Oppskrift: Ferskt grovbrød

Start søndag morgen med et rykende ferskt grovbrød til frokost. Oppskriften er kjempeenkel, og det tar lite tid å lage. Det er rett og slett bare koselig. Du må heller ikke ha brødform, for brøddeigen er veldig fast, så den flyter ikke utover. 

Ingredienser

– 1 dl lettkokte havregryn

– 1 dl kokosmel (kan erstattes med melblanding)

– 5 dl Hvete & Rug Grovbakst

– 0,5 pakke tørrgjær

– 0,5 ts kardemomme

– 1 ts sukker (kan sløyfes)

– 1,5 dl vann (lunkent)

– 1,5 dl melk (lunkent)

– 0,5 ts salt

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fremgangsmåte

1. Bland sammen alle de tørre ingrediensene, bortsett fra saltet. Saltet skal i senere, for det ødelegger for gjæret. 

2. Tilsett vannet og melken og rør til en tykk deig.

3. Kna deigen til det blir en smidig deig som ikke kleber for mye i hendene og i bordet. Det kan hende du trenger mer mel for dette. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

4. Legg et koppehåndkle over bollen og la deigen heve et lunt sted i 50-60 minutter. 

5. Ta deigen ut av bollen og kna den igjen. Kna saltet godt inn. Form den til et brød og legg den i en brødform eller på et stekebrett. 

6. La deigen heve en halvtime.

7. Brødet skal stekes på 200 grader i 40 minutter. 

8. Nyt et deilig, nystekt brød!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ha en fin lørdag!

10 thoughts on “Oppskrift: Ferskt grovbrød

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top