Adventure Time: Vulkanvandring

Vulkanutbrudd på Island

Årets kuleste ekspedisjon tok oss til en opplevelse vi kanskje aldri får ha igjen. Vi fikk faktisk se et aktivt vulkanutbrudd, på en tur som bare var en time unna der vi sov for natta. Kun én uke før avreise til Island sprang det ut på nytt, og før det store utbruddet de hadde i fjor hadde det ikke vært aktivt vulkanutbrudd i Reykjanes på 800 år! Dette utbruddet vi så varte bare i 18 dager, og vi bestilte islandsturen vår et halvt år i forveien, så det var kun ekstrem flaks som gjorde at vi fikk dette til. Vi var der 15. august, og siste tegn til flytende lava var 21. august…

Turrapport:

Lengde: 12,5km (t/r)

Tid: 3t og 11min (uten medregnet pause)

Meter stigning: 332m

Pause: 40min

Starttid: 14:16

Det ble kontinuerlig laget bedre sti, men da jeg og Øystein gikk turen var den gode stien ca. 2km lang før resten av turen var steinete, så vi fikk skikkelig god ankeltrening. De første kilometerne var derfor en veldig god oppvarming, og den første ordentlige oppoverbakken kom heller ikke før ca. 1,5km inn i turen.

For det meste beveget vi oss langs fjorårets gigantiske utbrudd, som hadde vart i et halvt år. Alt det svarte man ser på bilder nedenfor er størknet lava. Klimaet var tørt, men småkjølig, og vi måtte ha med gode klær. Det var temmelig spektakulært, og omgivelsene kunne bare sammenlignes med noe man bare har sett på sci-fi-film. Kanskje ikke så rart mange scener fra “andre planeter” blir filmet på Island?

På forhånd hadde jeg sett for meg at vi bare skulle få se et glimt av litt flytende lava, sånn man ser på TV at renner nedover veldig sakte langs fjellsider. Derfor var synet som møtte oss over all forventning. Lavaspruten sto praktisk talt i været. Fargene var sterke og annerledes enn noe jeg har sett i det virkelige liv noen sinne.

Varmen fra fjorårets utbrudd hadde gjort at mosen langs stien fortsatt var helt svidd.

I sekken:

 • Vindjakke
 • Varm lue
 • Varme votter
 • Ekstra buff
 • Ekstra ullsokker
 • Bananer
 • Polarbrød
 • Poweraid
 • Vann
 • Tursjokolade
 • Giflar
 • Kjeks

På kroppen:

 • Ullundertøy
 • Ullgenser
 • Ullsokker
 • Treningstights med lommer
 • Sports-BH
 • Ullbuff i halsen
 • Buff på hodet
 • Fjellsko

Bildedryss

Vulkanutbrudd på Island

Autumn Bucket List

Høst

 

Autumn Bucket List

□ Lese utendørs

□ Drikke varm Apple Jacks

□ Ha filmkveld

□ Bake med epler og kanel

□ Lage suppe

□ Kutte gresskar til halloween

□ Fyre i peisen

□ Ta høstlige bilder

□ Se skrekkfilm

□ Bygge opp en “autumn”-pinteresttavle

□ Lage en høstlig spilleliste på spotify

□ Høre på lydbok

□ Se alle høstens mest spennende serier

□ Forberedelse til advent

EplekakeMovie x Dinner Date Cards

Høst

Bengalkatt

Apple jack høstdrink

Vil du lagre listen til senere? Pin den til Pinterest!

Autumn Bucket List

Endelig høst

Lesekrok

Det høres kanskje litt teit ut, men jeg er så glad for litt kaldere netter, tidligere mørke og mindre dårlig samvittighet over å “ikke utnytte finværet”. Selv om det fortsatt på dagtid er varmere enn en vanlig julidag, setter jeg pris på at det innimellom kan regne litt, være overskyet og at temperaturen er mildere.

Det betyr nemlig én ting: Det er tid for innekos!

Etter ca. null avslapningstid fra april til august, kommer høsten nå sigende som et etterlengtet avbrekk. En lørdagskveld kan plutselig lett bestå av å brette ut gjestesenga på filmrommet og ha filmmaraton, som å krype opp i sofakroken for å lese en bok til sjokolade og vin. Endelig skal jeg prioritere å være alene, og samtidig få tid til ukentlig quiz med vennegjengen, trene litt og slappe av.

Tips til deg: Få tid til deg selv. Benytt høsten til å ta et steg tilbake for å finne ut hva du trenger for å fylle opp energilageret for vinteren.

Full rapport fra bryllupsreisen på Island

Dag 1

Onsdag, dag 1, ankom vi med flyet rundt 12:00 og ble plukket opp av en flybuss. På hotellet lesset vi av oss, sminket oss, dusjet og det som hører med, før vi dro ut for å spise lunsj.

Vi endte med å spise lunsj på et sted som het “Garlic”, som viste seg å ligge i mathallen i Reykjavik. Det er en stor hall med masse ulike spisesteder, og man kan spise maten hvor man vil i hallen. Litt som foodtrucks, men med ordentlig bestikk, service og sitteplasser.

