Ingredienser
3 stk romtempererte eggehviter
112 g sukker
112 g melis
Rød og blå konditorfarge
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 100grader.
- Skill eggehvite fra eggeplummen. Fordel de tre eggehvitene i tre forskjellige boller. Pass på at det ikke er noen fettrester i bollene.
- Fordel også sukkeret og melisen i kopper eller skåler. Det skal være 37g sukker i tre kopper og 37g melis i tre andre kopper.
- Begynn å piske den ene eggehviten med 2 spiseskjeer av sukkeret fra en valgt kopp. Start på lav hastighet til det begynner å skumme og få stive topper. Da tilsetter du litt og litt sukker til du får en blank og fin røre.
- Tilsett melisen og pisk videre på lav hastighet til du ikke kjenner noen sukkerkorn.
- Hell marengsen i en sprøytepose og press ut små knapper på et stekebrett med bakepapir.
- Gjenta den samme prosessen, én gang med blå konditorfarge og én gang med rød.
- Stek pikekyssene i ca. 1 time.
Disse pikekyssene er det meningen at skal være seige inni og tørre utenpå. Hvis du ønsker helt tørre ville jeg droppet melisen og latt de steke litt lenger.