Adventure Time: Kajakkpadling i Kragerø

Kajakk

Skjærgården i Kragerø er et paradis for kajakkelskere med sine 495 øyer og holmer, som stikker opp som hvalrygger i havgapet. Det er aldri for langt til neste øy og du kan komme deg trygt fra Jomfruland til Kragerø og fra Skåtøy til Portør.

Det anbefales å holde seg langs øyer og land i juli, da det er mye båttrafikk, men innimellom de små holmene er det stille farvann. Begynner du turen i Portør er det en haug av små kanaler du kan padle gjennom der ingen båter kommer seg. Der er du altså midt i padleparadiset. Finn deg en egen lun vik og gå på land på din egen øy. Det er bare på Styrmannsholmen det finnes hus, og resten fri for bebyggelse.

Det er kort vei til det åpne havet og er du heldig kan du se både seler og niser. Kanskje ser du også småbåter som har gått på grunne under deg i mellom skjærene.

Kajakkpadling i KragerøKajakkpadling i KragerøKajakkpadling i Kragerø

God tur!

To uker i skjærgården

Portør havn

Da har jeg kommet hjem fra to uker med lang og deilig ferie, og skal være hjemme til torsdag, før jeg drar ut på ny. Jeg elsker at vi endelig kan bevege oss utenfor kommunen, selv om vi fortsatt må være fornuftige med tanke på koronaregler.

På lørdag for over to uker siden pakket jeg bilen full og dro til Portør for å feriere med familien min. Vi er så heldige at vi får være på hytta til morfar, som var barndomshjemmet til faren hans. Den ligger idyllisk til Portør, en lun havn i Kragerøskjærgården. Da jeg var ung mener jeg bestemt at det aldri var så mange mennesker der, men nå har det blitt et populært reisemål i juli. Kanskje folk bare har fått øynene opp for den fine plassen, eller så husker jeg dårlig. Det er mulig Portør har blitt oppdaget av å være midtpunkt for innspillingen av realityprogrammet Camp Kulinaris. Vi ser stadig biler som stopper utenfor restauranten der, ser på den, snur og kjører tilbake.

Portør havnPortør havn

Portør er et sted jeg kan feriere i ukesvis uten å bli mettet. Det var vemodig å pakke kofferten og reise derfra, selv etter to uker. Det er alltid noe gøy å finne på, og man føler seg frakoblet fra hverdagstresset. I tillegg er det veldig fint å tilbringe så mye tid med foreldrene og brødrene mine, og også deres kjærester. Vi er konstant en gjeng jeg ikke blir sliten av å være med, og det er alltid noen som blir med på noe gøy.

HuskeBie

I år har det vært vanskelig å ha den aktive ferien jeg planla, for vi har vært heldigere med været enn vi noen gang har vært. Det har vært så varmt hver dag at det ikke har vært mulig å gjøre annet enn å sole seg, bade, reise ut på skjæret og kjøre båt. Alt som har involvert fysisk aktivitet eller å i det hele tatt måtte ta på seg mer enn en bikinitopp har nærmest vært utelukket.

Likevel fikk jeg heldigvis tid til mye annet kos på kveldene, som sene rødvinskvelder med familien, catche opp med gode venner i området, fisking, kajakkpadling, spise middag på det lokale pensjonatet, lete etter skatter på havbunnen og en og annen bytur til Kragerø.

BryggebildePortørFiskeØlBilde av meg og kjæresten min Drikker ølBilde av meg og kjæresten min Spiser is i KragerøBengalkatt uteBilde av meg med dykkemaske og vinglass mens jeg kutter sjalottløkKajakkKajakkpadling i KragerøKajakkpadling i KragerøKajakkpadling i Kragerø

Trenger du en oppsummering? Sjekk videoen jeg lagde i Reels på instagram:

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Elise Kristiansen (@frkfrontend)

Takk for meg, Portør!

Ferieplaner 2021

Throwback til Mallorca 20…14/15/16?

