Små hverdagsgleder

Selfie

 • Lukten av at Øystein har laget kaffe før jeg har stått opp på morgenen
 • Kjenne katten inntil beina i sengen på kvelden
 • Havregrøt med epler, kanel og sukker til lunsj
 • Nytt magasin i posten
 • Lese en bok i gyngestolen
 • Sette på en favorittfilm i helgen
 • Se i fotoalbumene
 • Drikke et glass vin til en kinder maxi-sjokolade
 • Løpe den faste joggerunden i rolig tempo
 • Friske blomster på stuebordet
 • Earl Grey Tea med melk og to suketter
 • Sminke seg og ta på fine klær
 • Lukten av duftlys
 • Følelsen etter en treningsøkt
 • Å ta av BH’en etter en lang og sosial dag
 • Nyvasket sengetøy
 • Ta en telefonsamtale med noen man er glad i
 • Fullføre et puslespill

 

Interiør

bengaler Ringenes herre interiør

Hva gir deg glede i hverdagen?

12 grunner til at du må bli programmerer

T-skjorte fra kode24

 1. Det er utrolig gøy. Boosten du får når du løser et nytt problem kan ikke sammenlignes med noe, og det er gøy å bruke hodet til å skape gode løsninger. Du får brukt både hjernen og kreativiteten, og ofte gjør du det sammen med en programmeringspartner du kan le av egne feil med.
 2. Du får skape noe. Det å være med på å skape morgendagens løsninger er gull. Du kan bidra til å gjøre en viktig jobb for samfunnet, og du lager noe som andre mennesker kan ta i bruk i hverdagen sin.
 3. Du kan hjelpe andre. Teknologi bidrar hver eneste dag til en bedre hverdag for folk. Du kan være med på å effektivisere helsesystemer, forbedre skolehverdagen til noen, lage produkter for å hjelpe eldre… Det finnes ingen grenser til hvor mye vi faktisk kan hjelpe andre mennesker med teknologi. Det jobbes faktisk med å programmere briller som justerer styrke etter synet ditt, slik at du ikke lenger trenger å dra til optiker for å bytte glass etterhvert som synet forandrer seg. Det blir også programmert roboter som hjelper barn som er så syke at de ikke kan dra på skolen med å likevel ta del i undervisning og skolehverdagen med andre elever.
 4. Fleksibel arbeidshverdag. De fleste IT-jobber er relativt fleksible, der du stort sett kan bestemme deg for hvor du vil jobbe (hjemmekontor, kontor-kontor, workation-kontor) og når du vil jobbe (fleksitider). Det er perfekt for å få hverdagen til å gå opp i opp, og for å tilpasse jobben etter hva som står på programmet i livet. Det være seg barnehagetider, biler på verksted eller en lang lunsj med en venn. På min jobb har vi kjernetid mellom 10 og 15, men man får alltid tillatelse til å flekse tid her og der om det er behov.
 5. Godt betalt. Det er ikke til å stikke under en stol at en jobb i IT-bransjen betaler seg fort. Siden det er så stor etterspørsel på programmerere med et par års erfaring kan du fort få gode forhandlingskort i lønnsamtaler.
 6. Trygg fremtid. Det kommer til å være et stort behov for folk med IT-kunnskaper i mange år fremover, så om du først har skaffet en jobb, så er du ganske godt sikret i lang tid. “Alt” kan programmeres, fra kjøleskap til biler, og slik kommer det til å være en stund.
 7. Du er aldri ferdig utlært. På den måten blir jobben aldri kjedelig. Det kommer stadig nye systemer å benytte, nye standarder, nye rammeverk. Likevel trenger du ikke være redd for å falle “bak”, du kommer alltids fort ajour igjen. Du trenger hverken å være redd for å bli for lite utfordret i hverdagen eller for å ikke være god nok. Du kan finne din balanse.
 8. Bli en del av den digitale fremtiden. Det kommer om altfor få år til å mangle rundt 30 000 utviklere bare i Norge. Vi trenger dyktige folk. Det er viktig at teknologien lages av menneskene som skal bruke dem, og hvis Norge faller bak faller også våre behov bak. Dette gjelder kanskje spesielt alle kvinner som leser dette. Kvinner står for en liten prosent av andelen utviklere, og dette kommer vi til å svi for på sikt. Forskning viser at teknologi og produkter utvikles i størst grad for de som lager dem. Dermed kommer behovene til kvinner (igjen) til å bli nedprioritert og bortglemt.
 9. Du trenger ingen forhåndskunnskaper. Jeg har fått opptil flere meldinger fra folk som tror man må kunne masse om programmering, om data og om IT generelt, men det er feil. Det er praktisk å kunne klippe og lime inn med hurtigtaster, og det er praktisk å kunne installere programmer på egen PC. Men også dette kan man jo lære seg! Det er ikke utgangspunktet ditt og forhåndskunnskapene dine som avgjør om du kommer til å være en god utvikler. Det har alt å gjøre med egen motivasjon, hvor gøy du syns det er og hvor mye du ønsker å legge i egen læring selv.
 10. Det er sosialt, du møter mange unike mennesker. Mange tror IT ikke er noe sosialt og at man bare sitter for seg selv hele dagen. Sannheten er at dette er noe du i stor grad kan påvirke selv. Mange trives best med å ha en programmeringspartner som de sparrer med gjennom hele dagen, noen syns det holder med lunsjer, lønningspilser og kaffeslabberaser, og noen trives best helt alene. Men la oss avlive myten om at det er usosialt, for til og med jeg som er megasosial får mine behov dekt.
 11. Du har mulighet til å oppdage verden. Det har, etter korona kom, åpnet opp for enda mer fleksibilitet i arbeidshverdagen. Fordi vi vet hvor enkelt det er å jobbe på hjemmekontor, har plutselig mulighetene åpnet seg opp. Du kan oppdage verden uten å ta ferie! Alt du trenger er wifi eller bredbånd, og vipps kan du dra på et månedsopphold i Japan eller USA. Fått gnist til å reise av Emily in Paris? Det kan lett kombineres med utvikleryrket!
 12. Du kan gjøre det du vil. Programmeringsyrket er bredt, og IT-bransjen er enda bredere. Sjansen er stor for å finne din vei, og er du ikke fornøyd skal det lite til for å endre retning. Til slutt finner du noe som passer deg perfekt og som du blir lykkelig av å drive med, og hvis lykkefølelsen går over? Endre retning!

