Opptur 2018

Først og fremst: Takk til alle som bidro til en så utrolig fin opplevelse Opptur var! Takk til alle frivillige, alle arrangører, alle i baren, alle i teknisk, alle vakter, alle som jobbet med sanitær, alle som jobbet i inngang and the list goes on. Hele arrangementet var perfekt. God lyd, nydelig lysshow på scenen, masse underholdning, mange steder å sitte, aldri noe kø noen steder, alltid gratis vann tilgjengelig, bra artister, bra vakthold, god festivalmat og fantastisk god stemning! Alt i alt ekstremt bra gjennomføring.

btybty

Artistene på Opptur 2018 var: 

– Galantis

– R3hab

– Broiler

– CLMD

– Sonny Alven

– Arif

– Anna of the North

– Kjartan Lauritzen

– Kamelen + A-laget

– RSP & Thomax

– Italobrothers

– Kream

– TRXD

– Jomindo

– Mads Hansen

btybty

Underholdning og soner: 

– Glittersminke og ansiktsdiamanter (se Christoffer!)

– Beerpong

– En random seng som var satt ut

– Fotovegg

– Chillesone med oppblåsbare flamigoer

– Ravesone foran en DJ

– Matkrok med såå mye god mat

– Vannhull, der tørste festivalgjester samlet seg

– VIP-sone

btybty

Det var så utrolig enkelt å komme i kontakt med helt fremmede mennesker. Uansett hvor vi satt oss eller stelte oss var det andre der som var lette å komme i prat med. Det var så koselig og god stemning! 

Til slutt må jeg bare si takk til Bodø som har gitt meg det fine været mens jeg besøkte byen. Det setter jeg svært stor pris på!

Har du vært på festival i sommer?

Uka som gikk – Uke 30

Akkurat nå

I natt kom jeg hjem fra en fantastisk ferie i Bodø! Det har vært en så fin tur, og det var gøy med en ferie med opplevelser fra morgen til kveld. Nå skal jeg endelig trene igjen, og jeg gleder meg veldig til å komme i gang med rutiner igjen denne uka. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ukas høydepunkt

Jeg har gjort så utrolig mye gøy denne uka. Vi bodde hos Silje, hadde rekekveld på brygga, ribtur i saltstraumen, søndagsfilmdag, lange vinkvelder, drinker i skybaren og Opptur-festivalen. Høydepunktet var definitivt da Italobrothers spilte på Opptur. Jeg var så glad i musikken deres på ungdomsskolen, men forventet ikke at de kom til å spille de gamle sangene, nå som de har så mange på topplistene. Men de overrasket positivt! De spilte alle de gamle, gode sangene fra min ungdom, og de hadde konstant kontakt med publikum. Det var kjempegøy! Dumt de spilte klokken 16:00 på fredagen allerede, for skulle gjerne ha spart det til senere ut på kvelden. Likevel var det en fantastisk måte å starte festivalen på!

bty

bty

Ukas kos

Ukas kos må være det å ha tilbragt fem herlige dager med mine beste venner. Silje har jeg vært bestevenninne med siden vi var 5-6 år, og Christoffer har jeg kjent siden ungdomsskolen. Vi har delt så mange gode minner sammen, og det er alltid like gøy å være sammen igjen! Vinkveldene våres i Bodø var nok det koseligste.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ukas spenning

På torsdag dro vi på ribtur i Saltstraumen, som er verdens sterkeste tidevannstrøm. Det var kjempekult! Det var en full guidet tur rundt om øyene i Bodø, og vi lærte så mye om historien og stedet. Vi lærte historie fra millioner av år tilbake, hvordan fjellene ble skapt og lignende, og helt til den kalde krigen, da flyplassen ble brukt av amerikanske spioner. 

