Black & White – Window shelf

window shelf

window shelf

window shelf

window shelf

Let it snow

Litt feil med julesang-tittel nå kanskje? Men det er jo faktisk midt på vinteren, og snøen har dalt i store mengder her i Skien. Jeg syns det er kjempefint, og husker slike vintre med mye snø på Lørenskog. De som er herfra mener det overhodet ikke er normalt med så mye snø her, hvertfall ikke så mye snø på kort tid, så da er jeg vel ganske “heldig” som får oppleve det.

En som derimot ikke er like begeistret for snøen er Luna. Det har gjort hennes daglige turer ut på verandaen svært kompliserte.

Bengalkatt

Bengalkatt

Bengalkatt

Bengalkatt

Bengalkatt

Bengalkatt

Bengalkatt

Etter en hard og strabasiøs kamp gjennom snøen kom Luna seg endelig fram til et litt mer bart sted å sette seg. Der ble hun sittende i ca. fem minutter før hun begynte på hjemreisen igjen.

Det var veldig godt å komme inn i varmen!

Bengalkatt

Nå skal jeg en tur til Ski for å dra i bursdag! Ha en deilig og avslappende søndag.

Prosjekt: Kontroll

Helgas prosjekt er å få litt kontroll her hjemme igjen. De siste ukene har det skjedd så mye, og jeg har slitt litt med lite overskudd. I helga skal jeg derfor ha som prosjekt å gjenvinne kontroll her hjemme ved å følge en veldig enkel liste over ting som MÅ gjøres før eller siden.

 

Prosjekt: Kontroll

– Rydde stua
– Støvsuge stua
– Vaske gulvet
– Tømme boden
– Rydde inn igjen i boden
– Skifte sengetøy
– Vaske sengetøy
– Støvtørke
– Sortere papirer
– Kaste papp
– Pante
– Sortere ut ting til uteboden
– Få ny bank-ID
– Betale regninger
– Legge inn i budsjett
– Ha en aktiv time

Hvis jeg greier alle disse punktene i løpet av helga kommer jeg til å starte neste uke med hodet langt over vannet, og jeg kommer til å være mye mer produktiv og ha overskudd. Det er det deiligste med å ikke reise vekk i helga, det å faktisk ha tid til å gjøre alle de tingene som noen ganger kan være en liten kamp å komme i gang med. Men når man først har begynt blir alt mye enklere! Det er som en propp som bare må løs.

I tillegg er jeg så heldig at jeg bor med en annen som kan hjelpe til med alle punktene. Det er jeg veldig glad for, for det er jo helt klart ingen selvfølge.

 

New in – Entrance

Jeg er så fornøyd med gangen min nå!

Det har jo vært januarsalg i mang en butikk, og for noen uker siden fant jeg ut at veggknottene jeg kjøpte på Nille har kommet på salg. Da kjøpte jeg med meg hjem to pakker til for bare 40 kr per stykk! De gjør seg så godt i gangen, og de er helt geniale for sitt formål. Vi har et problem med at gangen vår er veldig liten og smal, og disse er perfekte som alternativ til hyller, skuffer og andre ting man vanligvis oppbevarer paraplyer, vesker, skjerf, headset og annet i. Vi har vanlige knagger også til jakker, men det er perfekt å ha disse tingene så lett tilgjengelig mens man går ut døra, og samtidig som det ser så dekorativt ut!

Beklager litt dårlige bilder, det kommer ikke noe som helst naturlig lys inn i gangen, hvertfall ikke på denne tiden av året når det er mørkt når jeg kommer hjem fra jobb.

KnaggerKnaggerKnagger

Jeg var også på Skeidar for noen uker siden og har lenge vært på utkikk etter den perfekte lampen å ha i gangen. Faktisk siden i høst en gang. Og denne skyen av en lampe var på 60%! Den gjør seg såå fint i gangen, og gir veldig fint lys. Nå leter jeg etter en fin å ha på soverommet. Jeg har aldri vært noe som helst interessert i lamper tidligere, men de gjør noe ekstra med rommet de er i.

Jeg fikk en morsom kommentar på den på jobb; “Har dere kjørt på en måke og puttet et lys inn i den?”. Ja, her er måka mi!

FjærlampeFjærlampeFjærlampeFjærlampe

Ha en superfin torsdag!

4 myter å avlive om yrket mitt

 

Web developer

“Webutvikling og data er en guttegreie”

Nei, det finnes faktisk ingen ting i menns kropp eller hjerne som gjør dem bedre egnet som webutviklere enn damer. Faktisk var noen av de første programmerne damer! Det var en dame som skrev den første algoritmen som noen gang ble laget for den datamaskin (kilde).

 

“Webutvikling er nerdete”

Nei, å være webutvikler er faktisk like lite nerdete som alle andre yrker. Det er gammeldags å tenke at data er en spesiell nerdegreie. Du trenger spesiell kunnskap om ditt eget fagfelt, akkurat som i alle andre yrker. Og det kan du få når du jobber og på skolebenken.

