5 næringsrike og mettende frokoster

Høsten og vinteren kan være en slitsom tid for mange. Det blir mørkere og mørkere, og mange trenger motivasjon om morningen. I tillegg er det lett å miste matlyst en trøtt morgen med lite som frister. Derfor har jeg funnet fram fem enkle frokostoppskrifter for en travel hverdag, som både er friske, enkle og gir masse energi! 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bringebærdrøm

Dette er kanskje min favorittfrokost for tiden. Den er frisk og er veldig rask å lage. Med vaniljeproteinpulver smaker det nesten som en dessert! Det er en videreutvikling av en faktisk dessert jeg pleide å spise før, som besto av bringebær, limekesam og bare litt store havregryn. Nå er oppskriften blitt enda mer mettende og proteinrik, og du finner den her

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eplegrøt

Når jeg skal kose meg litt ekstra og gjøre litt mer ut av morgenmaten lager jeg denne gode grøten. Her om dagen gjorde jeg klart eplene dagen før, så det bare var å lage havregrøt i mikroen og vipps var grøten klar! Full oppskrift finner du her.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Frisk høstfrokost

Persimonen er en frukt jeg alltid blir glad av å finne i butikkhyllene hver høst, for den er såå god! Jeg er allergisk mot så mye god frukt, men denne tåler jeg 100%, og den smaker nesten som en enda fyldigere pære. Sammen med yoghurt og cottage cheese blir den en perfekt frokost. Oppskriften finner du her.

 

Kjøleskapsgrøt

Det er faktisk ganske lenge siden sist jeg lagde kjøleskapsgrøt, noe som er dumt, for mer praktisk frokost skal du lete lenge etter! Denne lages bare kvelden i forveien og er perfekt ferdig når du står opp om morningen. Oppskriften finner du her.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Appelsinmüsli

Kutt opp en appelsin og bland den med en skål havregryn eller valgfri müsli. Appelsin tilføyer så mye friskhet til frokosten, og jeg trenger ofte det på ekstra tidlige morgener.  Første gang jeg så denne kombinasjonen, syntes jeg det var ganske rart, men ble veldig positivt overrasket over smaken! Nå syns jeg dette er dødsgodt! 

 

Q: Fikk du noen god frokostinspirasjon?

Julegaver til venninna

Tree korte dager igjen til advent nå, alle sammen! Og dersom man følger denne listen over viktige forberedelser til advent, så er et av punktene å ha planlagt alle julegaver, slik at desember blir en rolig og behagelig måned. Er du uinspirert og trenger gavetips? Fortvil da ikke! Her er nemlig listen over gaveideer for venninnen din. Linker finner du under bildet.

 

Veske – 349,- | Hårbøyle – 79,- | Julekule – 38,- | Gummibånd – 149,- | Neglelakk – 129,- | Pilatesrulle – 299,- | Toalettmappe – 349,- | Drikkeflaske – 249,- | Duftlys – 179,- | Kosesokker – 89,- | Veske – 179,- 

 

I dag er det hurtigsjakk på TV etter at alle sjakkpartiene som har vært før endte helt likt. Jeg vet det er VM, men de trenger da ikke slå verdensrekorder i antall remis-spill og? I dag krysser jeg fingrene for at det endelig blir avgjort, slik at vi kan begynne å se på vanlige serier og filmer igjen, haha. 

Kos deg masse denne onsdagen!

 

Q: Har du noen gode gavetips til en venninne?

 

#høst #gaver #jul #julegaver #gaveide #blogg #vinter #kaldt

Luna på eventyr

Det har blitt etterlyst flere katte-innlegg her på bloggen, så du som er lei av å lese om Luna får bare scrolle videre, haha! Man kan virkelig ikke tilfredsstille alle.

