Adventure time: Hengekøyetur på Vettakollen i Oslo

// De fleste bilder er lånt av turkamerat Silje Furulund

I skogene som omfavner hovedstaden får finner du en perle av en topptur. Den er kort å gå, veldig tilgjengelig fra byen og har en nydelig utsikt. Det er få andre steder i Norge du får se så mye av én by, for Oslo er både stor og flat, så den breier seg utover. På Vettakollen får du både by, fjord og til og med et glimt av Holmenkollen-hoppbakken. På kveldstid lyser millioner av små lys fra byen, og det er en perfekt plass å henge opp hengekøyer for en natt i marka.

Turrapport:
Fjell: Vettakollen
Høyde: 378 moh
Lengde til toppen: 1,6 km
Tid brukt opp: ca. 40 minutter
Tid på dagen: 16:00
Stigning: 419moh
Turkamerater: Silje og Christoffer
Mat: Burgere til middag, nudler til kvelds og toast til frokost

Vi kom opp i 4-5-tiden og jeg var veldig overrasket over hvor få folk vi faktisk møtte. Ja, det var som regel noen på toppen, men jeg hadde egentlig regnet med en mye sterkere strøm av folk, i og med at toppen er så tilgjengelig og fin. Men jeg klager definitivt ikke på at vi fikk så mye plass for oss selv. Selv om det som regel var noen som satt på toppen, så plaget det oss ikke, og vi fikk rom til å lage oss deilige burgere, henge opp hengekøyene og nyte en pils til utsikten over holmenkollen.

Til tross for varmt vær sov vi godt i hengekøyene våre, og sto opp til digg toast til frokost lørdag morgen. Vi hadde feilberegnet litt vannmengde, så husk å ta med nok vann! Du får ikke tak i noe på toppen. Vi var kjempetørste da vi omsider kom ned til bilen igjen, men alt i alt var turen 10/10 🙏

Takk for oss, Oslo!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top