Nå har jeg bare én liten arbeidsdag igjen før jeg skal ha to uker med sårt etterlengtet ferie! Denne uka har vært en av de tyngste på jobb på laang tid. Ikke fordi noen har vært kjipe eller ting har vært vanskelig, men rett og slett fordi jeg har vært ordentlig klar for ferie. Hele kroppen og hodet og alt bare higer etter fri akkurat nå. Så da er det bare å overleve én liten fredag, så er jeg FRI! For to uker. Deretter skal jeg jobbe én liten uke før jeg har fri to uker til! Når jeg sper ut ferien på den måten oppleves den mye lenger.

Jeg føler allerede at sommeren har vart lenge, fordi jeg opplevde så mye fint i juni. Men jeg har fortsatt mye gøy å se frem til, så her kommer planene for sommeren 2021.

Bondhusvatnet

Portør

Første reise går til Portør i Kragerø. Noen kjenner det kanskje igjen fra Camp Kulinaris, en noe irriterende assosiasjon som har kommet de siste årene. Det var min tippoldefar som bygde hytta vi har der ute nå, så vi har feriert der hver eneste sommer så lenge jeg kan huske.

I Portør er planen å bade, dykke, kjøre båt, padle kajakk, treffe lokale venner, overnatte i hengekøye på en holme og tilbringe maaasse tid med familien min. Så jeg er veldig klar for nye eventyr på verdens mest avslappende plass, og jeg reiser allerede på lørdag.

Portør

Portør

Viken

Etter nesten to uker i Portør drar jeg direkte til Lillestrøm, der jeg skal treffe Silje og Christoffer for å prøve brudekjoler! Det blir andre gang jeg prøver, og jeg begynner å få litt dårlig tid. På grunn av korona har det ikke vært så lett å få prøvetimer, og hvertfall ikke sammen med forloveren min Silje, som bor i Bodø.

Når kjoleprøvingen er ferdig drar vi til skogs for å sove i hengekøye et sted med fin utsikt. Vi vet ikke hvor enda, så vi tar det på sparket. Dagen etter bærer det av sted til Nes, der vi har leid en utrolig fin hytte med strandlinje og boblebad. Det blir sykt digg!

Kjoleprøving

Vestlandsroadtrip

Når jeg kommer hjem fra Viken kommer jeg til å jobbe én uke før jeg skal ut igjen. Allerede på torsdagen etter drar jeg og Øystein til mine foreldre på Skedsmo og har vår siste arbeidsdag der, før vi setter igjen kattene og drar på Vestlandsroadtrip. Først skal vi være en del med familien hans i Jondal og besøke vennene hans i Bergen, men så er det tid for en skikkelig langtur. Vi skal utforske mer av Vestlandet, steder vi ikke har vært, men også steder vi har vært innom, men ikke fått besøkt sånn ordentlig. Hele denne ferien kommer til å ta opp de to siste ferieukene mine for sommeren, og jeg er glad jeg skal utnytte maks av de. Vi har tross alt vært nok hjemme det siste året.

BondhusvatnetLangfossen

Oppskrift: Sunnere blåskjellsuppe

Blåskjellsuppe

Har du lyst på en litt annerledes blåskjellmiddag som passer godt i sommervarmen, så er denne oppskriften perfekt. Det kan også være mange ulike grunner til at man vil ha en bitte litt sunnere versjon av kremede blåskjell, og denne er både frisk og god.
Originaloppskriften er hentet fra et gammelt Shape Up-blad, men jeg måtte legge til et par ting, som hvitvin, hvitløk og hvitløksbaguetter. Originalt skal de dampes i vann, men jeg syns det blir best med hvitvin. Du kan derfor sløyfe hvitvinen om du vil og bruke vann istedenfor (selv om du ofrer noe smak, hehe).

