10 fine ting jeg gjorde i April

Pusse opp stoler

Yggdrassilkonferansen 2019

Hele denne måneden kickstartet med årets kuleste konferanse, Yggdrassilkonferansen 2019. Det er en webkonferanse, eller en “konferanse for digitale brukeropplevelser”, om man vil. Den har så mange bra, inspirerende, lærerike og morsomme foredrag, og det serveres veldig god mat og massevis med drikke. Jeg håper allerede at jeg skal få bli med neste år også, for det er virkelig et av høydepunktene for meg jobbmessig i året!

 

Dugnad i Portør

Jeg har vært to turer på familiehytta i Portør denne måneden, først i starten for å ha dugnad, og så igjen en tur i påsken. For min del ble det mest dugnadsarbeid i påska, da bare min familie var der, for da hele storfamilien var samlet til dugnad samtidig slapp jeg unna med å kun måtte vaske vinduene. Det var raskt ferdig, og etterpå var det bare familiekos.

Det var en veldig fin helg for meg, for jeg fikk være der helt for meg selv en hel natt før resten av familien kom dagen etter. Det var så deilig å fyre opp i peisen, lese bok, lage meg mat og bare være for meg selv uten noe wifi eller lignende.

 

Påskeverksted med klubben

Denne måneden hadde jenteklubben vår påskeverksted! “Klubben” vår går ut på at vi samler en gjeng fra høgskolen og så gjør vi noe koselig sammen en gang i måneden. Vi bytter på hvem som har ansvar for hver klubbkveld, slik at det aldri bare er opp til én å ta initiativ. Det funker supert, og jeg anbefaler det veldig som en motivasjon til å faktisk samles sammen jevnlig!

Hjemmelaget påskepynt

Påskequiz på Bar

Påskeferien i år bød på mye koselig, deriblant en veldig fin påskequiz på baren Bar. En venninne som er herfra, altså fra Skien, inviterte meg på vors og middag hos henne med hele hennes gamle venninnegjeng! Det var kjempevarmt i været og hele dagen og kvelden var nydelig. Selv om selve quizen gikk så som så var det en veldig fin kveld ute! Vi avsluttet kvelden med karaoke på Bar, haha.

 

Påskelam

Dagen etter quizen på Bar dro jeg og Øystein hjem til min mamma og pappa på Skedsmo for å feire litt påske med dem. Den helga var det duket for årets deilige påskelam. Vi har tradisjon for å spise lam i påsken, og det var helt perfekt tilberedt og langtidsmarinert. Jeg gleder meg til dette måltidet hvert år, og syns nesten det er på høyde med julemat!

 

Ukentlig Game of Thrones

Denne måneden begynte endelig Game of Thrones å rulle på skjermen igjen, og for noen episoder det har vært. Det har bydd på flere følelsesladede kvelder, på godt og vondt (mest godt). Jeg kan jo ikke akkurat si så mye, for er det et sted folk kanskje ikke forventer å finne spoilere, så er det vel på en blogg. Men jeg må kunne si at det har vært noen utrolig bra episoder, og har definitivt dratt opp livskvaliteten på mandager denne aprilmåneden!

Hage

 

Feiret bursdagen til Øystein

Samboeren Øystein hadde bursdag forrige fredag, og feiret den akkurat slik han ville: med god mat og Avengers på kino. Den er forresten også å anbefale om du har fulgt litt med i Marvel-universet. Det var en dødsbra film, og de tre timene den varer gikk over på et blunk. Det er veldig sjeldent jeg ikke blir litt lei av filmer som varer mer enn 2 timer, men denne klarte å holde interessen oppe helt til siste slutt.

 

Fikset i hagen

Det er vår og det har vært så perfekt vær til å gjøre det fint i hagen! Jeg har kjempet for å få vekk noen stygge monsterbusker i den ene enden av hagen, og jeg har plantet nye busker i den andre enden. Busker kan nemlig være veldig fint om de faktisk har en hensikt, syns jeg. Derfor har jeg plantet bingebær, rips og tranebær, slik at de kan plukkes om sommeren og ha en funksjon. Dessuten står de nå pent plassert i hjørnet av hagen, og ikke midt i slik som den jeg fjernet gjorde.

