Adventure Time: Seilkurs med SailOn – Videoo

Seilkurs med sailon

Endelig fikk jeg publisert en video fra den første helga jeg var på seilkurs! Nå har jeg både vært på Nybegynnerkurs og Kompetent Mannskap-kurs, begge hos SailOn i Stokke. Det var vært veldig lærerikt og spennende, og å seile innebærer definitivt mye mer enn det jeg hadde trodd. Nå sitter jeg og leser gjennom lærebøkene jeg har kjøpt, slik at ikke kunnskapen skal gå i glemmeboka med én gang.

Forrige helg var vi ute og seilet med åpent hav ved siden av oss da vi plutselig ble truffet av et vindkast på 13 sekundmeter vind, som er mye når man nesten ikke hadde noe i utgangspunktet. Båten sto helt skrått på siden, med kanten dyppende nedi vannet før vi fikk kontroll på seilene. Det var kjempekult å få sett naturkreftene i full sving, og kan bare tenke meg hvordan det er for de som opplever slike (og mye, mye større) vindkast konstant ute på åpent hav.

Det begynte også å regne en del, og det var ganske kult å gå rundt og ordne i seilene frampå båten i fullt pøsregn. Man sluttet å bry seg om man ble våt, det viktigste var bare å få båten til riktig sted sammen som et team. Alle var engasjerte til å bidra til alle oppgavene. Og det var ekstra deilig å trekke soveposen godt rundt seg når båten var satt i havna igjen i 10-11-tiden på kvelden.

Her er en video fra Nybegynnerkurset, det ble ikke tid til å lage noen video på kurs nr. 2. Beklager for at videoene mine får så dårlig format, den youtubefunksjonen her er ikke helt optimal.

 

 

Verandahagen

Urtehage

Hallo, og gratulerer med å ha kommet deg halvveis gjennom arbeidsuka! Det fortjener et klapp på skulderen.

På fredag tar jeg offisielt sommerferie, og jeg gleder meg kjempemasse til å reise av sted, kose meg, slappe av og nyte at det ikke er 100 ting jeg burde ha gjort her hjemme.

Jeg skal prøve å plassere så mye som mulig av urter og hardføre planter ute i den anledning, for jeg stoler ikke eeeegentlig så mye på at Øystein husker å vanne alt sammen så ofte det trengs. Da har jeg faktisk mer tiltro til regnet utendørs!

Urtehage

I mine flotte plantekasser fra Plantasjen spirer det og gror for tiden. Jeg måtte skaffe en ny kasse i år, for det var umulig å plante noe mer i den fra i fjor. Bare se hvordan mynten har kapret hele kassa!

TomatplanteTomatplante

Elisabeth, min venninne, hadde så mange tomatplanter at jeg fikk en ferdig utvokst av henne. Det er jeg veldig glad for, for jeg plantet ut den jeg selv prøvde å gro altfor tidlig, så den døde dessverre. Men denne her er stor, robust og har allerede blomster som skal bli små cherrytomater!

StangselleriUrtehage

Dette her er stangselleri fra butikken som jeg lot være å laste enden på. Istedenfor satte jeg den i vann til den fikk lange røtter og plantet den deretter ut. Det tok flere uker før det skjedde noe i det hele tatt, men nå skjer det ting! Veldig gøy at det kan blir masse ny mat av noe man bare ser på tom søppel.

Urtehage

Denne korianderplanten har jeg faktisk også fått av Elisabeth. Jeg har aldri hatt en korianderplante før, for jeg har strengt forbud mot å bruke koriander på middagene her. Øystein er nemlig veldig lite glad i koriander, så det har aldri vært et alternativ å kjøpe det. Men nå har jeg det selv, så da kan jeg jo drysse litt koriander på min egen middag!

Urtehage

Gressløken vokser ekstremt mye bedre ute i blomsterkassen enn inne på kjøkkenet. Her blir stilkene tykke og lange og friske. Det er masse smak i dem, og de var veldig enkle å plante. Jeg helte bare ut masse frø og strødde et lag med jord over.

UrtehageUrtehage

Såå, dette er mynten jeg snakket om. Jeg kjøpte et par mynter i fjor på matbutikken, plantet dem i blomsterkassen, og slik ser det ut nå. I gjennom vinteren har den bare ligget og ventet på å få vokse opp på nytt. Veldig praktisk! Det jeg syns er merkelig er hvorfor det ikke er mer mynte rundt omkring i hagene våres, når de vokser så godt i en liten kasse?

