Happy halloween

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

God halloween!

I dag har jeg kjøpt inn en haug med godteri, så jeg har noe i tilfelle noen dukker opp på døra, og hvis ikke skal jeg kose meg med det i kveld! Jeg skal i hvertfall være klar i tilfelle, for jeg vil ikke ha noen egg på døra, haha. Driver fortsatt barn og ungdommer med det, eller var det en greie da jeg var ung som de har fått slutt på?

Jeg vet at Halloween kanskje ikke er det samme som før, jeg har blitt innforstått med det. Kommuner jobber med å lage forskjellig opplegg rundt omkring, og foreldre har sin egen form for halloween. Likevel er det best å være på den sikre siden om det er noen som feirer på den måten jeg selv pleide å gjøre det!

Nå har jeg fått pyntet inngangspartiet til huset, slik at alle kan se at vi er med på feiringen! Beklager de stygge bildene, det var mørkt ute da jeg tok dem, og da må man stå leenge stille med kameraet for at det skal bli nok lys på bildet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ha en veldig fin halloween-ettermiddag videre! #høst

 

Q: Skal du gjøre noe ut av denne dagen?

Oppfriskning av kjøkkenet

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det er lite som skal til for å friske litt i et rom. Det trenger faktisk ikke å skulle mere til enn et par nye postkort for min del! 

Da jeg var i Oslo kom jeg over disse fine kortene, og jeg syntes de passet så godt til kjøkkenet mitt. De kostet bare 5kr per stykk, tror jeg, og det er jo veldig lite å betale for litt fornyelse. Når man er lei dem kan man bare legge de bort i en kurv eller bruke dem som gavekort. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I’m sorry for what I said when I was hungry

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hvordan har forresten dere løst det med mikrobølgeovn? Jeg syns aldri jeg får den til å bli fin! Når jeg ser etter inspirasjon i interiørkataloger, så har de enten integrert mikro med kjøkkenet, eller så har de ikke i det hele tatt. Så jeg trenger litt tips til hvordan å få en mikrobølgeovn til å se best mulig ut, og ikke ta opp så mye plass!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Life begins after coffee

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ja, skrift og sitater er kanskje veldig ut, men jeg syns de var fine, og tekstene passet så godt til plasseringene! I tillegg matcher den blå-grønne fargen på det første kortet med urtepottene, så det var jo veldig praktisk.

 

Q: Har du noen enkle tips til fornying av interiøret?

To do-list: Uke 44

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

God mandag! 

Denne uka har startet med et brak på jobb, siden jeg har fått bli med på et stooort prosjekt! Det er kanskje den største muligheten jeg har fått foreløpig i karrieren min, så jeg er fast bestemt på å gjennomføre jobben perfekt. Jeg elsker jobben min, og dersom du vurderer å bli webutvikler, så kan jeg love deg en spennende, trygg, morsom og utrolig lærerik hverdag, der du hele tiden får nye muligheter og ny kunnskap. 

På onsdag er det halloween, og da skal inngangspartiet her være pyntet, så alle skal forstå at her er det godteri å få! I fjor kom det ikke en eneste person, men jeg hååper likevel at det kommer noen i år. Men barna nå for tiden har veldig mye opplegg på halloween, og mange gode alternativer til å gå til fremmede. Derfor er det ikke sikkert det kommer så mange i år heller. Vi får se! Jeg skal hvertfall kjøpe inn godteri, så får jeg heller spise det selv om ingen kommer.

Dette er ukas To Do-liste:

 

 

 

✓ Støvsuge

✓ Vanne blomster

✓ Vaske klær

✓ Vaske badet

✓ Bytte håndklær

✓ Ukeshandel

✓ Vaske/rydde bilen

✓ Pynte inngangspartiet til halloween

 

 

 

Ha en super uke!

Uka som gikk – Uke 43

Ukas høydepunkt

Vi feiret både halloween og 25-årsdagen til en god venninne av meg i går, og det var en gjennomført morsom og bra kveld! Jeg koste meg helt sykt hele dagen faktisk. Hele dagen gikk med på pynting av huset, en handletur, laging av margens og gele og alt annet som måtte til før festen, og den ble utrolig vellykket! Det går altfor lang tid mellom hver gang jeg er på en fest med både dansing, allsang, mange nye mennesker og såå god stemning! Alt i alt var kvelden helt topp, og det er ingen ting som kunne vært forandret til det bedre! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ukas kos

Denne ukas kos var nok ettermiddagspuben med IKT Telemark på torsdag. Jeg dro dit alene og kjente egentlig nesten ingen, men jeg klarte likevel å være i prat med folk hele tiden mens jeg var der. Det var gøy å bli kjent med nye folk, og koselig at det var så lett å prate med alle! 