Vi dro rett opp i Skybaren på hotellet etter vi kom hjem fra lunsj, siden de hadde Happy Hour, før vi tok oss en shopping-runde i sentrum.

Middagen spiste vi på Kol, og fra Kol dro vi på isbaren “Magic Ice”. Personlig har jeg aldri vært på isbar, så det var en litt morsom opplevelse, med mange spennende drinker og gøy isinteriør.

Kvelden endte i Skybaren på hotellet igjen, der vi endte opp i prat med noen hyggelige nordmenn (allerede første dag borte fra Norge..).

Magic Ice i Reykjavik

Dag 2

Vi fikk en god natts søvn og tok oss god tid på frokosten. Etterpå slappet vi av på rommet til vi ble plukket opp av turbussen i 12-tiden, og dagen var endelig i gang.

Vi dro på hvalsafari, og fikk kapret den (i følge oss selv) beste plassen! Vi fikk se mange knølhval og vågehval, og i følge guiden var det veldig sjeldent å få øye på knølhvalen.

Vi toppet dagen med en syvretters på Tapas Barinn og en drink i skybaren.

Hvalsafari

Dag 3

Vi startet dagen med hotellfrokost og å gjøre oss klare til å bli hentet av reisebyrået, noe vi ble rundt 10:00.

Vi startet turen med en guidet rundtur i Reykjavik, og var innom ambassader, Hallgrimskyrkja, Harpa, flyplassen og Perlan. Vi avsluttet rundturen med FlyOver, en fantastisk og realistisk simulator, med skjermer både over og under oss, og med både lukt og vannsprut.

Etter FlyOveren dro vi til Blue Lagoon, et veldig fint spa som er bygd av rester etter et kraftanlegg. Det var deilig etter en litt kald gårsdag ute i båt.

Vi avsluttet med italiensk mat på Duck & Rox og igjen en liten drink i skybaren på hotellet.

Blue lagoon

Dag 4

Dette var den tidligste dagen vi hadde hatt på Island til nå, og var i gang med busstur til Den Gylne Sirkel halv ni.

Første stoppested var historiske Thingvellir, som var stedet der Islands første folketing ble holdt. Det er en ødemark mellom to kontinentalplater, Amerika og Europa, som skyves fra hverandre.

Neste stopp var geysirene, og selv om geysiren Geysir ikke lenger var aktiv, fikk vi noen gode bilder av den veldig aktive Strokkur. Den spurtet hvert femte minutt ca.

Vi var også innom Laugervatn, der stranda er så opphetet av jordvarme at de kan bare brød i blikkbokser som er gravd ned i sanden.

Turen endte ved Gullfoss, som ikke kan beskrives som annet enn spektakulær. Det var en gigantisk foss. Rimelig syk å få se.

Hjemme tok vi oss en tur på fotballpub før vi dro ut for å spise og (veldig overraskende) endte med en øl i skybaren.

Thingvellir

Gullfoss

Dag 5

Vi ble igjen plukket opp halv ni og reisen bar av sted til Sørkysten. Vi var innom disse stedene:

 • Solheimasjökull
 • Black Sand Beach
 • Vik
 • Skógafoss
 • Seljalandsfoss

Endelig fikk vi sett Island på sitt vakreste, med grønne, høyreiste topper og svart sand. Det var en veldig vakker tur!

Seljalandfoss

Dag 6

Den sjette dagen startet litt roligere med litt trasking i byen og en tur innom julebutikken.

Deretter tok vi el-sparkesykkel til andre siden av byen for å plukke opp en leiebil og så reise av sted til Reykjanes, der det foregikk et aktivt vulkanutbrudd. Vi spente på oss fjellskoene og trasket av sted.

Turen gikk veldig bra, og målet av helt sjukt. Det var en fantastisk opplevelse å se lava i virkeligheten. Den danset liksom opp av vulkanen som i slow motion, og fargene så ikke ut til å være fra denne verden engang.

Etter turen var vi rimelig slitne, og vi kjørte til Röstin Restaurant i Gjögurtá for å spise Fish & Chips.

Vel hjemme tok vi en pils i skybaren før vi slukna etter en slitsom dag.

Vulkanutbrudd

Dag 7

Vi hadde en lang og rolig morgen på rommet helt til vi ble plukket opp for hesteridning klokka 13:00. Islandshestene var nydelige, snille og rolige, og det var kjempegøy å prøve gangarten tølt, noe jeg aldri har opplevd før.

Å ri igjen var veldig gøy og jeg håper ikke det blir like mange år til neste gang jeg får oppleve det.

Vi spiste 5-retters på Monkeys, og tok faktisk ikke en pils i skybaren, men på en lokal, liten pub i sentrum.

Ridetur på Island

Alt i alt var det en fantastisk bryllupsreise, og jeg kan anbefale Island som feriemål for alle som er ute etter nye opplevelser!

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top