 

“Webutvikling er en livsstil”

Nei, du trenger ikke ha sittet på ungdomsrommet og kodet hele livet for å bli god på å lage hjemmesider. Du trenger ikke ha en interesse for det på fritiden. Mange tror webutviklere lever for jobben, og sitter hjemme med skrillex på headsetet og urge i glasset, mens man koder hjemmesider på kveldstid. Slik er det altså ikke! Fritidsaktivitetene på jobben varierer mellom trening, fotball, gaming, familie og andre helt standard sysler.

 

“Webutvikling er bare koding”

Webutvikling er sååå mye mer enn bare koding! Nettsider må skisseres opp, planlegges og gjennomarbeides. Noen nettsider krever et helt team med designere for å bare skisse opp hvordan de skal se ut, et team for å kode over det du kan se på en side, og dermed et enda større team for å lage alt det bakenforliggende. Det er databaser som skal settes opp og administreres, det er domener som skal settes opp, det er videresendinger, sikkerhetssertifikater og google adwords. Det er et hav av ulike roller du kan ha når en nettside skal settes opp, og du har derfor så utrolig mange muligheter til å finne ut hva som er dine styrker og svakheter. Noen tror en webside bare er det du kan se, og that’s it. Men det er bare en bitte liten del av den fulle jobben.

 

“Webutviklere drikker kaffe og energidrikke hele dagen”

Åh, vent. Dette punktet er helt sant.

 

Web developer

Les fullt intervju med meg hos USN her. Der snakker jeg litt om jobben min og hvordan jeg havnet der jeg er i dag.

 

Kunne du tenkt deg å jobbe som webutvikler?

Årets travleste helg

Da var vi trygt hjemme igjen etter en herlig hyttetur! Og for en innholdsrik og fin helg det har vært, det har vært action 24/7 siden vi kom hjem fra jobb på fredag.

Rett etter arbeidsdagen var ferdig på fredag dro vi av sted for å plassere vekk Luna og komme oss av gårde til Øyfjell, der hytta er. Det var en koselig biltur opp med musikk og god mat. Da vi kom fram hadde de som eide hytta allerede laget hjemmelaget pizza til alle, så vi rakk bare å legge fra oss tingene før vi slo oss ned med pizza og øl. Vi hadde en superfin kveld, og gikk relativt tidlig i seng for å være opplagt til dagen etter.

Lørdag morgen sto vi opp tidlig for å komme oss av sted til slalåmbakken. Vi lagde en felles frokost, kledde på oss og dro. Og det var en nyyydelig slalåmtur! Det er faktisk seks år siden sist jeg sto på slalåm, og var litt bekymret for om ferdighetene fortsatt satt inne, og det gjorde de heldigvis. Det er litt som å sykle, bevegelsene sitter liksom i kroppen. Vi prøvde oss på et slags skogsheng der det var plasser med speilblank is, småtrær, løssnø og de bratteste områdene vi var borte i hele dagen. Det var det morsomste jeg har gjort på en stund! Det var gøy å få litt høy puls igjen, men likevel føle at jeg hadde kontrollen inne. Takk og lov for de korte, fine skiene jeg arvet en gang da jeg var liten. De er akkurat perfekt lengde for å holde på i slike smale skogsløyper!

Vi sto i bakken helt til trekket stengte, og var relativt slitne da vi endelig kom oss hjem. Men da var det bare å gå i gang med matlagingen, for vi var skrubbsultne! Resten av kvelden besto av enchiladas, whiskey sour, Mario Party, god stemning, brettspill, superundertøy, afterskimusikk og veldig mye latter!

Da vi sto opp på søndag var heller ikke den innholdsrike helga over. Vi dro hjemover i to-tiden og stoppet på veien for å spise et siste måltid sammen. Derfra dro jeg og Elisabeth (som var med på turen og satt på i min bil på veien hjem) på en henterunde, for vi skulle ta med hele jenteklubben vår på revyen til flinkeste Lucy. Så etter å ha plukket opp alle som skulle være med dro vi igjen videre til Kvelde for å se forestilling. De var dødsflink! Jeg ble ordentlig stolt, og det var skikkelig proft.

Halv elleve i går kveld var jeg endelig hjemme og fikk satt meg ned alene i min egen sofa, og jeg må innrømme at det var etterlengtet. Men selv om jeg var sliten var jeg veldig takknemlig for en veldig fin helg!

Nå reiser vi av sted!

Endelig er det helg!

Det har vært såååå etterlengtet i hele dag. Dette har vært den lengste arbeidsdagen jeg kan huske. Men nå er det endelig fri og vi skal dra av sted på hyttetur! Jeg gleder meg skikkelig, og absolutt alt er pakket og klart. Bortsett fra skibriller og ullbuff, som jeg selvsagt klarte å glemme igjen på jobben… Så vi får kjøre innom der på veien.

Bengal

Luna skal for første gang bli plassert vekk for en helg, til verdens beste Maren! Er det noen jeg stoler på at kommer til å klare den jobben bra, så er det definitivt henne. Jeg skrev en liste over alle Lunas sider, når det kommer til mat, soving, leking og annet, men helt ærlig skrev jeg bare den for egen moro. For Maren klarer helt klart å ta vare på en katt uten noe hjelp, haha. Hun får med seg helt dustete mange leker, så kjede seg kommer hun nok i hvert fall ikke til å gjøre.

