Oppskrift: Sjokoladeboller til fastelaven

For en nydelig søndag dette har vært! Dagen startet med bollebaking og klokka 13:00 fikk vi besøk av venner og noen naboer for å se femmila på TV.

Jeg har faktisk ikke laget sjokoladeboller før, og fikk lyst til å teste det ut. Denne oppskriften er hentet fra en kokebok fra ungdomsskolen, med bare noen små modifikasjoner.

Fastelavensbolle

Ingredienser – Deig

  • ca. 11 dl hvetemel
  • 1 pakke tørrgjær
  • 2 ts kardemomme
  • 4 dl lunken melk
  • 1,5 dl sukker
  • 150g smeltet smør

 

Ingredienser – Vaniljekrem

  • 3 dl vaniljekrem fra Piano
  • 3 dl kremfløte

 

Ingredienser til fastelavensbolle

Fremgangsmåte

  1. Bland mel, kardemomme og bakepulver i et litermål og sikt det sammen i en bolle.
  2. Tilsett melken, smøret og sukkeret og bland sammen.
  3. Kna deigen til den blir så smidig at deigen slipper bollen.
  4. Dekk bollen med plast eller en tallerken og sett den på et lunt sted. La deigen heve i 30-45 minutter.
  5. Ta ut deigen fra bollen og kna den på kjøkkenbenken. Hakk opp sjokoladebiter som du knar inn i deigen.
  6. Rull deigen til to pølser og den den opp i 16-20 lite store biter. Rull bitene til boller og sett dem på et stekebrett.
  7. La bollene heve under et koppe-håndkle i 30-45 minutter.
  8. Stek bollene i 10-12 minutter på 225 grader.
  9. Mens bollene steker lager du vaniljekrem ved å piske fløte til krem og tilsette vaniljekrem.

FastelavensbolleFastelavensbolle

Ha en fin fastelavenssøndag videre! Husk at det ikke er for sent å bake enda.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top