Middagstips til valentines

I morgen er det klart for valentinsdag, og personlig er jeg veldig glad i en anledning til å gjøre noe ekstra koselig for hverandre! Her i huset har vi tradisjon for et ekstra godt måltid. Jeg tenkte å skrive et innlegg om noen av middagene vi har hatt her i hjemmet på tidligere valentinsdager og andre romantiske kvelder. Og frykt ikke, single leser. Det er faktisk lov å lage middag for en venninne eller et familiemedlem og!

1. Biff med bearnaise, soppstuing og ris.

Dette er et godt alternativ for deg med dårlig tid. Sett over litt ris, bruk en toro-pose med bearnaise, stek sopp i smør som du tilsetter litt fløte og stek biffen på sterk varme i en god mengde smør. Så enkelt og godt! Og du får akkurat så gjennomstekt biff du selv vil ha. 

2. Hvitløksmarinert svinestek med søtpotetfries, soppstuing, sjalottløk og brun saus.

Dette er en noe mer tidkrevende rett, for du må starte å lage den dagen før. 

Tidsskjema:

Kvelden i forveien lager du hvitløksmarinade av olje, honning, hvitløk og ingefær. Hell over i en pose med svinesteken og fordel innholdet, slik at hele svinesteken blir dekt. 

1,5-2,5 timer før: Sett svinesteken i ovnen. Dette kommer veldig an på størrelsen på svinesteken, men her er litt tips. Jeg har aldri hatt steketermometer, og resultatet har blitt bra likevel! Så prøv å gjøre litt mål, så skal det nok gå bra.

40 minutter før: Oppskrift på søtpotetfries finner du her. Jeg syns det er veldig vanskelig å få de sprø, men de blir gode likevel! 

15 minutter før: Soppstuing er for meg en favoritt, derfor lager jeg det så ofte til gode middager! Det eneste man trenger å gjøre er å kutte opp sopp, steke i en god mengde smør og tilsette en skvett fløte. La fløten trekke inn i soppen og så er det klart til servering.

10 minutter før: Lag saus

3. Lammestek stappet med sopp, potetbåter, sjalottløk og kantarellsaus.

Dette brukte jeg en hel dag på å lage den første valentinsdagen vår sammen. Det var helt fantastisk godt! Jeg husker ikke nøyaktig hvordan jeg krydret og marinerte kjøttet, men dette kan man jo finne ut av selv, ut fra egne preferanser.

Tidsskjema: 

2-3 timer før: Igjen så kommer dette an på steketiden, så sjekk dette ut på forhånd. Kutt steken opp slit at det blir en flat firkant. Legg et tykt lag med sopp over hele og rull kjøttet sammen igjen. Knyt hyssing stramt rundt kjøttet, slik at det holder seg. Putt steken deretter i ovnen. 

30 minutter før: Stek potetbåter og sjalottløk sammen med hvitløk. Hell gjerne over litt marinade og fett fra kjøttet. 

10 minutter før: Lag kantarellsaus (OBS! Det tar lenger tid hvis du lager fra bunnen av)

 

4. Hvitløksmarinert kalkun med waldorfsalat, mandelpoteter, brun saus og tyttebærsyltetøy.

Dette er vel egentlig typisk nyttårsaftenmat, og det er også bare da jeg tidligere har laget dette. Men det kan jo fungere som datemat og, så hvorfor ikke?

Tidsskjema:

Kvelden i forveien lager du hvitløksmarinade av olje, honning, hvitløk og ingefær. Hell over i en pose med kalkunfilet og fordel innholdet, slik at hele fileten blir dekt. Kvelden før er det også lurt å lage waldorfsalat, slik at smakene får satt seg ordentlig. Jeg syns hvertfall det blir best å lage dagen før! Her er en oppskrift.

1,5-2,5 timer før: Steketid kommer an på størrelsen på kalkunfileten.

20 minutter før: Ta ut kalkunen og la den trekke 

10 minutter før: Kok mandelpoteter og lag saus.

Håper noen av tipsene var til hjelp! Beklager også dårlige bilder, alle er gamle og hentet fra tidligere date-kvelder.

Kos deg masse i morgen!

14 thoughts on “Middagstips til valentines

  1. mange fantastiske og delikate oppskrifter dette der.. tusen takk for at du la ut dette på bloggen din.
    har lyst til å prøve flere av disse oppskriftene selv
    Kan du vær så snill ta en tur innom bloggen min :)? Legge igjen en kommentar?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top