11 tips til å få hyttestemning i egen stue

Sofa med pledd

Jeg forstår veldig godt at dere hyttefolk er lei dere nå, og jeg forstår alle deres klager. De strenge tiltakene fra regjeringen har jo blitt utsatt med tre uker til. Det er jo veldig urettferdig at dere ikke får en pause fra huset deres i det ekstra huset deres på fjellet. Det må være veldig frustrerende å ha det så godt at man bare måå ha det litt mindre luksuriøst rundt seg. Men fortvil ikke! Jeg har rådene som kan hjelpe deg med å føle på den gode hytteånden uten å måtte bryte loven eller endre boadresse!

Ringenes Herre

1. Skru av varmeovnene, slik at du får det isende kaldt hjemme i minst et døgn. Da får du brukt raggsokkene det har gått hull i og ullgenseren som har krympet i vask én gang før du skrur alle varmeovner opp på fullt, slik at det blir altfor varmt og du kun kan gå med superundertøy. Akkurat som i god hytteånd!

2. Lukt av peis. For å erstatte den hyttelige lukten av peis kan du finne en ildfast form og tenne på litt papirer (bare ikke dopapir, det er hellig i disse dager) og fyrstikker oppi den. Det er viktig at du bruker nesten en hel fyrsikkeske med én og én fyrstikk, sånn for å gjøre det autentisk med peistenning.

3. Skuffende skiføre. Skuffende skiføre har vi allerede utenfor, så dette punktet er jo alt i boks. Perfekt!

4. Dårlig strømtilførsel. Det er viktig at du med jevne mellomrom kutter strømmen, så du får følelsen av at strømmen på liksomhytta er like dårlig som strømmentilførselen på den ekte hytta. Pass derfor på å kutte strømmen om du plutselig kommer til å skru på mer enn to plater på komfyren.

5. Bygg om boden til en utedo. Det er enkelt, her er en liten DIY-guide: 1. Grav et stort hull under boden. 2. Sag ut et stort, firkantet hull over der du gravde. 3. Bygg en boks over hullet. 4. Kutt ut et hull på toppen av boksen. Slik får du en perfekt utedo! Du må forresten søke deg opp på reglene rundt det å faktisk benytte seg av en utedo på nett, for det vet jeg ingen ting om.

6. Bytt ut kjøleskapet med et minikjøleskap. Man har jo gjerne ikke de største og mest luksuriøse kjøleskapene på hytta, så du burde nok bytte ut det du har med et mindre og dårligere du og. Maten blir kanskje fortere dårlig i et varmt kjøleskap, men hva gjør man vel ikke for den gode hyttestemningen?

7. Trekk ut internettkabelen. Internett på hytta er jo definitivt ikke lov, så trekk ut kabelen umiddelbart.

8. Finn fram Ludo, men pass på å gjemme vekk noen brikker. Det blir jo ikke ekte med mindre det mangler brikker til alle brettspill og kort til alle kortspill.

9. Kok vann i kjele til kakaoen. Den gode vannkokeren må nok ryke for at hyttefølelsen skal bli bevart, så kok heller vann i en kjele. Den som venter på noe godt venter ikke forgjeves!

10. Kjøp noen koselige hyttetroll. Det er ingen ordentlig hytte uten noen søte og creepy hyttetroll i hver krik og krok. Du får sikkert kjøpt dem på en suvenir-butikk.

11. Ta en biltur. Sperr alle barna inni en overlesset bil og kjør rundt et par timer. Da vil du få følelsen av den koselige familieånden og få en fin pekepinn på hvordan de kommende ukene ville bli.

rom123

Neida. Enkelte av punktene er kanskje noe overdrevet. Men på ekte, dette er ikke tiden for å fokusere på sine egne i-landsproblemer. Les bok, finn fram raggsokker, spill brettspill og slapp av under et pledd hjemme i egen stue. Så tar vi påskeferien i Trysil neste år 🤍

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top