Har du lyst på en litt annerledes blåskjellmiddag som passer godt i sommervarmen, så er denne oppskriften perfekt. Det kan også være mange ulike grunner til at man vil ha en bitte litt sunnere versjon av kremede blåskjell, og denne er både frisk og god.
Originaloppskriften er hentet fra et gammelt Shape Up-blad, men jeg måtte legge til et par ting, som hvitvin, hvitløk og hvitløksbaguetter. Originalt skal de dampes i vann, men jeg syns det blir best med hvitvin. Du kan derfor sløyfe hvitvinen om du vil og bruke vann istedenfor (selv om du ofrer noe smak, hehe).
Ingredienser
- 1kg blåskjell
- 1 dl tørr hvitvin
- 2 bokser kokosmelk
- 4 sjalottløk
- 1 hel chili
- 1 ss ingefær
- 3 fedd hvitløk
- 1 stooor neve dill
- 1 sitron
- 200g cherrytomater
- Salt og pepper
- 1 mango
- Hvitløksbaguetter
- Skyll og rens blåskjellene i kaldt vann. Alle som ikke lukker seg kakker du litt på og legger til side. Har de ikke gitt tegn til liv innen du er ferdig med å skylle kan du kaste dem.
- Finhakk ingefær, chili, hvitløk og sjalottløk. Fres det med olivenolje i en varm gryte.
- Tilsett hvitvin og deretter blåskjellene.
- Damp blåskjell under lokk i gryten i 3 min, til alle har åpnet seg. Blåskjellene blir seige om de damper for lenge.
- Ta ut blåskjellene uten å ta ut resten av innholdet. Dette skal bli suppe.
- Hell oppi kokosmelk og press i halve sitronen. La det småkoke og reduseres i ca. 30 minutter på middels varme.
- Smak til med dill, resten av sitronen, salt og pepper.
- Ha i blåskjellene.
- Server til slutt i en bolle med hvitløksbaguetter og oppkuttet mango.