På torsdag hadde vi en bedre middag på det nye kjøkkenet. Det var magisk å ha så mye benkplass! Før har vi hatt en halv meter med plass til å kutte opp grønnsaker og lignende på, nå er kjøkkenet vårt stort. Det var så morsomt å lage mat med god plass, og ikke minst med oppvaskmaskin!
Å lage blåskjell var faktisk mye enklere enn jeg trodde det skulle være. Og det ble utrolig godt! Jeg fant oppskriften på MatPrat og den var fantastisk. Det var så godt at vi begge ble sittende med øynene lukket og nyte maten lenge.
Det du trenger
- 1 kg friske blåskjell
- 3 båt finhakket hvitløk
- 2 stk finhakket sjalottløk
- 1 stk gulrot i strimler
- 1⁄2 stk rød chili , finhakket
- 4 ss olivenolje
- 1 dl hvitvin
- 2 dl kremfløte
- 3 ss crème fraîche orginal, 35 %
- 2 ss frisk kruspersille
Fremgangsmåte
1. Skyll og vask blåskjellene godt i rennende kaldt vann. Kast skjell som ikke lukker seg hvis du «kakker» på dem, eller skjell som er skadet.
2. Fres hvitløk, sjalottløk, gulrot og chili i olivenolje i en gryte. Tilsett blåskjell og hvitvin, legg på lokk og damp til skjellene åpner seg (ca. 4 minutter).
3. Ta ut blåskjellene, men la kraften ligge igjen i gryta. Tilsett kremfløte og crème fraîche og kok ned til sausen er passe tykk.
4. Ha blåskjellene tilbake i gryta og vend dem inn i kremsausen.
Har bare smakt blåskjell en eller to ganger..syns det var godt men aldri tilberedt selv :)) Det her så jo veldig fristende ut :)) God helg videre <3
det så godt ut 🙂
jeg har aldri turt å smake blåskjell heheh 😀 men det så godt ut da!
Det så nydelig ut! Blåskjell er så godt <3
annebe: Da garanterer jeg at du vil like disse 😀 God søndag videre <3
Helena Westergren: Det var himmelsk! 😀 God søndag videre <3
Maiken Johnsen: Jeg tror du ville likt disse! Om du aldri har smakt er de her en go-to, for det er så mange forskjellige gode smaker at man ikke legger merke til smaken av blåskjell 🙂
Therese Bråthen: Enig 😀 <3