Uka som gikk – Uke 39

Akkurat nå

Akkurat nå har vi vært på treningssenteret og skal snart spise. Det har vært en veldig avslappende helg, og jeg har endelig fått litt orden her hjemme etter vi fikk katt. Det har vært noen uker nå med litt kaos og lite overskudd til det å sortere og å rydde, så ting har flytet litt. Men nå er det orden igjen, og det er veldig deilig! Denne uka har jeg egentlig gjort utrolig lite, siden jeg ble syk midt i og har brukt litt tid til å komme til hektene igjen, men det har vært en veldig deilig og avslappende uke også! Det har vært fullt fokus på katteoppdragelse og kattekos, haha.

 

Ukas høydepunkt

I går kveld fikk jeg et etterlengtet besøk av en av mine gamle kollektivsamboere, Maren. Det er fem måneder siden sist vi var sammen, og det er altfor lenge! Jeg får alltid så mye energi etter vi har vært sammen. Vi drakk te og snakket ut om alt vi har opplevd i det siste, og diskuterte alt vi måtte ha på hjertet. Det var godt, og helt klart noe jeg har savnet. 

Ukas kos

Denne ukas koseligste øyeblikk var fredagskvelden med Øystein og pus. Vi hadde god tid, det var ingen ting jeg skulle, Luna var rolig og alt var bare veldig fint. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ukas mest leste innlegg

Det innlegget som ble mest lest denne uka var det her om fem måter å bruke silkeskjerf på! Jeg syns selv det er et fint innlegg for å få brukt de gamle silkeskjerfene mange bare har liggende i en skuff. Det finnes så mye kult å bruke dem til, så det er bare å dra dem fram og prøve ut forskjellige ting.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ukas rotekopp

Slik ser det ut når Luna er ferdig med å spise… Og dere skulle sett hvordan det ser ut rundt kattedoen. Nå har vi endelig begynt å bruke topplokket til doen, så da håper jeg det ikke kommer til å ligge like mye sand strødd utover stuegulvet, haha! Krysser også fingrene for at hun blir litt mer renslig av seg etterhvert som hun blir eldre. Det er vel bare sånn med “barn”. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ukas jobbøyeblikk

Jeg har akkurat kommet inn i et prosjekt som er veldig morsomt å jobbe med! Da jeg kom på jobb på torsdag fikk jeg sitte hele dagen å implementere et helt nytt design på en ny nettside, og jeg fikk bestemme nesten alt selv. Det er så gøy å kunne være kreativ og skape noe man er fornøyd med selv. Tiden de siste dagene denne uka gikk utrolig fort, og jeg er altså så utrolig fornøyd og takknemlig for yrket mitt når jeg får sånne oppgaver. 

 

Ukas serie

Jeg fikk høre om serien “Lovleg” som skulle være en slags bygde-versjon av Skam, og ønsket å gi den en sjanse. Jeg må faktisk innrømme at jeg digger den. Jeg kjenner igjen mye av det å være ung i kollektiv (ikke så ung som disse, men likevel), og jeg vet om så mange som måtte flytte hjemmefra som 15/16-åringer for å gå på videregående, og utfordringene som er ved det. Serien har masse potensiale, og jeg liker karakterene godt allerede! Det anbefales å gi serien en sjanse, den er koselig å ha som søndagsunderholdning. Den går på NRK. 

Lite PS: Underteksten er på nynorsk, så det er en god måte å blir bedre i nynorsk på, for de som fortsatt har det på skolen! 

 

 

Hvordan har din uke vært?

Oppskrift: Klippekrans

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

God lørdag, alle sammen! 

For noen uker siden hadde jeg besøk av mamma, pappa og lillebroren min, og da syntes jeg det var koselig å servere noe godt. Jeg syns gjærbakst passer helt perfekt nå som det er høst, og jeg (som så mange andre) er veldig svak for kombinasjonen av bolledeig, kanel og sukker. Derfor endte det opp med denne gode klippekransen! Det er altfor mange år siden jeg lagde en sist. Jeg tror jeg gikk på ungdomsskolen eller noe? Det meste av oppskriften er i hvertfall hentet fra den gode, gamle heimkunnskapsboka! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ingredienser

✧ 1/2 pakke gjær

✧ 2 dl melk (lunka)

