Mine avhengigheter

 

1. Høre på podcast på morgenen. Jeg fikk en ny avhengighet i fjor med å høre på podcaster. Jeg har lenge hørt på “Lørdagsrådet” når jeg går til jobb, men det har blitt med det. Nå er ikke det nok lenger, og jeg har blitt fast lytter av et hav av tullete podcaster, som “Harm og Hegseth”, “Andersen og Jakobsen”, “Erlend Elias og Erik Anders” og “Ida med hjertet i hånden”. Jeg elsker å høre på alt mulig tull på øret om morningen, og innimellom dukker det opp spennende og dagsaktuelle temaer også.

 

2. Elizabeth Arden – Fifth Avenue. Min favorittparfyme var et impulskjøp på Gardermoen for halvannet år siden, og jeg bruker den hver dag. Jeg har faktisk blitt så avhengig av den at jeg ikke lenger lukter når jeg har den på. Derfor må jeg passe veldig godt på å bare sprute én gang, for hvis ikke kommer alle rundt meg til å få vondt i hodet, haha. Den er såå god, og hverken for søt eller for stram.

 

3. Elizabeth Arden – Eight Hour. Når vi er inne på Elizabeth Arden må jeg også innrømme min avhengighet av kremen Eight Hour. Jeg sliter den del med tørre munnviker, og da er denne kremen alltid redningen min. Dette er IKKE reklame, men jeg vet ikke om noen krem som fungerer så bra som den. Der munnsårplaster, sårsalve og alle andre anbefalninger fra apoteket failer, så holder denne kremen. I tillegg bruker jeg den på utslett og sprukket hud.

 

4. Blomster og farger. Jeg tror mange har fått med seg at jeg er veldig glad i planter og farger her hjemme, og jeg syns det er skikkelig trist å ha det helt svart, hvitt og grått hjemme hos meg selv. Jeg elsker å ha en plante eller en farge i hver eneste krik og krok, og kjenner jeg blir ordentlig glad av det. Det skaper en så god og varm atmosfære, og jeg vet ikke om jeg kunne klart meg uten.

5. Giflar. Det Øystein tar med seg hjem for å glede meg sterkest er en pakke med Giflar. Jeg er så glad i Giflar, og de er perfekte og små, slik at terskelen for å ta seg en ny er lav. Siden de også er litt “tørre”, blir de ikke voldsomme, og det er derfor lett å spise de til det er tomt. Jeg kan få så cravings på Giflar mens jeg sitter på jobb at jeg bare MÅ ut og kjøpe dem. Da handler jeg til hele arbeidsplassen, slik at det kan gå under kvota “sosialisering”.

 

6. Kaffe. Som resten av det ganske land er jeg også blitt avhengig av kaffe. Ikke bare gir den første kaffekoppen om morgenen enorm glede, men kaffe er veldig sosialt på arbeidsplassen og jeg er faktisk fysisk avhengig. Jeg leste i “Hjernen er stjernen” at hjernen lager mottakere av koffein ut i fra hvor mye kaffe man drikker hver dag, og at man derfor blir avhengig. Jeg hadde faktisk avvenning av kaffe en uke, og det var sykt vanskelig. Jeg var så utrolig sur og muggen hele uka, så det er ikke noe jeg kommer til å gjenta igjen.

 

7. Kobberdetaljer. På pyntegjenstander, kopper, tekstiler, skrivesaker, alt. Jeg syns kobber er så fint sammen med alt! Det passer så og si alltid inn og frisker opp. Det har blitt slik at når jeg er på en butikk og kommer over en kobbergjenstand, så må jeg begynne å tenke meg om i tilfelle det er noe jeg kan bruke gjenstanden til hjemme. Jeg har nemlig ikke lov til å kjøpe noe mer nips, men hvis det er noe som er nyttig for hjemmet er det jo ikke det samme, hehe. Mamma har fått med seg min obsession, og gleder meg stadig vekk med nye ting til kobbersamlingen min (<3).

