World Bee Day

Gratulerer med den internasjonale biedagen, alle sammen! I dag er dagen for å “hedre” alle de flinke biene som gjør en av verdens aller viktigste jobber; å bestøve planter. Eller dagen er vel til mer for å sette fokus på et veldig viktig bieproblem.

Biebestøving har langt større betydning enn før antatt, og er viktig for størrelse, kvalitet og holdbarhet på planter. Dermed er de livsviktige for oss mennesker og for andre dyr rundt oss, rett og slett for at vi skal få spist. Så mye som 30% av all maten vi spiser er direkte eller indirekte avhengig av pollinering.

Det store bieproblemet er at verdensbestanden av insekter synker med 2,5% hvert eneste år. I Norge er ca. 1/4 pollinerende insekter på rødlista, fordi de er utrydningstruet. Det er derfor vi sammen må prøve å hjelpe de insektene vi kan!

I dag dro jeg på Nille og kjøpte meg et insektshotell, som skal stå i hagen. Det kostet 70kr, men det er noe du helt fint kan lage selv med planker og drill! Det finnes massevis av gode DIY på internett som viser gode insektshoteller.

Insektshotell

Dette hotellet skal jeg sette opp i hagen nå, så håper jeg at jeg kan bidra med å hjelpe noen pollinerende insekter.

Insektshotell

Tips! Dersom du finner en humle i hjemmet ditt som har slitt seg ut, så finnes det førstehjelp også for dem. Bland vann og sukker sammen og hell det på et bananskall. La humla få i seg væske og sukker, slik at den får energi nok til å fly hjem igjen.

Det kan også være lurt å ha et lite glass med sukkervann stående utenfor døra, slik at andre insekter kan samle krefter til en lang hjemreise. Da kan du bidra til å redde flere dyr!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top