Oppskrift: Julens fløtekarameller med tre hovedingredienser

Veldig god lørdag, alle sammen!

I går fikk jeg besøk av min venninne Elisabeth rett etter jobb for å lage julekarameller! Vi har planlagt lenge å finne en dag til å ha juleverksted eller bakedag, og vi fant endelig en passende dato. Vi kokte karameller, hørte på julesanger og drakk vin, med splitter nye, fine bakeforkler for Nille.

Karamellene ble dødsgode! Vi lagde en stoor porsjon, slik at vi kan dele karamellene likt og ha nok til at de kan vare hele desember. Å blande de sammen var faktisk også veldig enkelt, det eneste vanskelige var å finne ut hvor lenge de skulle koke. Det varierer nemlig veldig ut i fra ovn og hvor mye karamell du lager. Da jeg prøvde meg i fjor ble karamellene mislykket to ganger, men i år hadde jeg heldigvis en “dråpetest” som hjalp litt til med å få de perfekte karamellene.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ingredienser

🍬 4 dl lys sirup

🍬 4 dl hvitt sukker

🍬 4 dl kremfløte

🍬 Maldonsalt (kan sløyfes)

🍬 Noen dråper vaniljeessens (kan sløyfes)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fremgangsmåte

1. Bland fløte, sukker, sirup og noen dråper vaniljeessens sammen i en kjele. Kok opp og la koke i 20-40 minutter (og kanskje også mer) til karamellene består “dråpetesten”.

2. Hell massen over i en ildfast form med et bakepapir oppi. Stå over maldonsalt.

3. La karamellen stå til kjøling i kjøleskapet til neste dag, og kutt den deretter opp i biter.

Dråpetesten

1. Fyll en skål med iskaldt vann.
2. Hell litt varm karamell i vannet.
3. Dersom du kan forme karamellen til en kule med litt fasthet, så er karamellen ferdig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

// Takk for fotografering, Elisabeth!

Tips

Pakk inn karamellene i små biter med matpapir. Disse er enkle å surre, og karamellen setter seg ikke like fast i papiret.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ha en fin dag!

 

PS: Følg meg gjerne på bloglovin!

10 thoughts on “Oppskrift: Julens fløtekarameller med tre hovedingredienser

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top