Sonjas Gambit?

Sjakk og Babushka Royal Family fra Spring CopenhagenSjakk og Babushka Royal Family fra Spring Copenhagen

Kan vi ha et øyeblikks stillhet for å nyte synet av kongeparet som Babushka-figurer? Jeg oppdaget disse en god stund før jul og sendte umiddelbart en link til mamma og sa jeg ønsket meg dem. Og jeg fikk dem og! Jeg hadde faktisk glemt at jeg hadde ønsket meg de da jeg pakket de opp, og ble såå glad. De er visst håndlagde, håndmonterte og håndmalte fra Spring Copenhagen.

Det står tydelig i beskrivelsen at de ikke er leketøy, men litt gøy må man vel få ha med dem? Nå har de fått æresplassene som hvite brikker på sjakkbrettet, og der syns jeg de passet veldig godt.

Sjakk og Babushka Royal Family fra Spring CopenhagenSjakk og Babushka Royal Family fra Spring CopenhagenSjakk og Babushka Royal Family fra Spring CopenhagenSjakk og Babushka Royal Family fra Spring CopenhagenSjakk og Babushka Royal Family fra Spring CopenhagenSjakk og Babushka Royal Family fra Spring CopenhagenSjakk og Babushka Royal Family fra Spring CopenhagenSjakk og Babushka Royal Family fra Spring CopenhagenSjakk og Babushka Royal Family fra Spring CopenhagenSjakk og Babushka Royal Family fra Spring CopenhagenSjakk og Babushka Royal Family fra Spring Copenhagen

Hva syns du om Babushka-figurene av Harald, Sonja og det norske flagget? Kule? Rare? Noe du også ønsker deg?

Ukas hverdagsmiddager

Vegetarukesmeny

Mandag: Enchiladas (Vegetar) – Enchiladaskit med soyafarse og aubergine som erstatning for kylling

Tirsdag: Pannestekt quinoa (Vegetar) – Oppskrift hentet fra Shape Up (Nr. 1 2021), med quinoa, augerbine, løk, gurkemeie, karri, sitron, vårløk og granateple

Onsdag: Grov veggispizza (Vegetar) – Oppskrift hentet fra Shape Up (Nr. 1 2021), med grovt mel, sennep, smøreost, cherrytomater, chevre, søtpotet, squash og ruccola

Torsdag: Spicy linsegryte (Vegetar) – Oppskrift hentet fra Shape Up (Nr. 1 2021), med røde linser, kokosmelk, currypaste, rødløk, chilli, gulrot, squash, sopp, quinoa, fetaost og vårløk

Fredag: Laksetaco (Fisk) – Lag taco på vanlig måte, men erstatt kjøtt med laksefileter og legg til druer!

VegetarukesmenyVegetarukesmenyVegetarukesmenyVegetarukesmenyVegetarukesmenyVegetarukesmeny

DIY – Oppussing av barstoler

Barstoler

I 2018, da vi kjøpte leiligheten, kjøpte vi også et par billige barstoler fra Jysk, som holdt seg overraskende godt ved helt alminnelig bruk. De var gode på sitte på, justerbare, knirket ikke og ikke minst syns vi de var fine.

Det var helt til vi anskaffet oss en katt for to år siden. Hun ble helt besatt av å ødelegge akkurat disse stolene. Alle andre møbler klarte vi å holde henne unna, men Jysk-stolene, de skulle dø.

Til slutt var de så ødelagt at de bare ble katteleken hennes, der hun fikk lov til å herje med den, så lenge hun ikke kvesset. Det var en regel som fungerte helt passe, fram til hun ville ha oppmerksomhet og begynte å kvesse klørne på dem for å få kjeft

Så de siste årene har de blitt mer og mer ødelagt, og nå i desember hadde en av dem løsnet i sømmene og de var rett og slett bare helt forferdig stygge. Så stygge at det ikke var noen vits i å gi dem bort. Men jeg er ikke så glad i å kaste ting heller, så da måtte vi finne en annen løsning.

Det ble å rett og slett strippe dem for alt som var ødelagt, slik av vi kun sto igjen med bare innmaten.

BarstolerBarstolerBarstolerBarstolerBarstoler

Planen var videre å dekke dem til med et eller annet, men så ble de egentlig veldig kule uten! Nå syns jeg det ser ut som det er meningen at de skal være sånn.

Så nå har vi to splitter nye, rustikke barstoler, som gir et helt annet uttrykk til kjøkken/spisestua. Helt uten at det kostet et øre! Alt vi trengte var en skrutrekker for å løsne de i bunnen og noe til å dra ut tegnestifter med. For trekkene var bare festet med tegnestifter. Så verre er det ikke! Se alltid etter muligheten for å pusse opp, fremfor å erstatte, så kan du få unike og kule møbler.

