6 sitater om kjærlighet

Hentet fra “Kjærlighet”, en samling sitater fra Paulo Coelho.

Kjærlighet - Paulo Coelho

Kjærligheten er også en mystisk ting:
Jo mer vi deler den, jo mer blir det.

Fra “Artikkel – Respekt for arbeidet”

Kjærlighet - Paulo Coelho

Kjærligheten forsvant da vi begynte å fastsette nøyaktige regler for hvordan den skulle gi seg til kjenne.

Fra “Zahir”

Kjærlighet - Paulo Coelho

Friheten i hennes kjærlighet
besto i at hun ikke hadde noe å be om,
ikke noe å forvente.

Fra “Elleve minutter”

Kjærlighet - Paulo Coelho

På en eller annen måte som vi ikke kan forstå,
er glede smittsom,
det samme er begeistring og kjærlighet.

Fra “Heksen fra Portobello”

Kjærlighet - Paulo Coelho

Kjærlighet er sann frihet,
og ingen kan eie et annet menneske.

Fra “Elleve minutter”

Kjærlighet - Paulo Coelho

En dag vil komme da kjærligheten
vil bli sluppet inn i alle hjerter,
og den grusomste menneskelige følelse
– ensomhet, som er verre enn sult –
vil bli fordrevet fra jordens overflate.

Fra “Valkyriene”

Kjærlighet - Paulo Coelho

Vårslipp

Okei, jeg er klar over at det blir mye skriverier om bruktting og planter for tiden, men det er tydeligvis det som er enkelt å skrive om for tiden, hehe.

I dag var jeg nemlig igjen innom Fretex i Skien, for i dag hadde de vårslipp i butikken sin! Det var så mye fint der, som de hadde samlet opp på bakrommet i løpet av vinteren, slik at de kunne ha en ordentlig vårlansering. Det bugnet av fine klær, pyntegjenstander, sko, bøker, smykker og mye annet, og jeg prøvde masse forskjellig fint. Det ble til at jeg tok med meg en kjole (som var helt ubrukt med prislappen hengende på) og en blazer hjem.

Blå kjoleBlå kjoleBlå kjoleBlå kjoleBlå kjoleBlå kjole

Kjolen jeg kjøpte er så utrolig fin, og jeg er bombesikker på at jeg har kikket på den før, da den var i butikkene for fem eller seks år siden. Jeg syns den er like fin den dag i dag, og den er jo helt uten noen som helst antydninger til å være brukt og til en fjerdedel av prisen! Når prisen til og med henger på er det jo ikke egentlig noen forskjell fra å kjøpe den i en kjedebutikk, annet enn at pengene går til en god sak.

I morgen skal vi opp tidlig for å dra til Skedsmo for å feire bursdagen til mamma og meg med storfamilien på pappas side. Det blir bare en dagstur, og det er egentlig litt deilig at vi bare kan dra for én dag, og så har vi hele søndagen her hjemme dagen etter.

Ha en veldig fin helg!

 

 

 

 

Spring is here

Hestehov og kattHestehovHestehov

Nå er våren endelig kommet til Skien for fullt! Vinterjakka er byttet ut med vårjakke, snøen smelter og små blomsterknopper springer opp av bakken.

Da jeg kom hjem fra jobb i dag la jeg bare fra meg veska innenfor døra og tok med meg Luna ut en tur. Sola sto høyt og himmelen var blå. Det er lenge siden jeg har kunnet tilbringe så mye tid utenfor døra uten skjerf og vinterjakke, men likevel ikke fryst. Jeg fikk tatt litt bilder og luket i ett av blomsterbedene. Etter vinteren har hele hagen forfalt helt, og visne planter har vært trykt ned av den tunge snøen.

Under alle de visne blantebladene har det allerede begynt å komme små knopper av nye planter, som er på vei opp av jorda for å erstatte de gamle. Jeg syns det er så fint å følge med på, og jeg planlegger å ta resten av hagen i løpet av uka, slik det det blir plass til nye vekster over alt.

Vårhage
Denne skal vekk i løpet av uka
Vårhage
Før luking
Vårhage
Etter luking
Vårhage
Små, nye knopper

Vårhage

Vi og naboene under oss har mange planter for hagen vår, og personlig har jeg en liten drøm om å få plass til en minigrønnsakshage i hjørnet av hagen. Der vil jeg ha jordbær, cherrytomater og kanskje minigulrøtter! Jeg elsker våren og alt som kommer med den, og denne våren har jeg planlagt å gjøre mest mulig ut av!