✧ 5 ss flytende margarin

✧ 1 ts kardemomme

✧ 5 1/2 dl hvetemel 

✧ 2 ss margarin

✧  2 ss sukker

✧ 2 ts kanel

 

Fremgangsmåte

1. Tilsett melk, flytende margarin, sukker og kardemomme i en bolle og bland det godt sammen. 

2. Mål opp mel og bland gjæren inn med melet (om det er tørrgjær). Sikt dette sammen over i bollen. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3. Elt deigen godt sammen, til den slipper redskap og bolle. Om du ikke har eltemaskin bruker du bare hendene: 

4. Dekk bakebollen med en tallerken, plast eller et koppehåndkle og la deigen heve til dobbel størrelse. 

5. Trill en ca. 20 cm lang pølse av deigen og kjevle den deretter ut til et rektangel på ca. 25×50. 

6. Smelt smør sammen med kardemomme og kanel. Tilsett gjerne så mye sukker og kanel du vil, om det som står i oppskriften er litt lite.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

7. Smør blandingen godt utover rektangelen og rull den deretter til en pølse. 

8. Legg pølsa til en rund sirkel og begynn å klippe opp spor nesten helt gjennom pølsa med ca. 1 1/2 cm mellomrom. Bøy deretter “bladene” vekselsvis til høyre og venstre. Jeg anbefaler å lage blandene mye mer “spisse” enn det jeg har gjort. Da vil klippekransen bli mye penere enn min. (Ja, jeg hadde litt hastverk).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

9. Dekk til kransen og la den heve til nesten dobbel størrelse. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

10. Kransen skal stekes på nederste rille i 220 grader, i 15-20 minutter. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kos deg 

Hjemmelaget kattehus i bruk

I dag er Luna 15 uker, hurra! Til søndagen har vi kjent henne i to av dem, og vi blir bare bedre og bedre kjent med den tullete, kule og kosete katten vi har fått i hus. 

For noen uker siden lagde jeg et kattehus til Luna, fordi de vanlige kattestativene ofte er dyre og jeg syntes ikke de passet inn hjemme hos meg. Nå har hun til min glede begynt å ta det i bruk! Det var likevel nesten umulig å ta noen bra bilder av henne mens hun lekte med det, siden hun beveget seg konstant, men ble et par:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kattehuset finner du oppskrift på her

Selv om jeg brukte lang tid på å lage dette kattehuset, er det definitivt ikke like populært som et annet høyt klatremøbel; kontorstolen. Den har Luna adoptert, og den har blitt hennes desidert favorittmøbel i huset.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Har du sett noe så pent?

Ha en strååålende helg, alle sammen! 

Q: Hva skal du i helga?

Urtehage – Status etter 2 uker

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg har begynt med urtehage igjen! Jeg hadde en del urter i sommerferien, som alle sammen dessverre døde av vannmangel. Det er nemlig litt styrete å holde urter, for de dør jo av å bare gå noen dager uten vann. 

Da jeg var på Plantasjen for noen uker siden for å kjøpe frø til kattegress, var det tilbud der du fikk 10 frøposer for 100 kr. Siden én frøpose koster 20-40 kr slo jeg til og kjøpte ti. Jeg plantet ut alle i små papp-kopper, og foreløpig ser det ut til å vokse fram små spirer på de fleste. Noen er jeg fortsatt veldig skeptiske på om kommer til å vokse opp eller ikke, men krysser fingrene. 

Bildet ovenfor er før-bildet, da jeg nettopp hadde plantet ut førene. 

 

Frøene jeg har plantet:

– Paprika

– Tomat

– Ruccola

– Markjordbær

– Peppermynte

– Rosmarin

– Chili

– Spirer

– Gress

– Dill

– Persille

I tillegg hadde jeg sitronmelisse og gressløk fra før (de som står i kurven) 

 

Status etter to uker:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Paprika, tomat og ruccola.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Markjordbær, peppermynte og rosmarin. Her er det bare rosmariene som har fått én liten spire.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Chili, spirer og kattegress.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Persille og dill.

 

Jeg gleder meg til jeg kan begynne å høste av alt jeg planter. Snart må jeg kanskje plante ut alt i større potter, da får jeg gå ut og kjøpe like som jeg har før fra IKEA eller lignende. Der er de så billig! Og så kan de males i forskjellige kule farger etterpå. 

Q: Har du prøvd å plante ut urter og lignende?