Helgefrokost

Hatt lange, deilige frokoster om morgenen

Jo lysere det blir ute, jo lettere er det å stå opp og lage seg litt ordentlig god frokost. Sola strømmer gjennom kjøkkenvinduet mens vi lager mat før jobb, og vi har begynt å ta en morgenkaffe ved kjøkkenøya sammen. Det byr på kvalitetstid og kos!

 

Solt meg på verandaen

Det har vært skremmende varmt ute til å være april, og det må man jo utnytte (selv om det kanskje er et dårlig tegn). Jeg har fått solt meg på verandaen i det fine været, og det har til og med vært varmt nok til bikini! Det er så deilig å sette seg ut der etter å ha gått en svett og lang vei hjem fra jobb.

Har du noen spesielle høydepunkter fra denne måneden?

Helgeprosjekter: Slaget om urteplantene og monsterbusker

Goooood søndag!

Bengalkatt

Håper alle har hatt en nydelig helg, jeg har i hvertfall det. Dette har vært en 100% avtalefri helg, og det var sårt tiltrengt. Jeg fikk gjort så mye annet koselig i løpet av helga, ting som gjerne blir nedprioritert dersom man har mange avtaler.

Vi startet helga på fredag ved å feire bursdagen til Øystein, min samboer, på kinoen for å se den siste Avengers-filmen, og etterpå pizzakveld hjemme. På lørdag fikk jeg trent, vasket gulvet i leiligheten, ryddet, støvesugd, laget god middag, satt over to vasker med klær og likevel var det fortsatt massevis av tid til mye gøy på kvelden.

I dag startet dagen veldig fint med en veldig deilig frokost: en stooor smoothie ved siden av kokt egg og røkelaks. Det er den perfekte helgefrokosten, syns jeg! Jeg har litt dilla på det for tiden, og det eneste som kan gjøre “retten” bedre er en avokado til.

HelgefrokostHelgefrokostHelgefrokostHelgefrokost

Etter frokosten oppdaget jeg til min store skrekk at det kravlet bitte små dyr på urteplantene mine. Samtlige planter var blitt invadert av bitte små, grønne insekter, noen planter mer enn andre. Det var så sørgelig, for jeg måtte kaste nesten alle. Det var ikke engang vits i å tenke på og skulle bekjempe skadedyrene. Heldigvis var det fire planter som ikke var SÅ angrepet, og som også var av en viss robusthet. Jeg ga dem en litt hard dusj, pillet vekk svake og svartprikkete blader (der de kanskje har lagt egg) og så måtte jeg gå over og kvise alle som var igjen med fingrene. Litt ekkelt. Nå håper jeg bare jeg er kvitt mesteparten, og at jeg ikke må kaste alt.

Da det store slaget om urteplantene var vunnet (dog med store tap) måtte jeg ut i hagen for å jobbe litt. Vi har nemlig en veeldig stor og stygg busk som bretter seg utover hagen. Vi vet ikke hva slags busk det er. Det er bare en slags generisk busk. Den er brun, stor, vissen og klarer ikke engang å stå oppreist. Det tok store deler av dagen å klippe vekk alle de råtne og seige greinene. I bunnen krydde det av edderkopper og mugg, og jeg fant til og med en gammel ølboks gjemt inni der. Den gikk ut på dato i 2014…

 

Monsterbusker før:

Hage

Monsterbusker etter:

HageHageHage

Det var GODT å bli ferdig med den jobben som vi har utsatt siden vi overtok leiligheten i fjor sommer. Nå må vi bare grave opp røttene også, og få vekk all komposten. Så det er mye som gjenstår!

Hage
Luna er fornøyd med egen innsats.

 

Håper alle har hatt en veldig fin helg! Lykke til i morgen, dersom du også har oppstart av ny arbeidsuke.

Påske for meg

 

Påskepynt

Og plutselig var den aller siste dagen av årets påskeferie her. Det har vært en så deilig og lang ferie, og jeg har klart å sette alle tanker på jobb helt på hylla. Jeg har gjort så mye fint og ikke minst har jeg ladet batteriene, slik at jeg er klar for jobb igjen i morgen tidlig.

