Ingredienser
✧ 200g smør
✧ 200g sukker
✧ 4 egg
✧ 170g hvetemel
✧ 1ts bakepulver
✧ 4 epler
✧ 3ss brunt sukker
✧ 3ss hvitt sukker (eller så mye at du blir flau + litt til)
✧ Kanel (mye kanel)
1. Skrell eplene og kutt dem opp i tynne skiver. Pass på å ikke få med kjernehuset. Dekk til eplene, slik at de ikke blir brune mens du lager kakerøra.
2. Pisk romtemperert smør og sukker sammen med kjøkkenmaskin eller håndmikser, så det blir lyst og luftig. Dersom du ikke har håndmikser får du bruke rå muskelkraft, og det blir kake selv om du ikke får det så lyst og luftig som det skal være.
3. Tilsett eggene, ett om gangen. Pisk godt mellom hver gang.
4. Sikt inn mel og bakepulver. Vend det inn, og ikke rør altfor mye etterpå. Da går lufta ut av røra.
5. Smør en form på 24 diameter. Protip: Strø semulegryn i formen og vend den rundt, slik at de dekker alle overflater. Da kan jeg nesten garantere at kaka ikke setter seg fast. Tips jeg lærte av Elisabeth i går.
6. Hell røra over i formen og stikk eplebåtene ned i kaka, tett i tett. Strø kanel og sukker over, så mye som du ønsker!
7. Stek kaken på 180 grader midt i ovnen i ca. 50 minutter.
God helg!