Julekort sendt ut

Julekort

Så her har dere det: Årets julekort! Et kaotisk år trengte et kaotisk julekort.

Finner du koronaen?

Dette blir det tredje året på rad vi sender ut julekort til venner og familie, og jeg syns det gøyeste ved det hele hvert år er å faktisk ta bildene. Den største utfordringen er alltid å få Luna til å være med, for hun kan ikke fordra det. Til vanlig pleier det å gå fint at vi holder henne litt, men akkurat når julekortene skal tas slår hun seg helt vrang. Hun fikk til og med våtfòr i år for å roe seg ned.

Her er litt “behind the scenes”-bilder:

JulekortJulekortJulekortJulekortJulekortJulekortJulekort

Julekort

Selv om det gøyeste er å ta og redigere bildet, er definitivt det koseligste ved det hele å skrive kortene. Dette starter tidlig i advent, med julemusikk, tent adventsstake og helst noe varmt i koppen. Så går kortene unna i en fei!

Julekort  Julekort  Julekort   Julekort

Julekort  JulekortJulekort  Julekort

Julen har inntatt hjemmet

Julepynt og julekatt

Nå er det bare én søndag igjen til jul, kun ett lys igjen å tenne i adventsstaken.

Selv om det er en halv advent igjen til jul, så måtte julepynten fram i dag. Vi drar nemlig hjem til mamma og pappa på Skedsmo allerede 18. desember, neste lørdag. Så for at vi skal få litt tid i julehjemmet vårt, pyntet jeg allerede i natt.

Velkommen til alle de klare, røde fargene!

JulepyntJulepynt

I helga har vi hatt julegrøt med et par venner, med juledrinker og rødvinsgløgg. Jeg fikk selvsagt ikke mandelen i år heller 🙁 Men det var veldig koselig med et veldig etterlengtet besøk av gode venner!

I dag har jeg og Øystein sett enda en av Harry Potter-filmene, “Harry Potter og Føniksordenen”, så nå har vi bare tre filmer igjen å se før ferien begynner. Hvis det er én ting jeg skulle endret på i Harry Potter-historien, så er det (OPS SPOLIER ALERT) døden til Sirius. Det er den kjipeste og mest unødvendige døden av alle. Kan ikke én ting gå bra for hovedpersonen?

Julepynt  JulepyntJulepyntJulepyntJulepyntJulehefterJulepyntJulegaver

I kveld skal jeg gjøre et nytt forsøk på å lage fudge, fordi forrige forsøk ble noe katastrofalt. Nå har jeg et glass med karamellsaus i kjøleskapet, som definitivt ikke ligner på fudge. Men øvelse gjør mester! Problemet mitt er at jeg kjøpte et steketermometer, og ikke et karamelltermometer, siden jeg tenkte at det var mest nyttig til alt mulig bruk. Problemet er at steketermometeret bare går opp til 95 grader, mens fudge må nå en temperatur på 116.. Jaja. Vi prøver igjen likevel!

JulepyntJulepyntJulepyntJulepyntJulepyntJulepynt

God advent!

Bakehelg

bake

I helga hadde vi ikke planlagt noe annet enn å se film og å bake, og det ble en skikkelig bakelørdag! Øystein fikk velge hvilket slag vi skulle lage sammen, og på kvelden bakte jeg alene mens jeg så på julefilm og drakk rødvin.

Øystein bestemte at vi skulle lage cookies, siden det er de “julekakene” han liker best, så det ble en stor boks med det! Jeg tror allerede halvparten er spist opp, haha. Vi fulgte denne oppskriften, og de ble veldig gode. Det var veldig gøy å teste ut ulike størrelser. Vi trodde de første kulene med deig kom til å bli relativt små, men de fløt ut og ble kjempestore!

Senere på kvelden lagde jeg sjakkaker, som jeg gjør hvert år, og oppskriften på dem finner du her. Jeg valgte å gjøre litt endringer på halve deigen ved å ta den mørke og den lyse deigen, og kna de bitte litt sammen før jeg kjevlet den ut. Deretter stakk jeg ut små, runde knapper som fikk marmormønster. Det gikk fortere og smaker like godt som de vanlige sjakkakene!

bakebakebakebakebakebakebakebakebakebakebakebakebake

2. søndag i advent

AdventAdvent

Så tenner vi to lys i kveld, to lys for håp og glede
De står og skinner for seg selv og oss som er tilstede
Så tenner vi to lys i kveld, to lys for håp og glede

AdventAdventAdvent

DIY – Vinduspynt

Julepynt i vinduJulepynt i vindu

Til denne enkle DIY-en trenger du: Furugreiner, et langt pakkebånd (som er litt bredt) og limpistol. Jeg hengte den opp ved å bare bruke vanlig pakketape.

Julepynt i vinduJulepynt i vinduJulepynt i vindu

1. Marker midten av pakkebåndet ved en brett. 2. Lim på kvister i ytterkantene først og jobb deg inn mot midten. 3. Heng opp pynten over vinduet.

Julepynt i vinduJulepynt i vinduJulepynt i vinduJulepynt i vindu

Første adventshelg og adventspyntet hjem

Adventspynt

Velkommen desember! Åå, som vi har lengtet etter deg dette året!

Jeg hadde en tjuvstart på advent i år, ved å tøye grensa biiiitte litt. Jeg pyntet på fredag, siden det var starten på årets første “adventshelg”, hehe. Så jeg og Øystein poppet årets første julebrus i champagneglass og jeg kooste meg med adventspyntingen. Da var det bare å rydde vekk alt av heltårspynt og finne frem den store posen med lilla og glitrende pynt.

Jeg hadde et bitte lite dramaqueen-moment fordi to av mine fineste julekuler har blitt knust i løpet av året 😭 En fra barndommen og en håndmalt jeg kjøpte på et marked for noen år siden. Buuuuuuuhu. Men da har jeg en unnskyldning til å kjøpe et par ekstra nye i år, hehe. Og skaffe en ordentlig oppbevaringsboks til julekulene etter denne jula er over.

SommerpyntSommerpyntSommerpyntSommerpynt

Farveeeeeeel helårspynt! Hellå til adventspynt 💜

Kjelken:

SommerpyntAdventskalenderAdventskalender

TV-benken på venstre side:

SommerpyntAdventspynt

TV-benken på høyre side:

SommerpyntAdventspyntAdventspyntAdventspyntAdventspyntAdventspynt

Sofakroken:

Sommerpynt

Adventspynt

AdventspyntAdventspyntAdventspyntAdventspyntAdventspyntAdventspyntAdventspyntSofabord:

SommerpyntAdventspynt

Spisebord:

SommerpyntAdventspyntAdventspyntAdventspyntAdventspyntAdventspynt

I helga fikk jeg vært med på årets eneste julebord. “Klubben” hadde et julebord på fire stykker, der vi var ute og spiste på en fin tapasrestaurant i ordentlige julebordsantrekk med glitrende sminke og korte skjørt. Et ordentlig stort savn, uansett hvor fjollete det nå høres ut. Så vi koste oss med god mat, vin og en litt kjip, men nødvendig, meter mellom oss alle.

Nå gleder jeg meg så voldsomt til å fortsette nedtellingen mot julaften, og det skal bli godt å feire med familien min når nedtellingen er over.

KulekulerPusPlanter som er ryddet vekkAdventspyntAdventspynt

Ha en nydelig og fredfull desember!

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top