Skremmende god frokost

Happy halloween!

I dag sto jeg opp før 05:00 for å dra innover på kundemøter i Oslo, og trengte derfor en kjapp og enkel frokost. Dersom du ønsker deg noe varmt, godt, kjapt og sunt, så er dette en perfekt frokost for deg også, på en kald og mørk høstmorgen.

Oppskrift frokost

Det du trenger

– En brødskive

– To egg

– Kanel

– Kardemomme

– En teskje brun sukrin

– En neve blåbær

– Vaniljekesam

Oppskrift frokost

Slik gjør du

  1. Visp egg, kanel, kardemomme og sukrin sammen.
  2. Kutt brødet opp i biter og rør de inn i egg-røren.
  3. Hell over en neve blåbær og rør det inn.
  4. Sett miksen i mikroen i 4-6 minutter, eller til du ser at eggene har trukket inn i brødet og stivnet.
  5. Topp med vaniljekesam og nyt en blåbærmuffinslignende frokost!

Oppskrift frokost

I går kveld kuttet jeg opp brødet og blandet egg-miksen, og puttet alt i bokser. Da gikk det ekstra fort for meg på tilberede dette i dag morges. Det var rett og slett bare å blande sammen og slenge i mikroen. Mens den godgjorde seg i mikroen kunne jeg gjøre andre ting som å sminke meg og pakke jobbveska.

Oppskrift frokost

Ooohooo, ha en skremmende og gøy halloween!

Vestlandsroadtrip

Ferga i JondalKoffert

Nå har det gått flere dager siden vi kom hjem fra Bergens-turen vår, og nå har vi landet litt. Er det ikke typisk at man først føler man lander midt i uka, når det bare er et par arbeidsdager igjen før ny helg?

Torsdag forrige uke pakket vi koffertene, katteburet og en håndbagasje full av snacks, og så dro vi av sted til Bergen, hjembyen til samboeren min. Veien dit føles kortere for hver gang vi kjører over fjellet, og denne gangen passet vi på å legge inn mange koselige stopp langs veien, både til og fra. Vi har vært innom Bø, Vinje, Røldal, Norheimsund og Steinsdalsfossen. Vi har kost oss med digg stoppmat, som jalapenosticks fra Fjoset i Bø og pizza fra Pizzabakeren i Røldal. Vi har sett fosser, fjell og snø. Det er den perfekte roadtrip-ruta om du ønsker å få se mye av Norge på kort tid!

KoffertKoffert

Anledningen for turen var i hovedsak bursdagen til Øysteins mor, og jeg var så glad for å få være med på feiringen. Øysteins familie er så koselig, og jeg føler meg veldig godt tatt imot hver gang jeg treffer dem. Vi fikk ikke vært med på hele festen, for vi ble også invitert på halloweenfesten til en av Øysteins beste venner i Bergen. Så vi kledde på oss kostymene våres og sminkes oss, og så dro vi av sted på fest nr. 2!

PiratkostymePiratkostyme

Mitt go-to-kostyme er alltid pirat, haha. Jeg samler en ny del for hver gang jeg bruker kostymet. I år var det nye kun en tatovering på overarmen, så neste år må jeg nok steppe opp gamet enda litt mer, om jeg skal kle meg ut som det samme. Alle delene (bortsett fra buksa) er arvet ved forskjellige anledninger, og til sammen er det blitt et helt ok kostyme!

Det ble en liten og intern gjeng på halloweenfesten, noe som passet meg helt perfekt, siden jeg ikke ville kjent noen andre enn de som arrangerte uansett. Vi lekte drikkeleker, spilte beerpong og danset helt til vi tok en taxi til sentrum og dro på Heidis der. Etter en lang kveld ute tok vi taxi hjem igjen og la oss, og våknet opp til at kokka var stilt en time tilbake. Diiiigg! På søndag bar reisen hjem igjen tilbake til Skien, og stakkars Luna sovnet som en stein nesten med det samme hun ble sluppet ut av katteburet sitt. Åtte timers reise tar visst på.

Ferga i JondalFerga i JondalFerga i JondalKoffertJalapenosticksSteinsdalsfossenSteinsdalsfossenSteinsdalsfossenSteinsdalsfossen

Takk for at jeg fikk komme på besøk, vakre vestland! Vi sees igjen.