5 måter å bruke silkeskjerf på

 

 

Jeg har overtatt noen veldig fine silkeskjerf etter min farmor, og da jeg fikk dem var jeg veldig bestemt på at jeg var nødt til å gi dem nytt liv og nye historier. Jeg ville ikke at de bare skulle ligge i en skuff, men at de skal bli brukt på nytt. Og det har jeg fått til! Det finnes så mange fine måter å bruke skjerf på, og jeg har listet opp et par muligheter.

 

 

Hodebånd

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sløyfe

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Halstørkle (naturligvis, det er jo et skjerf)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hårstrikk

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Veskepynt

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Q: Fikk du noe inspirasjon til nye måter å bruke skjerf på?

To do-list: Uke 39

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

God mandag, alle sammen! 

Jeg starter denne uka med ny energi, motivasjon og livsglede! Helga som var ble dritbra, og jeg satser på at det er et godt tegn for denne uka som kommer. Jeg kjenner jeg gleder meg skikkelig til en uke helg uten noe som skjer, der jeg bare skal kose meg hjemme med mann, katt og serier på TV. Det kan selvsagt hende det dukker opp noe, men foreløpig ser det ut til at hele uka er ledig! 

Dette står på ukas To Do-liste:

 

 

 

✓ Støvsuge

✓ Vanne blomster

✓ Vaske klær

✓ Vaske badet

✓ Bytte håndklær

✓ Ukeshandel

✓ Bytte sengetøy

✓ Vaske/rydde bilen

 

 

 

Ha en veldig fin uke!

Uka som gikk – Uke 38

Akkurat nå

Akkurat nå har jeg kommet hjem fra Oslo og en helt ellevill helg! Ikke bare feiret jeg bursdagen til verdens kuleste storebror, men jeg fikk oppleve å se mitt favorittband live for første gang, og det var en så fantastisk opplevelse! Jeg beklager litt laber blogging disse dagene, det har rett og slett ikke vært en prioritet med blogg i det siste, med så mye som har skjedd. Hele denne uka har vært så spesiell, koselig og bra, og jeg går inn i en ny uke med nye opplevelser og masse overskudd!

 

Ukas høydepunkt

Den fantastiske, episke og nydelige konserten jeg var på i går. Jeg har ønsket å se Kamelot live siden jeg var 14/15, og nå fikk jeg endelig sett dem! De skuffet definitivt ikke, og det var en rå opplevelse! Jeg har så lyst til å se dem igjen en gang, og håper de kommer til Norge igjen snart. Publikum var også så hyggelige og respektfulle mot hverandre, og alle som var der bidro til en skikkelig bra opplevelse!

Bilderesultat for kamelot

Bilde merket for gjenbruk

Ukas kos

Hver eneste lille time med lek og kos sammen med denne herligheten! Jeg blir så lykkelig og glad av å tilbringe tid med en så livsglad, liten skapning, og jeg gleder meg veldig til tiden framover! Akkurat nå ligger hun for eksempel på fanget mitt i sofaen og maler. Jeg blir så glad, og jeg er så takknemlig for at vi valgte å skaffe oss en katt. Vi krysser fingrene for at vi får noen gode år sammen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ukas mest leste innlegg

Det innlegget som ble mest lest denne uka var det her om den fine turen vår til Fredrikstad! Jeg syns det er veldig gøy å skrive slike Adventure Time-innlegg. Det er en så grei måte å skrive om opplevelser på, og for min egen del er det gøy å vinkle alle ting jeg gjør som et eventyr. Man gjør på en måte det beste ut av minne sine, og det hjelper meg veldig med å sette ordentlig pris på alt jeg opplever.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ukas webtips

Jeg fikk skrevet et lite blogg/web-tips denne uka, og det var en instruksjon på hvordan man skaffer seg favicon på bloggen. Favicon er det lille ikonet med siden av bloggnavnet i tab-en øverst i nettleseren. Du kan lese instruksjonen her

Ukas jobbøyeblikk

Alle timene med hjemmekontor jeg har tilbragt med dette lille nurket. 

dav

 

Hvordan har din uke vært?

