Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle skrive dette, men en lakserett har faktisk blitt en av mine favorittretter. Laks. Fisk. Og jeg mener det også. Jeg gleder meg så sykt til å spise denne retten hver gang vi har satt den opp på ukesmenyen. Dette er noe av det friskeste, mest smakfulle og perfekt kombinerte jeg har spist, og jeg kan spise det uke etter uke uten å gå lei. Alle de forskjellige råvarene bidrar på hver sine måter å gjøre denne retten helt fullstendig. I tillegg er den rask å lage, hos oss er det risen og dens koketid som avgjør hvor lang tid det tar å bli ferdig med middagen.
Ingredienser
Oppskriften holder til to store og mettende porsjoner
🐟 Laks
🐟 Ris
🐟 2 dl sweet chili saus
🐟 1 neve sitronmelisse
🐟 2 lime
🐟 1 neve cashew-nøtter
🐟 Mango
🐟 Avokado
Fremgangsmåte
- Kok ris til to personer
- Stek laksen på middels varme
- Mens laksen steker blander du sammen sweet chili saus, saften fra én lime, oppkuttet sitronmelisse og knuste cashewnøtter. Smør litt av denne sausen over fisken.
- Kutt opp mango og avokado i skiver og kutt den siste limen i båter.
- Dander retten ved å legge fisken oppå risen og helle sausen over fisken. Pass på å dele sausen likt på begge tallerkener. Man kan smake til sin egen rett med limebåtene på siden.
Håper retten faller i like god smak hos deg som hos meg!
Nam, det så fantastisk godt ut!!<3
Det er dødsgodt 😀
Åå sykt godt!!
Jaa, er det! <3
Det så sunt og godt ut det 🙂
Ja, det er kjemoegodt! 🙂
Det så veldig godt ut 🙂
Ja, det anbefales!