Uka som gikk – Bursdagsfeiring, trening og mestringsfølelse

Stuebilder

Akkurat nå

Akkurat nå har jeg akkurat kommet hjem fra trening og begynt på søndagspizzaen. Deigen står til heving, og dagens ingredienser kommer til å være kjøttdeig, pesto, mozarella, cherrytomat, sopp, basilikum og selvsagt litt ananas. Jeg angrer bitte litt på at vi ikke kjøpte noe mer italiensk kjøttpålegg. I det minste burde jeg egentlig ha laget kjøttboller av kjøttdeigen, men det gadd jeg ikke…

Ukas høydepunkt

Vi kom som sagt akkurat hjem fra trening. Det ble treningsøkt nr. 3 bare denne uka, noe som er over all forventning. Jeg har hatt så lite motivasjon og glød de siste månedene, og bare tanken på trening har vært slitsom. Jeg har klart å komme meg på trening innimellom, men det har vært kun slitsomt og ikke noe gøy. For noen uker siden klarte jeg likevel å snu tankegangen min. Jeg bestemte meg for at neste morgen skulle bli en bra morgen, og jeg sto opp, tvang meg selv til å bruke tid på å lage kaffe, spiste en god frokost, kom på jobb med ny glød og følte meg plutselig mye mer inspirert enn på lenge. Den kvelden fikk jeg innfall om at jeg ville trene, så jeg sendte en melding til naboen og lurte på om hun ville være med, halv ni på kvelden. Det ville hun! Og etter det har vi trent hver uke, et par ganger i uka. Det er SÅ deilig å være i gang igjen! Nå har jeg lyst til å trene og vi avtaler å møte andre venner på treningssenteret, slik at det også blir sosialt. Det er deilig å bli sliten igjen!

mde

Ukas kos

Vi feiret bursdagen til naboen under oss på fredag! De fikk besøk av et vennepar som kom langveisfra i tillegg, så vi ble en god gjeng på seks stykker, og det var så gøy. Det har vært så mange bursdager i det siste, som har vært store fester med mange folk. Derfor var det deilig at det bare var seks stykker denne gangen, for det blir en heelt annen type fest. Det blir mye mer intimt og koselig, på en måte.

Ukas jobbøyeblikk

Jeg jobber på et veldig stort prosjekt, der det er veldig viktig å ikke ødelegge noe. Denne uka har jeg og en annen frontend-utvikler vært uten han som er ekspert på backend-ting, og ingen av oss er veeldig gode på å finne ut av feilmeldinger og sånn som går på det tekniske og ikke vår egen kode. Vi måtte ha noe ferdig til klokken fire på fredag, og vi trodde vi hadde ganske god tid, helt kvart over tre, da det så ut som at alt var ødelagt. Da gikk vi litt i krisemodus. Vi fikk litt veiledning over slack, men måtte klare det meste selv, og det endte med at alt var fiks ferdig og perfekt åtte minutter på fire. DET var verdens beste følelse.

To ansatte som arbeider med webutvikling

Ukas middag

Den beste middagen denne uka var noe helt nytt. Vi var på vei til butikken etter trening og var usikre på hva vi skulle spise på torsdag. For meg fristet det ikke med noe som tok lang tid å lage, siden jeg var sliten, så jeg googlet “raske middager” og fikk opp en syyykt digg fiskerett fra kolonial.no. Det var laks med en sweet-chili-dressing (mer enn bare sweet-chili-saus), og vi valgte å kjøpe avokado og mango som tilbehør. Det var såååå godt! Vi ha det neste uke og. Det er en perfekt oppskrift for alle som ikke liker fisk, tror jeg. Du finner den her.

Ukas avslapning

Nå som høsten er over oss og det regner nesten hver dag er det fint å kunne tilbringe litt tid inne. På onsdag hadde jeg trent dagen før og hadde planer om å trene dagen etter, så jeg lot meg selv ha en ordentlig avslappende og deilig kveld etter jobb. Jeg lagde meg te, krøp under teppet og så Downton Abbey resten av dagen.