I helga var første gangen siden vi fikk Luna, at hun var utenfor tomta vår. Vi tok henne nemlig med oss til mamma og pappa på Skedsmo da vi var invitert på thanksgiving. Litt forhistorie først: Hjemme hos mamma og pappa bor det en annen katt som heter Belle. Hun har jeg hatt fra jeg var 11 år, og vi er alltid sammen når jeg er hjemme på besøk. Hun pleide alltid å sove på mitt rom da jeg bodde hjemme og hun var generelt mye sammen med meg. Belle har aldri vært noe glad i andre katter, mye sikkert fordi hun har vært i slosskamper siden hun var kattunge.

Derfor var ikke forventningene så store da Luna, vår nye katt, og Belle skulle møtes for første gang. Og det gikk akkurat slik man kan tenke seg. Det første Belle gjorde da hun oppdaget Luna var å hvese, for det har aldri vært andre katter inne i hennes hus før på den måten. Hun prøvde med alt hun kunne å markere området som sitt eget og skremme vekk Luna. Luna på sin side forsøkte seg først på noen små mjau før hun også tok til hvesingen, en laaangt mer puslete hvesing, haha.

De så på hverandre en stund, helt til Belle til slutt gikk opp i tredje etasje, og der ble hun, stakkars. Så Lunas første møte med mamma og pappas hus kan man ikke akkurat si var på topp. Men hun beholdt virkelig motet oppe, for da Belle hadde forsvunnet var hun i full gang med å undersøke hver eneste krik og krok. Hun var på hvert eneste bord, hver eneste hylle og i hvert eneste kott. Hun sov greit den natten, men vekket oss opp tidlig dagen etter for at vi skulle være med på å utforske mer.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Da vi kom hjem til Skien på lørdag var hun mildt sagt sliten etter et halvt døgns oppdagelsesferd og lang biltur, og hun sov som en stein på sofaen i timesvis etterpå.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dette var Lunas første eventyr, og jeg håper det blir mange fler i årene som kommer! Å kjøre bil med henne var veldig enkelt og greit, og hun var rolig under bilturene. Det er veldig greit å vite at jeg bare kan ta henne med meg, og ikke trenger noen til å passe henne hver gang vi skal vekk!

Ha en nydelig tirsdag kveld!

 

Q: Har du noen erfaringer med katt som møter annen katt? Gi meg gjerne tips til jula, for da skal de møtes igjen!

 

#høst #katt #dyr #katter #eventyr #adventure #bengal

To do-list: Uke 48

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Goood mandag!

Endelig er denne uka her, den uka med den første adventsdagen for i år! På lørdag er det 1. desember og på søndag er det 1. søndag i advent. Jeg har sett så fram til å begynne på desember, og jeg gleder meg til å begynne med adventsstemningen. Jeg har ikke spist en eneste pepperkake, drukket en dråpe julebrus eller spilt av en julesang (“Juletragedien” og “Nå er det jul” telles ikke…), så fredag kveld skal huset pyntes i lilla. På lørdag morgen skal jeg stå opp, slå på julemusikk, åpne første luke i kalenderen min og nyyyte en god adventsmorgen! Jeg gleder meg helt sykt. 

På lørdag skal jeg også i bursdag til kusina mi i Larvik og senere på julebord, så denne dagen blir travel for min del! Men så koselig den skal bli. Da er det viktig å planlegge dagen, slik at jeg får tid til alt, uten at det blir stress. 

 

Slik ser resten av To Do-lista ut:

 

 

 

✓ Støvsuge

✓ Vanne blomster

✓ Vaske klær

✓ Vaske badet

✓ Bytte håndklær

✓ Ukeshandel

✓ Vaske/rydde bilen

✓ Pynte til advent

 

 

 

Q: Hva skal du denne uka?

 

#høst #advent #jul #todo #blogg #todoliste #mandag #gjøreliste

Uka som gikk – Uke 47

Akkurat nå

I dag har vi sett på Verdenscupen i langrenn, og det gir veldig gode assosiasjoner til OL-tiden tidligere i år. Det var så koselig da vi sto opp i sju-tiden lørdag morgen bare for å få med oss OL og alt rundt oss handlet om akkurat dette. Selv om jeg i utgangspunktet ikke er såå sportsinteressert er det gøy å følge med når det står på. Det blir god stemning i stua når vi har kaffe/kakao, rundstykker og ski på TV!