VårhageVårhagePlanter som stikker opp av bakken

 

Q: Hvordan er været hos deg? Er det fortsatt snø, eller har våren vist sine tegn hos deg og?

 

Statusrapport for urtehagen

Nå er det nesten et halvt år siden sist jeg oppdaterte dere på urtehagen min, og det er litt fordi jeg egentlig ga den litt opp. Det var ikke så lett å så urter og grønnsaker i oktober viste det seg, så jeg la det for en periode litt på hylla og fortsatte bare å vanne alt sammen.

De fleste urtene visnet etter en stund, sikkert på grunn av kalde temperaturer i vinduskarmen og lite sol. Men det er noen av plantene som fortsatt har holdt seg, selv om jeg er noe skeptisk til hva som blir av dem. Du kan se alt jeg opprinnelig hadde sådd i det innlegget her fra oktober.

 

Slik går det med plantene

Status i oktober:

Urtehage
Før var alle tomatplantene i samme potte. Disse ble pottet om til tre potter etterhvert. Rosmarinen og spirene lever ikke lenger den dag i dag 🙁
Urter
Markjordbær helt til høyre

Status nå:

Urtehage

 

Jeg er litt usikker på hvem som faktisk har klart seg best av disse. Det er litt konkurranse mellom tomatene og chilien. På én side har tomatene vokst seg veldig høye. Disse hadde jeg mest tro på helt fra start. Men på en annen side er de utrolig tynne og skraltne, så jeg er usikker på om de noen gang kommer til å klare og bære fram tomater. Jeg har nå måttet tape de fast i veggen… Chilien på sin side var en litt mer “late bloomer”, men har fått sterke og fine stilker som helt fint kan bære chili. Jeg har til og med pottet den om i en større potte for at den skal ha mer jord å gå på, for det begynte å bli lite næring for den i den lille potta. Den har til og med fått noen små blomster! Det er chiliplanta som definitivt har “spist” mest av jorda.

Jeg visste faktisk ikke at planter gjorde dette, jeg? Jorda har bare sakte, men sikkert, forsvunnet fra potta. Det har vært veldig facinerende å følge med på.

Urtehage
Chiliplanten med ny og frisk jord
Urtehage
Tomatplantene
Urtehage
Blomster på chiliplanten

Markjordbær-planten har jeg også svært skeptisk til, for den har sett ut som på statusbildet fra oktober helt frem til nå nylig. For et par uker siden begynte det plutselig å skje ting. Sola tittet fram og det samme gjorde markjordbærbladene. Den har vokst flere cm de siste to ukene enn det den har gjort på et halvt år. Ganske imponerende må jeg si. Så nå håper jeg på å få deilige markjordbær snart!

Urtehage

Rosmarinen ved siden av kjøpte jeg på matbutikken for bare en måned siden, ferdig utsprunget. Så ikke tro dette er den samme rosmarinen som var med på bildet fra oktober.

Urtehage

Andre urteplanter jeg har kjøpt/fått ferdig utsprunget er sintronmelisse og en dill-plante, og disse ser ut til å få småå blader igjen nå, etter at resten av planta er visnet eller spist opp. Så jeg har ikke gitt opp håpet etter å få små sitronmelisse- eller dill-babyer enda.

Urtehage

En annen plante som har overlevd siden oktober er denne rakkeren her, som jeg ikke aner hva er. Jeg sådde i utgangspunktet mynte, men det må har falt et annet frø oppi, for dette her er definitivt ikke mynte. Om det er paprika, chili eller noe annet spennende er det bare å vente i spenning med å finne ut, for jeg har ikke peiling. Kanskje det aldri blir noe mer enn denne lille kvisten.

Urtehage

Og til slutt trenger jeg litt råd fra dere. I går satte jeg en avocadostein i vann, sånn som alle andre gjør for tiden, med sånne pinner ut. Hva gjør jeg nå? Når skal den i jord? Og har jeg gjort det riktig? Er den riktig vei? Hjelp og råd tas imot med stor takk!

Urtehage

Ha en nydelig helg videre!

Mine fineste bruktfunn

Jeg har egentlig alltid vært glad i å overta ting fra andre, og å kjøpe meg ting som er brukt til en billigere penge. Før var det aldri av hensyn til miljø eller fordi det var “kult”, for det var det ikke da jeg var ung. Men jeg har aldri sett på ting som er brukt av noen andre enn meg selv som mindre verdt enn noe bare jeg selv har brukt.

