Innspurt i bryllupsplanleggingen

Bryllupsplanlegging

I morgen er det tre uker til jeg og Øystein gifter oss! Det er helt sykt hvor fort det kommer til å gå. Nå er det bare mer og mer av de små kosetingene igjen som gjenstår, som å lage litt enkel pynt, kjøpe lys og servietter, scrapbooke for hyggens skyld, skrive tale og å gjøre klar spotifyspillelista. Nå har planleggingen blitt gøy igjen!

I går spraylakkerte jeg trillebåra ute og et par bilderammer, slik at de kan brukes som pynt i bryllupet. Det er ikke noe jeg noengang har tenkt på at er en greie man skaffer; bilderammer. Men alle mulige rare skilt om “Gjestebok”, “Alkoholfritt”, “Glutenfritt” etc, trenger jo små skilt, og da er det helt klart kjekt med bilderammer, så det ser litt pent ut. Jeg tipper Øystein hadde blitt fornøyd om vi bare klistret på noen post-it-lapper.

Jeg kom på nå at jeg må bestille glutenfri kake, det hadde jeg glemt å putte på lista. Det er så sykt mye man bare ikke tenker på, men som popper opp i tankene ut av det blå.

Nei, det er mye jobb å gifte seg, men det er jo heldigvis ganske gøy og kos også. Ha en goood helg!

Bryllupsplanlegging

5 gode grunner til hvorfor man burde lære seg å lage nettsider

Grafisk illustrasjon av nettsidebygging

Gjesteinnlegg skrevet av Cuong Do Dai.

Uansett om du har en liten veldedig organisasjon eller skal lansere din egen blogg, vil behovet for en nettside melde seg. Dermed kan det være en rekke attraktive grunner til å lære seg det å lage en nettside. Det er nemlig ingen tvil om at behovet for nettsider stadig blir større, og alle virksomheter vil i en eller annen grad ha behov for en nettside. I tillegg til dette finnes det en rekke gode muligheter for å tjene noen kroner underveis. 

Når det er sagt, så vil det være viktig med de riktige verktøyene og grunnleggende kunnskaper om hvordan webdesign fungerer. Heldigvis finnes det utallige guider og veiledning på nettopp dette, så det å lage nettsider vil de fleste kunne lære seg. 

Les videre om du ønsker å høre fem gode grunner til hvorfor du bør lære å lage nettsider, samt hva dette kan bringe med seg. 

1. Du kan tjene penger fra hvor som helst

En fordel med gode nettsider er at du kan tjene penger på dem. Webdesign er en jobb som er mulig å gjøre fra hvor som helst i verden, noe som igjen betyr at du fritt kan reise mens du jobber. På toppen av dette kan du finne fleksible arbeidsoppgaver, så her finnes det utallige muligheter. 

Bedrifter og privatpersoner som ønsker å få laget en nettside vil ofte benytte seg av frilansere, noe som gir gode muligheter for remote work. Dette betyr også at du lettere kan finne nye klienter, da man enkelt kan bruke plattformer til å finne oppdrag fra hele verden. 

2. Du kan få ny jobb raskt

Det finnes en rekke trender i markedet, men behovet for nettsider er ikke noe som raskt vil fordufte – med tanke på den store etterspørselen etter programmerere. Dette betyr at man lett vil finne nye klienter som har behov for kunnskapen din, en fordel som kommer godt med i jakten på nye jobber. 

Mange som ønsker seg den beste kunnskapen er også villig til å vente til man har ledig kapasitet, så her kan man bygge seg opp en backlog med fremtidig arbeid. Sikre deg nye prosjekter før de eksisterende er over, så slipper du oppleve dødtid underveis. 

3. Du har en god plattform for å teste nye idéer

Design av nettsider er uten tvil et kreativt utløp, så her kan du få rom til å eksperimentere med idéene dine. Mange aktive designere har en eller to testsider de kan bruke som eksempler, men også som gir muligheten til å teste nye idéer uten å måtte iverksette disse på aktive nettsider. 

Mange leverandører av webhotell vil også la deg ha såkalte ‘dummy’ sites på nett, noe som kan fungere som en sandkasse for nye tanker og design. 

4. Du blir populær blant venner og kjente

Det er mange årsaker til at man trenger en nettside, men ikke alle har muligheten til å hyre inn en profesjonell designer. Du løper dermed risikoen av å bli ekstra populær i vennekretsen dersom du kan bidra med ny nettside til fotballaget eller skoleorkesteret. 

Slike nettsider blir kanskje ikke så inntektsbringende for deg som designer, men de kan ofte være nyttige som del av en portefølje eller CV. Derfor kan det ofte være lurt å legge inn en god innsats og bruke dette til å promotere arbeidet ditt. En footer med ‘designet av’ kan også være en nyttig kilde til potensielle kunder. 

5. Spare penger på fremtidige prosjekter

De aller fleste nye prosjekter vil ha behov for en nettside, og dette er ofte en utgift de fleste må akseptere. Kan du derimot gjøre denne jobben selv, så kan prosjektet bruke penger på andre ting og kanskje gjennomføres raskere. 

Start med det letteste

Ren koding av nettsider kan gjerne være teknisk komplisert, men du kan lage profesjonelle nettsider helt uten dette. Derfor anbefaler man ofte at du starter med enkle WordPress og nettsidebyggere, for deretter å ‘oppgradere’ til mer avanserte plattformer etterhvert som du tilegner deg nye kunnskaper på området. 

Oppsummering

Det finnes en rekke gode argumenter for hvorfor man bør kunne lage en nettside, og i denne artikkelen har vi sett på noen av dem. Når det er sagt, så vil dette gjerne være kunnskaper man kan tilegne seg over tid. Du kan derfor starte med enkle nettsider som en side hustle og deretter utvikle dette til en mer inntektsmessig ferdighet. 

Webdesign er en ferdighet som alltid er høyt etterspurt internasjonalt, så kunnskapen kan raskt utgjøre et godt grunnlag for deg som vil prøve lykken som frilanser eller tilegne deg en remote working kontrakt med et internasjonalt selskap. Uansett hva du har som ønske for å lære deg nettdesign, vil det uten tvil være en spennende, og inntektsmessig gunstig investering å lære seg webdesign. 

Påskehjem

Påskepynt

Goood påskeuke!

Vanligvis har jeg ferie denne uka, men i år skal jeg ta ut så mye annen ferie at jeg ikke rekker å prioritere påsken. Men påskestemning skal det jo bli likevel?

Leiligheten er i hvertfall pyntet, krimmen ruller på TV og vi har allerede spist altfor mye godteri. Jeg har som mål å kjøpe én ny påskepynt fra butikken PREG hvert år, siden de gjør en så god innsats for å få mennesker med ulike utviklingshemninger i arbeid, og også fordi de har så mye fin påskepynt. I år ble det disse fine kaninene nedenfor!

Resten av påskepynten er løst plassert litt rundt omkring.

PåskepyntPåskepyntPåskepyntPåskepyntPåskepyntPåskepyntPåskepyntPåskepynt

Ha en fin uke!

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top