 

Ukas høydepunkt

Jeg feiret for første gang ordentlig thanksgiving! Jeg og Øystein ble invitert på denne høytiden av en god vennefamilie. De har familiemedlemmer som er hjemkomne fra USA. Da har de tatt med seg denne koselige høytiden hit til Norge! Det er litt rart å feire thanksgiving når dette ikke er en norsk høytid i det hele tatt, så det var fint å få anledningen til å feire med noen ordentlig amerikanere på skikkelig vis. 

Vi sang nasjonalsangen, fortalte hva vi var takknemlig for i år og det hang bilde av presidenten i enden av bordet. Det var spennende å se hvordan man feirer denne dagen på ordentlig!

Ukas kos

I går var jeg og Øystein på besøk hos mormor og morfar. Der var det kringle, daimkake, kaffe, seigmenn og alt annet som hører besteforelder-besøk til! Det er alltid koselig å besøke besteforeldrene mine, og hvertfall slike enkle kaffebesøk.

 

Ukas mest leste innlegg

Det innlegget som har blitt desidert mest lest denne uka er det her med 15 kjoler du kan bruke på julebordet! Jeg drømte meg faktisk så mye vekk i kjolene at jeg ble nødt til å dra på Fretex dagen etter og kjøpe meg en kjole selv. Det er så mye fint der ute nå! Jeg anbefaler også å ta en tur på en stor Fretex-butikk, for de er så flinke til å trekke fram klær som passer til sesongen. Jeg fant så utrolig mange fine kjoler da jeg var der, og endte opp med den perfekte julebordkjolen.

Ukas spennende

Katten vår Luna møtte for første gang katten jeg vokste opp med, Belle. Jeg var veldig spent på dette møtet, siden Belle aldri har vært noen fan av andre katter. Hun har vært utrolig mye i slosskamper tidligere, og er derfor alltid skeptisk til fremmede katter. 

Møtet gikk egentlig akkurat som forventet, det ble hvesing fra hver av kattene og Belle knurret og var sur og redd. Men det endte med at hun valgte å gå opp i tredje etasje og bli der, så sånn sett gikk det greit! Jeg tror og håper at det kommer til å gå bedre i jula, for nå traff de hverandre bare et halvt døgn. Det er litt for lite for dem til å bli komfortable med hverandre. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ukas podcast

Jeg har begynt å høre på podcasten Andersen og Jakobsen, der Kristina Andersen og Belinda Jakobsen snakker om alt mulig artig som skjer i livene deres. Den er morsom, koselig, varm, fin og veldig underholdene. Anbefales!

Ukas innkjøp

Jeg føler meg som en skikkelig hykler, for jeg sier hele tiden at man ikke burde kjøpe seg noe til seg selv før jul, for man kan jo ønske seg det. Men jeg fikk til slutt så veldig nok da jeg brukte ca. 10 minutter å svare på en enkel snap. Derfor kjøpte jeg meg en ny telefon, en jeg har hatt skikkelig lyst på lenge! Litt dårlig samvittighet har jeg, men den var for dyr til at noen kunne gitt den til meg til jul uansett. Og det er jo litt fint å ha en telefon som fungerer og som jeg faktisk kan ta bilder med uten at den henger seg opp og klikker.

Jeg var også på en liten handlerunde på Rusta og Fretex, og fikk med meg det her:

💵 Mobil

💵 Julegensere

💵 Julegaver

💵 Julepynt

💵 Julebordkjole

Ukas middag

Maten på thanksgiving slår alt jeg har spist det siste halvåret. Forresten, middagen og desserten var helt magisk, og alle rettene ble servert med en passende vin til! Jeg blir sulten her jeg sitter bare av tanken på maten!

Ukas takeaway

Vi slo på stortromma på torsdag og bestilte oss sushi. Det er lenge siden sist, og sushi er jo såå godt! Vi spiste det til sjakken, som jeg må si begynner å bli utrolig trøttende. Det blir jo remis hver eneste gang! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ukas gave

Mamma kom hjem fra butikken på lørdag med disse her, som hun tenkte at vi skulle få ta med oss hjem, haha! En makrell-i-tomat-boks med bergensfolk og en med skiensfolk. Passende for oss som nå bor i Skien, og Øystein som er fra Bergen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Hvordan har din uke vært?