UrtehageUrtehageUrtehage

Jeg har gjort et ærlig forsøk på å plante blomster istedenfor å kjøpe ferdig utvokste. Foreløpig har jeg noen grønne blader. Jeg er veeeldig nysgjerrig på om det blir noe av dem. Det verste er at jeg ikke engang husker hva jeg har plantet hvor, haha. Så hva som vokser opp her blir veldig spennende. I hvertfall nå som jeg ikke skal være her på to uker og vanne alle disse grønne bladene.

BlomstBlomstBlomstBlomstBlomstBlomstUrtehage

Verandahage er et veldig godt alternativ hvis du ikke har en egen hageflekk, for eksempel om du bor i en blokk eller lignende. Å dille med planter og urter er veldig beroligende, og det er veldig tilfredstillende hver gang en ny spire klarer å stikke fram opp av jorda.

Adventure Time: Seileventyr

Seilkurs med sailon

I januar bestemte jeg meg for at i år var året for å realisere drømmen min om å en gang reise Norge rundt med båt. Da jeg var ung drømte jeg om å ha en snekke som jeg tøffet rundt med, men den tanken har etterhvert utviklet seg til at jeg ønsker å komme meg rundt det fine landet vårt med seilbåt. Jeg vil utforske hele norskekysten. Jeg trenger ikke nødvendigvis å se alt på én gang, det kan tas i flere etapper. Men noen slike turer, det vil jeg virkelig få til.

Det er ikke bare å sette seg i en seilbåt og dra av sted. Å seile er ikke bare noe man kan av å ha tatt båtførerprøven. Å seile er mye mer komplisert enn det. Det er hundrevis av tau, knuter, regler, sikkerhetsrutiner og annet man må kunne. I tillegg til det å faktisk styre seilbåten riktig. Det inkluderer å alltid vite hvordan vinden skal treffe båten, hvordan seilene skal være posisjonert, å kunne vende om båten uten å ødelegge den, hvor stramt alt skal være, hvordan legge til, hvordan takle mye vind. Ja, egentlig alt. Og dette ville jeg lære meg.

Seilkurs med sailon
Helly Hansen-jakka er kjøpt brukt på tise

Jeg meldte meg på et firedagerskurs allerede i starten av mars. Jeg gledet meg enormt, og så for meg at jeg endelig skulle få oppleve en ordentlig båtferie igjen. Dessverre måtte dette kurset avlyses på grunn av korona, og jeg ble skuffet over at jeg ikke kom til å få seile i år allikevel. Jeg satte den siste ferieuka, den jeg hadde planlagt å bruke til seiltur, til en Norgesferie for meg og Øystein som vi booket full av koselige planer for å se Norge.

Tiden gikk og plutselig viste det seg at Sail On, som jeg hadde bestilt kurset av, kunne tilrettelegge for at jeg fikk kurset over to helger istedenfor. Og siden ingen andre trengte overnatting, så fikk jeg også sove over i båten, selv om den var lagt til kai. Så plutselig ble drømmen om seiltur blusset opp igjen likevel!

Seilkurs med sailon
Sekken er kjøpt brukt på finn.no

Så på lørdag dro jeg av sted til Stokke med bagen pakket med primus, klær for alle temperaturer, sovepose og noen powerbanks. Kurset ble enda finere og koseligere enn jeg hadde drømt om! Jeg var så redd på forhånd for at jeg skulle være kjempedårlig, at folk skulle bli irritert på meg, at jeg skulle ødelegge noe, at jeg skulle bli masete. Men det skjedde ikke. Alle kursdeltakerne var ish på samme nivå, og kursholderen var så tålmodig og flink. Vi ble alle kastet ut i det å styre båten, men med tydelige instruksjoner. Kaos under kontroll, kan man vel si. Og når man fikk ordentlige beskjeder om alt ble ingen ting skummelt eller stressende. Vi hadde mange lange og fine samtaler og fikk god tid til alt vi skulle.

Vi lærte så mye på så kort tid, og det ga virkelig mersmak. Om natten fikk jeg sove i en liten kabin, og jeg sverger på at det er mitt andre hjem nå. Jeg spiste, hørte på lydbok, leste seil-pensum, drakk en pils til solnedgangen og fikk pustet ordentlig ut etter en lang dag på sjøen. Jeg sov helt sykt godt hele natten, temperaturen i kabinen ble holdt nede av havvannet og det var en god og myk madrass å ligge på. Dette kombinert med bølgeskvulp og vuggende bevegelser var perfekt for en god natts søvn.

