På nyttårsaften serverte jeg en veldig digg White Mojito som velkomstdrink til alle gjestene. Oppskriften fant jeg på Caroline Berg Eriksen sin blogg, men da jeg skulle innom polet for å kjøpe Malibu var det utsolgt, så min venninne Silje fikk tweeket til oppskriften litt, så den ble god nok uten.
Vi lagde til 16 personer, så jeg oppgir ingredienser og fremgangsmåte for å lage denne drinken til så mange glass. Bruk en kalkulator for å justere oppskriften etter så mange glass du selv trenger!
Ingredienser (til 16 personer)
🍸 5 dl limejuice
🍸 Saften fra 1 sitron
🍸 2 urteplanter med mynte
🍸 2 dl sukker
🍸 5 dl hvit rom (kan erstattes med tonicvann for alkoholfri drink)
🍸 3 bokser kokosmelk
🍸 Vann med kullsyre
🍸 Granateple
Fremgangsmåte
- Plukk av en del mynteblader. Det skal være nok til å bruke som pynt på toppen av drinkene.
- Bland sammen limejuice, sitronsaft, sukker og resten av myntebladene. Bland dette godt sammen, og knus gjerne myntebladene ned i sukkeret. Myntebladene skal være dvaske og sukkeret skal være rørt ut. Denne blandingen kan godt stå en stund og trekke.
- Pisk rom og kokosmelk godt sammen. Prøv å få til en litt luftig konsistens.
- Bland de to blandingene sammen i en bolle det er lett å helle fra. Vi endte opp med å bruke en tekanne.
- Putt isbiter i alle koppene og hell i blandingen. Pass på at det er igjen plass på toppen til kullsyrevannet. Husk! Det er bedre å passe på at det er jevn fordeling av drikken enn at du treffer perfekt med mengde i glasset på første forsøk.
- Hell over kullsyrevannet og pynt med granateple og mynte på toppen.
Tips
Dekorer glassene med sukker langs kanten, så det ser ut som frost. Slik gjør du det:
1. Hell vann og sitronsaft i en skål eller en liten, dyp tallerken. Sørg for at bunnen er stor nok til å få plass til hele toppen av glasset.
2. Ha en godt lag med sukker på en annen tallerken.
3. Dypp først kanten av glasset i vannet, rist litt av og dypp det deretter rett ned i sukkeret. Tapp litt på glasset for å få av løse sukkerrester.