Påsken er alltid en fin tid. Jeg elsker våren, det er nok min favorittårstid, og påsken kommer alltid på et perfekt tidspunkt i de første vårmånedene. Det er varmt, lyst, friskt og deilig, og man får tid og overskudd til alt det morsomme man ønsker å gjøre.

Nå som påsken er over vil jeg oppsummere litt hva påsken er for meg med en liten liste.

Hjemmelaget påskepynt

1. Pynte en uke før. Siden jeg som regel reiser vekk i selve påskeferien, så liker jeg å pynte uka før. Det bygger opp forventningene og gleden mot påske!

2. Besøke mamma og pappa. Jeg bruker alltid tid med familie i påskeferien. Det er en perfekt anledning til å dra hjem, og samtidig føle at jeg har fått litt fri hjemme for meg selv også. I år har jeg vært så heldig at jeg både har fått være med dem i Portør og så en helg hjemme hos dem!

3. Påskeegg. Jeg blir heldigvis aldri for gammel for påskeegg, og hvert år pleier pappa å sette sammen et påskeegg som jeg får når jeg kommer til dem. Jeg hadde klart å nevne for pappa at jeg har ekstreemt mye godis hjemme for tiden, og at jeg derfor egentlig ikke trenger mer. Da satte han sammen et påskeegg med spekeskinke, øl, kattegodis (til Luna), babybell og noen kjærligheter til meg istedenfor! Det var så omtenktsomt og fint.

4. Påskelam. Jeg er fra en kristen familie, og hvert år har vi derfor påskelam med en vennefamilie av oss. Det er et av årets aller beste måltider, med lam, soppstuing, potetstappe, grønnsaker og verdens beste saus. Dette er et høydepunkt hvert år. I år var intet unntak, og jeg tenker fortsatt tilbake på den deilige soppstuingen, ahh…

Påske

Hvordan er din påske?

10 ting du kan gjøre i påskeferien

Hjemmelaget påskepynt

Da var det langfredag, og påsken er i gang for fullt. Dersom du enda ikke helt har bestemt deg for hva du skal finne på i ferien, så har jeg laget en liten liste med 10 forslag til deg.

Pynte påskeegg

1. Mal påskeegg. Uansett hvor gammel du er, så blir du aldri for gammel til å male og dekorere påskeegg! Det er noe terapautisk ved å sitte og lage noe med hendene. Hør på musikk eller podcast, eller mal sammen med noen gode venner. Lag et påskeegg som passer perfekt inn hos deg i din stil! Her kan du finne noen små tips til dekor av påskeegg og annen påskepynt.

2. Lage et påskeegg til en du er glad i. Kjøp et fint påskeegg, eller dekorer et selv, og fyll det med alt mulig godt, som en du er glad i liker. Du kan legge ved godteri, flaxlodd, små pyntegjenstander, smykker og andre små ting du kan få plass til i egget.

3. Gå en topptur. Det begynner å bli ordentlig varmt, hvertfall her på Østlandet, og muligheten for å komme seg ut i frisk luft er defintivt til stede. Google deg frem til noen lokale toppturer, som passer til ditt nivå. Ta med noe godt å drikke og en Kvikk Lunsj!

4. Lag en god middag til familien. Inviter familien din på besøk, eller overrask dem med middag hvis du bor hjemme. Alle liker å få mat servert, så test dine egne kulinariske grenser for å lage noe alle i familien kan like.

5. Kle deg i gult. Vær gul og sprek hele påsken for å virkelig kjenne på påskestemningen! Ha friske og glade farger på deg for å føle deg frisk og glad innvendig og.

Antrekk

6. Lag påskequiz. Inviter familie eller venner på en quiz med interne og morsomme spørsmål! Del opp i lag, og finn en premie til vinnerlaget.

7. Begynn på en krimbok. Påskeferien er den perfekte anledningen til å lese en ordentlig ekkel krimbok. Ikke bare er det nok av fridager å ta av, men når er det ellers bedre å skremme seg litt opp av krim enn nå på våren når det er fint og lyst ute? Det ville jo være dumt å skremme seg selv om vinteren og høsten, når det er ekkelt og kaldt ute fra før. Nå kan man nyte skumle bøker uten å bli redd for å gå ut etterpå!

