Adventure Time: Briksdalsbreen

Briksdalsbreen

Skal du på ferie i Olden er turen inn til Briksdalsbreen å anbefale. Hvertfall om du er på utkikk etter en enkel, men innholdsrik tur.

Du starter ved Briksdalsbre Fjellstove, der er det flere parkeringsplasser. Husk mobil, så du får betalt parkering på vipps. Derfra er det bare 2,5km å gå inn til breen, og ved et veikryss kan du velge to ulike veier. Det gjør at du får en variert tur med en annen tilbakevei. Du får valget rett før Kleivafossen, og da anbefaler jeg å gå forbi den oppover og ta Keiser Wilhelms sti tilbake igjen.

På veien går man forbi informasjonsskilt som kan fortelle hvilket år breen gikk ned til punktet du står. Den har trukket seg mye tilbake, spesielt etter 1900. Så her får du i tillegg en real historietime. På veien møter du også den store Kleivafossen som gir deg en dusj om du velger riktig sti. Du får til og med litt fakta om jettegryter på turen!

Og forresten! Om du har skadet beina eller av andre grunner sliter med å ta deg fram langt er det mulig å bli kjørt nesten til toppen med shuttlebiler. Da må du bare gå 500 meter inn til breen.

KleivafossenKleivafossen

Turrapport:
Tur: Briksdalsbreen
Høyde: 350moh
Lengde til toppen: 2,5km fra parkeringsplass
Tid brukt på hele turen: 90 min
Stigning: 190m
Turkamerat: Øystein
Parkering: Briksdalsbre Fjellstove
Vanskelighetsgrad: Veldig enkel

KleivafossenBriksdalsbreen

BriksdalsbreenBriksdalsbreenBriksdalsbreenBriksdalsbreen

Briksdalsbreen er en arm ut fra Jostedalsbreen, og ble dannet for ca. 2500 år siden. De første turistene dukket opp i dalen på midten av 1800-tallet, og etter andre verdenskrig eksploderte turismen. Oldedalen var uten vei fram til 1955, men fra den første motorbåten gikk fra 1915 og til 1955 ble både turister og innbyggere fraktet med båt.

Tur til BriksdalsbreenTur til Briksdalsbreen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top