Før i tiden pleide jeg ikke å finne så mye fint i bruktbutikker. Det var kanskje fordi det rett og slett var mindre vanlig å gi bort til bruktbutikker før enn nå? Men jeg har alltid funnet ting på loppemarkeder og jeg har overtatt mye fra venner og familie, både av klær, pyntegjenstander og møbler. Det var alltid en stor happening når mamma kom med en søppelpose med nye klær fra døtre fra hennes venninner, og hvis jeg noen gang var på loppemarked kom jeg alltid hjem med bæreposer fulle av ting (til mine foreldres fortvilelse, for dette skulle stappes inn på mitt allerede rotete rom).

Nå finner jeg derimot veldig mye fint på bruktbutikker. Så mye at jeg alltid må holde meg igjen fra å handle meg fattig. Da mister det jo litt av poenget. Jeg pleier å være på utkikk etter pene ting som vil passe inn, og gjerne noe som har noe unikt ved seg, eller som utfyller et behov jeg har.

Mine bruktfunn

BruktfunnBruktfunnBruktfunn

 1. Denne fine skålen av glass og med kokosnøttskall på utsiden, kjøpte jeg da jeg pusset opp gjesterommet. Den kostet ikke mer enn 10-15 kr og den løste behovet for oppbevaring av smykker og lignende for gjester som skal legge seg om kvelden. I tillegg er den så pen og fargene gjør seg veldig godt sammen med veggfargen, som har mye rosa i seg.

Bruktfunn

2. Da Øysteins foreldre var på besøk her, hadde de med seg planta som står på den øverste hylla. Jeg ble kjempeglad for den, og spesielt for potta den kom i, selv om det visstnok bare var en potte de hadde hatt stående, og det var planta som var den viktigste gaven. Det tok ikke lange tiden før den fikk plass på kontoret sammen med de andre brukt-kuppene og de nye, hvite hyllene. Den er med på å binde ting mer sammen og å tøffe opp det ellers så myke uttrykket der inne.

Bruktfunn

3. Serviset som farmor og farfar fikk i bryllupsgave er noe av det fineste jeg har. Nå som vi har flyttet i større leilighet har det endelig fått plass i skapene og kan bli sett av alle som er på besøk. Serviset fra Porsgrunn Porselen heter “Seljordserviset” og delene jeg har er veldig gamle. Likevel har fargene blitt bevart godt, og det håper jeg de blir i lang tid. Jeg tar fram dette serviset ved spesielle anledninger, og jeg er veldig stolt av det!

Bruktfunn

4. Denne nydelige tekannen av portugisisk kobber fikk jeg av mamma en gang hun var på besøk. Hun hadde funnet den på et bruktmarked og tenkte på meg da hun så den. Det er jeg så glad for, for jeg elsker den! Den er et blikkfang uansett hvor jeg steller den, og jeg vet ikke om noen som har lik. Du kan lese mer om den her.

5. Den store planta, en Svigemors Tunge, som står ved siden av fikk jeg av foreldrene mine da de flyttet til rekkehus for tre år siden, og jeg kan huske at vi hadde den lenge før jeg flyttet hjemmefra. Det er gøy at den fortsatt lever, selv om den har opplevd mye motgang med flytting og varierende klima.

Bruktfunn

6. Denne kobberkjelen fant mamma da jeg har hjemme hos dem en gang, og mente de aldri brukte den uansett, så hun ville heller at jeg skulle ha den. Den har blitt brukt som potte siden, men den kan også fint brukes til andre mer funksjonelle ting! Den er kul og rustikk, og jeg er glad jeg fikk den istedenfor at den skulle blitt kastet.

7. Speilet som står ved siden av kjøpte jeg faktisk på et loppemarked da jeg gikk på ungdomsskolen, så det begynner å bli gammelt. Det var et gammelt og skittent furuspeil som kostet 20 kr. Jeg brukte det som sminkespeil i mange år, helt til jeg for ca. to år siden spraylakkerte det og den fine åttekantede formen plutselig kom til sin rett. Nå er den noe av det kuleste jeg har, og jeg er så glad for at jeg aldri gikk og kjøpte meg et nytt og moderne speil! Oppskrift på oppussingen (med før- og etterbilder) kan du finne her.

DIY kommode

7. Denne kule skjenken fant jeg også da jeg pusset opp gjesterommet, og jeg trengte egentlig et skostativ. Jeg er veldig glad for at jeg heller kjøpte denne til 25 kr, for da fikk jeg jo et par skuffer med på kjøpet og! I tillegg fikk den litt nytt liv med en aldri så liten makeover, og oppskrift på det kan du finne her.

