Ny katt! Lite ✨ bildedryss ✨

Snøbengal

Vi har lenge vurdert å skaffe en til katt, i tillegg til Luna som vi har fra før. Dette er fordi bengaler er en ekstremt sosial og leken rase, som trenger mye stimuli. Hun vil aldri være lenge ute alene, og når det er dårlig vær er hun ikke engang ute på verandaen. Dette gjør henne frustrert og krevende, og vi må bruke mye tid på å leke med henne og jobbe med hodet hennes. Likevel er det ofte ikke det holder, og hun har perioder der hun bare gjør ugang for gøy, bare for å få oppmerksomhet.

Til nå har det selvsagt gått. Merker vi at hun trenger å stimuleres, så har vi jo lekt med henne og gitt henne leker for å trimme hjernen hennes. Men nå er vi sammen med henne hele dagen hver dag. Om ikke lenge (forhåpentligvis) er vi tilbake på kontoret, og hun må igjen være alene hjemme åtte timer om dagen, og vi må komme hjem til henne slitne. Derfor bestemte vi oss for å skaffe en til katt!

Snøbengal

Vi søkte på Finn leenge før vi fant den riktige for oss. Det er så ekstremt mange som hobby-avler på bengaler (og andre hunde- og katteraser forsåvidt) at det var viktig for oss å finne noen som visste hva de drev med. Oppdrett er jo nesten et eget fag. Du skal vite hvilke gener som burde føres videre og hvilke som virkelig ikke burde det. Du skal være påpasselig når det kommer til innavl, antall kull en katt skal ha, hvilke gener som går godt sammen og hvilke sykdommer du skal se opp for.

Og dette med sykdommer er mange dårlige på. Jeg spurte mange om begge foreldrene til kullene deres var helsesjekket for de typiske arvelige bengalsykdommene, og ekstremt få hadde gjort det. Hun ene svarte faktisk “Hvorfor spør du egentlig om det? Tenker du også å begynne med avl?”. Da visste jeg at det ikke var selgeren for meg. Jeg anser det som et kjempegodt tegn med oppdrettere som ikke vil at hvem som helst skal bruke kattene deres i avl.

Til slutt fant vi den perfekte annonsen til et kull fra Jungle Fantasy, og vi har fått følge oppveksten til kattungene siden uka de ble født. Nå tolv uker senere fikk vi endelig hente lille Venus!

Så si hjertelig velkommen til denne lille gledessprederen:

BengalerSnøbengalBengalerSnøbengalSnøbengalSnøbengalSnøbengalSnøbengalSnøbengalBengalkatterBengalkatterBengalkatterBengalkatterBengalkatter

Vi ser fram til mange fine år med denne nuggeten ❤️

One thought on “Ny katt! Lite ✨ bildedryss ✨

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top