I starten av oktober begynte jeg på denne deilige julelikøren, og i dag var endelig dagen kommet for å sile den og putte den på flaske. Den skal egentlig stå i skapet i 40 dager, men lager du den nå gjør det sikkert ikke noe at den står et par dager for lite. I dag er det nemlig nøyaktig 40 dager igjen til jul! Oppskriften er hentet her.
Oppskrift på julelikør
Ingredienser
- 1 ts vaniljepulver
- 1 appelsin
- 40 cl vodka (40%)
- 40 kaffebønner
- 40 biter brunt sukker
Fremgangsmåte
- Prikk en appelsin med gaffel 40 ganger og putt den i den vannfast beholder, som for eksempel et stort glass.
- Hell de resterende ingrediensene over appelsinen og forsegl beholderen godt.
- Putt likøren i et skap og rist på den jevnlig (helst hver dag) i 40 dager.
- Sil likøren og hell over i en flaske, så har du en deilig appelsinlikør til jul!