Innrede med planter

8. Dette bordet glemmer jeg ofte at egentlig er noe jeg kjøpte bare fordi jeg trengte bord der og da. Jeg har blitt så glad i det og jeg føler det gjør alt med stua mi her hjemme. Jeg kom over dette bordet og fire svarte stoler på facebook like før jeg og Øystein skulle flytte inn sammen for første gang. Vi var begge studenter og hadde lite penger, så vi syntes dette bordet til 100 kr (med stolene) gjorde nytten sin. Men bordet var stygt. Det hadde stått ute, var skallete og flekkete, fargen var eggegul og det var rett og slett ikke veldig fint. Derfor malte jeg det. Det krevde litt mot å dra på butikken og kjøpe en så knæsj farge, for på denne tiden hadde jeg aldri gjort noe slikt før. Men jeg er veldig glad for at jeg turte, for nå elsker jeg virkelig dette bordet!

Bordpynt

9. Disse fine vasene kjøpte jeg på Fretex-butikken fordi jeg rett og slett ville ha noe nytt interiør hjemme, og da ville jeg heller kjøpe brukt og unikt, og samtidig støtte en god sak, heller enn å kjøpe noe nytt som alle andre har, og som i tillegg bidrar til et forbrukersamfunn. Jeg digger spesielt den oransje flaska i farget glass! De har mange sånne gjenstander av farget glass på bruktbutikker, og jeg leste faktisk nettopp at farget glass er blitt moderne. Så det anbefales å sjekke ut!

10. Jeg hadde egentlig aldri trodd at to godt brukte IKEA-kommoder kunne bli så freshe med bare et strøk maling. Og denne modellen bugner det av på Finn.no til en veldig billig penge, så om du trenger vil jeg anbefale å kjøpe derfra. Disse malte vi bare i samme farge som veggen bak, og da ble de plutselig “våre”.

 

Noen andre nevneverdige ting som jeg har kjøpt eller fått brukt er også mitt Olympuskamera, min Aleksandersjakke, en veske fra et marked i Polen på 80-tallet og mange andre kule, nyttige og fine ting jeg har vært heldig å få tak i.

 

Håper dette innlegget har vært til inspirasjon, fascinasjon og underholdning. Arranger en byttekveld, fra på en bruktbutikk, let på loftet til foreldrene dine, og så skal du få se at du finner skatter der du minst venter det. Og dersom du trenger nye møbler må du ikke være redd for å kjøpe litt brukt, da er også terskelen for å bytte ut tingen, om du blir lei av den, litt lavere.

Atter en mandag overstått

Og så var en ny uke i gang igjen med et lite brak. Og det har faktisk vært en veldig bra start!

I dag måtte jeg stå opp klokka fem i dag morges for å rekke et tog til Oslo, for det har vært møter med jobben i hovedstaden i hele dag. Til min stolthet greide jeg og Øystein (samboeren min) å komme oss på trening da jeg kom hjem etter en lang dag med reise, og det er ganske unikt for oss for tiden. Treningen har falt så til de grader ut av rutinene våres, så vi sliter ordentlig med motivasjonen. Det var faktisk slik i dag at vi hadde klart å ta på treningsklær, sette oss i bilen, begynt å kjøre og så sa en “Vi KAN bare dra på butikken og kjøpe middag og så dra hjem igjen…” og den andre svarte “Jeg skal støtte deg i valget uansett hva du velger..” med et hint om at butikken definitivt fristet mest. Det var med mye viljestyrke vi kjørte bilen til treningssenteret og hadde en helt ok økt, hvertfall med tanke på hvor lite trening det har vært på oss i det siste.

Det var veldig deilig gå komme seg hjem igjen og faktisk ha litt god samvittighet for å ha trent. Jeg tror at det var det fine været ute som til syvende og sist fikk oss ut av døra, og jeg er glad det forsatt ikke var mørkt da vi kom hjem. Om vinteren føler man at dagen er over når mørket faller på, så nå som det endelig er blitt vår kan det hende at treningsmotivasjonen kommer krypende tilbake igjen. Fler enn oss som har slitt med motivasjon i vinter?

Resten av denne uka tror jeg blir relativt travel. På onsdag er det Karrieredagen i Bø, og da skal min bedrift være der på stand. Etter en hel dag på stand skal vi ut og pilse med studentene for å mingle.