BarstolerBarstolerBarstolerBarstoler

Nye tilstander på hjemmekontoret

Selfie

Det nye året har jo vart litt nå, og jeg har vært bitte litt dårlig på å oppdatere her.

Men jeg må si at hjemmekontor går ganske bra for tiden. Jeg har flyttet meg ut i stua der jeg har god plass, rigget opp ekstra skjerm, hentet den ergonomiske kontorstolen min og pyntet med motiverende plakater. Jeg føler litt at jeg har grodd fast her, for nå sitter jeg jo også å blogger på den samme plassen. Det er ikke vits å flytte PCen rundt lenger, når jeg har et så bra oppsett her jeg sitter.

Jeg har til og med rigget opp til videomøter, som er nesten daglig. Jeg fikk en lysring i julegave av Øystein som funker perfekt til å lyse opp ansiktet når det er motlys fra vinduet. Bak meg har jeg et sminkehjørne der jeg kan bli fresh før møtene. Det er superteit, men veldig praktisk. Jeg syns det er litt hyggeligere i kundemøter når det ikke er mulig å se at jeg sto opp for ti minutter siden. I tillegg får jeg litt jobbmotivasjon av å kle på meg arbeidsklær og stelle meg. Men det skjer i mellom slagene når jeg jobber, altså. Jeg har nok ikke kommet dit enda at jeg står opp før jobb for å sminke meg og “gripe dagen”. Klokka åtte dyttes dyna av, klærne dras på og PC’en åpnes, klar for en ny dag.

Hjemmekontor

Kaffe, ekstern mus, hårstrikk, utlegg som skal registreres, blomster, notatbøker, svææær musematte og vannglass er essensielt. 

Hjemmekontor

Boksen PCen står på for å få høyde til møter (🙃) måtte markeres så ikke Øystein skulle kaste den

Frontendplakat

Ny plakat! Fikk i julegave av Silje. Den illustrerer tydelig forskjellen på frontend og backend ❤️

Til lunsj har jeg og Øystein begynt å lage havregrøt med masse eplebiter hver dag. Eplene stekes i kanel og sukker/sukrin og blir såååå godt som topping på grøten. Vi rigger oss foran TVen og ser en episode av Big Bang Theory som en perfekt pause midt på dagen.

I tillegg har jeg begynt å aktivisere meg litt om dagen, og yogamatta ligger klar på gulvet til plutselige behov for å røre på seg, eller til treningsvideoer fra Sats og Funkygine.

For å innimellom koble hodet av kodejobben er det rigget opp et bord med puslespill ved sofaen. Så alt i alt er stua komplett for hjemmekontor nå. Flaks vi driver med sosial distansering, og jeg ikke skal ha besøk, det er det virkelig ikke plass til.

BengalkattBengalkatt

En av mine to kollegaer i huset, ligger og snorker i kurven ved siden av meg hele dagen.

SminkehjørnePuslespill

Så vær så god! En liten oppdatering og litt ekte bilder av hjemmekontoret for en gangs skyld. Litt rotete, men svært praktisk. Alt har sin funksjon!

2020 gjenfortalt i snaps

Året startet så friskt og bra med budsjetter, organisering, flere joggeturer i uka, hytteturer med mange venner, sitronvann (lol), smoothies, fokus på bloggen, lister, kulturarrangementer, venninnekvelder og generelt svært mye mer sosialt samvær. Tenk om jeg hadde visst hvordan det skulle bli!

Men så kom jo da vår alles korona. Jeg prøvde desperat å holde hodet over vann ved å sko meg på en global pandemi med fancy tips til hjemmekontor, når virkeligheten egentlig var at jeg halvveis holdt på å klikke. Aldri har vi bestilt så mye take away, og aldri har vi hatt så kort lunte med hverandre.

(tenk at jeg trodde det bare skulle bli et halvår)

Og aldri har den korte lunta såret mindre, for aldri har vi hatt så få mennesker å fordele frustrasjonen ut over, og det var vi begge fullt klar over. Aldri har vi heller hatt så mange måltider sammen, så mye slack i sofaen eller så mange timer foran PC’en. Hjemmekontor har bydd på mas, “nægging” og korte lunter, men det har bydd enda mer på latter, tull, lek, kos, varme, kjærlighet og omsorg. Plutselig har mulighetene for å vise omtanke for hverandre blitt fler. Å være den som lager kaffe på morgenen gjør deg til en helgen. Å rydde vekk tomme kopper på slutten av dagen likeså. Å være den som lager en felles lunsj mens den andre sitter i et travelt møte redder dagen. De korte, avvisende svarene man tidvis kan få når man avbryter noen midt i arbeid, de preller av, for dagen i forveien var man på samme måte. Ja, det ble så fint at vi til og med endte opp med å forlove oss.