Sofa med pledd

Ukas serie

Nå må jeg si med tungt hjerte at jeg har sett ferdig Downton Abbey igjen. Nå er det flere år til nesten gang jeg kan se hele serien på nytt (det må gå noen år for at jeg skal glemme detaljene hehe). Jeg syns det er en så utrolig fin og bra serie, og man lærer så mye om normer, teknologien, samfunnet og historiske hendelser, og utviklingen av alt dette fra 1912 til seriens slutt på midten av 1920-tallet. Den engasjerer så mye, og jeg gråter av sorg og glede om hverandre, haha. Jeg følte en slags tomhet da rulleteksten dukket opp på siste julespesial-episode. Hva skal jeg gjøre med livet nå? Jeg får vel begynne på en ny serie.

Mål for uka som kommer

Nå som treningsrutinene har kommet på plass er det klart for å begynne og lage en treningsplan. De siste ukene har hver treningsøkt hvert litt sånn at jeg kjenner på dagsformen hva jeg skal gjøre. Nå skal jeg begynne å legge opp en plan i starten av uka, slik at det blir enda enklere å få maks ut av treningen.

Hva skal jeg framover

Den siste tiden har vært fylt med så mye fint. Det har vært burdager, middagsbesøk, maange timer med serietitting og jeg har kommet i gang med treningen igjen! Alt er så veldig bra for tiden, og framover skal vi enda flere koselige ting. Her er bare noe av det vi skal i tiden framover, og jeg ser så fram til det.

Roadtrip til Bergen

Vi skal ta oss en aldri så liten biltur til Bergen om bare litt over én uke! Er det én ting jeg og Øystein er flinke på, så er det å komme oss ut på roadtrips rundt om i Norge. Man får sett så mye fin natur og det er deilig å kunne stoppe hvor man vil for å utforske eller ta bilder. Jeg gleder meg til å treffe Øysteins familie og venner igjen.

 

Ferie halloween

Jeg eelsker halloween, og skal selvsagt feire det i år også. Jeg får ikke arrangert en egen fest i år, for vi er nemlig invitert bort for å feire med vennene til Øystein i Bergen. Vi var der for et par år siden også, og da var det hvertfall veldig gjennomført, så jeg regner med det blir like kult i år.

 

Pynte inngangspartiet til halloween

Jeg gleder meg så veldig til selve halloween-kvelden, når jeg skal pynte og gjøre det kult utenfor. Selv om det sikkert ikke fører til at det kommer så mange barn, er det jo artig å prøve hvertfall. Jeg skulle ønske alle husene pyntet masse, sånn som på amerikanske filmer, haha.

Bursdagsfeiring

Som om det ikke har vært nok bursdagsfeiringer i det siste, så stopper det ikke der. Det er flere bursdager i slutten av oktober og starten av november, og dermed blir det enda flere feiringer. Jeg elsker bursdager, og det er alltid en perfekt anledning til å komme sammen og feire!

 

Gokart-turnering

Vi har utfordret en av de andre IT-bedriftene i Skien til en gokart-turnering. Det er derfor veldig mye som står på spill, hele vårt omdømme og vår stolthet. Vi er nødt til å vinne, så det blir en utrolig spennende kamp.

 

Kurs med Røde kors

2. november skal jeg på kurs med Røde kors en hel dag, og jeg gleder meg faktisk veldig. Det kommer til å være utrolig lærerikt og noe jeg kan ta med meg videre senere i livet. Det er et grunnkurs i psykososial førstehjelp, noe som kan være vel så viktig som vanlig førstehjelp!

Tiden som kommer blir spennende, morsom, lærerik og minneverdig. Jeg er veldig glad for alle opplevelsene jeg får, og jeg gleder meg masse til å koooose meg med kakaokoppen under et teppe mellom slagene.

Ha en deilig oktoberkveld videre!

Høstwants – Klær

// Inneholder produktlenker

 

Selv om jeg ikke handler så mye nytt av klær, syns jeg det er veldig gøy å kikke! Akkurat nå forelsker jeg meg i fine kåper, store strikkegensere og deilig høsttilbehør. Jeg har samlet sammen noen av de fine plaggene jeg har funnet, med lenker under!

Høstmoten er så varm, myk og herlig. Jeg elsker å tulle meg inn i flere lag med varme jakker og skjerf så store som tepper. Det er nesten litt trist at vi allerede er halvveis gjennom høsten, men så har vi jo en vinter å se fram til og!

