Start søndag morgen med et rykende ferskt grovbrød til frokost. Oppskriften er kjempeenkel, og det tar lite tid å lage. Det er rett og slett bare koselig. Du må heller ikke ha brødform, for brøddeigen er veldig fast, så den flyter ikke utover.
Ingredienser
– 1 dl lettkokte havregryn
– 1 dl kokosmel (kan erstattes med melblanding)
– 5 dl Hvete & Rug Grovbakst
– 0,5 pakke tørrgjær
– 0,5 ts kardemomme
– 1 ts sukker (kan sløyfes)
– 1,5 dl vann (lunkent)
– 1,5 dl melk (lunkent)
– 0,5 ts salt
Fremgangsmåte
1. Bland sammen alle de tørre ingrediensene, bortsett fra saltet. Saltet skal i senere, for det ødelegger for gjæret.
2. Tilsett vannet og melken og rør til en tykk deig.
3. Kna deigen til det blir en smidig deig som ikke kleber for mye i hendene og i bordet. Det kan hende du trenger mer mel for dette.
4. Legg et koppehåndkle over bollen og la deigen heve et lunt sted i 50-60 minutter.
5. Ta deigen ut av bollen og kna den igjen. Kna saltet godt inn. Form den til et brød og legg den i en brødform eller på et stekebrett.
6. La deigen heve en halvtime.
7. Brødet skal stekes på 200 grader i 40 minutter.
8. Nyt et deilig, nystekt brød!
Ha en fin lørdag!
ååå, det så kjempe godt ut!
Dette så godt ut! <3
mm så deilig! Takk for oppskrift:D
Nammmm!
Å, det så utrolig godt ut! Ble inspirert til å teste selv jeg nå
Maiken Johnsen: Ble veldig godt! Gjør seg med litt kardemomme og salt
Kaja Borgersen: Det ble veldig godt! Anbefales
Janne: Bare hyggelig
Kristine Larsen: <3
idabrli: Det anbefales på det sterkeste! Veldig lett å lage