Oppskrift: Piña Colada

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Da jeg var alene hjemme for noen uker siden, lagde jeg meg en piña colada og nøt en kveld for meg selv. Jeg syns det er så godt! Ananas og kokos sammen gir meg så sommerstemning, og det ble spesielt godt sammen med vannmelon. Og det beste er at det er kjempelett å lage!

Du trenger absolutt ikke å ha alkohol i den heller for at den skal være god. Uten rom blir det fortsatt en god og forfriskende sommerdrink.

 

Ingredienser

– 2 deler kokosmelk

– 2 deler ananasjuice

– 1/2 del limesaft

– 1 del hvit rom (kan sløyfes)

– Isbiter

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Framgangsmåte

1. Hell alle ingrediensene oppi en shaker (jeg bruker bare en alminnelig shaker til proteinshake).

2. Shake drinken fyldig.

3. Hell innholdet i den mest sommerlige koppen du har.

4. Kos deg!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ha en super lørdag!

Reiseantrekket

Klokken 06:00 i morgen tidlig skal vi fly av gårde til Frankrike, og siden det er så tidlig er det spesielt viktig å ha et komfortabelt antrekk, så det kanskje skal være mulig å sove litt på flyet. Vi må nemlig reise hjemmefra klokka to i natt!

Samtidig liker jeg å kle meg litt ordentlig, og føle meg fin. Derfor har jeg satt sammen det perfekte antrekket til avreise, som både er komfortabelt og fint. Jeg skal ha med meg en cardigan og et lite skjerf, slik at jeg er beskyttet mot air condition på flyet, men likevel ikke kommer til å koke vekk når vi kommer fram til Frankrike. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nå skal vi spise taco, og så krysse fingrene for å sovne tidlig på sofaen. Noen ganger er det lettere å sovne tidlig på sofaen enn i senga, hvertfall etter å ha spist middag. Fler som elsker magien med powernaps på sofaen?

Jeg er på instragram

Da har jeg tatt steget og fått meg instagram til bloggen min. Jeg vet ikke om jeg fortsatt syns det er kjempeteit eller gøy, men jeg liker det veldig godt. For meg ville det vært helt unaturlig å brukt min private instagram til å reklamere for bloggen, for jeg har på en måte en egen rolle her. I tillegg har jeg ikke lyst til å mase på alle som følger meg om mine om nye innlegg hver dag. Da kan jeg bruke bloggprofilen til bloggting, så kan jeg bruke den private instagrammen slik jeg alltid har gjort. 

Jeg føler at når jeg deler fine bilder på bloggprofilen, så har alle som følger den gått inn for å faktisk følge bloggen, og dermed også burde godta at det legges ut en del teite og bloggete bilder og mas om at alle må lese bloggen min. Blir de lei kan de jo slutte å følge bloggen, uten at de dermed trenger å slutte og følge meg som person.

Brukernavnet er (kanskje åpenbart) frkfrontend og her er et lite utvalg bilder:

 

 

 

 

 

Legg gjerne igjen instagram-brukernavnet ditt, så jeg kan se din profil!

Tre vertinnetips

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

På mandag fikk jeg et slags innflyttingsbesøk av Karoline og Elisabeth, mye fordi Karoline snart flytter til Australia, men også for å få vist fram den fine nye leiligheten. 

Jeg syns det er veldig gøy å varte litt opp og lage god middag til gjester, så da det ble foreslått å bestille indisk take-away foreslo jeg å heller lage middag fra bunnen av på det nye, fine kjøkkenet. Det ble en stor suksess! Men det var utrolig stressende, for det var mye å passe på samtidig, og det var en rett jeg ikke hadde laget før, så jeg måtte samtidig nilese oppskriften. Det gjorde at mine gode venner kom meg til utsetning og rørte i gryter for å hjelpe til. Det igjen gjorde meg stressa, for plutselig var ikke kjøkkenet så stort lenger, haha! Jeg blir så sur og stressa når jeg lager mat og ikke føler jeg har helt kontroll. Likevel er jeg overlykkelig over at jeg har fått nytt kjøkken, for det reddet virkelig alt å ha mer enn en halvmeter med kjøkkenbenk, i tillegg til oppvaskmaskin. Og selvfølgelig å ha så gode venner som ikke dømte meg for å bli stressa, men heller hjalp meg! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Etter denne kvelden har jeg kommet fram til tre gode tips jeg selv og andre burde ta med seg til en kveld de skal være vertinner.