 

8. Reality-TV. Jeg har en fordummende avhengighet av reality-TV. Jeg sluker alt om det så er Farmen, Kardashian, Paradise, Ex on the beach, Bloggerne eller Love Island. Og jeg skal ikke juge og si at det er fordi “jeg vil bare se på fordi de er så dumme, heheheheh”. For nei, jeg syns oppriktig ikke at alle deltakerne er så “dumme”. Jeg syns det er gøy å se forskjellige ekte mennesker gjøre sin greie, men aller mest liker jeg det fordi det er så ekstrem enkel underholdning. Det kan bare stå og surre i bakgrunnen av alt, uten at man trenger å gå glipp av noe. Og til tider er det både gøy, koselig og spennende.

Kort og Bodum presskanne

Deler du noen av mine avhengigheter?

 

Interiørtips: Magasiner som pyntebrett

Jeg har opp gjennom årene fått en del små pyntegjenstander, men sliter fortsatt med at jeg ikke får det til å se ryddig ut når bare en haug med pynt står løst oppstilt på et bord. Jeg fant ut at jeg trengte en form for fat eller noe annet som kunne samle pynten til én stor dekorasjon.

Det er ikke så lett å få tak i slike pyntebrett eller fat, som gir akkurat det uttrykket man ønsker, og som passer inn med resten av interiøret. I tillegg er det dumt å bruke passe penger på slike ting, og så finne ut i ettertid at det egentlig ikke passet.

Jeg kom over noen som hadde brukt bøker som pyntebrett på Instagram, og fant ut at det kunne fungere med magasiner også, og resultatet ble akkurat slik jeg ønsket. Man kan bygge opp magasinene i høyden, om man ønsker et høyere brett, og man kan ha flere ved siden av hverandre, om man ønsker flere “hyller”.

BordpyntBordpyntBordpyntBordpyntBordpynt

InteriørInteriør

Dersom man leter, så finner man fort gode løsninger på ting! Nå ser det så rart ut hjemme hos meg, for jeg har laget platåer av bøker og blader over alt, haha.

Ha en fiiin dag!

 

 

Søndag

Hjertelig god søndag, alle sammen!

Jeg elsker søndager, og syns kanskje det er en av de mest avslappende dagene i uka. Det er så lite forventninger til dagen, og man kan med god samvittighet bare slappe av hjemme på sofaen hele dagen.

Akkurat nå har vi besøk av min samboers foreldre fra Bergen, og de skal være her til tirsdag. Vi har vært på tur og sett på VM, og senere i kveld skal vi ut for å spise og bowle.

BengakattBengakatt

En perfekt søndag for meg inneholder:

 • God mat
 • Snacks
 • En liten spasertur
 • Bøker
 • Blader
 • Koselige programmer på TV
 • Masse kaffe

Gryte som står på kjøkkenbenkGryte som står på kjøkkenbenkBengalkatt og bokBengalkatt og bokBengalkatt og bok

Hvordan ser en perfekt søndag for deg ut?

Oppussing på budsjett – Før og etterbilder

Kontor

Vi er endeliiiiig ferdig med å pusse opp kontoret, og jeg kunne ærlig talt ikke blitt mer fornøyd! Det er akkurat slik jeg så for meg og som jeg håpet det skulle bli. En stund så det mørkt ut, og jeg visste ærlig talt ikke om det kom til å bli noe bra. Det har vært en utfordring å finne de perfekte og smarte løsningene til en rimelig penge.

Dette rommet skal fungere som

 • Oppbevaringsplass
 • Gjesterom
 • Kontor for både meg og Øystein

Dette har bydd på ordentlige utfordringer, spesielt siden rommet er så lite. Det virker kanskje rart å skulle male et rom som er helt hvitt med tanke på at hvitt ofte kan gjøre at et rom føles større, men helt ærlig var det viktig for meg fordi jeg trengte en ordentlig motivasjon til å få det fint og ryddig der inne. Vi kunne holdt oss til de forskjellige løsningene uten å pusse opp, men det ville fortsatt vært det kalde, triste og kjedelige rommet som det var i utgangspunktet.