Dagen etter traktet jeg meg kaffe på primuskannen jeg og Øystein fikk av foreldrene hans, og nøt en kopp kaffe ute på dekk. Det var skyfri himmel og sola sto tidlig opp for å ønske meg en god morgen.

Seilkurs med sailonSeilkurs med sailonSeilkurs med sailon

Kurset var i gang igjen klokken ti, og vi hadde en stille og solfylt dag på sjøen helt til klokka fem, mens vi trente på å redde en fender vi kastet over bord og byttet på å seile med storseilet oppe.

Det har vært et eventyr å være med på seilkurset, og jeg gleder meg sykt til helga igjen når jeg skal tilbake for å bli enda bedre!

Seilkurs med sailonSeilkurs med sailonSeilkurs med sailonSeilkurs med sailonSeilkurs med sailonSeilkurs med sailonSeilkurs med sailonSeilkurs med sailonSeilkurs med sailonSeilkurs med sailon

God mandag kveld videre!

Sommerbukketen

Farget brudeslør

God fredag morgen!

Farget brudeslørFarget brudeslør

Jeg er så heldig å ha denne fine buketten på stuebordet mitt nå som helga kommer. Det er fargerike brudeslør, i perfekte farger til hjemmet mitt. Jeg fikk buketten av Silje forrige torsdag, og den bærer ingen preg av å ha stått en hel uke allerede. De fine fargene lyser opp rommet, og jeg elsker hvor enkle og pene de lange stilkene er.

Farget brudeslør

 

Farget brudeslør

I dag skal vi ha fredagstaco og jeg skal handle inn til helga. Jeg skal nemlig dra av sted på seilkurs i Tønsberg! Det blir veldig spennende, og jeg skal faktisk sove i seilbåten. Jeg tror jeg blir den eneste kursdeltakeren som skal overnatte på stedet? Det blir nok en veldig kul opplevelse, og jeg gleder meg til å lære meg å faktisk føre en seilbåt!

Farget brudeslørFarget brudeslørFarget brudeslørFarget brudeslør

God helg!

Adventure Times: Folgefonna

Folgefonna

Heldige oss fikk teste ut fjellskiene i pinsen, og var på en fantastisk fin tur på Norges tredje største isbre; Folgefonna. Folgefonna ligger i Hardanger og er den sørligste isbreen i Norge. Det er mange ulike turer og aktiviteter du kan ta innenfor Folgefonna Nasjonalpark, og jeg skal bare fortelle om én av dem.

fellerFolgefonna

Vi startet med å kjøre bil opp fra Jondal til Folgefonna Sommarskisenter. Veien oppover startet med sommer, sol og grønne blomsterenger og sirklet seg opp til meterhøye brøytekanter. Så bare kjøreveien opp var spennende!

Vi parkerte bilen ved skianlegget, tok fellene på og snørte sammen sekkene våres. Så begynte vi den bratte oppstigningen, opp på siden av slalombakken. Å gå med feller var utrolig kult faktisk, og ikke minst veldig uvant. Det var så deilig å kunne gå oppover bakken uten å gli bakover, og i hvert fall å slippe og gå fiskebein! Det var ca. 14 grader da vi begynte oppstigningen, så det ble fort veldig varmt. Heldigvis blåste det kald luft, og det var jo lett å kjøle seg ned på snøen

Etter den bratte, tunge starten gikk det bare slakt oppover resten av veien, så om du er i litt dårlig form kan du jo ta skitrekket opp den verste bakken. Men jeg er ikke i veldig god form, og jeg klarte det! Så jeg anbefaler deg å teste det ut en gang.

ØysteinFolgefonnaFolgefonnaFolgefonna

Veien til toppen av fonna var helt nydelig, med fjellandskap og snø så langt øyet kunne se. Vi møtte sjeldent på folk, så vi følte oss så alene i stillheten på fjellet. Alt vi kunne høre var lyden av skiene og susingen av vinden.

På toppen gravde vi fram en benk i le og kokte opp vann på primusen, slik at vi fikk varme oss på god kakao. Det var nemlig noe kjøligere på toppen enn nederst ved trekket, som du kanskje legger merke til på bildene.