1. Server te mens du lager maten

Det tok lenger tid enn forventet å lage middagen, og selvsagt begynte gjestene å bli rastløse etterhvert. Det hjalp ikke på mitt stress, og jeg angrer i ettertid på at jeg ikke bare satt over litt te de kunne underholdes med. Det blir liksom ikke lagt like godt merke til at vertinnen bruker lang tid og stresser om man har en god kopp te med seg. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Beste med å være vertinne: vertinnegaver

2. Les nøye gjennom oppskriften og planlegg før du begynner

Jeg skumleste bare så vidt litt av oppskriften og tenkte at det sikkert ikke kom til å ta så lang tid å lage, men der tok jeg veldig feil! Jeg brukte mye lenger tid på å lage maten enn forventet, og det skapte veldig mye unødvendig stress. Jeg følte jeg måtte forte meg og da hoppet jeg over ting. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3. Ikke kritiser din egen mat for mye

Det gjør ikke noe om risen er litt for mye kokt eller gryta er litt for rennende. Hvis smaken er god legges ikke slike ting så mye merke til, hvertfall ikke om du har gode venner på besøk. Jeg er veldig flink til å kritisere egen mat mens jeg lager den, og det er dumt. Jeg hadde ikke trengt å senke forhåpningene, for maten smaker ofte bedre om man også tror den kommer til å smake bra. Man legger ikke så mye merke til alle de små feilene med mindre noen påpeker dem.

Jeg var flink til å veie opp ved å skryte masse av egen mat da den var ferdig da, haha. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Livingroom details

Jeg har ikke helt 100% kommet fram til hvordan jeg ønsker å ha det i stua, men mye er på plass. Her er noen små glimt fra leiligheten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det er bare å følge med, for flere detaljer kommer senere! Det er så gøy å sakte men sikkert få det både personlig og pent i leiligheten. Det blir akkurat slik som jeg liker det! Jeg gleder meg til å vise fram mer senere. 

God kveld videre!

To do-list: Uke 26

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det har vært mange spesielle uker de siste månedene, og denne blir en av dem. Det er nemlig tid for å reise til Frankrike på lørdag. Så også denne uka kommer til å bli travel, for jeg er ikke helt ferdig med å pakke ut etter flyttingen, og nå skal jeg i gang med å pakke til Frankrike. Men jeg gleder meg helt sykt. Det blir så deilig å komme til et varmt land, være med familien min, bade og sole meg hver dag og ikke tenke på alt som må gjøres hjemme i en hel uke. 

Siden det er så mye som må bli gjort denne uka er jeg glad jeg har rutiner med gjørelister. Dette er det som må gjøres denne uka:

✓ Pakke til Frankrike

✓ Bli ferdig med å pakke ut

✓ Selge gamle møbler

✓ Gi ting jeg ikke lenger trenger til gjenbruk

✓ Planlegge hva vi skal gjøre i Frankrike

✓ Støvsuge

✓ Vanne blomster

✓ Vaske klær

Jeg anbefaler alle å gjøre det til rutine og sette opp en gjøreliste hver søndag. Det gjør det så mye enklere å få ting gjort. Jeg har begynt med slike lister når jeg kommer på jobb og, for da har jeg noe å fokusere på og det blir så mye mer motiverende å komme i gang. Man vil jo få alle punktene sine krysset av, samtidig som man får oversikt over alt. 

Jeg gleder meg skikkelig, og ser veldig fram til hele denne uka. Ha en super mandag videre, alle sammen!

