Oppskrift: Ferskt grovbrød

Start søndag morgen med et rykende ferskt grovbrød til frokost. Oppskriften er kjempeenkel, og det tar lite tid å lage. Det er rett og slett bare koselig. Du må heller ikke ha brødform, for brøddeigen er veldig fast, så den flyter ikke utover. 

Ingredienser

– 1 dl lettkokte havregryn

– 1 dl kokosmel (kan erstattes med melblanding)

– 5 dl Hvete & Rug Grovbakst

– 0,5 pakke tørrgjær

– 0,5 ts kardemomme

– 1 ts sukker (kan sløyfes)

– 1,5 dl vann (lunkent)

– 1,5 dl melk (lunkent)

– 0,5 ts salt

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fremgangsmåte

1. Bland sammen alle de tørre ingrediensene, bortsett fra saltet. Saltet skal i senere, for det ødelegger for gjæret. 

2. Tilsett vannet og melken og rør til en tykk deig.

3. Kna deigen til det blir en smidig deig som ikke kleber for mye i hendene og i bordet. Det kan hende du trenger mer mel for dette. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

4. Legg et koppehåndkle over bollen og la deigen heve et lunt sted i 50-60 minutter. 

5. Ta deigen ut av bollen og kna den igjen. Kna saltet godt inn. Form den til et brød og legg den i en brødform eller på et stekebrett. 

6. La deigen heve en halvtime.

7. Brødet skal stekes på 200 grader i 40 minutter. 

8. Nyt et deilig, nystekt brød!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ha en fin lørdag!

10 thoughts on “Oppskrift: Ferskt grovbrød

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top