8. Spill brettspill. Enda en anledning til å samle familie eller venner rundt et bord, for å spille noen gode og gammeldagse brettspill. Det er så koselig å gjøre noe sammen!

9. Hør på Radioteaterets påskekrim. NRK sin fremføring av boka Voodoo fra Knut Nærum gikk veldig fort unna da jeg først startet på den. Den var så sykt spennende at jeg ikke klarte å ta pause fra den. Anbefales på det sterkeste!

10. Gi deg selv en ekte hjemmespa-dag. For oppskrift på en deilig hjemmespadag kan du trykke her.

Påske

Nå skal jeg, Øystein og Luna dra av sted for å besøke mamma og pappa, og i morgen er det tid for det årlige påskelammet for oss. Ha en veldig fin fredag, og goood påske!

Oppskrift på hjemmespa

Hjemmespa

Det du trenger

– Hårkur

– Skrubb

– Skrubbørste

– En god bodylotion

– Ansiktsmaske

– Luktelys

– Lesestoff du liker eller en god serie på TV

– Kosesokker

– Te

– Fuktigshetskrem

– Neglelakk

– Neglfil

– Håndkrem

Hjemmespa

Kroppsbehandling

 1. Ta en deilig og lang dusj der du skrubber huden godt mens du har i en hårmaske.
 2. Benytt gjerne også anledningen til å barbere deg (hvis du driver med det) mens hårmasken virker.
 3. Bruk det mykeste og deiligste håndkleet du har til å tørke deg.
 4. Sett opp håret i en dott eller tvinn det i et håndkle.
 5. Bruk din beste bodylotion til å smøre deg inn.

Hjemmespa

Ansiktsbehandling

 1. Vask og skrubb ansiktet.
 2. Påfør en ansiktsmaske som dekker din huds behov.
 3. Tenn et luktelys.
 4. Lag en kopp te.
 5. Les et blad, les en bok eller se på en morsom TV-serie mens ansiktsmasken virker. Koooos deg, gjerne med et par myke kosesokker til.

Hjemmespa Håndbehandling

 1. Fjern eventuelle rester etter gammel neglelakk.
 2. Fil ned neglene til perfekt lengde.
 3. Påfør den fineste neglelakken din.
 4. Smør deg inn med en fet og god håndkrem.

Hjemmespa

Og sist, men ikke minst: Senk skuldrene litt, pust, lukk øynene og ta det med ro.

Resultatet av stoloppussingen

Det var ikke egentlig meningen at jeg skulle bli borte fra bloggen så lenge som jeg har vært nå, men slik blir det av og til! I mellomtiden har jeg vært i bursdag og så vært på hyttetur uten internett, så det har rett og slett ikke vært anledning til å sette seg ned og skrive.

Derfor ble det ikke noe nytt innlegg før jeg nå plutselig var ferdig med oppussing av de nye stolene jeg kjøpte på Finn. Hvis du ikke aner hva jeg skriver om, men vil vite mer, så les her.

Planen min for stolene var å spraylakkere de signalgule! Jeg klarer ikke å gå vekk fra gule stoler, jeg syns det er så kult og sprekt. Men jeg ønsket en enda tøffere gulfarge enn før. Det jeg ikke visste var hvor sykt mye spraymaling man trenger for hver stol, og hvor vanskelig det er å få et godt resultat uten at alt bare renner. De på butikken sa jeg ikke trengte å grunne, men jeg vet ikke helt jeg. Det eneste jeg vet er at jeg ikke skal lage noen tutorial på DIY denne gangen, haha!