Uka som gikk – Uke 25

Akkurat nå

Nå skal vi snart ut og hente det aller siste som står igjen i leiligheten. Det har vært en skikkelig fin søndag. Det var vært utrolig deilig å tilbringe så mye tid på den nye terrassen vi har fått! Jeg har jo nesten ikke fått sol på kroppen i år, så det å endelig kunne sole seg litt er så fint. Spesielt siden det er under en uke til vi skal til Frankrike! Det er viktig å få bearbeidet huden litt før avreise. 

 

Ukas høydepunkt

Ukas høydepunkt var helt klart å få ferdig soverommet. Det var en utrolig magisk følelse å bli ferdig med å pynte og ordne etter å ha malt, og innse at jeg hadde fått akkurat det soverommet jeg drømte om. Nå nyter jeg hver kveld på det lille soverommet med en bok i fanget og gode puter i ryggen. 

 

Ukas kos

Denne ukas kos var faktisk å dra edru ut og treffe vennegjengen i går. Jeg er veldig sliten for tiden og har begynt å få vondt i halsen, så jeg orket ikke å drikke noe. Jeg hev meg på Sant Hans-feiringen klokka ti på kvelden. Det gikk veldig bra når resten av gjengen uansett skulle ta det så rolig og jeg var ikke engang den eneste som ikke drakk. De andre la ikke merke til at jeg ikke drakk først, før jeg nevnte det, for Tuborg har en veldig god øl-erstatning som både ser og smaker som vanlig øl, så jeg koste meg like mye som om jeg skulle drukket alkohol. Og på Retro solgte de en utrolig god alkoholfri drink med mango og masse ingefær som gjorde ordentlig godt for halsen. Jeg hadde det så gøy hele kvelden, og vi rundet tidlig av.

 

Ukas stolthet

Vi fikk ferdig skrivebordet inne på kontoret. Det er ikke heelt klart til å vises frem enda, men jeg er likevel stolt over at vi klarte det, og at vi gadd å gjøre det. Vi sparte nok mye på å ikke kjøpe to skrivepulter som kanskje kunne passe perfekt. Nå har vi ett langt skrivebord som passer til to stykker, uten at det er delt på midten av bordbein eller lignende. Og det ble kult i tillegg! 

 

Ukas mest leste innlegg

Det innlegget som ble mest lest var dette, med de første bildene av den kaotiske leiligheten. Huff, jeg håper ikke jeg skuffet mange. Det var jo ikke akkurat fine bilder, men de var nå realistiske i det minste. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ukas innkjøp

Denne uka (og forrige) har vi kjøpt mer enn noen gang, tror jeg. Sofa, vitrineskap, hyller, kommoder, ting til å bygge pult, maleutstyr, esker… Ja, vi har kjøpt nok i hvertfall! Men vi har vært flinke til å ikke kjøpe noe vi ikke trengte, og i tillegg har vi kjøpt mye brukt. Det burde være en liten klapp på skulderen til oss, syns jeg.

 

Ukas oppskrift/middag

Jeg er fortsatt satt ut over hvor godt det var med hjemmelagde blåskjell! Det skal definitivt lages mer i løpet av sommeren, for hva er vel mer sommermat? Jeg har fått en del kommentarer av venner og andre om at de egentlig ikke liker blåskjell, men de burde definitivt prøve disse! Det smaker jo ikke noe av blåskjell, det smaker bare av alt du har tilberedt dem i. Dessuten er det enkelt og gøy å lage! Jeg har bestemt meg for å servere det en gang jeg har gjester, så er de nødt til å i det minste smake. Så kan jeg ha en frossen grandiosa liggende til nød, haha! Du finner oppskriften her

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Hvordan har din uke vært?

Oppskrift: Kremede blåskjell

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

På torsdag hadde vi en bedre middag på det nye kjøkkenet. Det var magisk å ha så mye benkplass! Før har vi hatt en halv meter med plass til å kutte opp grønnsaker og lignende på, nå er kjøkkenet vårt stort. Det var så morsomt å lage mat med god plass, og ikke minst med oppvaskmaskin!