T-skjorte fra kode24

(Søk på programmering til våren 🖤)

T-skjorte fra kode24

Tilbake til rutiner

Katt

Jeg elsker hvordan jeg har startet januar på i år. Nå er vi snart tre uker inn i året, og jeg er på ordentlig god vei inn i riktige rutiner. Jeg er motivert og har endelig klart å sette realistiske og gode mål for meg selv. Det var et år der jeg gikk 100% inn med nei-mat, kaloritelling, ørten treningsøkter i uka, strenge leggerutiner og full pakke. Det funket den ene gangen. Problemet mitt i ettertid har vært at jeg har prøvd å gjenta det samme, med lavere intensitet for hvert år, fordi det var jo det som motiverte meg på den tiden. Men slik er det ikke lenger, og jeg er glad jeg har innsett det.

I år har jeg knekt koden på hvordan jeg nå kan motiveres. Det finnes ikke nei-mat, det finnes bare mål om menge ja-mat (erstatt mål som “ikke spis godteri” med “prøv å spise en frukt til kvelds hver dag” eller “prøv å spise fem om dagen”, da vil man automatisk få mindre søtsug og det bidrar til et positivt matfokus og ikke et negativt). Det finnes ikke krav om lengde på treningsøkter, bare realistiske dytt i treningssenterets retning, hvis jeg vil. En treningsøkt kan også bare være en ti minutter lang youtubevideo for å få opp pulsen. Motivasjonen er ikke en fin kropp, men et godt humør. Jeg vet det hjelper og jeg kjenner det hjelper. Hvis jeg ikke kommer meg i aktivitet sitter jeg bare inne hele dagen, på grunn av hjemmekontor, så det er faktisk ganske viktig for den psykiske helsa.