Jeg syns faktisk at de fargene veggene har gitt rommet mer liv og dybde, og at det føles større ut, selv om to av veggene er ganske mørke. Det hvite skråtaket og den hvite muren gjør at fargene ikke blir så voldsomme, og at vi har holdt de minste veggene i en lys farge hjelper veldig på.

 

 

Kontorplass: Før

KontorKontorKontor

Kontorplass: Etter

KontorKontorKontorKontor

Pulten ble et oppsamlingsplass for alt av betalte regninger, magasiner, notater, loggbøker og penner, og dette gjorde at det etterhvert ble så rotete at vi begynte å ikke bry oss om hva som lå der. Om det lå en pappeske eller et plastpapir til eller fra gjorde ingen forskjell, så det samlet seg opp av dette og.

Det vi har gjort for å rydde opp her er å sortere papirer, prioritere bort ting som kan legges i boden eller gis bort, kjøpe papirholdere fra søstrene grene (som matcher veggfargen, hehe), henge opp en hylle for notatbøker og andre ting som måtte komme i fremtiden, og så kjøpte en pen, liten krukke til å ha krimskrams i, som i tillegg er pen pynt. Jeg har malt noen ødelagte Bodum-kommer, slik at de fungerer som penneholdere. Hyllen er kjøpt på Rusta for bare 199,-.

Til slutt har selve pulten fått ny kontaktplast. Den svarte marmoren gjorde egentlig ingen farger noen tjeneste, og var bare voldsom og mørk. Den nye er dødsfin og passer perfekt med resten av interiøret!

Ja, det skal også nevnes at PC’ene kommer på etterhvert, men nå kommer ikke ting til å ligge og flyte rundt dem lenger, og dermed vil helhetsinntrykket bli laaangt ryddigere.

 

Garderobehjørne: Før

KontorKontorKontor

 

Garderobehjørne: Etter

KontorKontorKontorKontor

Kontor

På før-bildene mangler det en fullstappet garderobestang. Denne sto foran alle penskoene som bare var slengt bak. Noe klær hadde falt ned og her hadde vi allerede ryddet ut en del ting..

Det vi har gjort her er å flytte sengen opp i dette hjørnet, for det var ugunstig å ha sengen bak døra, og det er ikke noe vits at garderobeskapet er det første man ser når man kommer inn døra. Vi har hengt opp en hylle, der alle magasinene har fått sin plass, og pyntet den opp litt med en blomst. Merk at blomsterpotta også har fått seg et malingsstrøk av den samme fargen som på veggen.

Jeg fant et nydelig, lite fat på Fretex som jeg tenker kan brukes til smånips, som smykker og lignende. Det er veldig praktisk for gjester som trenger et trygt sted å legge slike ting. Hylla er fra Rusta og kostet 99kr.

 

Gjestesengen: Før

Kontor

Gjestesengen: Etter

KontorKontor

Da vi satte på plass garderobestanga her, falt plutselig den dusrosa fargen på veggen på plass. Jeg var veldig skeptisk med en gang jeg hadde malt ferdig, men nå er jeg veldig fornøyd! Jeg syns ikke det kunne vært noen annen farge der.

Jeg planla egentlig å lage en skohylle fra bunn av, men så kom jeg over en kul hylle/kommode på Fretex til bare 25(!!!) kr! Jeg så masse potensiale i den, og den rød/oransje fargen passer perfekt inn i fargeskalaen på rommet. Jeg planlegger å pusse den litt opp med nye farger på toppen og på hengslene. Den fikk plass til alle skoene, og fungerer på samme tid som oppbevaring for papirer og annet man gjerne vil ha tilgjengelig, men ikke nødvendigvis synlig.

Rammen rundt familiebildet jeg fikk av morfar har også fått seg et strøk maling i matchende farge som veggen på andre siden.

 

 

Dette endte oppussingen på:

 • Maling og maleutstyr: 770kr
 • Hyller: 300kr
 • Oppbevaringsløsninger og kontaktplast: 200kr

Til sammen: 1270kr

 

Så hva syns du?

