I dag hadde vi en del greier i skapene som vi enda ikke hadde brukt, deriblant en kremfløte som går ut på dato i dag. Denne oppskriften er derfor et liite slag for å bruke rester til å lage veldig god mat, for alle ingrediensene er noe vi hadde i skapene fra før av.
Jeg kan se for meg at denne retten er veldig god med alle mulige grønnsaker, som sopp, purre og løk, og det jeg hadde var gulrot, sjalottløk og en siste liten rest av en squash. Kremfløten kan (og burde kanskje helst?) byttes ut med matfløte eller creme fraiche, men la dette være inspirasjon til å bruke det du har i kjøleskapet for å lage deg en god middag. For denne ble definitivt god!
Ingredienser
– 4 fileter laks
– 1 stor sjalottløk
– 1/2 squash
– 1 gulrot
– 2 fedd hvitløk
– Nok tagliatelle til to personer
– 3 dl kremfløte (eller matfløte eller creme fraiche)
– Salt
– Pepper
– Topping: Basilikum, parmesan og cherrytomat
Fremgangsmåte
- Kok opp tagliatelle
- Kutt opp laksen i terninger og stek dem på alle sider.
- Tilsett sjalottløk og gulrot, og stek til løken er blank og gulroten myk.
- Tilsett squash, hvitløk, salt, pepper og fløte, og la dette småkoke i noen minutter sammen.
- Ha til slutt oppi ferdigkokt pasta og la det koke litt sammen, slik at fløten trekker inn i pastaen.
Server med basilikum, tomat og maaaasse parmesan!