 

Kåper

Kåper

1 – her, 2 – her, 3 – her, 4 – her, 5 – her, 6 – her

 

Strikkegensere

gensere

1 – her, 2 – her, 3 – her, 4 – her, 5 – her, 6 – her, 7 – her, 8 – her, 9 – her

 

Tilbehør

Tilbehør

1 – her, 2 – her, 3 – her, 4 – her, 5 – her, 6 – her

 

Fant du noe du likte?

Organisering av kjøkkenskuffer – Før og etter

Bilde av kjøkkenskuffer

I dag har jeg fått surret meg til å rydde i kjøkkenskuffene, og tenkte det var en god anledning til å vise hvordan vi organiserer dem. Jeg har ikke omorganisert noe, men det var virkelig behov for en opprydding. Vi har bodd her i halvannet år nå, og dette er første gang jeg rydder i kjøkkenskuffene siden vi flyttet inn. Vi har til sammen seks skuffer, og nå skal jeg gå gjennom alle sammen i tur og orden.

 

Nr. 1:

I den første skuffen har vi bestikk, slik som i de fleste andre hjem. I bestikkskuffen oppbevarer vi i tillegg flaskeåpnere, mini-rivjern, tesil, potetskreller, saks og drikkeflaskekorker.

Før

Bilde av kjøkkenskuffer

Etter

Bilde av kjøkkenskuffer

Nr. 2:

I den andre skuffen oppbevares matlagingsredskaper, som stekespader, kjevle, sleiver, bakeboller, desilitermål og stavmikser, men også spisepinner og vinåpnere.

Før

Bilde av kjøkkenskuffer

Etter

Bilde av kjøkkenskuffer

Nr. 3:

Dette er skuffen det kanskje var deiligst å få ryddet i, fordi det var veldig lett å få full oversikt og alt der har sin plass. Den inneholder nemlig flasker, shakers og termoser, lokk og korker, servietter, plastbestikk og nyttige greier, som batterier, tape, lim og sånne myke ting man putter under bordbein.

Før

Bilde av kjøkkenskuffer

Etter

Bilde av kjøkkenskuffer

Nr. 4:

Den første av de brede skuffene inneholder mye greier som grytekluter, tevarmer, koppehåndklær, støvkluter, kjøkkenkluter og forkle, og også nyttige ting som bakeark, aluminiumsfolie, platfilm og en vekt.

Før

Bilde av kjøkkenskuffer

Etter

Bilde av kjøkkenskuffer

Nr. 5:

Skuff nummer 5 er skuffen med tørrvarer og hermetikk, som gjerne brukes ganske ofte. Jeg er veldig glad i å ha enkelte essensielle matvarer tilgjengelig, som havregryn, mel og sukker, men også andre kjekke ingredienser man trenger til veldig mange typer bakverk og middager, som bakepulver, hermetisk tomat, couscous, melis og gjær.

Før

Bilde av kjøkkenskuffer

Etter

Bilde av kjøkkenskuffer

Nr. 6:

Den sjette skuffen er for alt jeg ikke helt vet hvor ellers jeg skal legge, haha. Det har blitt en slags godteskuff, der godisen ligger i den store brødboksen, og jeg oppbevarer te, kaffe og andre store matvarer, som den store posen med salt.

Før

Bilde av kjøkkenskuffer

Etter

Bilde av kjøkkenskuffer

Hvordan organiserer du kjøkkenskuffene? Hvor ofte rydder du dem? Har du noen tips til meg, og hvordan jeg organiserer? Har du noen spørsmål? Fyr løs i kommentarfeltet!

10 overkommelige halloweenkostymer

Sliter du med å vite hva du skal kle deg ut som? Orker du ikke å tenke på at du skal bruke masse tid og penger på kostymet? Det er bra, for jeg har laget en liste over kostymer du ikke trenger all verdens for å pulle off.

Bilde av kattekostyme og batmankostyme

1. Spøkelse eller zombie

Spøkelse eller zombie må jo være noe av det mest klassiske å kle seg ut som, men det er kanskje fordi det er så enkelt! Det finnes en million ulike variasjoner, men du kan faktisk komme unna ved å kun bruke helt vanlige klær, og så sminke deg litt “spøkelsesaktig” i ansiktet. Det finnes mange ulike sminkevideoer man kan se på Youtube, og voila! Man har et superbillig og enkelt halloweenkostyme.