Pusse opp stoler

Før

Gamle stoler

Etter

Pusse opp stolerPusse opp stoler

Jeg vurderer nå om jeg likevel skal gå over stolene med et lag gulmaling (med pensel). Jeg har mer maling igjen fra jeg malte de forrige stolene, så det er jo egentlig bare å gjøre det. Men jeg har altså brukt én sprayboks per stol, og fortsatt var det ikke bra.. Likevel er jeg veldig fornøyd med valget om å både kjøpe stolene, og å fikse på dem! Og jeg kommer ikke til å male over dem med det første, for så ille er de ikke. Jeg liker dem, og blir glad av å se på dem. Ikke bare er de fine, men de er robuste, slitesterke og jeg kommer til å kunne ha de i maange år fremover!

God påske!

Nytt prosjekt på gang

Nå har jeg igjen kastet meg ut i et nytt og gøy prosjekt!

Det er snart et år siden jeg malte tre stoler gule (les om det her), og jeg har vært veldig fornøyd med de stolene inntil ganske nylig. For det første har den ene rett og slett brekt. De er i så dårlig kvalitet at beina på den ene bare brakk av, og det er umulig å fikse den. Når jeg har gjester på besøk er de redde for å sette seg på stolene, for de er bekymret for at de skal falle fra hverandre.

Dette har gjort at jeg har innsett at vi trenger noen nye. Det er med et litt vondt hjerte, for jeg har hatt de andre stolene siden jeg og Øystein flyttet inn i den første leiligheten sammen, og vi kjøpte de sammen med bordet for bare 100 kr. Men all fornuft tilsier at det trengs en forandring.

Gamle stolerGamle stolerGamle stoler

Her om dagen kom jeg over disse stolene på Finn.no, og jeg ble overbevist om at jeg måtte ha dem med det samme. De utfyller alle krav: robuste, slitesterke, fine og billige. Og vi fikk dem! I dag var vi og hentet dem, og jeg har allerede begynt på prosjektet med å få dem perfekte til stua vår.

Kan noen gjette hvordan disse vil ende opp?

Detox

Interiør

Good mandag!

Det er lenge siden jeg har startet en vanlig jobbmandag med så mye ny motivasjon. Så klart var jeg helt tett og snørrete hele dagen, og svært groggy da jeg kom til jobb, men overskuddet og motivasjonen har vært helt annerledes enn på lenge.

Jeg ble forskjøla forrige uke, og for hver dag som gikk ble jeg mer og mer sliten. Hodet var helt utmattet etter alt det morsomme som hadde skjedd, og det samme var kroppen. På fredag måtte jeg gå hjem og ta resten av dagen på hjemmekontor etter klokka tolv, for jeg klarte ikke å sitte der lenger.

Da arbeidsdagen var ferdig, pakket jeg bagen min og satt meg i bilen. Selv med kul musikk, morsomme podcasts, fin natur og strålende vær, så klarte jeg ikke å være glad eller munter, jeg var bare skikkelig sur og sliten, haha.

Jeg kjørte alene til familiehytta vår i Portør, og de siste ti minuttene av bilturen var det et eller annet ganske magisk som skjedde. Jeg ble mer og mer munter, positiv og lett, og da jeg ankom huset og kjørte den lille toyotaen inn i oppkjørselen, var det som om en knute bare slapp opp inni meg. Alt av jobbstress og mas forsvant og jeg følte en ekstrem indre ro.

I Portør denne helga var det helt øde og stille. Det var ingen lyd av biler eller båter, kun av vind og hav. Jeg brukte lang, lang tid på å bare puste inn den deilige sjølufta, om og om igjen. Som om jeg ikke hadde fått puste på lenge.

Jeg tente opp i peisen, for hytta var kald og hadde stått tom hele vinteren. Jeg måtte koble inn komfyren og kjøleskapet, og så lagde jeg meg litt deilig middag, satte meg under teppet foran peisen og så på en nedlastet C-film fra Netflix på mobilen. Kvelden alene gikk med på å lese blader og bøker, og å gå tur. Jeg følte meg friskere enn jeg hadde gjort siden jeg våknet med forskjølelse, det var som om den vonde halsen og hodet bare slapp opp. Det er utrolig hvor lite som egentlig skulle til.