Ute på turUte på turFolgefonna

Rapport:
Tur: Nordre Folgefonna
Høyeste punkt: 1662 moh
Startpunkt: 1200 moh
Tid brukt til toppen: Ca. 1,5 timer
I sekken: Primus, varme klær, poweraid, matpakke og kokevann
Vannmengde: 0,5 liter + en kopp kakao på toppen

Folgefonna

Veien ned gikk som en lek, helt til vi kom til siste bakken. Det var veldig morsomt og spennende, for jeg hadde overhode ikke noe kontroll på fjellskiene nedover. Ikke på samme nivå som man har med slalomski hvertfall. Jeg satset på den beste taktikken – å falle i hver sving. Jeg ploget, falt, ploget, falt. Plutselig havnet jeg ved et heng, men klarte på mystisk vis å komme meg helskinnet ned ved bare å gli nedover på den myke snøen, haha. Det må ha sett veldig komisk ut, men det var gøy! Vi kunne sikkert funnet en litt slakere vei ned, men gi ga opp letingen litt for fort.

Det var deilig å komme hjem igjen til sol og sommer etter å ha vært i snøen hele dagen, og også veldig rart. Det er utrolig hva dette landet vårt har å by på, og jeg anbefaler helt klart denne turen til alle og enhver! Sjekk ut muligheter for airbnb i Jondal eller andre nærliggende småbyer til sommerferien ☀

Årets første ferie

Endelig kom vi oss på ferie til Jondal, som vi hadde planlagt å få til i påskeferien. Det ble årets første hyttetur, og dermed også årets første feriereise vekk fra Skien. Jeg har vært en helg hos mamma og pappa, men det er det nærmeste jeg kommer en tur i år.

Det var så nydelig, og vi hadde ordentlig flaks med været. Hver dag var det god og fin stemning, med stekende sol og nye opplevelser.

Her er en liten oversikt over alt jeg har gjort i pinsehelgen!

Vært på roadtrip

Med en kjøretur på fem timer blir det god tid til å virkelig kose seg på roadtrip. Man tar seg tid til å stoppe langs veien, ta bilder av fjellene og ha piknik i gresset. Vi lagde en roadtripspilleliste på forhånd med både mine og Øysteins favoritt-bilsanger.

HaukeliRoadtripRoadtripPizzabakerpicnic

Gått på feller på en isbre

Jeg har faktisk aldri brukt feller før i mitt liv, og det var en veldig ny opplevelse! Det var helt sykt å bare gå oppover en slalombakke uten å gli bakover, slik som man gjør på langrennski uten feller.

Det var en veldig kul og spennende tur opp på Folgefonna. Det var snø over hele fonna, så vi så ikke at det var veldig isbreete (hvis det kan være et ord), men det var råfin utsikt, varmt vær og perfekt føre. Det var digg å få stått på ski én gang i år, haha.

FolgefonnaFolgefonna

FolgefonnaFolgefonna

Lært katten å være ute

Luna er veldig dårlig på å være utendørs, fordi hun alltid blir skremt inn av nabokattene. Nå i pinsen var hun utendørs nesten hele dagen hver dag og fikk lært seg å klarte i trær! Hun måtte ha litt hjelp ned første gang, men andre gang hun satt og skreik i toppen av treet bestemte vi oss for å ikke hjelpe henne. Litt klumsete klarte hun å komme seg ned, og etterhvert ble hun flinkere og flinkere på det. Det var jo på tide, hun er snart to år gammel og hadde enda ikke klatret ordentlig i trær… Ellers var hun som en hund og diltet etter oss over alt. Dersom vi gikk fra henne og hun ikke visste hvor vi var begynte hun å mjaue høyt, slik at vi kunne rope hvor vi var. Det var veldig søtt!

Bengalkatt ved stabburetBengalkatt ved stabburetBengalkatt ved stabburetBengalkatt i treet

Vært på kultursti

Vi gikk en fin tur på en kultursti for å få litt bevegelse en stillesittende dag, der vi fikk se steinskred (det så en gigantisk stein som hadde falt ned på en låve for 300 år siden), asketrær som var blitt lauet og hadde nye trær groende inni seg, og vi så fjell som var blitt formet av salt og fugler og diverse andre naturlige faktorer. Det var en spennende og fin tur!