2. Lara Croft

Lara Croft-karakteren er ikke bare dødstøff, men hun er i tillegg veldig enkel å kle seg ut som. Og ikke minst behagelig! Siden hun kommer i så mange varianter i filmer og spill, så kan man også tilpasse antrekket litt etter hva man har hjemme fra før av. Du trenger en brun, hvit, svart eller grå singlet og en shorts eller bukse. For å markere litt ekstra at du har kledd deg ut som Lara Croft kan det være en idé å legge til noen reimer rundt lår og noen bånd rundt overarmene. Prikken over i’en er å flette håret i en lang flette.

3. Pirat

Et pirat-kostyme er veldig varierende, og trenger ikke koste én krone. Dersom du finner et gammelt sjal eller skjerf og knyter det rundt hodet kan det være alt du trenger for å kalle deg en pirat. Se etter klær og tilbehør på bruktbutikker eller på finn.no, så setter du lett sammen et bruktbart piratkostyme.

4. Batman

Et batman-kostyme har to viktige ting man trenger: en maske og en kappe. Utenom det kan kvalitet på maske og kappe variere, og du trenger bare helt svarte klær. Advarsel: Å gå rundt og imitere Batman kan føre til sår og vond hals, men hva gjør man ikke for kostymet?

5. Djevel

Med røde klær og et par djevelhorn har man plutselig et fiks ferdig og klassisk kostyme. Hvis du vil toppe det litt ekstra kan du male deg i fjeset og skaffe en sånn djevelfork (Heter det djevelfork? Sånn der pinne med tre spisser…).

6. Donald Trump

Dra håret bakover (eller forover, om du har kort hår) og finn fram solpudderet du brukte i 8. klasse, så er du plutselig en perfekt kopi av Donald Trump. Øv deg litt på å imitere håndbevegelsene og uttrykkene hans, så kommer alle til å skjønne kostymet ditt!

7. Skjelett

Jeg er bitte litt sjalu på de som er så flinke til å sminke seg at de får til ordentlig gode skjelett-looks. Da trenger man jo bare å sminke seg og ta på seg noen svarte eller hvite klær, og vipps har man et kult kostyme!

Mange personer med ulike kostymer

8. Sims 2-karakter

Du trenger: En hårbøyle, en metalltråd, tape, papp og grønn tusj. Klipp ut en grønn firkant  fra pappen og fargelegg den grønn. Tape den til metalltråden, og fest metalltråden til hårbøylen. Og plutselig er du en sims-figur!

9. Vampyr

Du trenger de gode, gammeldagse løstennene og kan gjerne spe på med litt jukseblod. Thats it! Det er kjempeenkelt og billig å kle seg ut som en vampyr, og det er noe som ikke krever noe ferdighet eller tid. Så kan du gjerne dra kostymet ditt lenger om du vil, med kappe og hvitmaling i fjeset.

10. Katt

Med et par katteører har du plutselig et helt enkelt antrekk. Du kan variere det og bruke akkurat de klærne du vil, og bestemme om du ønsker en maske eller om du vil tegne værhår i fjeset.

Bilde av kattekostyme og batmankostyme

Lykke til med halloweenforberedelsene!

 

Pssst… Minner forresten om jeg i fjor tipset om 10 ideer til parkostymer for halloween. Du kan lese det her

Kino, overtid og superkjapp trening

Dette er definitivt en uke som bare kan kalles “overtidsuka” med det samme.

Jeg har jobbet overtid hver eneste dag til nå, og i morgen skal jeg på kundemøte i Oslo. Det betyr at det hvertfall kommer til å bli en lang dag i morgen! På slike dager må jeg vanligvis dra hjemmefra 05:50, men nå kan jeg heldigvis drøye til 06:20… Jeg kjenner jeg ikke helt klar for å stå opp like over fem i morgen, og jeg er 100% overbevist om at mennesker som står opp klokken 05:00 til vanlig for å “gripe dagen”, de lyver både for seg selv og andre. Neida, men ærlig talt… Det er å stå opp midt på natta.