Det har hjulpet veldig at det kom et “Shape Up” blad ned i postkassen min i starten av januar. Det hadde deilig nok fullt fokus på realistiske mål, et sunt syn på mat, kvinnehelse, motivasjon, realistiske rutiner, psyke og å avlive usunne mat- og treningsmyter. Det var proppfullt at setninger som “Kroppen trenger ikke en detox, den har organer som renser kroppen“, “Gå for progresjon, ikke perfeksjon” og ikke minst “Sjokolade er ikke i seg selv noe som fortjener merkelappen “usunt” bare fordi at for mye av det gjør at vi får i oss for mye sukker og mange kalorier. Vann fortjener ikke merkelappen “dødelig” bare fordi at man kan dø hvis man drikker for mye av det.”. Det er i sterk kontrast til sånn treningsblader var for bare fem-seks år siden, da det var dietter og kaloritelling på halvparten av sidene. Nå vil jeg faktisk lese treningsblad, selv om jeg ikke ønsker å gå all inn. Fordi det nå er lagt opp til den “vanlige dødelige”.

Ukene består nå av et par dager med trening og aktivitet i uka, frokoster, lunsjer, middager og mellommåltider med masse næring, tid til venner, tid til meg selv, ordentlig helgemat (nei, det er ikke utskeielser, det er balanse), masse motivasjon og glede. Jeg når nye høyder på trening for hver uke og er raskt tilbake i den formen jeg var i før jeg sluttet å trene sist.

Det eneste jeg mangler nå er hakket mer gnist i jobben (hjemmekontor i januar er tungt!) og å fikse det dumme røret i vasken på badet……… Akkurat det sitter ganske langt inne nå.

Interiør

Bryllupsreise bestilt

Seljalandsfoss

Bildet er creative common lisens

Og destinasjonen er Island!

Jeg er sååå gira på reisen vår til Island nå, og det kribler i hele kroppen. Vi er forberedt på et skikkelig eventyr, og har satt av en hel uke til å oppleve alt som er viktig. Vi bestilte faktisk gjennom et reisebyrå som setter opp transport og booker oss inn til alle aktiviteter, så vi har alt samlet på ett sted. Det var veldig praktisk, og jeg tror det vil være verdt pengene! Med lokale guider med oss får vi jo med oss mer enn om vi bare hadde reist rundt alene.

iceland landscape

Bildet er creative common lisens

Planen: 

Onsdag: Vi ankommer Reykjavik og har hele dagen og kvelden til fri disposisjon

Torsdag: Hvalsafari og så fri resten av dagen (vi planlegger spa, shopping og byvandring)

Fredag: Lokal guide i Reykjavik, FlyOver og Blue Lagoon

Lørdag: Roadtrip til Den gylne sirkel, med mange fine stoppesteder på veien.

Søndag: Roadtrip langs Sørkysten, med stoppesteder på veien.

Mandag: Vi har leid bil og skal kjøre rundt på egenhånd. Planen er å finne en liten, halvprivat, varm kilde et sted.

Tirsdag: Islandshestridning! Har har meldt oss på en ridetur på ca. 45 minutter, og ellers har vi siste dagen til fri disposisjon. Jeg tror det blir en bra avslutning på ferien.

islandshest

Bildet er creative common lisens

 

Året som gikk – 2021

Fløyen

 

Januar

Januar besto stort sett av hjemmekontor, tirsdagstur på jobb, puslespill og teste ut nye oppskrifter. Jeg fokuserte en del på å se og føle meg fresh på hjemmekontor. Kanskje det er noe jeg skal tenke litt på igjen? Det var jo en liten motivasjon i det. Vi fikk en en hyttetur med Jørgen og Ingrid, der vi fikk stått litt på slalom og spist god mat.