 

#ukasomgikk #høst #innlegg #blogg #høydepunkt #antrekk #kjole #thanksgiving 

Oppskrift: Hvitløksdressing

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ingredienser

✧ 1 dl rømme

✧ 1/2 dl majones

✧ 1-2 fedd hvitløk

✧ Litt limesaft

✧ Noen klyper gressløk

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bland sammen majones og rømme. Smak deretter til med hvitløk, sitronsaft og gressløk. Og vipps er du ferdig!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg bruker denne oppskriften til pizza, toast, quesadillas og alt annet der hvitløksdressing passer til! Jeg syns faktisk den smaker veldig mye bedre enn den man kjøper på butikken også. I tillegg er den laget på null komma niks!

Perfekt til lørdagskvelden. Ha en veldig fin helgekveld videre!

 

Q: Hva skal du denne lørdagen?

#høst #mat #dressing #oppskrift #recipe #helg

Weekend-tur: Pakkelister for bagen og håndbagasjen

Akkurat nåå er vi på vei til Skedsmo, etter bare fem dager borte. Denne gangen har jeg med meg Øystein og Luna (katten), og derfor tar vi bilen. Akkurat nå hadde ikke kabalen gått opp uten bil, så jeg er utrolig glad for at jeg har den. Vi skal nemlig bare sette fra oss Luna hjemme hos mamma og pappa, før vi igjen kaster oss i bilen for å dra på Thanksgiving-feiring på Lørenskog. 

Jeg både gleder meg og er veldig spent for denne dagen. Først og fremst skal vi spise veldig mye god mat i dag og være med dødskoselige folk, men dette er dagen Luna skal møte Belle (katten jeg vokste opp med fra jeg var elleve) for første gang. Belle har aldri vært noe glad i andre katter og har som regel angrepet alt som har kommet over på hennes territorium. Derfor er det så spennende, for jeg vet ærlig talt ikke hvordan det kommer til å gå. Jeg krysser fingrene for at Luna klarer å sjarmere henne i senk!

 

 

 

 

I bagasjen

🧳 Klær til thanksgiving-feiring

🧳 Klær til besøk hos mine besteforeldre i morgen

🧳 Toalettsaker

🧳 Sminke

🧳 Matskål til Luna

🧳 Doen til Luna

🧳 Leker til Luna

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I håndbagasjen:

👜 Sele til Luna

👜 Mat til Luna

👜 Kaffe

👜 Vann

👜 DAB-radio

👜 Lunsj

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Katteburet:

🐯 Mykt teppe

🐯 Luna

 

 

 

Vi liker å kose oss på tur, selv om vi bare skal kjøre et par timer. Derfor har vi med oss DAB-radio (ja, jeg har bare FM i bilen), kaffe og litt lunsj. Vi rakk ikke å spise rett etter jobb, så derfor måtte vi ha med noe enkelt å spise i bilen, uten at det vi kan bli for mette. Vi skal jo spise et stort måltid om bare noen timer.

Nå skal vi holde ut med en skrikende kattunge i bilen i to timer til, ha en nyyydelig helg og kos deg masse i kveld!

 

Q: Hva skal du i helga?

15 kjoler til julebordet

Allerede neste uke er desember i gang, og julebordene kommer på rekke og rad. Det er julebord med jobben, julebord med partners jobb, julebord med venner og julebord med studievenner, og til flere av disse kan det være vanskelig å finne antrekket som er den perfekte kombinasjonen mellom fest og formelt. 

Hva du skal ha på deg denne dagen kommer veldig an på hvem du skal dra med. Er det julebord med jobben, og dere er bare unge jenter, bruker dere kanskje noe annet enn om det er miks i både alder og kjønn. Derfor har jeg satt sammen fem forskjellige kategorier, slik at du lettere kan finne fram kjolen som passer for deg! 