Avsløring: Neste oppussingsprosjekt

Nå er vi godt i gang med neste oppussingsprosjekt her i leiligheten allerede og jeg har lovet å avsløre hvilket rom det gjelder og hva vi skal gjøre.

Jeg har allerede avslørt at det er “skammens rom” det gjelder, og med det mener jeg det mest rotete, triste, kjedeligste og kaotiske rommet vi har, nemlig kontoret. Jeg har tidligere prøvd å gjøre det trivelig der helt uten hell, så nå skal vi gå ordentlig drastisk til verks for å få det fint.

Rommet skal nemlig fylle alle disse funksjonene:

 • Gjesterom
 • Klesoppbevaring
 • Kontor

Når det i tillegg er et av de minste rommene i huset, så blir jo det med en gang litt problematisk. Det har vært ekstremt rotete der inne, og alle veggene var helt klinisk hvite. Hvitt kan være fint, men det kan helt klart bli for mye av det. De siste månedene har jeg derfor gått mange runder med Øystein på hvilke farger som kunne vært fint å ha der inne, og til slutt kom vi fram til noen farger som begge likte, og som vil tilføre varme og motivasjon i kontorhjørnet, og mykhet i sengehjørnet. Fargene vi skal male med er begge fra Jotun og heter “Warm blush” og “Duft”. Sammen blir disse veldig fine, og jeg tror de vil gi et helt nytt og varmt uttrykk til kontoret vårt.

Warm blush og duft fra Jotun

Warm blush fra jotun  Jeg maler veggenWarm blush og duft fra Jotun

I tillegg skal vi lage løsninger for skooppbevaring og vi må hente opp fyller, slik at vi kan få orden på alle papirene vi har der inne. Det er nemlig slik at alt vi eier av papir ender opp der inne, om det så er brev, kort, blander eller dokumentasjon. Så vi skal fortette med å finne de perfekte løsninger, og målet er å være helt ferdig med rommet i løpet av neste uke.

Ønsk oss lykke til! Jeg er såå spent på det ferdige resultatet. Da skal dere få se før og etterbilder!

Portugisisk kobber

Forrige søndag hadde jeg besøk av mamma, pappa og lillebroren min, og selv om det var morsdag, så hadde mamma med seg en liten overraskelse også. Hun vet veldig godt at jeg er glad i kobber og gjenbruk, og hun har en tendens til å finne “skatter” og kjøpe dem til meg i gave. Det er så koselig og fint, for det er jo ting som man ikke akkurat får kjøpt hvor som helst, og som ofte er i veldig god kvalitet og dermed holder i mange år.

Denne gangen hadde hun med seg denne fine tekannen, og da jeg åpnet lokket på den fant jeg en lapp med instruksjoner for å ta best mulig vare på den. Lappen hadde en laang liste med punkter på flere språk om hvordan man tok vare på denne kannen av portugisisk kobber. Den var ganske kul å lese, og den vitner om at produktet er av en viss kvalitet og helst skal vedlikeholdes godt. Den er høyst sannsynlig laget i Portugal, både fordi det åpenbart er portugisisk kobber, men også fordi hovedspråket på lappen som fulgte med er på portugisisk.

I instruksjonen var det fortklart blant annet at tekannen har en lakk rundt seg for å holde på den fine overflaten når den står lagret. Det er kanskje grunnen til at den fortsatt er så utrolig skinnende? Det fulgte også med en pose med noen innhold man skal koke i kanna for å få av denne lakken. Så den er altså ikke akkurat kjøpt på nærmeste Kitchn-butikk. Den har heller aldri blitt brukt, for posen var uåpnet. Det sto at det var veldig viktig å få fjernet denne lakken før bruk!

Portugisisk kobber tekanne

Portugisisk kobber tekannePortugisisk kobber tekannePortugisisk kobber tekannePortugisisk kobber tekannePortugisisk kobber tekanne

Portugisisk kobber tekanne

Hva syns du om tekannen min? Har du funnet noen slike fine funn på bruktbutikker? Fortell meg gjerne om dem i kommentarfeltet i så fall!