SelfieSjakk og Babushka Royal Family fra Spring Copenhagen

 

Februar

I februar åpnet det litt mer opp, og jeg arrangerte MGP-fest med tre venninner. På grunn av korona var det lite pågang hos Kragerø Resort, og de hadde et supert tilbud på en natt overnatting med inkludert spaopphold, middagsbuffet og frokost. Det var skikkelig koselig og romantisk!

MGP-festInteriør

 

Mars

I mars gikk det mot ny lockdown, og igjen måtte jeg feire bursdag med kun Øystein og kattene som gjester. Den ble feiret med superdigg frokost fra morgenlevering (takk svigers <3), litt jobb og så sushi, prosecco (takk Elisabeth <3) og Ringenes Herre til kvelds.

Jeg fant mye glede i å planlegge verandahagen og å så frø. I tillegg malte jeg en del og fikk god tid til å planlegge bryllupet vårt.

Mars ble også måneden for å bygge vårt nye spisebord! Det ble pyntet med påskepynt litt før påske. Siden jeg har bursdag i slutten av mars forbinder jeg gjerne påskepynt med bursdag, så det passet bra.

Man får gjort mye kreativt under lockdown kan man si..

Bullet journal: balkong-hage planAkrylmalingSave the date kortBryllup scrapbookDIY - Ferdig spisebordPåskepynt

 

April

I april var det fortsatt påske, og vi feiret det årlige påskelammet hjemme hos oss selv, siden mamma og pappa måtte avlyse (😭). Da vi dro til Jondal for å treffe familien til Øystein ble vi likevel overrasket med påskelam hos dem og, for å veie opp for det avlyste. Jeg er takknemlig for det! I tillegg hadde moren til Øystein bakt bursdagskake og jeg ble så godt ivaretatt! I Jondal dro vi på turer på Folgefonna, både på ski og til beins, nesten hver dag før vi reiste hjemover igjen.

I april hjalp jeg også til med vårdugnad på hytta i Portør, og tilbragte en dag der med mamma og pappa. Det var også varmt nok til at jeg kunne så ut frøene jeg hadde hatt stående på kjøkkenbenken.

PåskelamVerandahage

 

Mai

I mai var definitivt høydepunktet å hente hjem lille Venus, og vi brukte mye av tiden på å venne henne til sitt nye hjem. Luna var ikke glad for å bli storesøster i starten, men det gikk seg heldigvis til i løpet av noen uker.

“Titoppern” ble satt i gang, og jeg fikk gått opp til flere turer denne måneden. Jeg kjenner allerede at jeg gleder meg til den skal starte på nytt igjen i år.

I mai var det selvsagt også klart for 17. mai-feiring, og landet hadde åpnet så mye opp at vi kunne feire med flere gjester på besøk her. Selv om det fortsatt måtte begrenses en del var det en veldig fin feiring.

I slutten av mai dro vi på helgetur til Portør og så Eurovision. Venus fikk gå ute i bånd for første gang i livet, og man merket fort at hun kom til å bli en trygg utekatt.

SnøbengalBengalkatterTV-benkKongefamilien i Babushka

Snøbengal

 

Juni

Juni ble en skikkelig turmåned med opptil flere toppturer på Ramsås, Fantekjærringkollen og Valås, sistnevte var faktisk en overnattingstur i hengekøye. Du kan lese om flere toppturer i Grenland her.

