Late sommerdager

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I går var egentlig planen å trene, men da vi kom hjem fra jobb lå vi bare utstrakt på sofaen og orket ingen ting. Selv om døra og alle vinduer står på gløtt er det så varmt at bare tanken på trene gjorde vondt. Så vi lå slik da, helt til vi innså at det var ren idioti å la en så fin dag gå til spille. Vi pakket baggen med håndklær, badetøy og pepsi max, og dro for å bade! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nå er vi ordentlig i feriemodus. Vi lå og solte oss med familier og barn løpende glade rundt og sprutet vann på hverandre og bygde sandslott. Det var helt som om det skulle vært midt på dagen i juli. Det var fortsatt nærmere 30 grader ute til sent på dagen. 

Vi ble værende til halv åtte, og dro bare hjem fordi vi var sultne. Sola sto fortsatt høyt på himmelen og det var fortsatt så varmt at man ikke frøs det gram med vinduene helt åpne i full fart på landeveien. For en fantastisk dag det har vært!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Håper fler har fått nyte noen deilige dager i det siste. Som trøst for alle som ikke har det: Dette var min første badetur i år, og jeg har fått altfor dårlig utnyttelse av finværet! Så du er ikke alene! Vi var sikkert de blekeste på stranda, haha.

Ha en superfin torsdag videre!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

PS: Dette er ikke en annonse for Pepsi Max.

Vi har blitt gjeldsslaver

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg prøvde å gi et lite hint om det i går, men vi har fått til noe sykt kult, syns vi selv. Vi har blitt gjeldsslaver! 

Det jeg prøver å si er egentlig at vi fikk til å få lån. Vi hadde aldri trodd at vi skulle få det til, etter at jeg bare har jobbet et år og Øystein et halvt år, men vi fikk det til! Og plutselig har vi også kjøpt oss verdens fineste leilighet. 

Vi har så vidt bare tenkt litt på at det hadde vært gøy å kjøpe oss leilighet før, og jeg har bare drømt meg litt vekk i annonser på finn, dnb og sparebanken, uten å egentlig ha noe mål om å kjøpe noe. Vi var altså ikke på utkikk, men jeg kom plutselig over en leilighet som er helt perfekt for oss! Noe vi setter høyt er kjøkkenet, for vi liker å lage mat sammen. Men å lage mat på et lite kjøkken er stress, og en stor drøm for meg er å ha kjøkkenøy. Det har jeg nå! Jeg syns det er helt sykt. 

Leiligheten har alt vi ønsker oss: 

– Terrasse med sol hele dagen

– Stort kjøkken

– To rom

– Veldig lave fellesutgifter

– Hyggelige naboer

– Godt isolert både for varme og lyd

– FINT GULV! 

I tillegg har den varmepumpe, fine, hvite vegger i stua, hage, skur, og de som bor under oss har en søt hund vi kanskje kan låne når de er på ferie, hehe!

Vi bestemte oss altså for at dette var en leilighet vi hadde sykt lyst på. Men håpet var definitivt ikke med oss. Vi har ikke klart å spare opp mye penger enda, og ingen av oss ville at foreldre skulle legge ut eller være kausjonister. Likevel bestilte jeg en time hos rådgiver i banken og forberedte budsjetter og “beviser” på at jeg alene på min inntekt kunne betjene lån som overgikk mye stigning, og vi har jo begge fast stilling, så det er bare i ytterste nødstilfelle. Og vi fikk det til! 

Så da var det rett på visning to dager på rad og vi fikk faktisk drømmeleiligheten vår! Ja, vi er veldig heldige som er to stykker og som bor et sted som Skien med billige priser og lignende, men vi viser jo også at mange unge faktisk kan klare det med mye jobb og innsatsvilje uten hjelp av foreldre. En gang skal jeg skrive ned mine beste tips for å kanskje kunne realisere boligdrømmen, for vi var veldig heldige som visste mye om hvordan vi skulle gå fram, og fikk mye veiledning på veien!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Så nå pakkes alt ned i esker. Det er nesten litt vemodig, og nå er hyllene triste og tomme. Men det skal bli veldig gøy å flytte inn i den nye leiligheten!

Tise-salg!

God tirsdag!

Jeg har så mye ting jeg overhode ikke trenger, og nå er det på tide å kvitte seg med litt av dem. Da er appen “Tise” genial, det er så kjapt og enkelt å kontakte hverandre og avtale salg. Jeg kjøpte kameraet mitt på Tise, og man oppdager alltid ting man ønsker seg til en mye rimeligere penge enn du må betale for noe som er helt nytt. Og er det så farlig om noe er litt brukt? Det tar jo ikke akkurat lang tid før det du kjøper nytt er brukt det og, haha! 

