Oppskrift: Høstlig eplegrøt

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dette er en sunn, rask og veldig god frokost-grøt som jeg har helt dilla på om dagen! Nå som eplene er så syrlige og gode, blir denne grøten ekstra digg en kald novembermorgen. Jeg bruker mellom 5-10 minutter på å lage den, og det er det verdt. Denne frokosten metter, er god og gir mye energi, så jeg får alltid en veldig bra start på dagen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ingredienser

✧ Havregryn, så mye du trenger for å bli mett

✧ Melk, så mye at det dekker over havregrynen i frokostbollen

✧ 2 små epler

✧ Kanel

✧ Stevia

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fremgangsmåte

1. Kutt eplene i biter. Behold gjerne skallet på, det er mye næring rett under skallet og det smaker ingen ting. Putt alle eplebitene i en kjele og stek på middels til sterk varme.

2. Hell havregryn og melk i en skål og sett den i mikroen i 2-3 minutter mens eplene steker. Dette er den raskeste og mest effektive måten å lage havregrøt på! Du trenger ikke kjele eller noe, bare en mikrobølgeovn.

3. Tilsett kanel og et par skjeer stevia i eplene. Du kan selvsagt også bruke sukker, men mye av eplene blir til sukker når du steker dem, så jeg har ikke noe behov for det selv. Jeg syns det blir søtt og godt nok med eplebitene og litt stevia til.

4. Når grøten er ferdig kan du tilsette litt stevia og kanel i den også, hell eplebitene over, og så har du en god, mettende, passe sunn og næringsrik frokost!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tips: Du kan kutte opp og steke eplebitene kvelden før, og bare varme de opp et par minutter etter at grøten er ferdig, så bruker du enda raskere tid om morningen!

6 thoughts on “Oppskrift: Høstlig eplegrøt

  1. Så utrolig godt ut, takk for oppskriften 😀
    Forresten, hvordan lager du sånn boks nederst i innlegget ditt? Det med “tipset” 🙂

  2. Liv Hege: Morsomt at du spør, jeg tenkte å skrive et innlegg med mange sånne designelementer folk kan kopiere og bruke 😀 Denne er laget ved å trykke på “HTML av/på” og så kan du lime inn det her:

    Tips: Du kan kutte opp og steke eplebitene kvelden før, og bare varme de opp et par minutter etter at grøten er ferdig, så bruker du enda raskere tid om morningen!

    Deretter kan du redigere det som står inni ved å trykke på “HTML av/på” igjen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top