10 tips til å holde Ølympiske leker

Grilldressfest, sommerfest

Åå, nå skulle jeg vært godt i gang med planleggingen av årets Ølympiske leker 2020 som skulle stå 15. juni i år. Men slik ble det nå en gang ikke nå i år. Kanskje vi kan gjennomføre en enkel versjon i slutten av august? Vi får se. Jeg satser uansett på at neste års gjennomføring blir dobbelt så stor og bra! Og hvorfor ikke begynne å drømme seg litt bort i planleggingen allerede nå? Det er også mange som kanskje ønsker en miniversjon til høsten som kanskje kan være mulig å gjennomføre med en meters avstand. Jeg har nemlig sett at det har vært ekstra stor pågang på innlegget mitt om Ølympiske leker 2019 fra i fjor.

Her er uansett noen tips til hvordan du kan gjennomføre en vellykket ølympiade, etter egne personlige erfaringer.

Grilldressfest, sommerfest

Grilldressfest, sommerfest

Tips til ølympiske leker

1. Ha et kles- eller fargetema. Du setter forventningene til festen enda høyere om alle får beskjed om en kleskode på forhånd. Mitt tema var i utgangspunktet grilldressparty, men for å inkludere så mange som mulig ble det utvidet til grilldress, 80-talls, fargerikt eller sommerlig.

2. Planlegg ulike grener. Sett deg ned på forhånd og planlegg grenene dere skal gjennom. Se for deg hvordan det skal gjennomføres og planlegg slik at alle lagene får gjort alle grenene. Jeg hadde for eksempel beerpong, boccia, flipcup og poppe bobleplast. Da var beerpong og boccia grener som gikk parallelt, slik at alle fire lagene fikk gjøre noe samtidig, og alle lagene spilte bare mot ett annet lag. Flipcup (som går litt fortere å bli ferdig med) ble løst med cup (passer bra, hæ?), slik at alle spilte mot alle, og alle fikk ett poeng per seier.

3. Ikke ha for mange konkurranser. For at man skal rekke å bli ferdig og for at folk ikke skal gå lei må man planlegge konkurransene godt. Ikke ha for mange, lange konkurranser. Om beerpong med ni kopper (som vi hadde) er med, kan det være lurt å finne noen kortere øvelser etterpå for eksempel.

4. Sett opp poengsystem på forhånd. Jeg var dum nok til å bare lage et poengsystem på sparket. Det endte med at de laange rundene med beerpong og boccia kun ga ett poeng til hvert vinnerlag (til sammen mulige to poeng). Deretter ble det delt ut enda flere poeng i flipcupen. Laget mitt ledet da vi skulle begynne på bobleplasten, og jeg fant ut at det var en god idé å gjøre det litt spennende for de som lå tre poeng bak oss, så i potten lå det fire poeng.. Det endte jo selvsagt opp med at laget som vant bobleplastleken vant hele turneringen, haha. Neste år skal det være litt mer rettferdig med oppsatt poengsystem.

5. By på litt øl. Kjøp inn litt øl som kan være backup til de som kanskje går tom eller ikke har tatt med til seg selv. Det er fint at alle kan være med på moroa, så vær litt gavmild med gjestene og spander litt drikke! Det er bare viktig å huske på “i disse dager” at ingen må dele drikkeflasker, da. Det håper jeg er innlysende.

6. Be venner ta med pynt. Sammen med invitasjon om kleskode, så er det jo også mulig å nevne at alle kan ta med seg pynt i stil, om de vil. Man må jo ikke kjøpe inn alt selv nytt, om gjestene har lik pynt liggende hjemme?

7. Begynn tidlig. Prøv å ikke begynne for sent på kvelden med lekene. Utnytt det varme været til å gjøre leker utendørs. Så kan man heller trekke inn til fest når kvelden og kulden kommer.

8. Slå sammen med grillfest eller bestill mat. Når man holder på med aktiviteter hele dagen kan man jo fort bli sulten. Derfor kan du be alle ta med grillmat og fyre opp grillen hos deg til en ordentlig grillfest! Har du ikke grill kan dere gå sammen om å bestille noe pizza eller lignende.

9. Ha en fin premie og en ordentlig premieoverrekkelse. Det aller viktigste med en konkurranse er jo premieoverrekkelse. Kjøp inn noen sjokolademedaljer og en kul premie. Min premie i fjor var en valgfri shot hver fra “det hellige shotteglass”. Det hellige shotteglass ble deretter gitt i premie til den personen med det beste antrekket. Det endte opp med at jeg fikk det av han som opprinnelig vant. Jeg tror det er fordi det var rosa og lagde mye lyd og han så hvor mye jeg hadde lyst på det…

10. Dra videre ut uten å skifte! Du får kanskje noen rare blikk, men de aller fleste forstår at du kommer fra en temafest. Hva er vel en bedre samtalestarter?

Grilldressfest, sommerfest

PS: Husk igjen å ikke gjennomføre ølympiske leker til det er klart for det i samfunnet vårt. Hold avstand til hverandre nå, ikke bli for fulle sammen (for da ryker lett avstanden). Vis respekt for hverandre ved å la dette bli en plan og en drøm for en tid uten risiko for koronaspredning.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top