Fredagshumor #16

                         Goood heeelg                         

Endelig er det fredag og helg, og det er klart for tacokveld, sofakos og Netflix! Etter jeg begynte å jobbe har fredager virkelig tatt seg opp. Det er faktisk noe annet å jobbe åtte til fire, fem dager i uka, og så kommer fredagen og du kan slippe alt du har i hendene og bare slappe av. Når man er student har du alltid hengende over deg at du kan gjøre mer, du kan studere mer, du kan jobbe mer, du burde gjøre mer. Når fredagen kommer i arbeidslivet går alle inn i fredagsmodus, og det er nesten festdag hver helg! 

I dag spiste vi lunsjen vår på Burglar (jeg var skeptisk, siden det tross alt var varmmat i kantina), men burgeren der var så god, så det var verdt det! I tillegg var det jo sosialt med jobben, så det ble veldig koselig.

I morgen drar jeg endelig til Oslo for å se Kamelot live, og jeg gleder meg så sykt! Det blir utrolig spennende å se dem, jeg har hørt albumene deres konstant på Spotify det siste halvåret mens jeg har jobbet. Jeg kjenner jeg har ordentlig sommerfugler i magen, og tror definitivt ikke det kommer til å skuffe!

Jeg prøver å publisere en aldri så liten programmeringshumor innimellom, så her kommer denne ukas #fredagshumor:

For å forklare litt: Dette er etterligninger av veldig vanlige fagbøker om kodespråk, datasystemer, webdesign, og alt annet innenfor data. De fleste som har drevet med koding kan kjenne seg ganske godt igjen i titlene på bøkene ❤ 

Ha en sykt bra fredag!

How to: Favicon på bloggen

Hvordan legge til favicon og nedlastingsikon

For de som ikke forsto det, så er dette et favicon:

1. Opprett en ny fil i et valgfritt bildeprogram. Fila burde ha bildestørrelsen 100×100. 

2. Lag ikonet ditt og eksporter deretter bildet til en png-fil. 

3. Gå inn på denne nettsiden (Favicon-generator). 

4. Trykk på velg fil, og velg ikonet ditt. Trykk på “Create Favicon”. Dersom du bare skal ha favicon, og ikke nedlastingsikoner (ikoner som kommer på mobilen om man legger til nettsiden på startskjermen), så huker du av for “Generate only 16×16 favicon”. 

5. Trykk på “Download the generated favicon”.

6. Nå vil det lastes ned en zip-fil med veldig mange ulike bilder. For å unngå å måtte legge til å mange forskjellige bilder, luker du ut bildene som heter “favicon.ico”, “android-icon-96×96.png” og “apple-icon-76×76.png”, da har du bilder for faviconet, og dersom noen skal laste ned nettsiden din til startsiden sin fra enten Android eller iPhone. Om du bare ønsker favicon, så holder det med fila som heter “favicon.ico”. 

7. Last opp alle bildene til bloggen din ved å gå inn under “Post” og så “Bilde”. 

8. Gå inn under “Bloggdesign” -> “HTML” -> “Moduler” i menyen til venstre.

9. Trykk på “Ny modul”.

10. Kall modulen for “Favicon” og lim inn denne koden:

<link rel=”icon” type=”image/png” sizes=”16×16″ href=”Erstatt-dette-med-link”>
<link rel=”icon” type=”image/png” sizes=”96×96″ href=”Erstatt-dette-med-link”>
<link rel=”apple-touch-icon” sizes=”76×76″ href=”Erstatt-dette-med-link”>

11. I en ny fane går du inn i bildearkivet til bloggen din. 

12. Trykk på favicon-bildet du lastet opp, høyreklikk på det og velg “Kopier bildeadresse”. Lim denne adressen inn i koden der det står “Erstatt-dette-med-link”, i den aller øverste av <link>-tagene.

13. Gjør det samme med de to neste. Bildeadressen til android-bildet skal i nr. 2 og bildeadressen til apple-bildet skal i nr. 3. 

14. Lagre modulen. 

15. Gå inn på “Bloggdesign” -> “HTML” -> “Forsiden”.

16. Lim denne koden inn direkte under <head>-tagen: 

<tag:include module=”Favicon” />

17. Lagre malen og gjør det samme på “Mobilvisning” (se øverst på bildet her, der er en knapp for “Mobilvisning). 

18. Dette må gjentas på “Forside”, “Innlegg”, “Video”, “Podcast”, “Kategori” og “Arkiv”. Husk å lagre malen mellom hver gang!