Blåskjellsuppe

Ingredienser

 • 1kg blåskjell
 • 1 dl tørr hvitvin
 • 2 bokser kokosmelk
 • 4 sjalottløk
 • 1 hel chili
 • 1 ss ingefær
 • 3 fedd hvitløk
 • 1 stooor neve dill
 • 1 sitron
 • 200g cherrytomater
 • Salt og pepper
 • 1 mango
 • Hvitløksbaguetter

Blåskjellsuppe

 1. Skyll og rens blåskjellene i kaldt vann. Alle som ikke lukker seg kakker du litt på og legger til side. Har de ikke gitt tegn til liv innen du er ferdig med å skylle kan du kaste dem.
 2. Finhakk ingefær, chili, hvitløk og sjalottløk. Fres det med olivenolje i en varm gryte.
 3. Tilsett hvitvin og deretter blåskjellene.
 4. Damp blåskjell under lokk i gryten i 3 min, til alle har åpnet seg. Blåskjellene blir seige om de damper for lenge.
 5. Ta ut blåskjellene uten å ta ut resten av innholdet. Dette skal bli suppe.
 6. Hell oppi kokosmelk og press i halve sitronen. La det småkoke og reduseres i ca. 30 minutter på middels varme.
 7. Smak til med dill, resten av sitronen, salt og pepper.
 8. Ha i blåskjellene.
 9. Server til slutt i en bolle med hvitløksbaguetter og oppkuttet mango.

BlåskjellsuppeHvitløksbaguetteMangoBlåskjellsuppe

Adventure Time: Elvestien i Jondal

Elvestien i Jondal

Noen ganger vil du bare på en kjapp liten spasertur eller kanskje en kort joggetur i fint landskap. Da er elvestien i Jondal å anbefale! Jondal ligger perfekt tilrettelagt mellom fjord, fjell og fonn, og elvestien går langs elva som renner ned fra Folgefonna. Jondal er også tettstedet du tar ferge fra når du skal til Bergen via Haukelifjell, slik som vi som bor i Skien må. Da har du kanskje litt tid til overs til å ta deg en spasertur og strekke på beina mens du venter på neste ferge.

I hovedsak kan du starte turen ved turistinformasjonen i Jondal, men vi velger som regel å starte den rett ved kirka, siden det er der Øysteins hytte ligger. Så møter vi stien etter vi har tatt av fra Folgefonnvegen. Løypa er 2km lang, og det er tilrettelagt for både rullestol og barnevogn. Det er en del benker langs ruta, så den passer også dersom du er dårligere til bens og trenger en pause her og der. Turen er merket, men når du er ute på hovedveien kan det være lurt å være litt ekstra oppmerksom på hvor du skal gå.

Her er et kart hentet fra FjordNorway.no sine nettsider:

Kart over elvestien i jondal

Elvestien i Jondal

Elvestien i JondalElvestien i Jondal

Nøkkelinfo:

Lengde: 2km
Vanskelighetsgrad: Veldig lett
Gangtid: 20-30min
Parkering: Gratis i Jondal sentrum
Total stigning: 15m

Elvestien i JondalElvestien i JondalElvestien i Jondal

Elvestien i JondalElvestien i JondalElvestien i JondalElvestien i JondalElvestien i Jondal

Stien er kort og fin, og passer perfekt en dag du egentlig føler for å ha pausedag, men bare vil bevege litt på kroppen. Det er gratis parkering i sentrum dersom du kommer langveisfra. Kanskje rekker du også å gå turen om du akkurat misser ferga over til Nordheimsund.

Howdy fra helgen

HOWDYY

For tredje år på rad ble jeg og Øystein invitert på en countryfest i Brunlanes, som har vært arrangert årlig i ni år. Dette var første gang vi faktisk hadde anledning til å dra, og det er jeg glad for!

Dagen startet med at vi måtte ta en hurtig-koronatest før vi i det hele tatt kunne sette opp teltet og starte sosialiseringen. Det var rimelig unaturlig å stå foran et par ukjente gutter i cowboyklær og stikke en pinne så langt inn i nesa som mulig, og så holde den der i ti sekunder før man puttet den i en liten vannbeholder. Å vente på svar fra testen føltes ut som en evighet, det hadde vært veldig kjipt å faktisk være smittet, måtte dra hjem fra festen, ringe rundt til alle stedene man har vært, være i karantene i sommerferien. Ja, you name it. Men vi var heldigvis smittefrie!