 

Ukas mest leste innlegg

Jeg postet et innlegg der jeg deler min helt geniale nye hudpleierutine. Dette er forskjell på huden min på bare én uke. Innlegget kan leses her.

Ukas film

Søndagsfilmen. Vi så Harry Potter og De vises stein da vi sto opp i dag morges, og det var så utrolig koselig! Det er mange år siden sist jeg faktisk satt og så på den filmen. Det ga mersmak, så jeg må nok se resten i tur og orden også!

 

Ukas praktiske dager

Denne uka har jeg hatt noen sykt praktiske dager, der jeg har gått inn i skikkelig “gjøremodus”. Glem alt som heter selvhjelpsbøker, motivasjonsforedrag og den slags. Dette er oppskriften på hvordan du får ting gjort: Du bare GJØR det. Ikke tenk så mye, ikke la deg få tid til å vegre. Bare GJØR. Hilsen en supervegrer. 

På bare noen få dager med slik bare-gjør-det-holdning fikk jeg gjort alt det her:

– Levere bøker på biblioteket

– Skifte sengetøy

– Vaske sengetøy

– Levere ting på gjenbruk

– Ryddet kjøkkenet

– Skrudde opp bildet på veggen

– Skrudde opp brannalarmen i taket

– Sortere rotekurven på kjøkkenet (vi har vel alle en rotekurv/skuff et sted i huset?)

– Hente vinterklær fra boden

– Pakke sommerklær inn i boden

Det virker kanskje som mange veldig enkle greier, men det har virkelig vært noe jeg har vegret meg for lenge med å gjøre, så jeg er fornøyd med meg selv!

 

Ukas gave

Det beste med bursdager må jo være å gi gaver, og jeg ble faktisk veldig fornøyd med bursdagsbarnets gave på lørdag! Den er gjennomført rosa og gull, og svært PEN. Det ble rosa gavepapir, rosa lys og rosa kort! Det er gøy å gi gaver man selv er fornøyd med. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ukas bakst

Jeg skulle lage makron-djevler og -spøkelser, og det kan man trygt si ble en ekstremt stor fail. Jeg gjorde noe feil, så “røra” ble mye bløtere enn den skulle vært, og jeg hadde i tillegg ikke svart konditorfarge, så jeg prøvde å lage detaljene med sjokolade, men det var jeg ikke god på. Men de ble skumle! Bare fordi de ble så utrolig creepy, haha. Dere kan bedømme selv.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Hvordan har din uke vært?

 

 

Oppskrift: Bringebærfrokost

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ingredienser

✧ Bringebær (så de fyller hele bunnen av bollen)

✧ 3ss Cottage Cheese

✧ 3ss Yoghurt

✧ 1-2 never store havregryn

✧ En halv scoop vaniljeproteinpulver

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fremgangsmåte

1. Hell bringebær (gjerne fryste) i en bolle og sett den i mikrobølgeovnen til de er myke og rørte.

2. Tilsett resten av ingrediensene og bland sammen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Perfekt blogg = perfekt liv?

Jeg ønsker å oppklare en liten ting. Jeg vil få litt på det rette hva denne bloggen her egentlig er, og hva jeg bruker den til. 

Det er mye snakk i media og på andre blogger om hvor ødeleggende det er med bloggere som viser sine perfekte liv og får andre til å føle seg dritt. Det er blitt en haug med emneknagger på Instagram med #uperfekt #uperfekthverdag #uperfektliv og lignende, og det er veldig bra! Det er viktig med balanse for de som trenger det. Men det har blitt en slags forventning om at dette er noe alle alle burde gjøre, uansett tematikk på bloggen eller på Instagrammen. Uryddige bilder av oppvask, knuste glass, kaffesøl, babygrøt på genseren og morgenansikter er selvsagt sjarmerende, men er det noe alle må ønske å se på Instagram eller lese om på en blogg?

Det er veldig bra at det uperfekte har blitt det nye perfekte, at det finnes en motvekt mot alt det perfekte vi møter på sosiale medier. Jeg ønsker ikke å snu det. Jeg vil bare forklare meg selv, og jeg syns i utgangspunktet det er dumt at jeg føler at dette må forsvares. But here we go:

Jeg har ikke denne bloggen for å vise fram livet mitt.