Bengal

Nå skal jeg lage kaffe, slik at vi har litt energipåfyll til bilturen, og så stikker vi. Ha en kjempefin helg, alle sammen!

Pakkeliste – Slalåmhelg

Nå er jeg så klar for å reise på hyttetur i morgen! En av mine gode venner, Jørgen, hadde bursdag i går, og som en slags feiring tar han med seg en gjeng på hyttetur. Jeg gleder meg sykt til å reise vekk på en ordentlig vinterhytte, opp i fjellet. Hovedaktiviteten for helga blir å stå på slalåm i Rauland på lørdag, og det er faktisk mange år siden sist jeg gjorde det. Jeg tror det var på videregående en gang!

Derfor er jeg også veldig spent på denne turen. Vi har måttet kjøpe inn en del nytt utstyr og litt nye turklær, siden ingen av oss har vært så mye på vinterturer de siste årene.

Da er det ekstra viktig å skrive en ordentlig utfyllende pakkeliste for turen. Her er alt jeg skal ha med meg:

 

Pakkeliste

✔️ Slalåmski
✔️ Hjem
✔️ Skibukse
✔️ Parkas
✔️ Slalåmstaver
✔️ Slalåmsko
✔️ Lue
✔️ Hansker
✔️ Skjerf
✔️ Ullsokker
✔️ Ullundertøy (viktigste for afterski) (neida) (joda)
✔️   Toalettsaker
✔️ Hodepute
✔️ Sovepose
✔️ Mat og drikke
✔️ Brettspill
✔️ Mobil og mobillader

 

Er det noen som kommer på noe jeg har glemt her nå? Det er så sykt kjipt å glemme noe! Og nå bærer det på tur rett etter vi har kommet hjem fra jobb i morgen, så det blir ikke noe tid til flere revurderinger. Kom gjerne med litt tips og råd for helgen!

Vinterhjem

God onsdag!

Vi har kommet oss over midtveis gjennom vinteren allerede, og så fort det går. Her i Skien er det ordentlig fin vinter nå med perfekte temperaturer og masse fin, hvit snø.

Jeg liker vinteren, alt er fint, hvitt og stille. Jeg liker å sitte hjemme mens snøen daler utenfor vinduet. Jeg liker å gå på skiturer og gåturer i en kramme snøen. Jeg liker hvordan huden i ansiktet prikker når man går inn i varmen igjen.  Jeg nyter ordentlig godt denne årstiden!

Jeg liker å ha det lyst, rent og fint hjemme. Med gode tepper og puter, og ikke minst mange lamper til sene TV-kvelder.  Slik ser det ut hjemme hos meg nå:

Interiør

Nå skal jeg lage middag og begynne på den tiende sesongen av Big Bang Theory. Jeg sluttet å se den serien da jeg flyttet hjemmefra, og ser derfor alt på nytt. Det er trist å begynne på sesong 10 allerede, for det går såå fort! Det er en altfor enkel serie å bare ha på i bakgrunnen, og jeg ler faktisk ofte høyt av den, haha!

Skatter fra Fretex

Goood morgen!

I går fortalte jeg om at jeg hadde vært en tur innom Fretex i løpet av helga, og jeg må innrømme at jeg måtte holde meg veldig igjen fra å gå helt crazy der inne. Jeg syns det er så mange kule og unike pyntegjenstander, og jeg har så lyst på alt mulig.  Jeg måtte virkelig se for meg nøyaktig hvor ting kunne plasseres og hvordan det kunne passe inn hjemme før jeg kjøpte noe, hvis ikke hadde jeg vært overlesset med greier nå.

Jeg syns selv jeg fant en fin skatt der, nemlig en oransje-gul flaskevase i veldig fint glass. Jeg ser for meg å kunne ha den i vinduskarmen om sommeren, slik at sola strømmer gjennom og lager et fint spekter av gul og oransje i rommet. Da skal jeg pynte den med pene vår-blomster! Den var skikkelig tøff og jeg kjenner ingen andre som har lik, og den passer perfekt sammen med ananasplakaten og de oransje putene.

Vase fra Fretex

Vase fra Fretex

Vase fra Fretex

Vase fra Fretex

I tillegg kjøpte jeg den lille, hvite vasen til bare 15kr. Den passer å pynte med over alt! Jeg prøvde å pynte den med litt røsslyng, men slik fikk det ikke være lenge. Nedenfor ser du hva som skjedde i løpet av kvelden.

Bengalkatt

Bengalkatt

Rot

Rot

De observante leserne kan også skimte røsslyng ligge over alt på gulvet på de øverste bildene også… Det er ikke lett å prøve og pynte pent med en som bare ødelegger i hus. Jaja, da er det bare å dra fram støvsugeren og ordne opp! Så kan heller vasene som står oppå hyller ha pynt i seg for nå.

Ha en veldig fin dag i dag!

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top