19. Nå kan du oppdatere bloggen din og se på favikonet. Prøv å åpne den på mobil og lagre bloggen på startsiden (i chome er det ved å trykke på de tre prikkene oppe til høyre og deretter på “Legg til på startsiden”:

Håper dette var til hjelp og tips for noen! Masse lykke til. For flere webtips, sjekk ut alt jeg har postet om webutvikling her

Ha en fin dag!

Adventure Time: Fredrikstad

I helga hadde jeg og Øystein (samboeren min) en helt herlig tur sammen til Fredrikstad, og tok like godt en svipptur innom Sverige, siden vi først var i området. Vi var nesten ikke på ferie bare oss to i hele sommer, så vi bestilte like godt full hotelltur når vi først skulle til Fredrikstad for å hente katten. 

Her er full rapport fra den fantastiske helga!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lørdag

11:30: Vi dro hjemmefra. Planen var egentlig å dra i ti-tiden, men det ble visst halv tolv. Uups. I bilen hadde vi med oss:

– Vann

– Grove horn

– Fruktbrus

– Bris 

– Kaffe 

– Trådløs DAB-radio

Det er viktig å kose seg på tur! 

13:20: Det var tid for lunsj da vi kom oss på ferga, så vi ble de personene som har med seg mat og drikke et sted med kantine. Men jeg bakte grove horn dagen før, og de var så gode! Så hvorfor ikke? Oppskrift på disse kommer nok forresten snart. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

14:30: Endelig ankom vi Nordbysenteret, og det var veldig merkbart at vi var i Sverige. Alle menneskene løp nemlig rundt og oppførte seg som gorillaer. Vi nordmenn viser oss virkelig fra vår beste side når vi er i utlandet. Jeg hørte ikke én svensk stemme hele oppholdet, og likevel var det totalt kulturforskjell, haha.

16:30: Harryhandel var ferdig, og vi satte snuta vår mot Fredrikstad.

17:30: Vi ankom et utrolig fint hotell i Fredrikstad, og vi hadde et skikkelig fint rom! Vi lå i senga og spiste godis, drakk Capri Sonne og så på TV, før vi dusjet og fikset oss for middag.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

20:00: Selv om vi hadde spist magen ganske full på godis var det fortsatt viktig å få i seg en middag, slik man lærte som barn. Vi dro på en tyrkisk restaurant rett ved elva som heter Divan, og de hadde utrolig god mat! Vi bestilte begge to indrefilét med innbakt mozarella, med soppstuing, salat, ris og potetpuré. Jeg blir sulten bare av å skrive om det! Det var altså så nydelig og godt, og det anbefales virkelig å ta turen dit om man er i Fredrikstad. Det var veldig hyggelig betjening og!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

22:00: Mette og gode gikk vi rundt i byen, og satte oss til slutt på en benk ved noen fine leiligheter ved elva. Der ble vi sittende en stund og bare prate, før vi dro tilbake til hotellet.

23:00: Vi avsluttet kvelden på best tenkelig vis; Under dyna med godteri, Ritz-kjeks og slutten av Interstellar på TV. Perfekt!

 

Søndag

08:30: Jeg våknet etter å ha drømt minst ti forskjellige drømmer om at vi fikk katt i alle mulige rare fasonger og typer. Til slutt orket jeg ikke mer, og sto opp. Vi pakket, stelte oss og pratet på senga. 

09:00: Hotellfrokosten skuffet ikke, og det var veldig mye god mat å velge mellom! Jeg tok en altfor liten tallerken (eller så kunne jeg forsynt meg flere ganger, men jeg skylder på tallerkenen), men fikk stappet den med det jeg klarte. Vi tok oss god tid til å spise og drikke morgenkaffen, for vi hadde ikke avtalt å være hos katteoppdretteren før elleve. 

bty

Jeg glemte å ta bilde før halvveis ut i måltidet

10:30: Vi sjekket ut av hotellet og kastet all bagasje inn i bilen.

11:00: Endelig fikk vi plukket opp katten, og hun var heldigvis ikke så deformert som alle drømmene jeg hadde hatt tilsa den natten. Hun var faktisk helt perfekt! Så dro vi hjemover med den lille kattungen, og siden har hun gitt oss såå mye glede!

bty

Det var full rapport fra den herlige turen vår! Håper det er gøy med et slikt innlegg, og at du ser frem til vår neste Adventure Tiiiiime!

Hvordan var din helg?

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top