 

Velour

Her –  HerHer

Den lille sorte

HerHerHer

Glitrende

HerHerHer

Sofistikert 

HerHerHer

Vågal

HerHerHer

 

Håper du fant inspirasjon eller antrekk, og kooos deg masse på årets julebord! Selv har jeg julebord lørdag neste uke, og gleder meg utrolig masse. Vi skal på Latter i Skien, før vi skal ut og spise og drikke resten av kvelden. Gleder meg!

Ha en fin torsdag kveld videre!

Q: Skal du på noe julebord i år? Hva skal du i så fall ha på deg?

#høst #julebord #jul #fest #kjoler #lister

12 sparetips for deg med dårlig råd

Enten du er student, skal spare til noe stort, er i er periode med dårlig råd eller rett og slett bare vil leve litt mer sparsommelig, finnes det mange gode måter å holde økonomien litt i sjakk på. Det er ikke alltid så lett å vite hvor man skal starte, så det lureste er å ta et steg om gangen og etterhvert gape over flere og flere punkter. 

Her har du tolv små punkter som kan hjelpe deg med å nå sparemålene dine!

 

 

 

12 gode sparetips

1. Betal bensin med Mastercard

Veldig mange banker tilbyr spesielle MasterCard som gir deg rabatt på bensinstasjoner. Slik kan du spare litt penger for hver gang du fyller bensin. Vær da obs på at du betaler tilbake med det samme, slik at det ikke blir renter på beløpet. Da mister du jo fordelen igjen.

2. Shoppestopp

I januar, februar og mars i år hadde jeg gående en 100 dagers shoppestopp, der det ikke var lov til å kjøpe noe unødvendig, som klær, sminke, tilbehør, bøker, sko, interiør og alt annet som du egentlig ikke trenger. Det gjør at du må vente i 100 dager, og dersom du fortsatt bare ha de unødvendige tingene da, så kan du kjøpe det etter disse 100 dagene har gått heller. Men på den måten blir du kvitt alle unødvendige impulskjøp.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3. Automatisk trekk

Opprett en sparekonto med forskjellige typer trekk fra brukskontoen din. Noe som er lurt er å både ha et fast trekk den dagen du vet du får penger inn på konto, og også et lite beløp for hver gang du trekker kortet. Da legger du ikke like godt merke til at pengene forsvinner inn på sparekonto, og samtidig kan du spare ganske mye.

4. Sett opp et enkelt budsjett 

Og hold deg til det! På denne måten er det lettere å holde oversikt over hva du faktisk bruker penger på. Sett av et par dager i uka og før inn hva du bruker penger på, og se hvordan du ligger an til budsjettet. Dersom du trenger tips til hvordan du skriver budsjett, så har du tre gode alternativer her

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

5. Ta vare på kuponger og kikk etter tilbud

Hvert fall de du tror du kan få bruk for! Her kan det være mye penger å spare, så lenge du ikke bruker kupongkort på ting du i utgangspunktet ikke hadde kjøpt til fullpris.

Det er lov å kjøpe ting på impuls hvis du vet du kommer til å spare penger på det på lang sikt. For eksempel: Da Spar hadde 10-kronersmarked mens jeg var student, pleide jeg alltid å turen innom og fylle opp med kaffe, pålegg, hermetikk og sauser. Det koster kanskje litt der og da, men dette vil lønne seg på lenger sikt, hvis det uansett er varer du bruker jevnlig. På samme måte kan du også være obs på salg på vintersko eller lignende dersom du vet at du kommer til å trenge nye snart. Da er det bedre å kjøpe noen du vil ha mens de er på tilbud enn å kjøpe til fullpris om noen måneder.

6. Bli medlem i butikker og organisasjoner

Bli hvert fall Trumf-medlem! Alle butikker og organisasjoner som har gratis medlemskap, og som du vet du kommer til å handle i ved senere anledninger, er det ingen skade å melde seg inn i.