Vi hadde en “workation” i Jondal, og bare ved å ha hjemmekontor i Jondal på fredag og mandag rakk vi å gå elvestien, ha en topptur til Langfoss og gå inn til Bondhusvatnet. Vi dro altså ned til Jondal på torsdag etter jobb og dro hjem igjen mandag kveld. Utrolig smart om du eier eller kan leie en hytte med internett, for du føler at ferien forlenges! Hvertfall nå i disse dager som du uansett må være på hjemmekontor.

EM ble arrangert, og sentrum åpnet for pilsdrikking og sosialt samvær. Dét var stor stas! Selv om vi fortsatt måtte sitte i kohorter fikk vi følelsen av å være den av et stort arrangement, en slags folkefest.

Utsikt fra ValåsLangfossenBondhusvatnet

 

Juli

Juli ble måneden for årets første ordentlige fest! Smittetallet var relativt lavt og før man fikk slippe inn på festen måtte man ta en hurtigtest for å være sikker. Festen var en cowboyfest, med leker, “Wanted”-plakater av alle deltakerne, kostymer, en ombygd love og gresslette stor nok til alle festdeltakernes telt. Det var skikkelig godt stemning!

Jeg tilbragte to fine uker på verdens vakreste plass i Portør i Kragerø. Det tar alltid ferien til toppnivå! Jeg blir liksom aldri mett på å være der, og å bare surre rundt i sommerkjoler, treffe gamle venner, dykke i skjærgården og kjøre båt over bølgene. Verdens diggeste ferie.

Juli toppet seg med brudekjoleshopping (jeg fant “the one”!), hengekøyetur på Vettakollen og hyttetur i Nes med Silje og Christoffer. Alt på én helg!

Portør havnBengalkatt ute

 

August

I august la vi ut på årets store ROADTRIP! Den begynte med en natt på Skedsmo med mamma og pappa, der vi leverte fra oss kattene, før vi dro av sted til Jondal. Vi hadde noen dager fylt med frisbeegolf, volleyball, kanopadling, turer i Kvinnherad og bading på stranden.

Vi dro deretter til Bergen og fikk kombinert en skikkelig turistdag i byen med å besøke Øysteins venner og familie i området. Jeg hadde ikke fått oppleve så mye av hva Bergen faktisk har å by på enda, så det passet perfekt med flere dager der for å utforske.

Videre gikk turen vår til Voss, Flåm, Aurland, Undredal, Dale, Loen, Olden, Geiranger, Åndalsnes og Lillehammer. Fy søren for en bra tur det var! Vi var flinke til å ta oss tid til å oppleve hver plass vi var på, bortsett fra Åndalsnes. Der bare regnet det mens vi var der, så vi dro bare fort videre til Lillehammer for å besøke min bror.

Resten av august gikk med på å komme tilbake til kontoret (💔 vi er tilbake på hjemmekontor igjen nå), dra i babyshower og kjøre gocart med jobben.

Fjellstøl i JondalLoenvatnetSkageflåbabyshower

 

September

Det ble lite aktivitet her på bloggen i september, og de innleggene jeg faktisk postet handlet for det meste om høstkos 🖤

Det ble kakebaking og filmkvelder, byturer, kinoturer, mer gokart og en siste helgetur til Portør for å feire bursdagen til min storebror.

Måneden avsluttet med gjenåpningsfest, som jeg må si var stooor stas!

EplekakeMovie x Dinner Date Cards

 

Oktober

I oktober var det bursdagsfeiring for Elisabeth, og vi hadde en skikkelig gøy jentekveld nå når byen endelig hadde åpnet igjen. En uke senere feiret Lucy sin 30,5-årsdag, og hun hadde leid lokale, blåst opp 100 ballonger, ordnet mat og masse leker for at alle vi gjestene hennes skulle ha en super kveld. Det var skikkelig gøy, og jeg er glad hun bare kjørte på for å feire seg, selv om det var et halvt år siden bursdagen hennes egentlig var.

Senere var det seminar med jobben i Tønsberg, og jeg fikk endelig møte alle de nye ansatte vi har fått det siste året.

