For en nydelig søndag dette har vært! Dagen startet med bollebaking og klokka 13:00 fikk vi besøk av venner og noen naboer for å se femmila på TV.
Jeg har faktisk ikke laget sjokoladeboller før, og fikk lyst til å teste det ut. Denne oppskriften er hentet fra en kokebok fra ungdomsskolen, med bare noen små modifikasjoner.
Ingredienser – Deig
- ca. 11 dl hvetemel
- 1 pakke tørrgjær
- 2 ts kardemomme
- 4 dl lunken melk
- 1,5 dl sukker
- 150g smeltet smør
Ingredienser – Vaniljekrem
- 3 dl vaniljekrem fra Piano
- 3 dl kremfløte
Fremgangsmåte
- Bland mel, kardemomme og bakepulver i et litermål og sikt det sammen i en bolle.
- Tilsett melken, smøret og sukkeret og bland sammen.
- Kna deigen til den blir så smidig at deigen slipper bollen.
- Dekk bollen med plast eller en tallerken og sett den på et lunt sted. La deigen heve i 30-45 minutter.
- Ta ut deigen fra bollen og kna den på kjøkkenbenken. Hakk opp sjokoladebiter som du knar inn i deigen.
- Rull deigen til to pølser og den den opp i 16-20 lite store biter. Rull bitene til boller og sett dem på et stekebrett.
- La bollene heve under et koppe-håndkle i 30-45 minutter.
- Stek bollene i 10-12 minutter på 225 grader.
- Mens bollene steker lager du vaniljekrem ved å piske fløte til krem og tilsette vaniljekrem.
Ha en fin fastelavenssøndag videre! Husk at det ikke er for sent å bake enda.