til, men det er alltid gøy å klare egne mål!

I tillegg er det jo litt andre ting jeg må få unna denne uka, og min to do-liste ser slik ut: 

✓ Ukeshandel

✓ Vask bad

✓ Støvsug

✓ Bytt håndklær

✓ Vask klær

✓ Vann blomster

✓ Rydd i kjøkken/kjøleskap

Det eneste som kanskje skiller seg ut fra resten er at det nå er på tide å shine opp i kjøkken og kjøleskap. En gang i måneden rydder jeg unna alt av utgått og dårlig mat. Da får jeg samtidig en oversikt over hva som må brukes i nærmeste framtid. 

 

Ha en super mandag videre!

 

Uka som gikk – Uke 16

Akkurat nå

Akkurat nå har jeg vært utenfor huset og byttet jord på en av plantene mine. Det er definitivt den planta som har fått minst kjærlighet av alle. Jeg fikk den for ca. tre år siden, og den har fått vann en gang i uka. Det er det eneste. Den har liksom bare stått der, og den forandrer seg ikke heller. Jeg aner ikke hva slags blomst det er, eller hva slags pleie den egentlig trenger, og den visner litt etter litt uten å egentlig vokse noe. 

Så lærte jeg at du må lukte på jorda for å vite om blomsten trenger ny jord. Og det må jeg si, det er et under at jeg ikke har tenkt over det før for det luktet svært lite godt av jorda. Nå får vi da se om det hjelper noe, kanskje jeg har bragt nytt liv til den lille planta mi. 

 

Ukas høydepunkt

Vi hadde en etterlengtet lønningspils med jobben på fredag. Det var deilig etter en hard uke på jobb med mye stress, å bare kunne slippe alt vi hadde i hendene og sammen gå opp på takterrassen over jobblokalene. Det var fint vær, god stemning og vi hadde både øl, pizza og Prosecco. Gleder meg allerede til neste gang! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ukas innkjøp

Denne uka har jeg endelig mottatt kameraet jeg har ønsket meg i mange måneder! Jeg har spart en viss sum hver måned, og nå hadde jeg endelig råd til å kjøpe meg det. Det er et Olympus E-PL7, som er helt perfekt til mitt bruk. Jeg er en som fremkaller bilder for å legge dem i fotoalbum, så et skikkelig kamera er jo veldig kjekt å ha. Det er i tillegg såppas lite og kompakt at det er lett å ha med seg rundt. Det var grunnen til at jeg ikke ville kjøpe meg et stort speilreflekskamera, for jeg vet jeg aldri hadde giddet å ta det med meg, haha. 

Jeg kjøpte det brukt for bare 2000 kr på appen Tise, og fikk det nedskrevet skriftlig at det ikke var noe i veien med kameraet før jeg kjøpte det. Og det virker som det fungerer perfekt, akkurat som selgeren påsto! Jeg er såå fornøyd!

dav

 

Ukas kos

Denne helgas morninger har vært den ultimate kosen. Lange, trege og med kaffe og bok. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Ukas mest leste innlegg

Det innlegget som ble mest lest denne uka var innlegget med treningsplanen for denne uka (igjen). Du kan lese det her

dav

 

Ukas samleobjekt

Jeg har i noen år nå samlet på ting fra Le Creuset i fargen Marseille. Nå har jeg et helt frokostsett. For alle som alltid sliter med hva de skal ønske seg til jul, anbefaler jeg å finne noe servise eller lignende å samle på, og IKKE kjøpe seg det selv. Da blir gleden av å få det mye større! Jeg har ikke kjøpt en eneste del av frokostserviset mitt selv, bare fått av familie. Jeg syns det er såå pent!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Ukas instagrambilde

 

Har man ikke hage eller veranda, får man lage seg noe i vinduskarmen 🌱

Et innlegg delt av elise kristiansen (@elisekrist) April 22, 2018 kl. 1:45 PDT

 

Senere i dag

Skal jeg spise middag med min gode venninne Elisabeth. Det er veldig lenge siden vi hadde tid alene sammen, så det blir ordentlig godt å treffes igjen. 

 

God søndag videre!

Namastay in bed

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det er så deilig med helg. Jeg har tilbragt hele formiddagen i sengen og bare kost meg og slappet av. Det er godt å lade opp batteriene igjen etter en stressende arbeidsuke. Bare ligge her og se youtubevideoer og lese bøker hele dagen virker som en god plan, men må kanskje stikke hodet ut av vindu en tur og, for været er veldig fint. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Å kjøpe en stor og fin seng med sengegavl er noe av det smarteste vi har brukt penger på. Ikke bare er søvnen mye bedre, men nå er det plutselig en plass man kan tilbringe time etter time med avslapping også på dagtid. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg blir nok værende her en stund. Hva er din plan for denne lørdagen?

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top