Heldigvis har jeg også fått inn noen noen hyggelige kvelder, slik at det ikke bare blir jobb. Jeg har rukket å gå en tur med en venninne, dra på kino og en kjapp treningsøkt i dag. Vi så The Joker, og det var en syk film! Joaquin Phoenix gjorde så mye med filmen bare med skuespillertalentet sitt. Jeg skjønner ikke hvordan det var mulig å ha så mye kontroll på kroppen sin, fra fingertuppene til de små rykkende nervene rundt munn. Bare det er god nok grunn til å se filmen. Så var den i tillegg veldig bra. Mørk, men bra! Jeg skal ikke si så mye mer om det, jeg er altfor flink til å spoile.

Gårsdagens luuunsj! Ole hadde bursdag, så det måtte vi feire med Burglar-burger og kake!
Dette er så sliten jeg er akkurat nå.

I tillegg må jeg bli flinkere på å ta bilder, for igjen er det et innlegg med masse random bilder… Og er ikke bildene litt av grunnen til at man gidder å gå inn på en blogg i det hele tatt?

Ha en good natt, nå skal hvertfall jeg legge meg.

Mest Googlede spørsmål om mitt yrke

To ansatte som arbeider med webutvikling

 

are webdevelopers...

Er webutviklere programvareingeniører? (are web developers software engineers)

Ja, webutviklere er programvareingeriører som bare lager applikasjoner og sider på web. På daglig basis gjør ikke en programvareutvikler noen annen jobb enn en webutvikler og lønna er lik, selv om “software engineer” høres mye mer fancy ut, hehe.

 

Er webutviklere fortsatt etterspurt? (are web developers still in demand)

JA, webutviklere er definitivt fortsatt etterspurt. Det er fortsatt et stort behov for å fornye nettsider hele tiden, og internett går nok ikke under på en god stund til.

 

Er webutviklere programmerere? (are web developers programmers)

Ja og nei, programmerere og webutviklere har gjerne litt ulikt fokus. Programmerere lager gjerne nye dataapplikasjoner, mens en webutvikler bygger og vedlikeholder en hjemmeside. Likevel er webutviklere en mellomting mellom en programmerer og en webdesigner, som ikke skriver noe kode i det hele tatt. I tillegg blir webutviklere ofte brukt til å også lage dataapplikasjoner. Sånn sett er det noen webutviklere som også kan kalle seg programmerere.

 

Er webutviklere programvareutviklere? (are web developers software developers)

Ja, dette spørsmålet blir litt besvart i spørsmål 1. Webutviklere er programvareutviklere, fordi de utvikler applikasjoner for web.

 

Er webutviklere glade? (are web developers happy)

Jaaa, vi er veldig glade! Det er en utrolig fin og givende jobb, som bidrar til stadig kompetanseutvikling og mestringsfølelse. Jeg er veldig fornøyd med jobben min!

Oppskrift: Kremet laksepasta

Bilde av kremet pasta med laks

I dag hadde vi en del greier i skapene som vi enda ikke hadde brukt, deriblant en kremfløte som går ut på dato i dag. Denne oppskriften er derfor et liite slag for å bruke rester til å lage veldig god mat, for alle ingrediensene er noe vi hadde i skapene fra før av.

Jeg kan se for meg at denne retten er veldig god med alle mulige grønnsaker, som sopp, purre og løk, og det jeg hadde var gulrot, sjalottløk og en siste liten rest av en squash. Kremfløten kan (og burde kanskje helst?) byttes ut med matfløte eller creme fraiche, men la dette være inspirasjon til å bruke det du har i kjøleskapet for å lage deg en god middag. For denne ble definitivt god!

Bilde av basilikum og tomat

Ingredienser

– 4 fileter laks
– 1 stor sjalottløk
– 1/2 squash
– 1 gulrot
– 2 fedd hvitløk
– Nok tagliatelle til to personer
– 3 dl kremfløte (eller matfløte eller creme fraiche)
– Salt
– Pepper
– Topping: Basilikum, parmesan og cherrytomat

Bilde av kremet pasta med laks

Fremgangsmåte

  1. Kok opp tagliatelle
  2. Kutt opp laksen i terninger og stek dem på alle sider.
  3. Tilsett sjalottløk og gulrot, og stek til løken er blank og gulroten myk.
  4. Tilsett squash, hvitløk, salt, pepper og fløte, og la dette småkoke i noen minutter sammen.
  5. Ha til slutt oppi ferdigkokt pasta og la det koke litt sammen, slik at fløten trekker inn i pastaen.

Server med basilikum, tomat og maaaasse parmesan!

Bilde av kremet pasta med laks

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top