Vi kjørte riben helt inn i strømmene og fikk kjenne på styrkene i vannet. I tillegg fikk vi se havørn, opprettslaks og fjell som en gang har vært havbunn. Det var en veldig spennende og lærerik tur!

dav

Ukas mest leste innlegg

Innlegget som ble mest lest denne uka var “Kitchen details”, med forskjellige detaljbilder fra kjøkkenet. Det har blitt ytret ønske om flere hel-bilder, så det kommer nok snart! Innlegget kan leses her

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ukas drink

Her er det nok å velge mellom (neida, mamma), men den drinken som kanskje var den største opplevelsen i seg selv var nok den på takterassen til Scandic Havet, Skybaren, med utsikt utover Bodø. Det var herlig! Vi bestilte hver vår Mojito, Silje med en med lime, jeg hadde en med pasjonsfrukt og Christoffer en med jordbær. 

bty

Ukas kafébesøk

Til lunsj før vi skulle ut på Opptur på lørdag valgte vi å dra på et burgersted i Bodø som heter Burgasm. De hadde de beste burgerne! De var så saftige og gode, og jeg spiste meg så stappmett at jeg fikk vondt i magen, ahha! Likevel presset jeg meg i meg enda mer. I tillegg kjøpte vi en ekstrem milkshake på deling. Den var magisk, med sukkerspinn, kake, sjokolade, krem, softis og godteri. Bare se på den her!

bty

Ukas nedtur

At både jeg og en blogger jeg leser bloggen til fast, Maiken, var på Opptur begge to, men vi fikk ikke til noe møte! Det var så rart, for det virket som vi konstant var på forskjellige steder på det i utgangspunktet lille området. Det ble så vanskelig når jeg skulle klare å holde sammen med min gjeng samtidig! Og så ble det mye tull. Jaja, kanskje det dukker opp en ny sjanse en annen gang! 

 

 

Hvordan har din uke vært?

Oppskrift: Ferskt grovbrød

Start søndag morgen med et rykende ferskt grovbrød til frokost. Oppskriften er kjempeenkel, og det tar lite tid å lage. Det er rett og slett bare koselig. Du må heller ikke ha brødform, for brøddeigen er veldig fast, så den flyter ikke utover. 

Ingredienser

– 1 dl lettkokte havregryn

– 1 dl kokosmel (kan erstattes med melblanding)

– 5 dl Hvete & Rug Grovbakst

– 0,5 pakke tørrgjær

– 0,5 ts kardemomme

– 1 ts sukker (kan sløyfes)

– 1,5 dl vann (lunkent)

– 1,5 dl melk (lunkent)

– 0,5 ts salt

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fremgangsmåte

1. Bland sammen alle de tørre ingrediensene, bortsett fra saltet. Saltet skal i senere, for det ødelegger for gjæret. 

2. Tilsett vannet og melken og rør til en tykk deig.

3. Kna deigen til det blir en smidig deig som ikke kleber for mye i hendene og i bordet. Det kan hende du trenger mer mel for dette. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

4. Legg et koppehåndkle over bollen og la deigen heve et lunt sted i 50-60 minutter. 

5. Ta deigen ut av bollen og kna den igjen. Kna saltet godt inn. Form den til et brød og legg den i en brødform eller på et stekebrett. 

6. La deigen heve en halvtime.

7. Brødet skal stekes på 200 grader i 40 minutter. 

8. Nyt et deilig, nystekt brød!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ha en fin lørdag!

Fredagshumor #15

Akkurat nå er jeg på Opptur-festivalen i Bodø! Jeg syns det har vært lite med programmering på bloggen min i det siste, og det trengs virkelig en god, gammeldags fredagshumor igjen. 

 

Programming Humor | Google+ #funny #geek_humor

Meg på jobb hver dag, det der. Neida. Joda. 

Ha en utrolig fin og morsom helg! Hæla i taket og tenna i tapeten.