7. Invester i kaffetrakter og termos

Eller eventuelt ønsk deg en til jul. Å kjøpe kaffe på skolen/jobben og både dyrt og veldig unødvendig når du kan lage deg akkurat den kaffen du vil ha hjemme og ta med på skolen. Det finnes så mange smaker og variasjoner, og det er mye billigere!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

8. Forbered lunsj

En pengesluker kan fort vært kantinematen på skolen/jobben. Det er veldig lett å dra kortet, gjerne et par ganger om dagen, fordi du får lyst på noe godt i kantina. Forbered heller en god lunsj, som rundstykker, brødskiver, restemiddag eller en god salat. Det er som regel billigere enn kantinematen uansett!

9. Ha alltid enkle “basic”-varer tilgjengelig

Spagetti, ris, couscous, havregryn, krydder, olje, sukker, mel, og enda mye mer. Har du nok basic-varer, har du nesten alltid mulighet til å lage en god middag. Når du storhandler for uken, ta med noen bokser med bønner, linser og hakket tomat, og du har en spaghettirett for noen dager til bare en 20-kroning.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

10. Hold handleturen til én gang i uka

For å hindre deg selv i å bruke mye penger på varer du ikke har planlagt å kjøpe, er det lurt å storhandle én gang i uka. Planlegg på søndagen hva du trenger til å lage diverse middager og hva du vanligvis bruker mye av. Ikke glem å regne med håndsåpe, brødposer, kaffe og lignende man ofte må ut og handle fordi man er tom.

11. Se etter kilopris

Ofte prøver leverandører å lure deg til å kjøpe større partier enn du behøver for en høyere pris. Derfor er det viktig å se på kiloprisen før du kjøper noe. Det gjelder også andre veien. Koster det mindre per kilo for et større parti, så kjøp heller det (hvis det kan fryses eller ikke går raskt ut på dato)!

12. Bytt ut varer med billigere alternativer

Det kan være mye penger å spare på å bytte ut ferske bær med fryste, kjøttdeig med bønner og dyre merker med first price. Let etter alternativer til dyre produkter, for det er det ofte veldig stor forskjell på.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Q: Har du noe du sparer til?

 

#høst #spare #student #økonomi #sparetips #studenttips 

To do-list: Uke 47

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En utrolig rask helg er plutselig over, og den fløy avgårde til sjakk hele fredagen og Skedsmo-tur på lørdag og søndag. Det er deilig at det er mandag igjen og jeg kan starte på med nye arbeidsoppgaver og prosjekter. Jeg elsker å ha fri, men jeg er også veldig glad i jobben min! 

Den kommende helga later ikke til å bli noe tregere. Jeg skal nemlig tilbake igjen til Skedsmo, denne gangen med både Øystein og Luna. På fredag skal vi nemlig på thanksgiving med en vennefamilie, noe jeg har gledet meg lenge til. Bare maten i seg selv blir jo magisk, og det vil også være mange utrolig gode folk!

Vi er nå over halvveis i november og neste uke er det allerede advent. Jeg har allerede skrevet flere ganger at jeg ønsker en deilig og avslappende advent, slik at jeg kan nyte den til det fulle. Derfor må enkelte ting være på plass. Forrige uke skrev jeg et innlegg om 8 ting du kan gjøre klar til advent (trykk for link) og denne lista er jeg ikke helt ferdig med selv enda. Jeg vet enda ikke helt hva jeg skal gi til alle sammen og heller ikke hva slags bakverk jeg skal lage. Det skal jeg finne ut av denne uka! 

Slik ser resten av gjørelista ut:

 

 

 

✓ Støvsuge

✓ Vanne blomster

✓ Vaske klær

✓ Vaske badet

✓ Bytte håndklær

✓ Ukeshandel

✓ Skifte sengetøy

✓ Vaske gulvet

✓ Skrive en liste over alt jeg skal gi i julegaver

✓ Lage en liste over julebakst

 

 

 

Håper du får en veldig fin start på denne uka. Sett deg litt mål og tenk optimistisk (selv om det er irriterende). Da skal du se at du får gjort bitte litt mer. Ha en veldig fin mandag ❤

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top