Plan for Beef Wellington; Tidsskjema – Handleliste – Fremgangsmåter mm.

dav

Dette er en fullstendig plan for hvordan du går fram for å lage Beef Wellington fra bunnen av, med framgangsmåter, handlelister og tidsskjema på alt av tilbehør og forrett for alle de som planlegger å lage denne retten! Jeg brukte mye tid på forhånd til å planlegge alt, så det skulle bli bra, og det ble det og. 

Meny

Forrett: Kremet aspargiessuppe 

Hovedrett: Beef Wellington med mandelpotetstappe, sjalottløk og rødvinssaus  

Dessert: Iskrem

Ingredienser

Kremet aspargiessuppe:  

0.5 sjalottløk 
0.5 bunt asparges 
2.5 dl helmelk 
1.5 dl kremfløte 
2 dl kyllingkraft 
0.5 ss smør 
0.5 ss gressløk  
salt og nykvernet pepper 

Beef Wellington:  

1 kg indrefilet 
Rosmarin (evt Provence) 
Smør 
Hvitløk 
Løk 
600g sopp (diverse) 
Kyllinglever 
Loff 
Sennep 
Egg 
Spekeskinke 

Butterdeig:  

450 g smør 
300 g vann 
550 g hvetemel 
2 ts salt 
2 ss olje eller smør 

Rødvinssaus: 

1,5 dl Rødvin 
2 Sjalottløk 
1 ts Tomatpure 
0,5 ss Maizena 
En skvett Sitronsaft 
5,6 dl Kjøttbuljong 
0,2 dl Hvitvinseddik 
1,5 Laurbærblad  

Mandelpotetstappe:  

1/2 kg mandelpoteter 
25 gr smør 
1/2 dl fløte 
Salt og pepper 

Iskrem

4 stk eggeplomme
4 ss sukker
1 stk vaniljestang
4 dl kremfløte

 

Handleliste

  • Sjalottløk 

  • 0.5 bunt asparges 

  • 2.5 dl helmelk 

  • 6 dl kremfløte 

  • 0.5 ss gressløk  

  • 1 kg indrefilet 

  • Rosmarin (evt Provence) 

  • Smør 600 g 

  • Hvitløk 

  • Løk 

  • 600g sopp (diverse) 

  • Kyllinglever 

  • Loff 

  • Sennep 

  • 6 Egg 

  • Spekeskinke 

  • Hvetemel 550g 

  • Rødvin 

  • Sjalottløk 

  • Tomatpure 

  • Hvitvinseddik 

  • Laurbærblad  

  • + En torosaus, hehe 

  • 1/2 kg mandelpoteter 

  • Ferdig dessert 

  • Bakepapir 

  • Salt og pepper 

  • Kjøttbuljong 

  • Maizena 

  • Sitronsaft 

  • Provence 

  • Kyllingbuljong 

  • 1 stk vaniljestang

Fremgangsmåter

Iskrem

  1. Rør sammen eggeplommer, sukker og vaniljestang i en glass- eller stålbolle og sett bollen over varmt vann. Visp hele tiden til eggeblandingen begynner å bli varm og sukkeret har løst seg opp.
  2. Pisk blandingen videre i maskin eller for hånd til  den er kald og har blitt lys og tykk eggedosis.
  3. Stivpisk kremfløten og bland med eggedosis.
  4. Nå er isparfaiten klar til å fryses, eller du kan velge å tilsette smak (se under).
  5. Fyll isblandingen i en passende form, dekk med plastfolie og frys i minst 4 timer. (her dagen før)
  6. Sett isparfaiten i kjøleskapet ca. 20 minutter før den skal serveres.
  7. Hvelv isparfaiten på fat eller server den helt enkelt fra formen. Server isen med det du liker best.

Aspargiessuppe:  

1. Skrell aspargesen og hakk avskjæret 
2. Fres finhakket sjalottløk med aspargesavskjær og skrell. 
3. Ha på kraft og melk og kok 20 minutter. Ha i fløten og kok opp. 
4. Kjør jevn i kjøkkenmaskin eller blender. Sil!
5. Rør inn litt smør og smak til med salt og pepper. 
6. Ha i asparges som så vidt er kokt, og hakket gressløk. 

Butterdeig:  

Kjør først smør og 100g mel sammen i en bakemaskin og klem det sammen til en firkant mellom to bakepapir. Legg smørblandingen kjølig. Bland resten av ingrediensene sammen til en deig og elt den godt i en bakemaskin. La den hvile i en halv time. 

Kjevle ut deigen til et rektangel og pakk smøret godt inn i deigen. Kjevle den ut til et rektangel igjen og brett sammen så du får tre deler på hverandre. La deigen hvile en halv time i kjøleskap, snu deigen motsatt veg og kjevle ut et nytt rektangel som du bretter sammen i fire. La hvile enda en halv time før du gjentar å brette deigen i tre igjen. Før siste kjevling bør deigen hvile opp imot en time.  Brett deigen en siste gang i fire. (Brettingen blir da slik: 3 x 4 x 3 x 4) Stekes på 210 grader i 15-20 minutter (små bakverk) 

Eller man kan se på denne YouTubefimen:

Beef Wellington

Her brukte vi en blanding mellom videoen nedenfor og den over. Vi brukte mesteparten av framgangsmåten til den under, men valgte å rulle biffen inn i spekeskinke, slik som den over. 

Mandelpotetstappe: 

Mandelpotetene skrelles og kokes godt møre i vann. Mos potetene, rør inn smør og fløte og smak til med salt og pepper.  

Som ekstra tilbehør kan du steke opp sjalottløk sammen med biffen mot slutten av steketiden.

Rødvinssaus:

Ha rødvin, eddik, grovhakket sjalottløk, knuste pepperkorn, laurbærblad og timian i en kjele og kok ned til 2 dl. Tilsett kraft eller kjøttbuljong, tomatpuré og hinneavskjær fra oksefileten. Kok ned til det halve og jevn sausen med maizena utrørt i kaldt vann. Smak til med salt, pepper, sitronsaft og sukker. Sil sausen og hold den varm.

Tidsskjema

Kvelden i forveien: Lag iskremen

12:00 – Lag deigen til butterdeig. La stå i kjøla i 30 min

12:30 – Lag smøret imens. Kjøleskap i 10 min.

12:45 – Følg video og legg i kjøleskap i 30 min.

13:30 – Følg video og legg i kjøleskap i 30 min.

14:10 – Følg video og la bli i kjøleskapet.

17:50 – Begynn å steke og lage biffen. Følg video. 

18:30 – Legg biffen i ovnen. Skrell sjalottløk og mandelpoteter. Begynn å lage aspargiessuppe.

18:35 – Legg sjalottløken inn i ovnen. 

18:50 – Kok mandelpoteter. 

19:00 – Server suppe. 

19:05 – Mos mandelpotetene og lag saus.

19:10 – Ta ut biffen

19:15 – Server hovedmåltidet.

Lykke til!
 

 

6 thoughts on “Plan for Beef Wellington; Tidsskjema – Handleliste – Fremgangsmåter mm.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top