 

15 Valentinsgaver i siste liten

Nå er det bare en liten dag igjen til valentinsdagen! Jeg elsker denne dagen, for vi har i alle år vært flinke på å gi hverandre ekstra oppmerksomhet og være romantiske. Jeg håper ikke det blir et unntak i år, så jeg må planlegge litt i dag hva vi skal gjøre i morgen. Før har vi alltid laget en god middag hjemme, men i år er jeg litt usikker på om vi heller kanskje skal dra ut og spise.

Beklager for å promotere forbrukersamfunnet, men jeg syns at små gaver på valentinsgaven er en veldig koselig gest. Det viser litt at man har tenkt på personen og hatt et ønske om å glede. Dessuten er det også gøy å få pene og kjekke ting, som man kanskje ikke alltid kjøper til seg selv.

Her er 15 tips til små gaver du kan gi til enten han eller henne. OBS! Advarer mot veldig stigmatiserende gaveforslag.

 

Gaver til henne valentines

Yogi tea – 29,- | Tulipaner – 150,- | Kopp – 149,- | Sjokolade – 29,- | BH – 589,- | Sminkesett – 150,- | Elisabeth Arden parfyme – 134,– | Neglelakk – 129,- 

 

Gaver til han valentines

Boxer – 180,- | Pepsi Max – 97,- | To kinobilletter – 270,- | Raggsokker – 69,- | Deo – 159,- | Kaffesirup – 99,- | Hansker – 399,-

 

Håper du fikk noen tips, og at du ser fram til morgendagen, enten du skal feire den med noen eller finne på noe koselig for deg selv. Jeg råder deg til å sende en liten melding til venner og familie du bryr deg om, for valentinsdagen er tross alt en dag for å markere kjærlighet i alle ulike former.

Morsdag

Fler enn meg som hadde en fin helg? Jeg fikk feire morsdag med mamma for første gang på veldig mange år, og det er jeg veldig glad for.

Det er ingen selvfølge å ha en mor, og i hvertfall ikke en som klarer den harde jobben det faktisk er. Det er mange som kan få barn, men ikke alle kan være en mor. Det har vært mye skriverier om vi skal feire denne dagen eller ikke. Et av argumentene er at det skaper et press på de som ikke får det til. De som ikke klarer å være det samfunnet definerer som en god mamma, eller de som ikke klarer å få barn. I tillegg er det en vond og sår dag for alle som ikke har en mor.

Likevel vil jeg feire den og markere den. På samme måte som at jeg ringer pappa på farsdagen, og ville gjerne ha tilbragt den med han. Nettopp fordi det ikke er noen som helst selvfølge at de skulle få det til og at jeg har dem i livet mitt enda. Jeg ønsker å takke dem for det livet de har gitt meg og for at de har prioritert meg. Denne dagen er for meg en påminnelse om hvor heldig jeg har vært og hvilken hard jobb det er å være foreldre. Jeg takker mamma for at hun fikk det til.

Livet går så fort, og for noen kan det være vanskelig å huske på å sette pris på disse tingene. Morsdag, farsdag, valentinsdag og alle disse oppblåste dagene fungerer som på påminner. En påminnelse om å sette pris på de du er glad i.

Morsdagsgave

Denne søndagen var jeg som sagt så heldig at jeg fikk være med både mamma og pappa på morsdagen. Det var koselig at de kom hele veien for å spise middag! Vi hadde sashimi med mangosalat og smuldrepai til dessert. Jeg kan sikkert legge ut oppskrift for sashimien her, om det er ønskelig. Det var dødsgodt, og mamma, pappa og lillebroren min var her til mørket falt på. Det var fint å være sammen en søndag og diskutere allskens dagsaktuelle temaer.

IngredienserDillIngredienser

Kopp

Q: Hadde du en fin helg? 

To do: Uka før vinterferien

Interiør

God mandag!