Interiør

Lørdag kom resten av storfamilien for å ha dugnad på hytta, og så reiste vi alle hjem da vi ble ferdige. Og resten av helga har jeg hatt så mye energi og overskudd! Leiligheten ble vasket, vi gikk laang tur sammen, vi grillet, satt lenge ute i finværet, hadde kaffebesøk og gjorde masse koselig i løpet av hele søndagen. Det fine været som er nå var definitvit ikke med på å ødelegge heller!

Så nå føler jeg at jeg har vært på en slags detox for både kropp og hode i helga. Det trengtes bare én natt på hytta helt alene, og så ble det mye bedre.

Interiør

Håper du også har en bra start på uka! Ha en tipp topp kveld!

Oppskrift: Sommerdrink

Summer party

Ingredienser

– 1 liter appelsinjuice

– 1 flaske cava

– 1 pose fryste jordbær

– 1/2 pose fryste bringebær

 

Bland alle ingredisenser sammen i en stor bolle og la den stå og trekke fra bærene i et par timer. Øs opp i glass og pass på at alle glassene får et par bær hver, og nyyyt en deilig sommerdrink!

Summer partySommerdrink med appelsinjuice cava og bærSommerdrink med appelsinjuice cava og bærSummer party

6 enkle DIYs til påskepynt

Hjemmelaget påskepynt

Gooooood søndag! Dette har vært en helt herlig søndag for meg, med fint vær og masse utendørsaktivitet. Jeg er helt tett av pollenallergi, men har likevel klart å nyte finværet. Det var verdt det!

Nå er det bare én uke igjen til palmesøndag, og i år som i fjor skal jeg være mest borte i påskeferien. Derfor har jeg pyntet nå, og skal la påskepynten stå og vise seg fram hele neste uke, og helt til etter påske.

Det er mye fin pynt å få på butikker rundt omkring, men om du ønsker å lage noe personlig og samtidig spare litt penger, så har jeg noen enkle guider for deg! Man trenger ikke alt på lista for å lage ting, man kommer langt med litt kreativitet. Håper disse DIYsene kan være til inspirasjon!

Hjemmelaget påskepynt

Det du trenger

– En pose med fjær (mine er kjøpt på Nille og har praktiske ståltråder på seg)

– Lim, limpistol eller tape

– Pappegg (selges billig i matbutikker og kjedebutikker)

– Maling og maleutstyr

– Tørre kvister (gå en tur og plukk noen fra bakken)

– Vaser og fat

– Sløyfebånd

– Hyssing

Hjemmelaget påskepynt

Påskepynt

Påskekvist

 1. Teip sammen kvister, slik at de får ønsket vinkel og ikke faller fra hverandre
 2. Surr eller lim fjær rundt omkring på kvistene
 3. Heng påskeegg på utstikkende greiner

Hjemmelaget påskepyntHjemmelaget påskepynt

Påskefat

 1. Finn et fat og en lysestake (eller annen pynt)
 2. Dander fjær og påskeegg rundt på fatet.

dav

 

Påskeegg med fjær

 1. Mal pappeggene i en valgfri farge
 2. Lim fjær på enden, slik at de legger seg over egget

Hjemmelaget påskepynt

Påskeegg med sløyfe

 1. Mal pappeggene i en valgfri farge
 2. Knyt en sløyfe med et matchende silkebånd
 3. Bruk limpistol eller annen lim til å feste sløyfen

Hjemmelaget påskepyntPåskepynt

Påskeegg med heklebånd

 1. Fingerhekle hyssing til passelig lengde.
 2. Bruk limpostol for å feste heklebåndet rundt kanen av påskeegget.
 3. Klipp av enden når du har kommet helt rundt, og bruke en stor limklatt til å feste godt.

Hjemmelaget påskepyntHjemmelaget påskepynt

Påskerede

 1. Finn en pen glassbolle
 2. Lag et lite rede med strå og halm og legg et påskeegg på toppen

Hjemmelaget påskepyntHjemmelaget påskepynt

BONUS! Jeg har kjøpt noen enkle, pastellfargede egg til å henge opp fra Nille, men man kan enkelt lage like ved å blåse ut av eggeskall, male og så lime på et sløyfebånd.

Håper noen av tipsene var greie, og at du gleder deg like mye til påske som meg! Ha en deilig søndag videre.

Påskepynt

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top