Jeg startet å blogge fordi jeg ønsket å dele tips, ideer, inspirasjon, oppskrifter og fine ting. Jeg ønsket å lage en blogg som jeg selv ville ønsket å lese. Jeg ville lage en blogg der det var fokus på alt det positive, for meg selv. For når jeg fokuserer på det positive, når jeg leter etter alt som er bra og trekker det fram og fokuserer på det, det er da jeg har det best med meg selv. Jeg liker å lese blogger med fine tanker, ting, lister og som er positive, fordi det gjør meg inspirert og glad. Det er deilig å lese overfladiske ting og se på pene bilder av fine hjem. Derfor trenger jeg det for meg selv og.

Hadde jeg skullet skrive om alt det negative som skjedde i hverdagen min, hadde det blitt et fokus for meg og. Jeg kunne også ha skrevet innlegg om “i natt sov jeg nesten ingen ting, og jeg er dødstrøtt og har hatt vondt i hodet i hele dag” eller “i dag har jeg vært syk, jeg har ligget med feber og syns egentlig bare synd på meg selv” eller “i dag kranglet jeg med en venninne, så jeg er skikkelig lei meg”, men det ville ikke gitt meg noe som helst. Og jeg tror ikke det hadde gitt andre det heller. Det å fokusere på det positive hjelper veldig på hvordan jeg har det inni meg. Med en gang jeg skriver at jeg gleder meg til noe, da kjenner jeg ordentlig på at jeg gleder meg til noe. Når jeg skriver at jeg koser meg, da kjenner jeg faktisk at jeg koser meg. Når jeg mimrer og bare trekker fram det positive, da husker jeg også mye bedre det positive. 

Aldri sammenlign livet ditt med bloggen min.

Man skal generelt aldri sammenligne livet sitt med noens, og i hvertfall ikke på sosiale medier. Det er aldri et helt riktig bilde. Selv om jeg nesten daglig har skrevet positive og “glade” innlegg her, betyr ikke det at hver dag har vært bra. Det er det ikke for noen. Husk alltid at hver eneste person du ser på sosiale medier viser fram en utgave av livet sitt de selv har bestemt, og nesten aldri hele sannheten (med mindre de livestreamer og deler alt de tenker døgnet rundt).

Jeg vil inspirere på samme måte jeg selv blir inspirert på og jeg vil fokusere på det positive for min egen del. Det er overhode ikke noe galt i å ha en mer personlig blogg som viser en mye riktigere versjon av deg og livet ditt, for mange hjelper det veldig å ha et sted å dele alt, både det vonde og det gode. Jeg sier bare at det ikke hjelper for meg. Jeg gir ikke tips og deler lister, planer og oppskrifter for å bli kalt for “flink”, men bare fordi det er det jeg selv ønsker å lese. 

 

Too long didn’t read? Det må være lov å ha en upersonlig blogg om bare det positive. Det er ikke sammenlignbart med et ekte liv. Det er rett og slett bare for egen del. Alle har hver sine preferanser, og du er ikke noe dårligere eller bedre om du kun viser det “perfekte”. Mener jeg da! 

 

Q: Har du noen preferanser i bloggverden?

 

Trenger du inspirasjon til kostyme for Halloween, så kan du lese det innlegget her.

Trenger du guider til å lage din egen Halloween-pynt, så kan du lese det innlegget her.

Ny hudpleierutine (ikke spons)

Hei, og god torsdag (snart fredag)!

Jeg må først bare presisere at dette ikke er noe sponset innlegg, det er kun et innlegg å tipse alle de andre der ute som virkelig har prøvd alt med huden sin, men likevel konstant går tilbake til utgangspunktet (uren, tørr, oljete eller annen kjip hud). 

For et par måneder siden satt jeg i bilen med mamma og hun tipset meg om et hudpleietips hun hadde sett på en serie. Det handlet om å kutte ut alt av vanlige hudpleieprodukter, som hudkremer, oljer, skrubber, masker og annet, og kun bruke majones. Neida! Men faktisk å kun bruke bodylotion. Joda! Jeg tenkte først at det jo måtte være veldig fett og tungt for huden i ansiktet, og spesielt for meg som har hud som reagerer på fuktigshetskrem for både tørr og fet hud.

Tipset handlet om å la huden hvile uten en haug av produkter som er spesialtilpasset en viss type hud. Rett og slett bare behandle ansiktet som resten av kroppen din. Jeg syntes det hørtes veldig rart ut, men for noen uker siden bestemte jeg meg for å prøve det ut. Jeg kuttet ut fuktighetskremene, oljen og vasken, og holdt meg til en mikrofiberklut med vann og litt sminkefjerner, sammen med en bodylotion. 