Fjell med hull fra saltvannFjell med hull fra saltvannAsk som er blitt lauetAsk som er blitt lauetAsk som er blitt lauetEng av løvetann

Og masse annet kos!

  • Sene kvelder med kveldssol
  • Massevis av reker og grillmat
  • Kjent på sol og sommer
  • Søkt ly for sola inne på et nedkjølt soverom

JondalØystein foran et stabbur

Hvordan var din pinse?

Stor plantefremvisning

Interiør med plante

God mandag! Håper alle har hatt en veldig fin pinse. Det har i hvert fall jeg! Jeg kom hjem fra Jondal for noen timer siden, og har opplevd så mye fint og spennende. Jeg skal skrive litt mer om det i et senere innlegg når jeg har fått overført bildene.

Potter, planter, potteplanter, avleggere, stiklinger og andre grønne gleder er buzzwords i all verdens interiørmagasiner og instagramkontoer for tiden. Folk elsker simpelthen å ha noe å potte om og gjøre hendene skitne for. Og det er jo ikke så rart! Planter er friske og fargerike innslag i hjemmet og i hagen, og det er også bra for luften hos deg.

Jeg er like bitt av plantebasillen som resten av blogg-Norge. Det har startet i det små, og jeg blir like glad for hvert år jeg får beholde en av mine gamle planter, for hver nye plante som vokser opp av jorda på en gammel, for hvert nye tilskudd i plantegjengen min og for hvert frø som får gro. Derfor skal jeg nå vise fram alle plantene som får leve hjemme hos meg!

Sofahjøret

Interiør med planteInteriør med planteInteriør med plante

Denne philodendronen er et av de nyeste tilskuddene i gjengen her. Den er veldig ny, så jeg er spent på hvordan den kommer til å utvikle seg i årene som kommer. Den hadde noen nye skudd som allerede har begynt å bli fine blader, og jeg håper det kommer enda fler!

Interiør med planteInteriør med planteInteriør med plante

Denne stakkars flamingoplanten har definitivt sett sine bedre dager. Den er veldig gammel, og jeg overtok den da mamma og pappa flyttet i rekkehus for rundt fem år siden, og da hadde de allerede hatt den i mange år. På den tiden var den stor og fin, men nå er det bare et par halvvisne blader igjen av den tykkeste stammen som jeg pleide å få til å blomstre hver sommer. Det positive med den er at det har sprunget opp en liten mini-flamingoblomst ved siden av, og den planlegger jeg å potte om til en mindre potte, så den ikke skal tørke ut så fort. Det får bli en del av et større omplantingsprosjekt i huset.

Slik så den ut i 2016:

Flamingoplante

 

TV-benken

Interiør med planteInteriør med planteInteriør med plante

Denne elefantøren var en gang en avlegger av av en større enefantøre, og nå er den på vei til å få sine egne, små avleggere! De sprer seg som kaniner føler jeg. Jeg fikk den første av Øysteins foreldre, og nå har mamma også en. Jeg kommer ikke til å gå så nøye inn på alle elefantørene jeg har i hjemmet mitt, for nå vet du jo at alle kommer fra den samme morplanten.

Interiør med plante

Dette er en bonsaifiken som har vokst seg perfekt etter TV’en. Kanskje den har tatt skade av skjermlys? Det er i hvert fall veldig kult at den bare fortsetter å vokse, for jeg kjøpte den rett før vi flyttet inn i denne leiligheten og da så den slik ut:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg kjøpte den veldig billig på salg hos Plantasjen, og håper den skal gi meg mange års glede videre og!

Interiør med planteInteriør med plante

Denne lille saken er en dvergfjerpalme (eller chamaedorea som det står på etiketten), og den er jeg veldig spent på. Den er også veldig ny og kostet 40kr på plantasjen. Jeg er så nysgjerrig på om den blir noe større, for nå er den så bitte liten og søt!