Hele måneden toppet seg med en Halloweenfest hos Elisabeth, og litt utskjæring av gresskar.

Høst

 

November

I november tok debatten rundt kvinner i IT av i Norges techbransje, da en psykolog svarte på innlegget jeg hadde skrevet om kvinner og biologi. Det ble derfor mye fokus rundt nettopp dette i november, og vi fikk både deltatt på “Girl in tech”-fest og vi fikk besøk av 50 jenter fra ungdomsskolen for å fortelle dem om IT-bransjen. Tiltak jeg tror faktisk funker veldig godt! Men heldigvis ble det mye tid til en del annet og.

Jeg og Øystein fikk tatt en tur til mamma og pappa og både feiret Thanksgiving (hos noen med Amerikansk familie) og feiret bursdagen til mormor! Måneden avsluttet med en workation i Bodø, der jeg og Silje rakk å dra på fotballkamp, spise treretters for å feire bursdagen hennes, dra på Kjartan Lauritzen-konsert, ha juleølsmaking og dra på julemarked og julegrantenning, alt i løpet av torsdag til søndag, der vi jobbet både torsdagen og fredagen.

Selvfølgelig ble det også litt adventspynting da jeg kom hjem fra turen, for da var endelig 1. søndag i advent passert 💜

Jenter og Tech-dageneGirl Tech Fest1. søndag i advent

Desember

Desember ble en perfekt adventsmåned, med julekalendere, kakao, juleforberedelser og alt koselig man kan finne på denne deilige måneden. Det ble noe travelt, da vi skulle luke inn jobbjulebord, jentenes julebord, nissefest og julegrøt på bare noen få helger. I tillegg måtte det jo også bli tid til kakebaking, julekortskriving, gaveinnkjøp, gaveinnpakking og litt diverse julemiddager. Men det var jo bare med på å bygge opp julestemningen!

Jeg dro hjem til mamma og pappa på Skedsmo for å feire, og Øystein dro til sine foreldre i Bergen, og vi hadde begge en veldig bra ferie og fenomenal nyttårsfeiring.

JulepyntJulemiddagNyttårsaften

Takk 2021! It was a blast 🖤

Mål og planer for januar

Bullet journal: Januar

Januar har kickstartet på perfekt vis. Jeg har ikke gått for hardt ut, men heller ikke for midt. Jeg er på en goood flow! Å bygge opp motivasjon og treningsglede kan noen ganger være noe som tar tid. Nå er jeg i en sånn periode. Jeg kjenner at treningsgleden kommer, og da vet jeg at jeg gjør det på riktig måte for meg.

Hva som fungerer for å komme i gang med trening igjen er veldig varierende. Ikke bare fra person til person, men også ut i fra hvordan du selv har det og hva slags faser du er i livet. Tidligere har jeg vært motivert av å gå “all in” når jeg først skal, det være seg med mange treningsøkter i uka, supersunt kosthold og generelt strikte rutiner. På den tiden ville det vært demotiverende å skulle bryte ut av dette. Nå kjenner jeg at jeg trenger noe annet, jeg trenger en oppbygning. Jeg trenger å starte rolig, sette realistiske mål, gi meg masse slack og ikke gape over for mye på en gang.

Fokuset hva gjelder kosthold er å få i meg nok næring til at jeg har mye energi på trening. Utenom det er det fritt frem. Denne måneden er det nemlig aktivitet og trening som er i fokus, og jeg kjenner meg motivert og glad fordi jeg ikke har for store mål. Jeg har benyttet “SMARTE mål-modellen” (jeg kan skrive mer om den senere) for å sette realistiske, motiverende og evaluerbare mål. Det vil si at jeg ikke har satt meg mål som “jogge mer”, men heller “jogge én gang”. Hvertfall når det kommer til trening.

