Loen og Olden

Briksdalsbreen

Her kommer en litt forsinket rapport fra dagene jeg og Øystein tilbragte i vakre Olden og Loen!

På roadtripen vår i sommer ville vi oppleve mer av Stryn kommune enn det vi rakk i fjor, da vi kun så vidt var innom for å sove og dra igjen dagen etter. Planen var hele tiden å dra til Olden, siden Loen allerede er under så mye turistpress etter å ha blitt plastret ut over instagram i flere år, men det ble litt endring i planene da vi kom til dit.

Rett før vi ankom innkjøringen til Oldevatnet hadde det nemlig dessverre vært en bilulykke og veien inn dit var stengt inntil videre. Det var kveld, det regnet og mørket begynte å falle på, så vi begynte å lete etter et hotell vi kunne sove på, men alt var fullbooket, eller kostet altfor mange 1000-lapper til at det var verdt det.

Vi endte derfor opp med å finne en campingplass ved Loenvatnet i siste liten, og med litt flaks rakk vi akkurat fram til en kjempevakker, liten, enkel campingplass rett før de skulle stenge resepsjonen. Den heter Helset Camping, og ligger helt tett inntil vannet. Det var oppmerkede ruter, slik at ikke folk skulle legge seg for tett opp mot hverandre, og det var akkurat én rute ledig langs vannet da vi kom. Heldigvis!

I småregn satte vi opp teltet i en fei, og da vi var ferdig og kunne legge oss inn for å sove i teltet åpnet himmelen seg helt, og det begynte å pøsregne. Det var faktisk ganske idyllisk.

Loenvatnet

LoenvatnetLoenvatnetLoenvatnetLoenvatnet

Neste morgen sto vi opp til eventyrlig utsikt. Skyene hadde lagt seg lavt langs vannet og speilet seg i helt blikkstille vann. Etterhvert kunne vi skimte en liten regnbue på den andre siden av vannet. Vi fikk badet litt, selv om isbrevannet var iskaldt. Brrr.

LoenvatnetLoenvatnetLoenvatnetLoenvatnetLoenvatnetLoenvatnet

Etter bading og frokost pakket vi sammen teltet og dro til destinasjonen vi egentlig skulle til; Oldevatnet. Vi sjekket inn på Gryta Camping, en campingplass jeg varmt kan anbefale. Det var god plass, mange parkbenker langs hele vannet, gratis utleie av robåter og vester, butikk som solgte både varm og kald mat, gode doer og til og med en geit.

Gryta camping ved OldevatnetGryta camping ved Oldevatnet

Roing i OldevatnetRoing i OldevatnetRoing i Oldevatnet

Etter å ha surret rundt på campingplassen og spist lunsj, måtte vi komme oss på en tur. Det ble Briksdalsbreen, som du kan lese full turrapport fra her.

KleivafossenBriksdalsbreen

Briksdalsbreen

Etter turen hang vi litt på campingplassen og fikset oss, før vi kjørte ut til Loen. Vi angret i fjor på at vi ikke planla bedre, og tok Loen Skylift opp for å spise middag, så i år var det en viktig del av planen vår

Loen Skylift går opp til Hoven, et fjell på 1011moh, der det ligger en utrolig fin restaurant. Det er opp hit mange velger å klatre Via Ferrata og ta zipline, men vi holdt oss til Skyliften denne gang.

Det kilte i magen da vi ble fraktet oppover fjellsiden, nesten rett til værs, og utsikten var helt upåklagelig. Vi kunne se helt inn til Oldevatnet, Olden og Lovatnet.

Hoven Restaurant hadde nydelig mat og gode drinker, men pass på! Vann er ikke gratis. Det erfarte vi på den uheldige måten, haha. Så du kan like godt ta deg en brus som et glass vann.

Loen skyliftLoen skyliftLoen skyliftLoen skylift

Vi hadde en lang og treg morgen dagen etter, med både toast og morgenbad, før vi pakket sammen leiren vår og dro av sted for å utforske Geiranger.

Takk for oss, Loen og Olden!

OldevatnetOldevatnetOldevatnetOldevatnetOldevatnetOldevatnet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top