Mine nyttårsforsetter

I morgen er det nyttårsaften, og i år har jeg nyttårsforsettene klart for meg. Jeg har skikkelig tro på 2020, og jeg er motivert til å komme tilbake til hverdag og jobb igjen!

Jeg tror året som kommer blir bra, og jeg har akkurat passe store planer for tiden framover. Og jo mer man planlegger, jo mer blir realisert. Håper å få høre dine nyttårsforsetter i kommentarfeltet, så får vi se om vi har noen like!

Nyttårsforsetter for 2020

Finne tilbake mine gode rutiner

I hele år har jeg manglet gode rutiner og struktur. I 2018 var jeg så flink til å sette opp lister over alt som skal gjøres og ble veldig motivert av det. I år har nesten alt flytet ut, og jeg merker at jeg egentlig trenger litt mer struktur for meg selv om min egen lykke. Jeg motiveres av å strekke meg etter mål og å ha det fint rundt meg. Når jeg ikke har lister, mål og rutiner, blir det bare til at jeg ikke gjør det som egentlig burde gjøres, før i siste liten. Det blir man bare sliten av.

Begynne med budsjett igjen

Sammen med de andre planleggingslistene forsvant også jobben med å føre budsjett for hver måned. Det var en perfekt måte å ha kontroll på hvor pengene gikk hver måned, og da ble det mye enklere å spare mer. Da har man en grense på hvor mye det er lov å bruke på en økonomi-post i måneden, og det er en motivasjon å holde seg etter det.

Så nå skal det settes opp budsjett på nytt, slik at jeg igjen oppnår full kontroll over økonomien og sparemålene mine!

Trene jevnlig og fortsette å spise sunt

Jeg vil helt tilbake til gode treningsrutiner, og jeg vil fortsette med å spise sunn og god mat. Jeg mistet piffen ordentlig i fjor, og klarte ikke å finne motivasjon til å komme meg på trening mer enn et par ganger i måneden. Treningsmotivasjonen dabbet fordi jeg egentlig er veldig fornøyd med hva kroppen min får til, og hvordan den ser ut. Jeg har ikke hatt behov for å bli sterkere eller sunnere, men jeg har glemt helt vekk det mentale trening tilføyer. Jeg skal sette meg treningsmål, og jeg skal bruke det som motivasjon til å dra på treningssenteret, både for den fysiske og den psykiske helsa.

Dra på en drømmereise

Jeg har hatt en drøm om én spesiell reise siden jeg var 15-16 år, og jeg planlegger å få den drømmen oppfylt i år. Jeg skal jobbe målrettet med å få denne turen i boks. Jeg vil ikke fortelle her nøyaktig hva planen er, det kommer kanskje en annen gang.

Lære å seile

I år vil jeg lære meg å seile. Jeg vil ha mulighet til å låne seilbåt og manøvrere den uten hjelp. Det blir nok vanskelig, for jeg har aldri sittet i en ordentlig seilbåt før, men vet det er en egen kunst å få til, hehe. Forrige gang jeg prøvde å seile, brukte jeg en knøttliten seil-jolle. Jeg endte opp med å måtte få pappa til å hente båten fordi jeg ikke kom meg tilbake igjen til brygga. Det var et veldig stort nederlag, og jeg har aldri satt meg i noen form for seilbåt igjen, ikke engang en bitte liten jolle.

Gjøre tiltak for å leve hakket mer miljøvennlig

Jeg vil bli enda flinkere på enkle miljøtiltak, som å ta med fruktposer og handlenett hjemmefra når jeg skal på butikken, fortsette å kjøpe klær brukt, innføre shoppestopp, tenke nøyere gjennom hva jeg faktisk trenger og hva som kun er luksusvarer og andre miljøtiltak som er enkelt og fornuftig å praktisere!

Gjøre noe snilt mot andre hver dag

Det viktigste målet jeg har for året som kommer er å hver eneste dag gjøre noe snilt mot noen andre. Det kan være små ting. Hente en kopp med kaffe til en kollega, gi et komplement til en venninne eller hjelpe noen som trenger det. Jeg tror man får det bedre med seg selv om man slutter å ha så mye fokus på seg selv, men heller fokuserer mer på andre og hva man kan gjøre for å gjøre verden bedre. Vi er omsvermet av selvrealisering, der hovedfokuset er nettopp på oss selv. Vi prøver å få det bedre mentalt ved å ha et enda større fokus på hvordan vi kan “bli den beste utgaven av oss selv”. Jeg tror vi må snu fokus. Slutte å tenke på oss selv hele tiden. Slutte å sammenligne oss. Slutte å la egne “feil” stå i veien for at vi føler oss bra. Rett og slett gi oss selv en ordentlig bitch slap og fokusere på det som virkelig betyr noe her i verden.

Dette forsettet håper jeg flere henger seg på, så kan vi alle sammen bidra til å gjøre verden bitte litt bedre.

Ha en dødsbra nyttårsaften i morgen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top