Ny katt i hus: Status etter en måned

bengaler

Nå har det gått nøyaktig én måned siden vi hentet Venus hjem til oss, og for en progresjon det har vært. Hvis du ikke fikk med deg forrige oppdatering, etter en uke, så kan du lese dette innlegget her. Det blir etterspurt flere bilder av kattene, så her har dere en hel haug av dem.

Status mellom Luna og Venus sammen er at de nå faktisk jevnlig sover sammen, så lenge Venus kjenner Lunas intimsone. Det hender fortsatt at Venus blir altfor intens. Da ender det noen ganger med at Luna reiser seg opp og går, mens andre ganger tar hun hardt tak i Venus, legger henne ned og vasker henne. På den måten holder hun kontroll på Venus, slik at hun ikke får noen uønskede poter eller snuter i magen og ører. Selv om det kan se brutalt ut er jeg glad hun har begynt å oppdra Venus, istedenfor å bare gå fra henne. Det er et godt tegn at hun har begynt å akseptere kosen, og det virker til og med som at hun liker det noen ganger.

Venus er uansett Lunas største fan, og blir veldig lei seg hver gang de ikke får være sammen. Luna blir mer og mer seg selv, selv om hun fortsatt er mye mer tilbakeholden for kontakt enn det hun var før vi fikk Venus. Men det virker som at går seg til bra, og personligheten hennes titter fram igjen mer og mer.

Vi sluttet å sove på forskjellige rom med dem da vi hadde hatt Venus i 10 dager, og det gikk veldig bra. Nå sover som regel Luna i senga slik hun pleide, og Venus i kurven rett på utsiden av soveromsdøra. Innimellom kommer Venus inn til Luna i løpet av natta, for vi våkner gjerne til at de to sover godt ved siden av hverandre. Om natta er vi også nødt til å gi Venus voksenkattemat, for hvis vi har kattungemat stående, så blir den bare spist av Luna.

bengalerbengaler

bengaler

bengalerbengalerbengalerbengalerbengalerbengaler

Jeg forøvrig elsker denne bildeserien nedenfor, der Luna gjør et forsøk på å klatre opp i kurven for å være i fred, men blir fulgt etter av Venus. Fin illustrasjon på vennskapet deres.

bengalerbengalerbengalerbengalerbengalerbengaler

Hvis vi ser på utviklingen til Venus alene, så har hun for første gang fått gå utendørs i sele! Selv om hun har kommet seg ut døra mens jeg har ventet på å slippe inn Luna et par ganger, så er det første gang hun har fått lov til å gå utendørs. Hun har gått én gang i Portør og én gang i hagen. Selv om det virker som hun syns selen er ubehagelig, så storkoser hun seg utendørs og skal helst utforske alt. Det virker ikke som hun har et redd gen i hele kroppen. På verandaen har hun fått være ute i flere uker nå, og hun elsker det. Selv om den bare er på noen kvadratmeter, så ser det ut som hun koser seg i sola og med å fange fluer.

Nå skal vi snart bestille sterilisering til henne, for hun vokser ekstremt fort. Snart er hun over 2kg og klar for å få unna operasjonen slik at vi slipper noen kattunger. Det er viktig!

Ellers er hun en utrolig trygg og snill kattunge. Hun tilpasser seg godt, og gjør lite rampestreker, selv om hun til tider er litt uheldig med å velte blomsterpotter i forsøk på å fange fluer. Men noe annet hadde jeg aldri forventet.

SnøbengalSnøbengal

Vi har oppdaget at hun har en del likhetstrekk med baby-Luna:

SnøbengalBengalkatt

Og ellers er Venus en glad og fornøyd kattunge, så lenge hun ikke blir sperret inne når Luna får være ute. Da blir hun lei seg. Men det går over så fort Luna kommer inn igjen!

SnøbengalSnøbengalSnøbengalSnøbengalSnøbengalSnøbengalSnøbengalSnøbengalbengalerbengalerbengalerbengaler

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top