Årets første ferie

Endelig kom vi oss på ferie til Jondal, som vi hadde planlagt å få til i påskeferien. Det ble årets første hyttetur, og dermed også årets første feriereise vekk fra Skien. Jeg har vært en helg hos mamma og pappa, men det er det nærmeste jeg kommer en tur i år.

Det var så nydelig, og vi hadde ordentlig flaks med været. Hver dag var det god og fin stemning, med stekende sol og nye opplevelser.

Her er en liten oversikt over alt jeg har gjort i pinsehelgen!

Vært på roadtrip

Med en kjøretur på fem timer blir det god tid til å virkelig kose seg på roadtrip. Man tar seg tid til å stoppe langs veien, ta bilder av fjellene og ha piknik i gresset. Vi lagde en roadtripspilleliste på forhånd med både mine og Øysteins favoritt-bilsanger.

HaukeliRoadtripRoadtripPizzabakerpicnic

Gått på feller på en isbre

Jeg har faktisk aldri brukt feller før i mitt liv, og det var en veldig ny opplevelse! Det var helt sykt å bare gå oppover en slalombakke uten å gli bakover, slik som man gjør på langrennski uten feller.

Det var en veldig kul og spennende tur opp på Folgefonna. Det var snø over hele fonna, så vi så ikke at det var veldig isbreete (hvis det kan være et ord), men det var råfin utsikt, varmt vær og perfekt føre. Det var digg å få stått på ski én gang i år, haha.

FolgefonnaFolgefonna

FolgefonnaFolgefonna

Lært katten å være ute

Luna er veldig dårlig på å være utendørs, fordi hun alltid blir skremt inn av nabokattene. Nå i pinsen var hun utendørs nesten hele dagen hver dag og fikk lært seg å klarte i trær! Hun måtte ha litt hjelp ned første gang, men andre gang hun satt og skreik i toppen av treet bestemte vi oss for å ikke hjelpe henne. Litt klumsete klarte hun å komme seg ned, og etterhvert ble hun flinkere og flinkere på det. Det var jo på tide, hun er snart to år gammel og hadde enda ikke klatret ordentlig i trær… Ellers var hun som en hund og diltet etter oss over alt. Dersom vi gikk fra henne og hun ikke visste hvor vi var begynte hun å mjaue høyt, slik at vi kunne rope hvor vi var. Det var veldig søtt!

Bengalkatt ved stabburetBengalkatt ved stabburetBengalkatt ved stabburetBengalkatt i treet

Vært på kultursti

Vi gikk en fin tur på en kultursti for å få litt bevegelse en stillesittende dag, der vi fikk se steinskred (det så en gigantisk stein som hadde falt ned på en låve for 300 år siden), asketrær som var blitt lauet og hadde nye trær groende inni seg, og vi så fjell som var blitt formet av salt og fugler og diverse andre naturlige faktorer. Det var en spennende og fin tur!

Fjell med hull fra saltvannFjell med hull fra saltvannAsk som er blitt lauetAsk som er blitt lauetAsk som er blitt lauetEng av løvetann

Og masse annet kos!

  • Sene kvelder med kveldssol
  • Massevis av reker og grillmat
  • Kjent på sol og sommer
  • Søkt ly for sola inne på et nedkjølt soverom

JondalØystein foran et stabbur

Hvordan var din pinse?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top