// Denne oppskriften ble opprinnelig skrevet i desember 2018
Ingredienser
🍬 4 dl lys sirup
🍬 4 dl hvitt sukker
🍬 4 dl kremfløte
🍬 Maldonsalt (kan sløyfes)
🍬 Noen dråper vaniljeessens (kan sløyfes)
Fremgangsmåte
1. Bland fløte, sukker, sirup og noen dråper vaniljeessens sammen i en kjele. Kok opp og la koke i 20-40 minutter (og kanskje også mer) til karamellene består “dråpetesten”. Hvor lang tid det tar avhenger mye av hvor mye karamellen koker og hvor mye karamell du lager.
2. Hell massen over i en ildfast form med et bakepapir oppi. Strø over maldonsalt.
3. La karamellen stå til kjøling i kjøleskapet til neste dag, og kutt den deretter opp i biter.
Dråpetesten
1. Fyll en skål med iskaldt vann.
2. Hell litt varm karamell i vannet.
3. Dersom du kan forme karamellen til en kule med litt fasthet, så er karamellen ferdig.
// Takk for fotografering, Elisabeth!
Tips
Pakk inn karamellene i små biter med matpapir. Disse er enkle å surre, og karamellen setter seg ikke like fast i papiret.
Ha en fin dag!