Slik bodde vi i Frankrike

Jeg drømmer ofte tilbake til den herlige ferien vi hadde i Provence. Jeg er så takknemlig for at mamma og pappa tok oss med på denne turen, og spanderte både mat, hus og leiebil så vi bare trengte å betale for flybillettene ned. Det gjorde at hele familien kunne være med, inkludert samboerne til både meg og min storebror. Det var en fantastisk ferie! Så avslappende, gøy, koselig og fin. Det var ikke noe stress, ikke noe mas, ikke noe dårlig stemning. Det var fint. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg og Øystein sov i første etasje, og kunne gå rett ut fra rommet vårt og ut i hagen om morningen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Våknet opp til det her hver dag. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg anbefaler å gå sammen som en gruppe og leie hus i Frankrike, istedenfor hotell. Du får en helt egen, unik frihetsfølelse, og sammenligner man med hotellpriser er det heller ikke noe dyrere. Når man bor på hotell må man jo ut og spise hver dag. Vi var ute og spiste én dag, og lagde resten av maten hjemme. Det var like koselig! Og et lite tips: Du kan spare mange tusen kroner på å booke i juni istedenfor juli. 

Kitchen details

Kjøkkenet begynner virkelig å komme på plass, og jo mer jeg bruker det, jo mer funksjonelt blir det. Det er så god plass at jeg endelig kan leve ut drømmen med å ha ting stående på kjøkkenbenken uten at det blir rot, haha! Her er noen glimt av hvordan det er i ferd med å bli. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Om det er ønske om flere slike innlegg er det bare å skrike ut! Jeg syns det er gøy å bare ta bilde av enkeltgjenstander i hjemmet. 

Nå flyr jeg av sted til Bodø, ha en fin dag videre!

 

Reiseanbefalning: Sommermarkedet i Portør

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg må bare si at jeg elsker markeder, og her kommer det enda et reisetips som handler om et marked. 

Søndagsmarkedene på Portør Pensjonat er noe av det koseligste jeg har vært på i sommer. Det er så ekstremt idyllisk der på framsiden ved det lille pensjonatet. Det er lukt av sommer, sjø og gress, og lyder av lekende barn som kjenner hverandre som hyttenaboer.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I hver eneste bod er det forskjellige ting til salgs. Noen har strikket og tovet, andre selger gamle leker. Noen selger gamle fendere, tau, klokker og annet som har tilhørt gamle båter, mens andre selger flunkende nye glassmykker, nesten tatt rett ut av smelteovnen. Det er lokale kunstverk, kjøkkenhåndklær, tupperware, originale lotus-kjeler fra Arne Jacobsen, håndheklede barneklær. Og når man er ferdig med å handle kan man ta en kuleis på pensjonatet. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Er man i Kragerø-området og ønsker å ta en søndagstur med bilen eller båten er Portør et perfekt sted å tilbringe noen timer! Ha en super sommerdag videre ♥

To do-list: Uke 30

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Plutselig var de første tre sommerukene av ferien min over, og i dag var første dagen min på jobb igjen. Men det vil ikke ta lang tid før det er ferie igjen, faktisk bare tre dager. Jeg reiser til Bodø på onsdag kveld allerede! Jeg skal altså jobbe mandag, tirsdag og onsdag, og så dra til Bodø etter jobb på onsdag. Der blir jeg til søndag, og jeg gleder meg sykt! Jeg skal besøke min bestevenninne Silje der, og vi skal på ribtur, kule spisesteder og festival! Det blir rett og slett dritgøy å dra på festival sammen igjen. Vi var sammen på Palmesus for to år siden, og nå skal vi på Opptur. 

Før det er det som alltid litt ting å gjøre, og her er ukas To Do-list:

✓ Støvsuge

✓ Vanne blomster

✓ Vaske klær

✓ Vaske badet

✓ Bytte håndklær

✓ Pakke til Bodø-tur

Jeg begynner faktisk å glede meg litt til å komme i gang med å bruke Listelykke-boka ordentlig igjen. De siste månedene har vært så unntakstilstand, så det har ikke vært så mye vanlige rutiner som til vanlig. I august kommer det til å begynne ordentlig igjen, og det tror jeg blir bra.

Ha en super uke!