Vi satte opp telt og rigget oss på gresset til pils og sol, før dørene til låven åpnet klokken seks. De som arrangerte hadde brukt maange uker på å rigge om en låve til en vaskekte saloon, med dart, flipcupbord, lykkehjul, hesteskokasting og mye mer.

Det var en ordentlig morsom kveld med leker, mingling, nye bekjentskaper, kåringer og en liten fotoshoot i åkeren. Når man først er på countryfest må det vel til (takk til Vaarin som gadd å ta bilder av alle).

Takk til alle arrangørene for en utrolig bra kveld! Det hele var veldig koronavennlig, og det var tatt hensyn til avstander og håndspriting av hender på alle stasjoner.

Juli Bucket List

Portør

Denne måneden finnes det ingen rengjøringstracker, ingen mål som må gjennomføres, ingen treningstracker. Denne måneden er det fuuuullt fokus på å kose seg! Denne måneden skal jeg feriere med familien min i Portør, treffe noen venner i Kvelde og toppe måneden med brudekjoleprøving i Lillestrøm, etterfulgt av en natt i hengekøye og en natt på hytte med noen av mine nærmeste barndomsvenner. De aller siste julidagene drar jeg og Øystein ut på årets Norgesroadtrip, en roadtrip jeg har planlagt nøye i flere måneder allerede.

Bengalkatt

Juli Bucket List

🍒  Sove i hengekøye
🍒. Telte på en øy
🍒  Kjøre båt
🍒. Treffe gode venner igjen
🍒. Dra på hyttetur
🍒. Gå flere titoppere
🍒. Fiske i havet
🍒. Plukke rips
🍒. Spise blåskjell på brygga
🍒. Padle kajakk
🍒. Snorkle
🍒. Prøve brudekjole igjen

Seilkurs med sailon

Ha en nydelig sommer!

Adventure Time: Bondhusvatnet

Bondhusvatnet

I Kvinnherad kommune langs Hardangerfjorden finner man det lille tettstedet Bondhus. Det ligger vakkert til midt mellom fonn og fjord. På 1800-tallet var det et populært sted å reise for adelsfolk og kongelige fra hele verden, og dampskip gikk ukentlig fra England og til den lille bygda.

Stien inn til Bondhusvatnet ble laget i 1863 for å frakte is fra breen som skulle sendes til andre land. Derfor ble den kalt “Isvegen”.

Bondhusvatnet har altså vært et populært turistmål i over 150 år, og det er ikke så rart. Det er en veldig vakker plass som er ekstremt lett tilgjengelig. Du kan til og med komme deg dit med rullestol. Veien inn er relativt slak og bred, og passer perfekt for en rolig søndagstur eller en joggetur.

Jeg og Øystein valgte å parkere bilen nede ved Olaløo, mest fordi vi misforsto hvor parkeringsplassen var. Vi var visst de eneste som parkerte der vi parkerte 🙂 Men vi betalte avgift likevel, så håper det gikk greit at vi trengte oss på. Vi dro innom den fine kafeen for å kjøpe “dagens bakverk”, som var kanelsnurrer. Det kunne faktisk ikke blitt bedre. Jeg hadde gått hele dagen og mast om kanelsnurrer til Øystein og sagt at vi MÅTTE ta med oss kanelsnurrer til Bondhus. Og det var i tillegg noen av de beste kanelsnurrene jeg har smakt.

På bildet nedenfor ser man starten av stien fra den egentlige parkeringsplassen.