På “annet”-målene er det litt mer ukonkret, som “lese mer”, “spare mer”. Jeg skal skjerpe meg på det til neste gang. Men noen ganger er det litt digg å ikke ha konkrete mål og, bare noe å strekke seg litt etter.

Bullet journal: Januar

Mål for januar

Helse

✓ Trene to ganger i uka

✓ Pushupschallenge

✓ Jogge én gang

Kjærlighet

✓ Finne servitører til bryllupet

✓ Dra til skredder

Karriere

✓ Legge mer jobb i faggruppene

Annet diverse

✓ Spare mer

✓ Lese mer bok

✓ Fikse sluket i vasken

✓ Sortere og rydde hjemme

✓ Rydde kontoret

 

Bullet journal: JanuarBullet journal: Januar

Pushup-challenge er hentet fra pinterest. Jeg gjennomførte pushup-challenge, planke-challenge og situp-challenge i høst, og det var veldig vellykket. Det tar lite tid og får aktivisert kroppen litt nesten hver dag. Når man kommer opp mot 40 og slikt tar det jo litt lenger tid, for man (eller kanskje jeg?) trenger pauser mellom. Men det foregår jo ikke mange dagene og er veldig overkommelig!

Bullet journal: Pushup-tracker

Små glimt fra juleferien

Jeg skal ikke utbrodere for mye, de fleste er tross alt ganske ferdig med alt som har med jul å gjøre. Men for min egen del syns jeg det er litt koselig å summere opp noen få høydepunkter fra juleferien.

Jeg dro hjem til mamma og pappa på Skedsmo 21. desember med et stort flyttelass og to katter, pakket inn i min lille, søte Yaris. Det var viktig å komme dit noen dager før julaften, for jeg har et par veldig viktige tradisjoner å opprettholde før jul. 22. desember skal nemlig juletreet pyntes, og jeg må alltid treffe en gjeng med venner fra ungdomsskolen til noe vi kaller “rekekveld” (ikke spør hvorfor, vi spiser bare reker om sommeren). Hvert år siden 2016 har vi møttes for å drikke gløgg i Oslo sentrum før jul, men de to siste årene har det blitt litt endringer i planene (av åpenbare grunner?). I fjor ble det quiz over Discord, men i år møttes vi fysisk hjemme hos Peder. Der fikk vi endelig drukket gløgg sammen igjen! Så jeg vil si tradisjonen er holdt vedlike på tross av restriksjoner.

Lille julaften er en dag for å slappe av, handle inn siste rest av mat vi trenger til jul og se på “Kvelden før kvelden”. Det er også dagen da min storebror kommer hjem til jul, og på kvelden legger vi pakkene under treet, slik at vi kan stå opp til den morgenen etter. Det var til stor begeistring for enkelte:

Selve julaften er som regel ganske full. Jeg står opp tidlig nok til å rekke “Snekker Andersen” og tar en dusj etterpå. Deretter går morgenen til sminking og “Tre nøtter til askepott”.

Vanligvis har vi som tradisjon å dra i kirken på julaften, noe vi måtte droppe i fjor. I år hadde Lørenskog Kirke arrangert utegudstjeneste, der vi sto i kohorter rundt kjegler, og med typ 4 meter mellom oss. Jeg personlig får enormt med julestemning når gudstjenesten avslutter med at alle står og synger “Deilig er jorden”, og det ble ekstra fint når vi sto utendørs rundt gravsteiner og med en kirke og jorder som eneste utsikt.

Vel hjemme med litt mild neglesprett på tærne måtte håret fikses og antrekket på (jeg hadde heldigvis vært smart tok til å dra på utegudstjeneste i ullundertøy og ca. 10 lag varme plagg, det eneste som manglet var ordentlig varme sko som er beregnet for å stå stille i -10 en halvtime). På grunn av den noe knappe tiden måtte håret krølles til “Kalle Anka och hans vänner önskar God Jul” (Donald Duck og vennene hans på svensk..).