Interiør med planteInteriør med plante

Min stakkars Svigemors Tunge har hatt et tøft liv. Jeg overtok den også av mamma og pappa for fem år siden, og den hadde det fint helt til vi flyttet inn i den forrige leiligheten. Da ble den en dramaqueen og begynte å visne. Men da vi flyttet inn hit i vår nåværende leilighet har den hatt det mye bedre! Helt til vi fikk en katt.. Vårt nye familiemedlem gikk definitivt hardest utover denne planten, for hun var utspekulert nok til å grave opp røttene på den og kaste planten rundt til den døde. Slik så den ut da vi fikk oss katt for snart to år siden:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Vinduskarm 1

Interiør med planteInteriør med planteInteriør med planteInteriør med plante

Her får denne fredspeperomiaen være i fred, siden den har blitt så stor. Jeg plantet den seriøst AKKURAT om, og likevel har røttene bare spredd seg utover alt. Jeg vet jeg burde hatt en potte inni en potteskjuler, og fikset drenering og sånn, men foreløpig ser det ut som den klarer jeg fint? Den fortsetter bare å vokse i det uendelige hvert fall, og jeg elsker det. Jeg fikk den i vertinnegave av mamma da hun kom på besøk i den forrige leiligheten til Øystein og meg for over tre år siden.

Slik så den ut i februar 2017:

fredspeperomia

 

Vinduskarm 2

Interiør med plante

Jeg prøvde en gang å kjøpe en eføy på Rema 1000, men den døde nesten med én gang. Da fikk jeg en idé. I Portør vokser eføy vilt. Det stopper bare aldri å vokse. Det er OVER ALT. Så jeg tenkte at den eføyen må jo være robust og enkel å ha med å gjøre, og der fikk jeg visst rett! Jeg plukket denne og satte den i vann i fjor til den fikk en del røtter. Så satte jeg den i jord, og nå vokser den masse. Selv om jeg noen ganger glemmer å vanne den, så visner den ikke. Det er veldig praktisk!

Interiør med plante

Jeg har klart å plante et avokadotreee! Etter ca. 100 forsøk gikk det, med en ny og smart metode. Les om den her.

La meg få presentere selve moderplanten til alle de andre elefantørene i huset.

 

Ananasbildehylle

Interiør med planteInteriør med plante

En ny elefantøre, ikke noe mer å se her..

 

Kjøkkenet

Interiør med planteInteriør med plante

Dette er en av mine stoltheter. Ikke egentlig fordi det er noe å være stolt av, det var ikke så vanskelig å få denne til å vokse. Det er bare så veldig stor forskjell på denne planten fra jeg fikk den til nå. Den startet som en alminnelig bambuspinne fra IKEA, en sånn man bare har til pynt i vann. Jeg kjøpte den da jeg skulle flytte på hybel for første gang for seks år siden. Etter hvert fikk den med årene røtter, og da jeg satte den i jord begynte den å vokse vilt. Opp av jorda kom det flere store planter, og det eneste jeg gjør er å gi den massevis med vann. Magi!

Slik så den ut for seks år siden:

min første hybel

Hadde jeg ikke en veldig søt hybel? Er det stemning for å dedikere et helt innlegg til bilder av min første hybel? MINNER. Merk hvor mye bedre kamera jeg har fått, haha.

Interiør med plante

Denne lille orkideen skulle jeg gi i gave til grandtanten min da hun var på sykehuset, men så fikk jeg ikke ta med planter inn. Så den endte opp hos meg istedenfor!

Interiør med plante

Dette er en helt simpel sitronmelisse fra matbutikken. Den gjør seg som pynt og, da.

 

Kjøkken – Vinduskarm

Interiør med plante

Her er det litt av hvert av gressløk, paprikaplante, chiliplante og et forsøk på å gro ut en purreløk. Det fungerer sånn halvveis. Hadde jeg ikke vært så hardt angrepet av bladlus skal jeg sverge på at jeg hadde hatt SÅ mye bedre paprika- og chiliplante. Stakkars.

Interiør med plante

Tips til å dyrke urter er å bruke en druekartong som drivhus. Før de begynte å spire hadde jeg lokket på, og nå er det av. I tillegg er det enkelt å vanne dem via bunnen, som en venninne sa jeg skulle gjøre.

 

Kontoret

Interiør med planteInteriør med plante

(trommevirvel) ENDA en elefantøre! Som også snart får egne barn! Jeg kommer til å ha så mange små, søte elefantøreplanter snart over alt.

 

Vinduskarm 3

Interiør med planteInteriør med plante

Denne orkideen kan jeg ikke huske helt når jeg fikk. Enten til 18-årsdagen min eller da jeg flyttet hjemmefra. Uansett er den veldig gammel, og jeg er så glad for at den fortsatt blomstrer hvert år!

 

Kjenner du selv at det klør litt i dine grønne fingre? Var det interessant å få se hva slags planter som finnes hos meg?

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top