Dette er resultatet etter én uke:

Disse bildene er tatt med syv dagers mellomrom, jeg har ikke noe hudsminke på noen av dem og begge er tatt med snapchat. Det er altså ganske så stor forskjell på bare én uke! Jeg er frelst, og bruker denne hudpleierutinen hele tiden. Jeg sparer en del plass i veska når jeg skal på overnattingsbesøk, haha. Drar bare med meg bodylotion og en klut. 

Nå vet jeg ikke om dette funker for alle, men hvis du er som meg, som har prøvd hudpleie for tørr hud, sensitiv hud, fet hud og oljete hud uten resultater, så kan du teste det ut for en uke og se om du får samme gode opplevelse som meg! Det kan hende det bare fungerer til en viss grad, men det handler mest om å la huden få ro, uten å kaste seg på den ene rutinen etter den andre. 

Q: Skal du teste dette ut? 

 

Trenger du inspirasjon til kostyme for Halloween, så kan du lese det innlegget her.

Trenger du guider til å lage din egen Halloween-pynt, så kan du lese det innlegget her.

Spørsmål fra dere #2 // Jobben min, kjæreste, rasekatt mm.

For et par uker siden hadde jeg et innlegg der jeg oppsummerte de siste spørsmålene jeg hadde fått. Da kom det inn enda flere spørsmål, så jeg tenkte jeg skulle skrive et nytt, slik at alle deres spørsmål blir besvart!

 

Er det bengal du har?

Ja! Det er en veldig allergivennlig rase, så for meg som kun har en mild katteallergi er det en perfekt katt, siden jeg ikke merker noe til henne i det hele tatt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hva jobber du egentlig med?

Jeg er webutvikler i et lite firma i Skien. Jeg sitter på support, men er også med i både store og små prosjekter, der jeg hovedsakelig er frontend-utvikler. Det vil si at jeg koder det du kan se på en nettside, med kodespråkene HTML, CSS og JavaScript. I tillegg gjør jeg en del bakgrunnsjobb (backend) på nettsider. Det er et veldig morsomt, trygt og passe utfordrende yrke, som jeg anbefaler alle!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hvordan viste du at det var det du ville jobbe med? 

Først visste jeg ikke helt hva jeg ville jobbe med. Jeg tenkte at jeg ville jobbe med noe innenfor økonomi, og jeg visste egentlig ingen ting om webutvikleryrket. Jeg fant en studieretning som kombinerte økonomi, markedsføring og data, men fant fort ut at det var data jeg trivdes mest å jobbe med. Derfor byttet jeg over til Informatikk, og der lærte jeg å kode programmer, administrere servere, prosjektledelse, diverse utviklingsmetoder og ikke minst webutvikling. 

Hvor gammel er du?

Jeg er 23 år!

 

Har du kjæreste/samboer?

Jeg har en veldig fin og koselig samboer, som heter Øystein. Jeg nevner han en del her på bloggen, men er kanskje litt dårlig på å fortelle at han er samboeren min. Vi har faktisk akkurat kjøpt oss vår første leilighet sammen (i juni) og har det for tiden som plomma i egget!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hvordan ser en typisk dag ut for deg?

En typisk dag for meg ser ca. slik ut:

06:00 – Står opp, dusjer, spiser frokost, ser litt på TV, sminker meg og har generelt veeldig god tid.
08:00 – Er på jobb, starter gjerne dagen med å sette på kaffetrakteren, lage en liste over alt som skal gjøres (jeg trenger sårt oversikt), lese mail og support og ta en liten kopp kaffe med kollegaene mine.
11:00 – Luunsj
11:30 – Mer jobb
16:00 – Ferdig med jobb og går hjemover
16:20 – Lager som regel noe mat før jeg enten skal trene, finne på noe sosialt, dra og handle eller lignende. Eller bare slappe av. I løpet av kvelden ser jeg som regel mye på linjeTV! 
22:30 – Legger meg (prøver i hvertfall!)

Jeg kan godt skrive et innlegg snart med litt mer detaljert beskrivelse av en typisk dag for meg en hverdag, jeg gjorde det med en gang jeg lagde bloggen, og det innlegget fikk ganske bra respons.

 

Du går vel ikke i de der offentlig? 

HAHA, jo. 

Neida. 

Nå tror jeg det blir en liten stund til neste spørsmålsrunde, med mindre det plutselig dukker opp en haug med nye spørsmål, men hvis du har noe du lurer på, så sleng gjerne igjen en kommentar, så skal jeg ta det med i neste runde! 