På torsdag skal jeg ha tapaskveld med “klubben”, der alle tar med seg hver sin tapasrett. Det blir veldig fint, og akkurat passe low key for min del. Når alle kan bidra til middagsbordet blir det mye enklere å arrangere!

Foreløpig har jeg ingen bestemte planer for helga, noe som er veldig deilig, for i helgene som kommer fremover skjer det MYE.

 

Ha en fiiin uke!

Adventure Time: Viking Winter Feast 2019

Goood søndag!

Denne helga har jeg gjort noe utenom det vanlige for meg, jeg har vært på Viking Winter Feast hos broren min i Gausdal! Det er begynnelsen på en årlig tradisjon med fest i ekte viking-ånd.

Konseptet oppsummert var skinnfeller, øl, kjøtt, vikingmusikk, bål, kostymekonkurranse og så mye vikingattitude som mulig.

Som kostyme valgte jeg å spice opp mitt gamle piratkostyme med pelsen fra hetta til vinterjakka mi, flette håret, putte noen fjær i ørene og sminke meg med eyeliner under øyet, på panna og over nesa. Jeg har ingen bra bilder av det ferdig resultatet, men litt av poenget er at jeg slapp å bruke en eneste krone på kostyme i år. Derfor var det kanskje biiittelitt urettferdig at jeg vant kostymekonkurransen, haha. Jeg vant bare fordi jeg kom så langveisfra!

Vi dro direkte etter jobb på fredag, og jeg sminket meg og flettet håret i bilen. Turen var på ish fem timer inkludert pauser, så da vi kom fram var vi rimelig klare for fest. Vi lesset kjapt ut av bilen, tredde på oss ullsokker, freshet opp sminken og ble med de andre rundt bålet. Og så festet vi til laangt på natt!

Jeg elsker temafester, og skulle ønske det var mye mer av det! Det setter en helt egen stemning og forventning på festen, og man kan gjøre så mye ut av det. Så alle sammen; MER temafester! Vi gadd faktisk å dra fem timer hver vei for å delta på en nå i helga, så ikke undervurder effekten av det.

Ha en nyydelig søndag videre!

DIY – Oppussing av gamle møbler

Da vi pusset opp dette kontoret var et av dilemmaene å finne gode oppbevaringsløsinger til en billig penge, og planen var i utgangspunktet å lage en skohylle selv som ville passe perfekt til skråtaket. Heldigvis var jeg først innom Fretexbutikken og kom over en veldig fin og sjarmerende kommode. Da jeg så prisen trodde jeg nesten ikke på det jeg så. Den kostet 25 kr! Og da begynte hodet å surre rundt hvordan jeg kunne få kommoden til å passe inn hjemme.

Visjonen endte med at den kunne fungere som en skohylle, for den hadde et ekstra platå på toppen, slik at det til sammen ble tre hyller. I tillegg ville jeg male den i en matchende farge som veggen.

 

DIY kommodeDIY kommodeDIY kommode

Dette trenger du

 • Pussepapir (dette brukte ikke jeg, men grunningen hadde blitt mye bedre om jeg hadde pusset den først)
 • Grunnmaling
 • Maling
 • Pensel
 • Maskeringstape
 • Spraymaling til hengslene

DIY kommode

Slik gjør du

 1. Puss overflatene du skal male med fint sandpapir.
 2. Vask og tørk kommoden.
 3. Skru av hengslene.
 4. Maskér med tape over alt der du ikke ønsker maling. Jeg bruker dobbelt med tape for å sikre bedre at ikke maling skal gå inn under tapen.
 5. Mal et lag med grunning og la tørke etter anvisning på pakken. Skal du male over med en lys farge kan det være lurt å male to strøk med grunning.
 6. Mal med hovedfargen din og la denne tørke etter anvisning. Her kan det også trenges to lag.
 7. Mens malingen tørker spraylakkerer du hengslene.
 8. Skru kommoden sammen igjen og nyt synet av oppusset gjenbruksmøbel!
DIY kommode
Pass for guds skyld på at ikke katten går på kommoden mens den tørker…….

DIY kommodeDIY kommodeDIY kommodeDIY kommodeDIY kommode

Fargen kommer ikke såå godt fram på bildene, men jeg syns kommoden ble veldig fin og frisk! Den passer perfekt på det nye kontoret og får plass til alle skoene, i tillegg til at det alltid trengs litt skuffer.

Hva syns du? Var det til inspirasjon?

