Adventure Time: Elvestien i Jondal

Elvestien i Jondal

Noen ganger vil du bare på en kjapp liten spasertur eller kanskje en kort joggetur i fint landskap. Da er elvestien i Jondal å anbefale! Jondal ligger perfekt tilrettelagt mellom fjord, fjell og fonn, og elvestien går langs elva som renner ned fra Folgefonna. Jondal er også tettstedet du tar ferge fra når du skal til Bergen via Haukelifjell, slik som vi som bor i Skien må. Da har du kanskje litt tid til overs til å ta deg en spasertur og strekke på beina mens du venter på neste ferge.

I hovedsak kan du starte turen ved turistinformasjonen i Jondal, men vi velger som regel å starte den rett ved kirka, siden det er der Øysteins hytte ligger. Så møter vi stien etter vi har tatt av fra Folgefonnvegen. Løypa er 2km lang, og det er tilrettelagt for både rullestol og barnevogn. Det er en del benker langs ruta, så den passer også dersom du er dårligere til bens og trenger en pause her og der. Turen er merket, men når du er ute på hovedveien kan det være lurt å være litt ekstra oppmerksom på hvor du skal gå.

Her er et kart hentet fra FjordNorway.no sine nettsider:

Kart over elvestien i jondal

Elvestien i Jondal

Elvestien i JondalElvestien i Jondal

Nøkkelinfo:

Lengde: 2km
Vanskelighetsgrad: Veldig lett
Gangtid: 20-30min
Parkering: Gratis i Jondal sentrum
Total stigning: 15m

Elvestien i JondalElvestien i JondalElvestien i Jondal

Elvestien i JondalElvestien i JondalElvestien i JondalElvestien i JondalElvestien i Jondal

Stien er kort og fin, og passer perfekt en dag du egentlig føler for å ha pausedag, men bare vil bevege litt på kroppen. Det er gratis parkering i sentrum dersom du kommer langveisfra. Kanskje rekker du også å gå turen om du akkurat misser ferga over til Nordheimsund.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top