Uka som gikk – Uke 29

Akkurat nå

Nå har vi for tiden besøk av Øystein foreldre og lillebror. Foreldrene sover på hotell i byen, og lillebroren sover her på gjesterommet. Det er så koselig å kunne tilby noe mer enn bare en sofa å sove på! Vi har akkurat vært på fjelltur i nærheten, og etterpå skal vi grille. Vi har fått grill i innflyttingsgave av foreldrene til Øystein, og det var sykt snilt! Det var over all forventning, og vi kommer til å bruke den ekstremt mye framover. Gleder meg allerede til første grillfest!

 

Ukas høydepunkt

Jeg syns det å ha fått tilbringe så mye tid med hele familien min, bare oss, har vært helt uvurdelig. Det er ingen ting som topper det! Jeg er så glad i dem alle sammen, og så takknemlig for alt de gir meg. Vi kan diskutere så busta fyker, men være lite gode venner igjen etterpå, og det er helt fantastisk. Det har vært (nesten) tre dritbra uker sammen, og det er litt vemodig at sommerferien er slutt, slik at det er lenge til neste gang. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ukas kos

I går dro pappa, mamma og lillebroren min innom her på veien hjem fra Portør, og jeg satte over kaffe, kjøpte kjeks og brukte det fineste serviset fra farmor. Det var kjempekoselig å ha alle, både mine og Øysteins foreldre, samlet i sofaene og drikke kaffe og spise kjeks. Jeg føler meg så gammel, men det var definitivt koselig, hahah!

 

Ukas stolthet

Det er viktig å skryte litt av seg selv, og det skal jeg gjøre nå igjen. Jeg er så stolt av at jeg tok meg tiden og slitet til å bygge en egen TV-benk, og at den ble såppas bra. Det hadde jeg faktisk ikke trodd, hvertfall ikke under prosessen. Det så mørkt ut en stund, men jeg er så sykt fornøyd med resultatet. Jeg gir meg selv en stor klapp på skulderen, og innrømmer at jeg er dritfornøyd. Du kan lese hvordan jeg lagde den her

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ukas mest leste innlegg

Det mest leste innlegget denne uka var innlegget jeg skrev i går, og det er også ukas stolthet. Det er min DIY for å lage TV-benk! Linken ligger over. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ukas gave

Ukas gave er definitivt grillen! 

 

Ukas middag

Det er mange måltider som konkurrerer denne uka. Vi har spist reker på brygga, blåskjell, grillmat på verandaen og fiskegryte på Portør pensjonat. Jeg vil ikke måtte velge, og siden det er min blogg bestemmer jeg at jeg ikke trenger det heller! Dette har vært en super matuke rett og slett. 

 

Ukas bilde

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Hvordan har din uke vært?

DIY – TV-benk

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dette er faktisk den vanskeligste DIY-en jeg har hatt til nå! Jeg brukte ganske lang tid, og det var fryktelig slitsomt. Men jeg elsker resultatet! Jeg har veldig lenge vært på utkikk etter den perfekte TV-benken. Vi har behov for et sted å plassere bøker, og en bokhylle ville blitt veldig malplassert her i leiligheten. Da fikk jeg ideen med en liggende bokhylle som også kan fungere som TV-benk. I tillegg ønsket jeg en litt lenger tv-benk for at ikke alt fokus i stua skal ligge bare på TV-en. Etter det har jeg lett og lett, men alt jeg har funnet har vært for kort, for hvitt, for dyrt eller ikke hatt bokhylle-funksjonen. Jeg har altså aldri funnet den perfekte, og bestemte meg derfor for å lage den selv. 