Jeg pleide å ha så mange ukentlige “To do”-lister før som jeg la ut hver uke, men de ble utrolig ensporet etterhvert. Derfor skal jeg fornye konseptet litt, og holde disse innleggene til det faktisk er litt å skrive i dem. Dette blir mer en timeplan for hele denne uka, i tillegg til den vanlige gjørelisten.

Denne mandagen har vært veldig fin, selv om jeg som alltid har vært såå trøtt. Jeg er elendig på å legge meg søndag kveld. Jeg føler at når man legger seg er det liksom slutt på helga, haha. Jeg må finne en bok jeg gleder meg til å lese, slik at jeg har en motivasjon til å gå og legge meg, mer enn bare at det er fornuftig. Det var en god periode der jeg gledet meg skikkelig til å legge meg, så jeg la meg rundt ti hver dag for å lese bok. Likevel syns jeg dagen har vært fin, og jeg har fått gjort masse på jobb. Snart får jeg kaffebesøk av en kompis, så det kommer alt i alt til å bli en fin og givende start på uka.

 

Timeplan

Mandag: Full oppstart på ny arbeidsuke. Besøk på kvelden. Skal planlegge litt innlegg denne uka og kanskje redigere litt bilder.

Tirsdag: Bursdag for en kollega på jobb, noe som betyr kakedag ♥ Kjapp treningsøkt etter jobb. Føre inn i budsjett på kveldstid.

Onsdag: Handle inn maling til vårt nye oppussingsprosjekt. Planlegge valentinsdag.

Torsdag: Valentinsdag! Koselig middag hjemme, middag ute, kino, filmkveld eller noe annet kjempekoselig. Én ting er sikkert, og det er at vi skal poppe en aldri så liten flaske vin.

Fredag: Opp klokken halv fem om morgenen for å dra til Oslo på jobbmøte. Hjem til tom leilighet i halv sju-tiden. Alenekveld med god mat, musikaler, koseklær og ansiktsmaske.

Lørdag: Mulig en treningsøkt. Mulig vi begynner å pusse opp et rom!

Søndag: Slappe av.

 

To do-liste

✓ Støvsuge

✓ Vanne blomster

✓ Vaske klær

✓ Vaske badet

✓ Bytte håndklær

✓ Ukeshandel

✓ Handle inn til valentinsdag

✓ Handle inn maling og maleutstyr

✓ Vaske og rydde bilen

 

Interiør

Ha en fin kveld videre!

Bruchettas, strikking og vin

Så gammel jeg plutselig følte meg med den overskriften. “Klubbmøtet” på torsdag sto helt til forventningene, og vi pratet og lo hele kvelden, mens vi spiste deilige bruchettas Elisabeth hadde laget og drakk god vin. Jeg var hjemme i ellevetiden, det er faktisk ganske sent for oss som står opp klokka seks hver dag, haha.

Jeg lærte meg å legge masker, sånne man starter med når man skal strikke. Jeg har aldri fått det til før, og har alltid bare fått mamma eller noen andre til å legge de for meg. Til min overraskelse klarte jeg fortsatt å strikke. Det satt i fingrene, selv om jeg ikke har strikket på veldig mange år. Jeg har faktisk aldri strikket ferdig noe i hele mitt liv, så nå er jeg fast bestemt på å bli ferdig med den svarte kjøkkenkluten jeg har begynt på.

Jeg var såå stolt av meg selv da jeg hadde strikket noen remser og viste resultatet stolt frem til mine venninner. De jattet høflig med, selv om kluten min var full av hull og alt var slapt. Til slutt sa en heldigvis at “Du er veldig flink til noen ting, Elise. Man kan ikke være god i alt”. Det er jeg enig i, og er uansett svært stolt av mitt eget mesterverk!

Bilde av bruchettas

Bilde av bruchettas

I kveld skal vi på konsert med bandet til Markus, kjæresten til Elisabeth. Det er bare venner av bandet som er invitert og vi får servert mat. Jeg gleder meg veldig! Vi satser på at det blir en fin kveld med gode venner.

Ha en veldig god lørdag, og husk at det er morsdag i morgen!

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top