 

Trenger du inspirasjon til kostyme for Halloween, så kan du lese det innlegget her.

Trenger du guider til å lage din egen Halloween-pynt, så kan du lese det innlegget her.

De første bildene av mitt nye maleri

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I helga fikk jeg plutselig for meg at jeg ville ha et maleri på soverommet, over senga. Jeg har jo akkurat vært på Webdagene, og da var det en foredragsholder som snakket om hvor behagelig vi (ja, det er visst felles enighet) syns runde former er, så jeg gikk og tenkte på bilder med runde motiver i flere dager. 

Derfor måtte jeg ut på Søstrene Grene og kjøpe maling og lerret, slik at jeg kunne realisere bildedrømmen min. Malingen kostet 20kr og lerretet kostet ca. 150kr, så hvis jeg ikke teller med alt jeg hadde fra før, kostet bildet til sammen 170kr, noe som ikke er så mye for de timene kos jeg fikk ut av å lage det!

Jeg visste altså at jeg skulle ha runde former på bildet, men jeg visste enda ikke helt hvordan det skulle bli. Derfor prøvde jeg meg først litt fram på et par ark, et ark med en stor, rosa sirkel, en mindre svart, sirkel og to små, kobberfargede sirkler. Jeg syntes motivet ble kult, men det var fortsatt ikke perfekt for et soverom, syntes jeg. Derfor gikk jeg på pinterest og fikk litt inspo. Der fikk jeg ideen til å lage en sirkel med trær.

Jeg kjørte en liten spørreundersøkelse på storyen min på Instagram:

Og dette er svarene jeg fikk:

Så da satte jeg bare i gang med malingen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Den rosa flekken trengte maange lag før den ble tykk nok, så det tok et døgn å bli ferdig, selv om bildet i seg selv var veldig enkelt. Men det var verdt det, for tiden det tok å male det var så koselig, og jeg syns resultatet ble helt perfekt til mitt soverom! Heldigvis ble Øystein også fornøyd, så det ikke bare er jeg som trives, haha. Slik ble det: (beklager dårlige bilder, det begynner å bli få timer av dagen det er fint lys ute!)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Q: Ble du inspirert til å lage noe lignende eller egen kunst?

 

Trenger du inspirasjon til kostyme for Halloween, så kan du lese det innlegget her.

Trenger du guider til å lage din egen Halloween-pynt, så kan du lese det innlegget her.

To do-list: Uke 43

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gledelig mandag! 

Forrige uke var en såå fin og bra uke, og nå går jeg inn i denne uka med ny giv og inspirasjon! Selv om halloween ikke er før neste uke, føler jeg at vi begynner å feire denne dagen allerede nå til helga. Det er massevis av arrangementer og fester på lørdag for å feire halloween, og man trenger jo kanskje litt tid på å forberede kostymer, pynt og godis til barn denne uka! 

Jeg husker godt da jeg selv var barn, og jeg hadde så lyst til å gå halloween. Jeg fikk ikke lov da jeg var liten, veldig naturlig siden foreldrene mine syntes det var skummelt at et lite barn skulle gå alene rundt og samle inn godteri fra fremmede. Jeg husker jeg var så lei meg, siden de andre i klassen fikk lov til å gå, i tillegg til storebroren min. Det var selvsagt fryktelig urettferdig for et barn (nei, jeg syns ikke det nå i ettertid). Da hjalp mamma meg med å skaffe et superenkelt kostyme som vi slang sammen i en fei, og så kjørte hun meg heller rundt til sine venner i området for å gå. Det ble starten på en veldig fin tradisjon som vi opprettholdt i flere år framover! Det var et godt kompromiss, og jeg skal aldri glemme gleden jeg selv hadde av å gå knask eller knep denne dagen. Jeg trengte ikke å få rundt for å ringe på til fremmede, det holdt i massevis å gå til mamma og pappas venner

Så til alle dere voksne med barn: Sett av litt tid til å forberede dere dersom barna deres har lyst til å gå. Det kommer de garantert til å sette veldig stor pris på! Hvis dere ikke vil at de skal gå til fremmede, så ta de heller med en runde med bilen eller i nabolaget til de dere kjenner. Da får dere i samme slengen tilbragt verdifull tid sammen, og skapt minner for livet!

Dette er ukas To Do-liste:

 

 

 

✓ Støvsuge

✓ Vanne blomster

✓ Vaske klær

✓ Vaske badet

✓ Bytte håndklær

✓ Ukeshandel

✓ Skifte sengetøy

✓ Vaske gulvet

 

 

 

Ha en super uke!

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top