Mål for januar

Interiørbilde av boka Ditt beste år av Eirin Kristiansen

I 2018 hadde jeg en bok som het “Listelykke”. I den skrev jeg lister og mål for hver uke, la planer, skrev sparemål, satte opp vaskeskjemaer og mye annet. Denne boka gjorde at jeg alltid hadde noe å jobbe mot på en gøy måte. Jeg ville ikke la en boks ved siden av “vasket badet” stå u-fargelagt. Denne boka hadde jeg ikke lenger i 2019, og kanskje er det derfor alt av rutiner fløt ut. Ikke bare vaske-rutiner, men også treningsrutiner, det gode kostholdet, morgenrutinen med svart kaffe, bøker på senga, tidlig i søvn og generelt veldig god mental helse. I fjor orket jeg ikke engang tanken på å komme i gang med noe så strukturert. Jeg hadde ikke motivasjon. Det var deilig å la ting flyte, men det var dumt det gikk ut over energien. Jeg skjønte at jeg trenger å sette meg mål og oppgaver som jeg må jobbe mot.

Derfor er jeg glad for at jeg nå har Eirin Kristiansens bok “Ditt beste år”. Den ga meg en skikkelig dytt i romjula. Den fikk meg til å faktisk ha lyst til å strekke meg etter konkrete mål igjen. Hver måned setter man opp små mål, noen må gjerne være for å kunne nå et større mål i løpet av året. Allerede i første kapittel har jeg lært om kognitiv terapi, å ta vare på den psykiske helsen, å se meg rundt etter gjenstander som motiverer i hjemmet mitt, teknikker for å sortere klesskapet (behold/ikke behold) og til og med et par nye oppskrifter for vintermåneden. Boka er personlig, med veldig mange gjenkjennelige tanker og følelser. Samtidig er den saklig, konkret og enkel der det trengs.

Nå har jeg gått til innkjøp av en notatbok og laget min egen “Listelykke”-bok, med egne lister og med det oppsettet jeg tror vil være mest gunstig for at jeg skal motiveres til å fortsette med den i hele år. Istedenfor å ha mål for hver uke som jeg hadde før, har jeg nå mål for hver måned. Da er det enklere å følge opp!

Den første uka av året har gått over all forventning, og jeg håper jeg klarer å la dette fortsette en god stund til! Jeg føler meg hvertfall genuint glad.

Interiørbilde av boka Ditt beste år av Eirin Kristiansen

Mål for januar

Helse

✓ Gjøre pushups hver morgen

✓ Trene minst 2 dager i uka

✓ Drikke et stort glass med vann hver morgen

 

Kjærlighet

✓ Ha én datekveld i uka

 

Karriere

✓ Gjøre mitt beste på de største kundeprosjektene jeg er med på

 

Just for fun

✓ Planlegge blogginnlegg

✓ Sette opp månedlig fond-sparing

✓ Sette opp sparekonto for å dra på seilkurs

✓ Shoppestopp

✓ Rydde i klesskapet

 

Interiørbilde av boka Ditt beste år av Eirin KristiansenInteriørbilde av boka Ditt beste år av Eirin KristiansenInteriørbilde av boka Ditt beste år av Eirin Kristiansen Interiørbilde av boka Ditt beste år av Eirin KristiansenInteriørbilde av boka Ditt beste år av Eirin KristiansenGodteri

Har du noen mål du ønsker å nå i januar?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top