Så nå har jeg samlet opp litt ting og tang som jeg selv skal selge, og det kommer nok ut mer etterhvert. Jeg prøver å selge billig, for poenget er ikke å tjene penger, men at ting som allerede er produsert kan gå videre til noen som kanskje kan ha mer nytte av dem.

Du finner profilen min på @elisekristiansen, klikk deg gjerne innom for å se om det er noe du kunne tenkt deg å ta over!

Ha en super dag videre!

To do-list: Uke 22

dav

God mandag!

Forrige uke var en veldig spennende uke, og grunnen skal jeg fortelle på onsdag. Det er utrolig mye som har skjedd denne mai-måneden at det har vært vanskelig å ha orden på noe som helst. Jeg håper juni blir hakket roligere, men jeg vet det er mye som skal skje da og, så vi får nå se! Mye tyder på at det blir veldig mye å gjøre i juni og, haha!

Uansett hvor mye som skjer ellers er det oppgaver som skal gjøres, og her er det som skal skje denne uka: 

✓ Ukeshandel

✓ Vask bad

✓ Støvsug

✓ Bytt håndklær

✓ Vask klær

✓ Vann blomster

✓ Skifte sengetøy

✓ Støvtørk overflater

Ha en super uke, alle sammen! Husk: ny uke er nye muligheter.

DIY – Freshe stoler

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Å pusse opp møbler, istedenfor å kjøpe nye er veldig lurt for både lommeboka og miljøet. Nå har jeg fått litt dilla på å ha farger hjemme, men jeg vet at jeg fort kan endre mening. Da er det bedre å pusse opp noe jeg alt har, enn å kjøpe nytt hver gang jeg endrer mening. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det du trenger

– En gammel stol

– Grunnmaling

– Maling i en kul og fresh farge

– Sandpapir

– Pensel 

– Spraylakk

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Slik gjør du

1. Skru av beina på stolen dersom det er mulig. Hvis ikke må du teipe de godt, slik at det ikke blir maling på dem, men det letteste for hele prosessen er definitivt å skru dem helt av.

2. Puss stolen grundig med sandpapir.

3. Mal det første grunningslaget. Stolen blir finest om grunningen dekker helt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

4. Puss stolen litt mellom grunningene med sandpapir. Pass godt på å vaske vekk støvet etter pussingen før du tar neste lag!

5. Mens stolen tørker spraylakkerer du beina i den fargen du vil. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tips: Test ut hvordan malingen ser ut uten og med grunning under på en plante eller en pappbit.

6. Jeg måtte ha hele tre grunninger, men stolen var svart og jeg hadde aldri grunnet før. Ikke vær redd for å bruke mye grunningsmaling.

7. Når grunningen er ferdig tørket kan du male. Siden jeg hadde gul maling måtte jeg ha tre lag maling. La det tørke mellom hver gang. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Håper dette var til inspirasjon for noen! God lørdag videre!

Fredagshumor #11

Goood fredag! 

Det er så deilig at det er helg igjen. Uka har gått utrolig fort, men det er likevel deilig at det plutselig er fri noen dager igjen nå. Jeg ser veldig fram til helga, for det skal være sommerfest med jobben! Sommerfest betyr garanti for god mat og stemning en hel kveld.

Det er lenge siden jeg har hatt ukens programmeringsvits nå, så her er den:

Ha en strålende helg, alle sammen! 

#programming #programmering #programmeringshumor #programmeringsvits #code #kode

Scrap-poster

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg vet ikke egentlig om scrap-poster er et ord (nei, det er vel ikke det), men siden scrapbook er et ord, så kan vel scrap-poster være det? Altså en scrap-poster funker på samme måte som en scrap-book, bare det er en plakat. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg har begynt å lage en scrap-poster! Jeg fant frem noen gamle interiør-magasiner, klippet ut de kuleste ideene og detaljene, malte en papplate hvit og begynte å lime ideene på bit for bit. Posteret begynner sakte, men sikkert å ta form. Jeg har nesten akkurat begynt, så det er mye hvite flekker igjen på posteret. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Så dette er et tips for alle som har gamle magasiner liggende og trenger å få samlet alle de beste ideene, tankene og drømmene på samme sted!

Noe å vurdere selv?

Lær å lage hjemmeside – Leksjon 12

Nå er vi straks ferdige med bloggdesignet vårt! Det eneste som gjenstår er footeren som er bunnen av siden. Det som typisk ligger i en footer varierer litt. Noen ganger er det kun en tekstlinje der det står hvem som har laget nettsiden, mens andre ganger står det i tillegg litt kontaktinformasjon, logo og lignende. 