Alternativene for sosialt samvær ble annerledes. Plutselig var det utequizer, discordfester og messenger-samtaler som gjaldt. Til og med bursdagen min ble holdt på discord.

På jobb var det møter. Mange møter. Webmøter. Med kamera.
Det ble også noen sene jobbkvelder innimellom, for hva skal man ellers gjøre på kveldstid for tiden??

Men du, så mye tid vi fikk til alle de aktivitetene man ellers aldri driver med, som puslespill, maling, teste tiktok-trender og risk.

Så kom endelig den varme våren, og vi kunne begynne på andre aktiviteter som hagearbeid og turer i fjellet.

Om sommeren kunne vi endelig møtes litt mer, og vi kunne reise på hyttetur, roadstrips, seiltur og på vinbar. Vi trodde til og med det var greit å dra tilbake på kontoret for godt, hahaha.

Luna har også hatt et spennende år.

Jeg fikk en kvise..

Jeg fikk være med i verdens nydeligste bryllup!

Så etter sommerferien var det tilbake igjen på hjemmekontor.

På høsten ble det tid til bryllupsplanlegging med min forlover. Vi fikk til og med dratt til OSLO, uten at det var hensynsløst. Det var tider, det.

Så ble det november, da.

Men så kom desember, med minijulebord, julepynt, julemusikk, juleserier og alt som er vakkert og flott i livet!

Så ja, beklager litt skjermbilder av videoer og uskarpe bilder her og der. Kanskje en litt rotete presentasjon og. Men det er vel sånn det skal være på snapchat, eller hva?

 

 

13. dag jul

Pakke ned julepynt

13. dag jul, og 6. januar. Det er dagen jeg offisielt fjerner julepynten. Litt vemodig og litt fint på samme tid. Det har vært en så fin jul, og nå kan jeg se fram til å ta pynten fram igjen til neste år, med alle sine nye tilskudd fra foråret.

Da jeg tok fram julepynten i desember hadde det knust to kuler, to av de aller fineste. Derfor har jeg nå vært smart nok til å kjøpe et par bokser fra Clas Ohlson, som jeg kan ha dem i, slik at det ikke skjer igjen. Nå er boksene pakket i poser og lagt heelt innerst i kottet vårt.

Pakke ned julepyntPakke ned julepynt

De siste dagene har vært styrete, skikkelig januardager med innhenting av vinterklær fra boden, sortering av vinterklær, pakking av sommerklær og vi har sortert kurvstativet med klær, laken, dynetrekk, putetrekk, duker, gardiner og håndklær i alle mulige størrelser. I dag sto vi igjen med å sortere kottet. Når julepynten skal inn, må den settes innerst, slik at vi får tak i alt annet i løpet av året. Og det er mye tungt som må ut og inn derfra. Men nå er alt klart for å komme ordentlig i gang med året.

HelårspyntHelårspynt

Faktisk har jeg nesten vært mer i aktivitet i år enn jeg var i hele desember. Og kanskje november og? Jeg hadde en liten knekk på slutten av året motivasjonsmessig. Det var tungt å jobbe, trene og alt, og det var så vidt jeg klarte å komme meg ut på gåturer, og det var bare fordi jeg visste at jeg måtte ut av huset. Men nå har motivasjonen og selvkontrollen bygget seg opp i løpet av en avslappende og kjempedeilig ferie, og jeg er klar for å bygge opp formen og jobbe hardt igjen! Og det føles ekstremt deilig.

Mest leste innlegg i 2020

Grilldressfest, sommerfest

Velkommen 2021!

Det har vært et ganske godt år for enkelte innlegg jeg skrev i fjor, og jeg ser at de dukker opp ved googlesøk. Det er faktisk der flest brukere kommer fra, langt foran “referrals” (linker på andre nettsider til min nettside), direkte besøk og bakerst ligger linker fra sosiale medier. Det er veldig gøy å se på besøkstall, og finne ut hva folk liker å lese.

Jeg tror “Hvite gutter”-serien ga meg en boost, da de hadde en episode om Ølympiade. Etter den episoden fikk samtlige innlegg som handlet om Ølympiske leker en skikkelig boost, og samtlige av de besøkende kom fra Googlesøk. Så takk for det!

Her er de mest leste innleggene i 2020:

1. 10 tips til å holde ølympiske leker

Grilldressfest, sommerfest

2. Bucket List – Norge

3. 10 tips til hjemmekontor

kontor

4. Julegavetips: Hjemmelaget såpe

Hjemmelaget såpe - DIY

5. 30 sparetips

Fører budsjett og sparemål

6. Hvorfor så få kvinner i IT-bransjen?

Web developer

7. De ølympiske leker 2019

Grilldressfest, sommerfest

8. 20 tips til koronavennlig festmat

Popcorn

9. Lag din egen digitale adventskalender

10. 13 erfaringer jeg ikke ville vært foruten

Selfie

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top