Jeg anbefaler alle å ta turen innom en bruktbutikk for å se etter bruktskatter!

Uke 9: Oslotur, VM, quiz, jobbpils og besøk

Bengalkatt

Dette har vært en travel uke for meg med mye som har skjedd. Øysteins foreldre dro på tirsdag, samme dag som jeg tilbragte hele dagen min i Oslo på møte. Jeg var hjemme relativt sent på kvelden, så mesteparten av tirsdagen forsvant til det.

Onsdag var derfor første dagen denne uka som det i utgangspunktet ikke skjedde noe spesielt, og det var deilig å bare slappe av en dag. Jeg dro hjem en halvtime tidligere, slik at jeg og Øystein kunne se VM sammen. Dét er et ordentlig høydepunkt om vinteren; skisport. Det er skaper samhold, adrenalin og stolthet. Det er så mye følelser! Jeg er ikke veldig opptatt av sport akkurat, men når det er store høydepunkter og utøvere jeg kjenner godt til, da er det så spennende. Det vekker et konkurranseinnstinkt og en slags nasjonalisme.

Tomatsuppe
Ferdig-tomatsuppe fra Toro er gull på travle dager! Kan spices opp med eget krydder og med grønnsaker for mer smak

 

På torsdag gikk kvelden bort til quiz med noen folk fra andre IT-bedrifter i Grenland, og noen kollegaer. Og jeg klarte faktisk å svare på en del spørsmål! Jeg pleier så og si aldri å kunne svare på en dritt, men det var tydeligvis en ganske enkel quiz. Vi kom på 12. plass av 20 lag, noe som var helt ok med tanke på at vinnerlaget fikk 62 av 68 poeng. Ja, vi tror de jukset.

 

På fredag etter jobb var det jobbpils med kollegaer og derfor var det utrolig deilig at det nesten ikke skjedde noe som helst resten av helga. Jeg gikk en tur med Elisabeth i Gulset-marka bare for å ha fått litt aktivitet i kroppen, men ellers var det bare kos, enchiladas, tremil og film resten av dagen. Og i dag har vi hatt besøk, spist fastelavensboller og sett femmila.

Interiørbilde

Det har vært en innholdsrik og akkurat passe “stressende” uke. Jeg liker når jeg kan gjøre ting i hverdagen, for da går jeg ikke bare og gleder meg til helg hele uka. Det å fylle hverdagene med meningsfylt innhold tror jeg er veldig viktig for at ikke livet bare skal løpe forbi. Og så kan man heller slappe av med god samvittighet i helga!

Bengalkatt

Oppskrift: Sjokoladeboller til fastelaven

For en nydelig søndag dette har vært! Dagen startet med bollebaking og klokka 13:00 fikk vi besøk av venner og noen naboer for å se femmila på TV.

Jeg har faktisk ikke laget sjokoladeboller før, og fikk lyst til å teste det ut. Denne oppskriften er hentet fra en kokebok fra ungdomsskolen, med bare noen små modifikasjoner.

Fastelavensbolle

Ingredienser – Deig

 • ca. 11 dl hvetemel
 • 1 pakke tørrgjær
 • 2 ts kardemomme
 • 4 dl lunken melk
 • 1,5 dl sukker
 • 150g smeltet smør

 

Ingredienser – Vaniljekrem

 • 3 dl vaniljekrem fra Piano
 • 3 dl kremfløte

 

Ingredienser til fastelavensbolle

Fremgangsmåte

 1. Bland mel, kardemomme og bakepulver i et litermål og sikt det sammen i en bolle.
 2. Tilsett melken, smøret og sukkeret og bland sammen.
 3. Kna deigen til den blir så smidig at deigen slipper bollen.
 4. Dekk bollen med plast eller en tallerken og sett den på et lunt sted. La deigen heve i 30-45 minutter.
 5. Ta ut deigen fra bollen og kna den på kjøkkenbenken. Hakk opp sjokoladebiter som du knar inn i deigen.
 6. Rull deigen til to pølser og den den opp i 16-20 lite store biter. Rull bitene til boller og sett dem på et stekebrett.
 7. La bollene heve under et koppe-håndkle i 30-45 minutter.
 8. Stek bollene i 10-12 minutter på 225 grader.
 9. Mens bollene steker lager du vaniljekrem ved å piske fløte til krem og tilsette vaniljekrem.

FastelavensbolleFastelavensbolle

Ha en fin fastelavenssøndag videre! Husk at det ikke er for sent å bake enda.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top