Resultatet ble akkurat slik jeg ønsket! Jeg er så fornøyd, og føler endelig at den delen av stuen er perfekt. Dette er slik jeg gjorde det.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det du trenger

– Tre furuplater på 210x30cm + én plate på 35cm (Jeg kjøpte mine på Biltema, den siste plata jeg kjøpte var på 80cm for å ha litt ekstra å gå på)

– Sag med fine, korte tagger

– Sandpapir (Grovt og fint)

– Maling i valgfri farge (Jeg kjøpte prøvemaling fra Fargerike)

– Hvit beis

– Malingskost

– Malerulle

– Målebånd

– Blyant

– Skruer (14 av 39×3,5mm og 4 av 19×2,9mm. Det er best om de har så flat topp som mulig)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Slik gjør du

1. Legg den ene plata på 210cm på en benk eller et bord. Jeg lagde meg et bord av gamle fruktkasser. Legg målebåndet/målestokken stramt over hele lengden av plata. Først legger du prikker på 35cm, 70cm, 105cm, 140cm og 170cm på den ene siden, og deretter på den andre. Lag en strek mellom disse prikkene på tvers av planten. Dette er målene for alle bitene som skal være inne i tv-benken. Mål på midten mellom hver strek om det er 35cm mellom alle. Mål opp 35cm på den siste, korteste plata og. Nå skal det være igjen TO plater på 210x30cm som er helt uberørte.

2. Sag av bitene. Følg strekene grundig. Det er viktig å prøve og kutte rett, både loddrett ned i plata og vannrett bortover. Det skal bli til sammen SJU biter på 35x30cm.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg har ikke brukt sag siden ungdomsskolen, haha!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3. Puss alle endene du har saget med grovt sandpapir, og deretter fint. Pass på at det ikke er fliser på noen av overflatene eller langs kantene. Puss i så fall det bort med fint sandpapir. Puss også de store platene på overflaten og langs kantene, slik at de ikke blir flisete.

4. Vask vekk alt av sand og flis som kan være igjen på alle platene. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

5. Legg alle platene utover, jeg brukte fruktkasser her også. Mal det første laget med beis/lakk med malekost (det blir best resultat). Pass på å få et jevnt lag på hele overflaten og på den siden av planken som skal vende utover i rommet. Jeg vurderte det nøye på alle plankene, hva som ville bli best resultat å ha vendende utover, ut i fra hvor skeivt jeg hadde saget plankene. La tørke i minst fire timer.

6. Snu platene og gjenta samme prosess på alle de små platene. På den store plata som skal være bunnen trenger du ikke gjøre mer, så denne kan bli liggende. Den andre skal du male i fargen du har valgt å ha som topp. Til dette er det lurt å bruke rulle. La det tørke i minst tre timer

7. Mal et til lag på den fargede topplata. Jeg måtte ha to lag maling. La alt tørke i ytterligere tre timer

bty

8. Nå skal alle de små platene skrus fast til bunnen. Legg bunnen med topp ned på et par kasser som er ca. 35cm. Bruk målebånd/stokk og marker opp punkter du skal sette skruene i for å feste de små platene, på samme måte som du gjorde da du skulle sage. Sett en av de to peneste, små platene under enden på planken helt ytterst. Dette skal bli den ene “veggen”. Skru inn to skruer, én foran og én bak. Gjør det samme på andre enden. 

9. Plasser en plante under det første punktet innover på bunnen, og skru den fast. Pass på at den har riktig vinkel (bruk gjerne en vinkelrett linjal for å sjekke. Pass på at den rett under punktene. Gjenta dette innover på planken til den fint kan stå uten kassene under. Fest til slutt alle platene. 

bty

10. Bor et hull i hver ende av den fargene platen UNDER. Ikke bor hull gjennom hele, bare ca. 7-10mm inn.

11. Mål nøyaktig hvor du har satt hullene og tegn opp dette på toppen av “veggene” til benken. Skru deretter de små skruene inn her, og la 7-10mm stå igjen. 

12. Legg på toppen, pass på at alle skruene havner i hullene. Om du har bommet må du skru ut skruene igjen og sette dem inn på nytt. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

VOILA! Du har en TV-benk spesielt designet etter ditt interiør! Håper DIY-en var forståelsesfull. Ha en super lørdag videre! 

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top