Bondhusvatnet

Rapport: 

Tur: Bondhusvatnet
Lengde inn til vannet: 2,5km
Tid brukt til vannet: 45 min (beregnet tid: 60min)
Tid brukt til enden av vannet: 35 min
Tid på dagen: 13:30
Vannmende: ca. 1 liter
Bagasje: Kanelboller, mobil, goprokamera, Olympus-kamera, lefser
Turpartnere: Øystein
Vanskelighetsgrad: Lett

BondhusvatnetBondhusvatnet

Bondhusvatnet

Den fine stien inn til vannet er en opplevelse i seg selv, der den snor seg opp langs elva og har et hav av fine bildeplasser. Elva har et konstant turkist skjær, på grunn av brevannet, og noen plasser der himmelen ikke får speilet seg, er vannet nesten helt knallgrønt.

Jeg beklager litt rare farger på enkelte av bildene. De som er tatt med gopro har en tendens til å få litt ekstreme farger på for eksempel himmel. Men vi var dødsheldige med været, så det var for det meste knallblå himmel.

BondhusvatnetBondhusvatnetBondhusvatnetBondhusvatnetBondhusvatnetBondhusvatnetBondhusvatnetBondhusvatnetBondhusvatnetBondhusvatnetBondhusvatnetBondhusvatnetBondhusvatnetBondhusvatnetBondhusvatnetBondhusvatnet

Vel framme ved vannet måtte vi stå i kø for å ta bilder. Hvis du besøker dette stedet; plis prøv å være litt effektiv! Det er veldig provoserende å måtte vente en evighet fordi enkeltpersoner drar ut tiden på å krangle med familiemedlemmer, vente på venner eller ta 1000 bilder, se på dem og så ta 1000 til. Jeg og Øystein endte opp med å ta bilder to ganger, nettopp fordi vi prøvde å bruke så lite tid som mulig. Da vi skulle hjem igjen var køen kortere, så da tok vi en liten ekstra session. Men selv da tok vi bare én runde med selvutløser og så et par ekstra detaljbilder.

BondhusvatnetBondhusvatnetBondhusvatnetBondhusvatnet

Bondhusvatnet

Bondhusvatnet

BondhusvatnetBondhusvatnetBondhusvatnetBondhusvatnetBondhusvatnetBondhusvatnetBondhusvatnetBondhusvatnet

BondhusvatnetBondhusvatnetBondhusvatnetBondhusvatnet

Vi bestemte oss for å gå hele veien til den andre siden av vannet, og det er faktisk overraskende langt. Det ser så kort ut når du står på et sted, men den kritthvite sandstranden kommer liksom aldri nærmere. Det viste seg etterpå at vi bare hadde brukt 35 min med effektiv gange, da. Så SÅ langt er det ikke.

På veien fant vi en fin spot der vi satt oss ned for så spise de deilige kanelbollene. MmMmmMmMMMmm. Nedenfor ser du spoten vår.

BondhusvatnetBondhusvatnetBondhusvatnetBondhusvatnetBondhusvatnetBondhusvatnetBondhusvatnetBondhusvatnetBondhusvatnetBondhusvatnetBondhusvatnetBondhusvatnetBondhusvatnetBondhusvatnetBondhusvatnetBondhusvatnetBondhusvatnetBondhusvatnetBondhusvatnetBondhusvatnet

Tilbake tror jeg vi bare brukte litt over en time? Hele veien fra sandstranda. Jeg var sterkt motivert til å komme raskt tilbake fordi jeg tenkte på den deilige hardanger-cideren som Olaløo hadde fristet med.

Noe av det koseligste med hjemturen var at vi oppdaget at rett fremfor oss lå de små husene som Øysteins slekt faktisk er fra, laaangt tilbake. Du ser dem helt i enden av fjorden på bildene nedenfor:

BondhusvatnetBondhusvatnetBondhusvatnetBondhusvatnetBondhusvatnet

Kjappe tips til deg som skal gå bondhusvatnet:

1. Stikk innom Olaløo på vei til vannet
2. Stikk innom Olaløo etter turen og
3. Ikke bruk for lang tid på å ta bilder
4. Turen til enden av vannet er verdt å gå, det er langt færre folk som velger å gå der

Håper rapporten var til nytte og inspirasjon!

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top