Aktivitetsdag i Flåm

Stegastein

Jeg må fortelle om en fullstappet aktivitetsdag vi hadde i Aurland-området i sommer. Vi hadde kjørt dit fra Bergen dagen før, og våknet på en helt ok campingplass i sentrum, som heter Flåm Camping.

Rett etter vi hadde spist frokost pakket vi sammen og parkerte bilen, slik at dagen kunne begynne.

Vi gikk bort til starten av den kjente Flåmbana, en togtur som er beskrevet som en av de vakreste togturene i hele verden. I løpet av én time blir man fraktet fra 0 til 867 meter over havet, og på veien ser man Vestlandsk natur på sitt aller beste. Den stopper ved Kjosfossen, der man får tid til å gå ut og ta litt bilder, og vi var så heldige å få se et Huldreshow med musikk og dans mens vi var der.

Flåm camping

Toast på primusToast på primusFlåmbanenFlåmbanenFlåmbanenFlåmbanen

Vi gikk av banen i Vatnahalsen, og forberedte oss på årets store adrenalinkick; Flåm Zipline. Det er nordens aller lengste zipline på 1381 meter, der du setter utfor et 305 høyt stup.

Opplegget var enkelt. Vi ankom og viste billettene våres. Deretter fikk vi et nummer for hvor vi var i køen, og måtte skrive under på et skjema der vi sa vi visste om risikoen ved zipline. Da vi ble ropt opp fikk vi sikkerhetsutstyr, og til slutt ble vi sluppet utfor.

Det var veldig lite skummelt og utrolig trygt. Det var veldig mye sikkerhetsrutiner, og det var faktisk ikke mulig å sette utfor uten å være sikret ordentlig. De første sekundene kilte i magen, men resten av turen var egentlig mest bare utrolig fin. Du får helt magisk utsikt og følelse av å fly nedover dalen.

Zipline i FlåmZipline i FlåmZipline i Flåm

Vel nede i Kårdal traff vi på noen fine geiter og fikk leid oss et par sykler for hjemturen. Det var også mulig å gå 2,5km til neste holdeplass og ta toget ned igjen, men siden det bare var 16km å sykle i nedoverbakke hjem, ville vi heller oppleve det. Det angret vi ikke på! Veien ned til Flåm var slak og fin, og det var kun et par små oppoverbakker. Ellers var det bare nedover hele veien, og vi fikk komme tett innpå vakker natur!

GeitSykkeltur ned Rallarvegen i FlåmSykkeltur ned Rallarvegen i FlåmSykkeltur ned Rallarvegen i FlåmSykkeltur ned Rallarvegen i FlåmSykkeltur ned Rallarvegen i Flåm

Etter å ha parkert syklene satte vi oss i bilen og forlot Flåm for denne gang. Vi kjørte til en vakker, liten bygd som heter Undredal og tok et aaalt for kaldt bad i elva. Jeg kan ikke huske å ha badet i så kaldt vann før noen sinne, men forfriskende var det hvertfall. Og digg å få badet litt etter en så aktiv dag.

Undredal

Etter Undredal dro vi til Aurland og spiste på Mariannes Bakeri. Jeg hadde lest at kanelbollene der var “verdens beste”, men jeg må innrømme at jeg kun gir dem terningkast 4. De var ikke saftige eller søte nok. Så den foreløpige bolle-førsteplassen er det Olaløo i Bondhus som fortsatt har.

Vi kjørte opp til Stegastein Utsiktspunkt som ga oss et vakkert overblikk over Aurland og fjorden rundt.

Mariannes bakeri i AurlandStegastein
StegasteinStegastein

Takk for besøket, Aurland, Flåm og Undredal!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top