Ca. kvart på fem kom mormor og morfar, og klokka fem ble julemiddagen servert; ribbe som har vært krydret og hengt opp i et skjul en måned før julaften. Det er visst en Volda-greie? Til dessert er vi så mette at vi nøyer oss med hermetisk fersken med pisket krem. Det har vært tradisjon så lenge jeg kan huske, og jeg mener det er en perfekt dessert etter en tung julemiddag. Why change a winning team?

Etter middagen synger vi et par julesanger og så åpner vi pakker. Vi deler først ut alle, og så åpner én og én. Det er fordelen med å ikke feire jul med storfamilien, det er ikke så voldsomt mange gaver og hele prosessen går relativt fort unna. Samtidig får man tid til å anerkjenne det alle sammen får, og sette pris på egne gaver uten noen hast.

Etter julegavene skifter vi som regel til noen litt mer komfortable klær, og spiller kanskje noe brettspill eller sitter og skravler og diskuterer. Jeg ble pepret med så mye bilder av kjærestepar foran juletreet, så jeg tok en telefon til Øystein og forlagte at vi også tok et kjapt. Han var heldigvis med på det. Resultatet sees under her.

Vi toppet hele kvelden med å sette på Die Hard ca. klokka 00:00 og pappa lagde Gin Tonic til alle. Perfekt avslutning på dagen!

Romjula besto egentlig bare av total avslapning hjemme, før jeg reiste hjem til Skien 29. desember, med Silje på lasset. Vi hadde noen herlige dager før vi feiret nyttårsaften her hos meg med ni mann rundt bordet.

Til sammen ble det en perfekt ferie med ca. 0 stress. Eller kanskje én stress akkurat da vi lagde middag på nyttårsaften, men ingenting som ikke var helt overkommelig.

Jeg vet jeg lovet å ikke utbrodere, men jeg utbroderte. Sorry 🤷‍♀️

Nyttårsforsetter

Nyttårsaften

Hei hå 2022!

I motsetning til en del andre jeg har pratet med hadde jeg faktisk et veldig bra 2021. Det var langt bedre enn 2020, i hvert fall! Den mentale helsa går bare oppover, og jeg ser virkelig fram til det kommende året.

Jeg nyter januar, og gir meg selv tid til å komme inn i gode rutiner. Det er ikke noe “new year, new me”. Heller “new year, new mulighet-til-å-jobbe-framover-uten-store-inngrep-i-hverdagen”. Det skal bli mitt slagord! På sikt planlegger jeg å spise litt sunnere, men akkurat nå er fokus på å rydde og organisere litt hjemme, og å komme i gang med trening. Min mye mantra er at jeg ikke skal ha for mange mål på én gang.

Nå er det fullt fokus på å få glede av trening igjen, og jeg føler jeg er på god vei. Det kommer et innlegg senere med mer konkrete mål for januar, men det er dette det skal gå i framover. Litt trening, litt helsefokus, men også mye kos. En perfekt balanse og null dårlig samvittighet. I kveld blir det taco, snacks og hobbiten i extended edition. I morgen tar vi kanskje en tur på treningssenteret hvis vi har lyst. Vi får se!

Dette året har så mye annet fint å by på, og det er spesiell én ting som kommer til å sette en pin på dette året i all fremtid for meg. Vi skal gifte oss! Det er faktisk bare fem måneder til, så jeg begynner å bli litt stressa. Men det kan jo faktisk ikke gå dårlig med verdens beste mann, verdens beste venner og verdens beste familie. Det skal nok bli alle tiders!

Bryllup scrapbook

Nyttårsforsetter

☐ Ha verdens beste bryllupsfest

☐ Spare 50k til egenkapital

☐ Klare 30 pushups

☐ Klare 5 pullups

☐ Dra på eventyr på Island

☐ Holde kontant med venner og familie

☐ Lese mer på sengen

☐ Være raus med andre og meg selv

Hjemmetrening

 

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top