Å lage blåskjell var faktisk mye enklere enn jeg trodde det skulle være. Og det ble utrolig godt! Jeg fant oppskriften på MatPrat og den var fantastisk. Det var så godt at vi begge ble sittende med øynene lukket og nyte maten lenge. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det du trenger

  • 1 kg friske blåskjell
  • 3 båt finhakket hvitløk
  • 2 stk finhakket sjalottløk
  • 1 stk gulrot i strimler
  • 12 stk rød chili , finhakket
  • 4 ss olivenolje
  • 1 dl hvitvin
  • 2 dl kremfløte
  • 3 ss crème fraîche orginal, 35 %
  • 2 ss frisk kruspersille

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fremgangsmåte

1. Skyll og vask blåskjellene godt i rennende kaldt vann. Kast skjell som ikke lukker seg hvis du «kakker» på dem, eller skjell som er skadet.

2. Fres  hvitløk, sjalottløk, gulrot og chili i olivenolje i en gryte. Tilsett blåskjell og hvitvin, legg på lokk og damp til skjellene åpner seg (ca. 4 minutter).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3. Ta ut blåskjellene, men la kraften ligge igjen i gryta. Tilsett kremfløte og crème fraîche og kok ned til sausen er passe tykk.

4. Ha blåskjellene tilbake i gryta og vend dem inn i kremsausen. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nyt!

Fredagshumor #14

Tenk at det nå var fredag igjen. Denne uka har gått helt sinnsykt fort, og jeg vet nesten ikke hvor den har blitt av. Det har vært så mye spennende å gjøre denne uka, og hver dag har vært superproduktiv. Jeg gleder meg til å ha en hel kveld der jeg ikke får panikk for å legge meg med det samme vi er ferdig med alt som skal gjøres for dagen. Det blir ordentlig deilig å sove ut i morgen, for det har blitt mange sene kvelder denne uka. 

Nå syns jeg det er på tide å poste et innlegg som ikke har med interiør og flytting å gjøre. Jeg syns faktisk det passer seg veldig bra med et innlegg som faktisk har bitte litt å gjøre med bloggnavnet mitt, nemlig denne ukas #programmeringshumor. Jeg beklager til alle som syns det er dødskjedelig, men jeg elsker dem. 

Denne uka er det en som alle kan forstå, for lenker har vi jo alle sett. Ha en superduper helg, alle sammen!

Soverommet vårt – Før og etter

Tenk at det nå bare er én dag igjen til helg! Denne uka har gått skremmende fort, sikkert fordi vi har hatt så veldig mye å gjøre. Leiligheten begynner endelig å falle litt på plass, og det er jeg glad for. Skuldrene er i ferd med å bli senket, sakte men sikkert. Nå går det an å leve her!

På tirsdag ble vi helt ferdige med soverommet etter å ha malt to strøk og pusset opp et par IKEA-kommoder. Vi valgte å beholde panelveggene, så det tok lang tid å male dem, siden vi ikke kunne bruke rulle på alt. Men herlighet så fornøyd jeg er. Jeg syns det er helt sinnsykt at det ble så bra som det ble. Det er akkurat slik jeg ønsket det. Jeg sa høyt i går; “Øystein. Tenk at dette er VÅRT soverom…” mens jeg så meg rundt måpende etter vi hadde fått inn sengen. 

Før

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Etter

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tenk at noen IKEA-kommoder kan ta seg så bra ut med bare et par strøk maling. Og tenk at jeg har klart å skaffe meg dette pene soverommet. Er det dårlig å skryte så fælt av egne ting? Det blåser jeg litt i, jeg er over meg av begeistring. Dette må være det beste med å ha kjøpt egen leilighet, at jeg har kunnet gjøre nøyaktig det jeg selv ønsker med veggene mine. 

Veggfargen er Bondeblå fra Jotun.

Hva syns du?

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top