Så denne leksjonen blir veldig kort og enkel. Og jeg beklager at det blir en så kjedelig leksjon som siste leksjon. 

Footer

Vi begynner rett på og legger inn dette i <footer>-seksjonen:

<footer>
    <p>© 2018 FrkFrontend all rights reserved</p>
    <p>Kontaktinformasjon: <a href="mailto:elis[email protected]">[email protected]</a>.</p>
</footer>

Dette er bare et enkelt eksempel på hva en footer kan inneholde. Først har jeg laget en copyright-setning, som sier at jeg har laget designet og at det man ikke kan kopiere hele uten tillatelse. En slik setning burde inneholde:

1. Et copyright-symbol (du finner det ved å google “copyright icon”)

2. Året designet/hjemmesiden ble laget

3. Hvem som har utviklet designet/hjemmesiden

4. En rettighetserklæring

Enkelte nettsider har evigvarende scrolling, og velger derfor alternative plasser å ha footeren sin. Facebook har for eksempel gjort det slik: 

I tillegg til copyright-setningen har jeg en linje for kontaktinformasjon, der jeg legger til link til epostadressen min.

Styling

Jeg har jo hittil hatt et veldig enkelt og stilrent design, og det planlegger jeg å fortsette med. Det er viktig at alle elementene på nettsiden henger sammen og matcher hverandre. Derfor valgte jeg å beholde den hvite bakgrunnsfargen, og la bare til dette:

footer {
    padding: 14px;
    font-size: 12px;
    text-align: center;
}

Paddingen er den samme som er brukt i headeren. Jeg har valgt å gjøre skriften litt mindre og sentrere den. Resultatet av bloggdesignet blir slik: 

Jeg har lagt til en til artikkel for å illustrere hvordan det vil se ut med to. 

Nå kan det hende det blir litt opphold i webleksjonene, til jeg får planlagt litt videre. Men da kommer jeg sterkere tilbake neste gang! 

De andre leksjonene finnes her: 

3 år

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I går hadde jeg og samboeren min Øystein 3-årsdag, og det var en så fin dag. Vi løp en tur sammen, dro på kino, bestilte kinesisk takeaway og drakk vin, alt i alt en perfekt dag! 

Jeg har så lyst til å dedikere ett innlegg og oppmerksomhet til verdens minst oppmerksomhetssyke person, mannen bak bloggbildene av meg. Så alle som ikke tåler kliss kan godt bare skrolle videre, for dette blir klissete som tyggis i håret. 

dav

Takk for at du ser når jeg er lei meg, selv om jeg prøver å skjule det. 

Takk for at du orker meg når jeg er sur og lei uten grunn.

Takk for at du går fra en CS-match for å trøste meg, selv om alle vennene dine blir sure. 

Takk for at du tar oppvasken. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Takk for at du sier unnskyld.

Takk for at du var enig i at alle problemer kan jobbes med, slik vi nå har bevist. 

Takk for at du er så sykt kul.

Takk for at du er så snill. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Takk for at du leser korrektur på bloggen min.

Takk for at du gjør livet mitt svært mye bedre. 

Takk for at du får meg til å le hver eneste dag. Selv de gangene jeg prøver å være seriøs og si “Øystein, seriøst, det er ikke morsomt……..” klarer jeg ikke holde smilet vekk. Og selv de gangene ansiktet mitt er opphovnet av grining og jeg ikke aner hva som kan gjøre meg glad igjen.

dav

Jeg kan fortsette i all evighet sikkert, men kort oppsummert:

Du er best!

PS: Beklager igjen for kliss ♥

To do-list: Uke 21

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Merk den nydelige stolen jeg har pusset opp 

Det var så deilig å våkne opp til fri på en mandag. Hvordan bedre starte en uke? I dag har jeg og Øystein i tillegg 3-årsdag, så vi skal på kino og bestille noe god mat etterpå. Det blir en ordentlig bra dag! 

Det skal bli deilig med en litt roligere uke enn de som har vært hittil. Det eneste jeg har i planene er å dra på sommerfest med jobben på lørdag, og utenom det skal jeg bare komme litt inn i rutiner igjen. Jeg vet jeg sier det nesten hver uke, men det skjer så mye for tiden at det er litt vanskelig, haha! 

Uansett, de huslige oppgavene må gjøres, og denne uka er det dette som står for tur:

✓ Ukeshandel

✓ Vask bad

✓ Støvsug

✓ Bytt håndklær

✓ Vask klær

✓ Vann blomster

✓ Skifte sengetøy

✓ Rydde i kjøkken- og kjøleskap

Ha en superbra uke, alle sammen! 

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top